Articole noi

    Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

    Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

    Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

    Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

    Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

    Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

    Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

    Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

    Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

    Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Alimente anti-cancer

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente

     Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poate împiedica în mod eficient să aveți nevoie de servicii medicale, în parte, deoarece oferă un efect imunitar, antibacterian, antiviral și au un efect antifungic. Usturoiul este membru al familiei de legume Allium, alături de alte superalimente, cum ar fi ceapa, arpagicul și prazul.

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor

    8 nutrienți care pot bloca metastazele Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contribuie la creșterea cancerului și la metastazarea acestuia. De fapt, 75%-85% dintre cazurile de cancer diagnosticate într-un studiu din Statele Unite au arătat că factorii de viață nesănătoși au fost principalele cauze ale acestui diagnostic și ar fi putut fi prevenite cu modificări dietetice îmbunătățite.

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului

    3 sucuri pentru combaterea cancerului Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătății, peste tot în lume, majoritatea persoanelor nu consumă cantitatea zilnică recomandată de legume și de fructe. Sucurile și shake-urile sunt unele dintre cele mai bune soluții în acest caz, deoarece se prepară din legume proaspete precum spanac, sfeclă, țelină, etc. și reprezintă o modalitate facilă de a obține necesarul zilnic de nutrienți necesari pentru o sănătate înfloritoare.

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți

    Sâmburii de avocado au proprietăți anticancer Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavoastră, dar știați că sâmburii acestui fruct sunt chiar mai buni? Este adevărat: sâmburii de avocado sunt chiar mai bogați în antioxidanți decât fructul în sine.

     Sâmburii de avocado au mai mulți antioxidanți decât majoritatea fructelor și legumelor (mai mulți decât cele mai multe ceaiuri curative) și au mai multe fibre solubile decât orice alt produs alimentar!

     În plus, sâmburii de avocado conțin un ulei sănătos și bogat în antioxidanți care scade colesterolul ridicat și ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor de inimă.

     Consumul de avocado este o modalitate foarte bună de a reduce bolile inflamatorii în organism. În mod specific, beneficiile puternice ale sâmburilor de avocado de a ușura inflamația în tractul gastrointestinal ajută la ameliorarea diareei și a constipației într-un mod natural și eficient.

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?

     Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă neașteptată de nutrienți. În general, algele comestibile sunt o sursă excelentă de fibre, calciu, potasiu, fier și iod. În funcție de soi, algele marine pot fi o sursă valoroasă de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E, vitamina K, cupru, zinc, mangan, magneziu și seleniu.

     Dar știați că anumite tipuri de alge marine pot oferi, de asemenea, un tratament alternativ pentru cancer? Numeroase studii medicale au dovedit faptul că anumite tipuri de alge marine comestibile au proprietăți anti-cancerigene. Printre acestea se numără și algele maro-cenușii, cum ar fi alga kelp și alga wrack. Componenta anti-carcinogenă a acestor alge maro se numește fucoidan. Acest compus natural poate fi găsit și în alte soiuri de alge marine, cum ar fi limu, wakame, kombu și mozuku. Aproximativ 4% din greutatea uscată de alge conține fucoidan. Un grup de cercetători japonezi de la laboratoarele de cercetare biomedicală au descoperit că fucoidanul a indus o activitate antitumorală la cobai atunci când a fost introdus în alimentația acestora.

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer

    Legumele cu frunze verzi previn cancerul Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina E în compoziția lor, substanțe care sunt capabile să purifice și să oxigeneze sângele, să îmbunătățească producerea de globule roșii, să normalizeze tensiunea arterială, să promoveze regenerarea celulară, și detoxifierea organismului. În plus, acești compuși ajută la oprirea sau la încetinirea creșterii anumitor forme de cancer. Totodată, legumele cu frunze verzi sunt surse excelente de vitamine, minerale, fier și calciu - zeci de antioxidanți care combat și elimină radicalii liberi și efectele lor nocive.

    Usturoiul și proprie…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi v...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot…

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a S...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado …

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta...

    Mai mult

    Algele marine și pre…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și v...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși știin...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat...

    Mai mult

    Merișoarele și prev…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi ...

    Mai mult

    Proprietățile anti-…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe ...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de ve...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum ...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la e...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratame...

    Mai mult

    Fructul de avocado ș…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul reț...

    Mai mult

    Pătrunjelul și canc…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în ...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin aliment...

    Mai mult

    Alimente funcționale…

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată ...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru...

    Mai mult

    Cerealele integrale …

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemen...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și c...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se n...

    Mai mult

    Compușii din lămâi…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Pri...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferel...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să n...

    Mai mult

    Rețetă pentru o sal…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului...

    Mai mult

    Băutură antiinflama…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, aceast...

    Mai mult

    10 băuturi anticance…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realiz...

    Mai mult

    Proprietățile anti-…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind ...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: …

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lân...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta dat...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia crucif...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza ro...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mand...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă …

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural ...

    Mai mult