Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

8 nutrienți care pot bloca metastazele

Scris de Ayurvedic Medica

Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor

8 nutrienți care pot bloca metastazele Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contribuie la creșterea cancerului și la metastazarea acestuia. De fapt, 75%-85% dintre cazurile de cancer diagnosticate într-un studiu din Statele Unite au arătat că factorii de viață nesănătoși au fost principalele cauze ale acestui diagnostic și ar fi putut fi prevenite cu modificări dietetice îmbunătățite.

3 sucuri pentru combaterea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului

3 sucuri pentru combaterea cancerului Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătății, peste tot în lume, majoritatea persoanelor nu consumă cantitatea zilnică recomandată de legume și de fructe. Sucurile și shake-urile sunt unele dintre cele mai bune soluții în acest caz, deoarece se prepară din legume proaspete precum spanac, sfeclă, țelină, etc. și reprezintă o modalitate facilă de a obține necesarul zilnic de nutrienți necesari pentru o sănătate înfloritoare.

Sâmburii de avocado au proprietăți anticancer

Scris de Ayurvedic Medica

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți

Sâmburii de avocado au proprietăți anticancer Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavoastră, dar știați că sâmburii acestui fruct sunt chiar mai buni? Este adevărat: sâmburii de avocado sunt chiar mai bogați în antioxidanți decât fructul în sine.

 Sâmburii de avocado au mai mulți antioxidanți decât majoritatea fructelor și legumelor (mai mulți decât cele mai multe ceaiuri curative) și au mai multe fibre solubile decât orice alt produs alimentar!

 În plus, sâmburii de avocado conțin un ulei sănătos și bogat în antioxidanți care scade colesterolul ridicat și ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor de inimă.

 Consumul de avocado este o modalitate foarte bună de a reduce bolile inflamatorii în organism. În mod specific, beneficiile puternice ale sâmburilor de avocado de a ușura inflamația în tractul gastrointestinal ajută la ameliorarea diareei și a constipației într-un mod natural și eficient.

Algele marine și prevenirea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?

 Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă neașteptată de nutrienți. În general, algele comestibile sunt o sursă excelentă de fibre, calciu, potasiu, fier și iod. În funcție de soi, algele marine pot fi o sursă valoroasă de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E, vitamina K, cupru, zinc, mangan, magneziu și seleniu.

 Dar știați că anumite tipuri de alge marine pot oferi, de asemenea, un tratament alternativ pentru cancer? Numeroase studii medicale au dovedit faptul că anumite tipuri de alge marine comestibile au proprietăți anti-cancerigene. Printre acestea se numără și algele maro-cenușii, cum ar fi alga kelp și alga wrack. Componenta anti-carcinogenă a acestor alge maro se numește fucoidan. Acest compus natural poate fi găsit și în alte soiuri de alge marine, cum ar fi limu, wakame, kombu și mozuku. Aproximativ 4% din greutatea uscată de alge conține fucoidan. Un grup de cercetători japonezi de la laboratoarele de cercetare biomedicală au descoperit că fucoidanul a indus o activitate antitumorală la cobai atunci când a fost introdus în alimentația acestora.

Legumele cu frunze verzi previn cancerul

Scris de Ayurvedic Medica

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer

Legumele cu frunze verzi previn cancerul Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina E în compoziția lor, substanțe care sunt capabile să purifice și să oxigeneze sângele, să îmbunătățească producerea de globule roșii, să normalizeze tensiunea arterială, să promoveze regenerarea celulară, și detoxifierea organismului. În plus, acești compuși ajută la oprirea sau la încetinirea creșterii anumitor forme de cancer. Totodată, legumele cu frunze verzi sunt surse excelente de vitamine, minerale, fier și calciu - zeci de antioxidanți care combat și elimină radicalii liberi și efectele lor nocive.

Cacaua, un aliment anti-cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Despre originea arborelui de cacao

Cacaua, un aliment anti-cancer Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arborele de cacao este numit Theobroma cacao.

 Istoria, ca întotdeauna, ascunde multe necunoscute, dar trebuie să acceptăm ceea ce spun cercetătorii mexicani, de la unele universități din Statele Unite, și anume că există dovada consumului de cacao cu 1900 de ani înaintea lui Hristos. Mayașii, toltecii, olmecii, aztecii și toate popoarele din sudul Mexicului, America Centrală și o mare parte a Americii de Sud au consumat cacao, mai ales sub forma unei băuturi.

Cele mai bune fructe contra cancerului (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul

Cele mai bune fructe contra cancerului  (II) Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de altă parte, fructele sunt bogate în vitamine și minerale care ajută funcționarea sistemului imunitar și întăresc celulele corpului uman. Diferite studii au arătat că un consum regulat de fructe și legume proaspete poate scădea cu până la 40% apariția și răspândirea oricărui tip de cancer.

 Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt cele mai bune fructe care ajută la prevenirea cancerului:

Cele mai bune fructe contra cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Fructele au numeroase proprietăți anticancer

Cele mai bune fructe contra cancerului (I) Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în compuși cum sunt vitamina C, fenoli, fibre, acid folic și antioxidanți. Cercetările medicale au demonstrat că anumiți compuși bioactivi din fructe și legume, cum ar fi polifenolii și terpenele, pot ajuta la reducerea incidenței cancerului. Multe studii medicale au evidențiat avantajele imense ale fructelor pentru prevenirea cancerului.

 De exemplu, o trecere în revistă a 206 studii ajuns la concluzia că un aport de fructe ridicat este asociat cu un risc mai scăzut de cancer pulmonar, de colon, de stomac, pancreatic și al cavității orale. Un studiu efectuat în California a constatat că recidiva cancerului la femei a fost redusă la jumătate prin consumul unor cantități mari de legume și fructe proaspete, împreună cu efectuarea unor exerciții fizice regulate. Cercetătorii de la Ohio State University, de asemenea, au constatat că un consum ridicat de fructe a determinat o întârziere a dezvoltării celulelor canceroase, ceea ce înseamnă că fructele au capacitatea de a încetini reproducerea celulelor maligne de cancer.

 Să vedem în acest articol care sunt cele mai bune fructe cu proprietăți anticancerigene și tipurile de cancer pe care le pot preveni:

Merișoarele și prevenirea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Alimentația și prevenirea cancerului

Merișoarele și prevenirea cancerului Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realizate de către guvernele și sistemele de sănătate din întreaga lume pentru detectarea sa timpurie.

 De fapt, cancerul, mai mult decât o boală ereditară, este considerată o boală epigenetică. Aceasta înseamnă că anumiți agenți externi precum poluarea, stresul, radiațiile și în special, alimentația dezechilibrată alterează ADN-ul sau materialul genetic și funcționarea celulelor, determinând ca acestea să crească în mod disproporționat.

Proprietățile anti-cancer ale spanacului

Scris de Ayurvedic Medica

Proprietățile terapeutice ale spanacului

Proprietățile anti-cancer ale spanacului Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine, minerale, fibre și clorofilă, precum și alte substanțe fitochimice.

 În ceea ce privește cancerul, spanacul este un aliment foarte recomandat, deoarece este alcalin, iar cancerul așa cum se știe, se declanșează pe fondul unei acidități crescute în organism.

 Proprietățile terapeutice ale spanacului se datorează componentelor pe care le-am menționat anterior, dar și celor pe care le precizăm în continuare:

Kiwi, un aliat contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale

 Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens în interior, originar din China și exportat în prezent din Noua Zeelandă, fructul de kiwi este o sursă excelentă de antioxidanți și de vitamina C. În ceea ce privește conținutul de vitamina C, acest fruct exotic are 98 miligrame din această vitamină la 100 grame, o cantitate mai mare decât cea din portocale și lămâi. Un fruct de kiwi ne oferă mai mult de 80% din necesarul zilnic de vitamina C, fiind o alegere excelentă pentru micul-dejun.

Alimente care previn cancerul de prostată

Scris de Ayurvedic Medica

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?

 Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmericul, merele și strugurii roși care pot împiedica dezvoltarea cancerului de prostată.

 Conform unei cercetări recente efectuate de către o echipă de cercetători din cadrul Universității Texas din Austin, Statele Unite, există unele alimente care pot ajuta bărbații la prevenirea cancerului de prostată. Cercetătorii au afirmat că există chiar unele combinații de nutrienți care au un efect bun în prevenirea și tratarea cancerului de prostată.

Supa anticancer Hipocrate

Scris de Ayurvedic Medica

Supa Hipocrate și beneficiile sale

 Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminarea substanțelor toxice din organism.

 Această supă este inclusă în faimoasa Terapie Gerson contra cancerului și a altor boli cronice. Doctorul Max Gerson a reușit să vindece boli precum migrene, diabet, tuberculoză și chiar cazuri terminale de cancer, cu ajutorul unei diete speciale pe bază de sucuri proaspete, alimente crude, clisme cu cafea și supa Hipocrates care trebuia să fie consumată zilnic. Această dietă excludea complet consumul de carne, produse lactate, zahăr și a produselor rafinate și procesate.

Ananasul, un fruct anticancerigen

Scris de Ayurvedic Medica

Ananasul și combaterea cancerului

 Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de chimioterapie pentru combaterea cancerului? Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C și de mangan, care este un cofactor esențial al diferitelor enzime importante pentru producerea de energie și de antioxidanți. De exemplu, enzima antioxidantă numită superoxid dismutaza are nevoie de mangan pentru a fi produsă de către organism. O cană cu bucăți de ananas proaspăt oferă aproximativ 73,1% din necesarul zilnic de mangan.

Fructul de avocado și combaterea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Avocado: o comoară pentru sănătate

Fructul de avocado și combaterea cancerului

 Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor sociale. Deși inițial a fost criticat deoarece este “prea bogat în grăsimi”, totuși, tot mai mulți cercetători și nutriționiști au început să realizeze cât de sănătos este acest fruct.

 De fapt, este indiscutabil că avocado este unul dintre fructele cele mai sănătoase, fiind o combinație perfectă de grăsimi mononesaturate, fibre, proteine și o mare cantitate de vitamine, minerale și alți compuși care susțin sănătatea corpului. Grăsimile sănătoase, de exemplu, ajută la pierderea în greutate și mențin sănătatea cardiacă, în timp ce fibrele din avocado stimulează digestia.