Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

    Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Legumele crucifere lupta eficient impotriva cancerului de sân

    Legumele crucifere și cancerul de sân

    Legumele crucifere lupta eficient impotriva cancerului de sân Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelor sunt incluse varza, varza roșie, varza de Bruxelles, conopida, brocoli, ridichile, guliile și rucola, toate având proprietăți anticancerigene.

    Legumele crucifere sunt considerate superalimente și sunt speciale în lupta contra cancerului deoarece conțin anumite substanțe anticancerigene numite glucozinolați și care se găsesc doar în această familie de legume. Glucozinolații conferă acestor legume mirosul și gustul lor caracteristic.

    Proprietățile excepționale ale legumelor crucifere:

      -Sunt antiinflamatorii;

      -Sunt antiangiogenice, adică împiedică celulele canceroase să creeze noi vase de sânge care să le permită să se alimenteze și să se răspândească în tot corpul;

      -Sunt detoxifiante și ajută organismul să elimine substanțele carcinogene;



      -Previn daunele cauzate ADN-ului de către substanțele carcinogene și radicalii liberi;

      -Determină moartea celulelor tumorale (apoptoza);

      -Au o acțiune anti-estrogenică. Așa cum se știe, expunerea la estrogeni crește riscul apariției cancerului de sân;

      -Reglează hormonii feminini.

     Legumele crucifere conțin substanțe fitochimice cunoscute sub denumirea de indoli, care sunt capabile să se transforme în estradiol, un hormon foarte similar estrogenului și care poate avea un rol important în dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer, însă în special a celui de sân.

     Sulforafanul, un compus al sulfului și care este prezent în brocoli, se pare că distruge celulele cancerigene și reduce creșterea tumorală. Unii cercetători consideră că un alt compus din brocoli numit glucorafanina – care este un precursor al sulforafanului- crește nivelul enzimelor celulare care protejează contra daunelor moleculare produse de substanțele chimice care pot cauza cancer.

    Studii clinice realizate asupra legumelor crucifere

     Diferite studii au arătat că indolii au capacitatea de a preveni cancerul datorită faptului că pot inhiba producția excesivă de estrogen, ceea ce va determina producerea anumitor enzime care vor bloca creșterea și dezvoltarea celulelor cancerigene. În Polonia, de exemplu, unde se consumă în mod regulat varză încă din copilărie și adolescență, s-a înregistrat o frecvență mai scăzută a neoplasmului mamar.

     Într-un studiu realizat recent în China s-a demonstrat că femeile care consumă o porție de legume crucifere zilnic au cu 50% mai puține posibilități de a suferi de cancer de sân.

     Un alt studiu european a evidențiat că femeile care consumau legume crucifere cel puțin o dată pe săptămână aveau un procent cu 17% mai mic de a suferi acest tip de cancer.

     O cercetare amplă realizată tot de cercetătorii chinezi a arătat că consumul de legume crucifere de către femeile diagnosticate cu cancer de sân în primii trei ani după diagnosticare au redus posibilitatea de a suferi o recidivă și de deces din cauza cancerului. Femeile care consumau frecvent legume crucifere aveau cu 62% mai puține posibilități de deces din cauza cancerului și cu 35% mai puține posibilități de a suferi o recidivă decât femeile care consumau puține legume crucifere.

     Pentru a obține beneficii maxime de la legumele crucifere, este important ca acestea să fie bine mestecate, iar ideal este să fie consumate în stare crudă, deoarece prin procesul gătirii izotiocianații se pierd. Tot mai multe studii și cercetări demonstrează că un consum zilnic de crudități proaspete constituie o bază foarte bună pentru prevenirea bolilor de orice tip, inclusiv a cancerului.


    Usturoiul și propriet…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot …

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado a…

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

    Mai mult

    Algele marine și prev…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

    Mai mult

    Merișoarele și preven…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

    Mai mult

    Fructul de avocado și…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

    Mai mult

    Pătrunjelul și cancer…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

    Mai mult

    Alimente funcționale …

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

    Mai mult

    Cerealele integrale ș…

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

    Mai mult

    Compușii din lămâi re…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

    Mai mult

    Rețetă pentru o salat…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

    Mai mult

    Băutură antiinflamato…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

    Mai mult

    10 băuturi anticancer…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: r…

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă e…

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

    Mai mult