Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Cercetări în domeniul cancerului

Astrocitomul: tipuri, simptome, cauze și tratament

Scris de Ayurvedic Medica

Ce sunt astrocitoamele?

Astrocitomul: tipuri, simptome, cauze și tratament Acest tip de formare a cancerului este considerat o patologie gravă a sistemului nervos.
„Aveți o tumoare" este probabil una dintre frazele de care ne temem cel mai mult atunci când mergem la medic pentru a face un control sau suntem testați pentru o problemă căreia nu îi cunoaștem cauza.

 Cancerul este una dintre cele mai temute boli la nivel mondial, fiind una dintre cele mai cunoscute și principale cauze de deces și una dintre principalele provocări medicale, pe lângă SIDA și demență. Printre multiplele locații în care poate apărea, creierul este unul dintre cele mai periculoase, deoarece chiar și o tumoră benignă necanceroasă poate provoca efecte grave și chiar deces. Printre diferitele tipuri de tumori cerebrale existente, una dintre cele mai frecvente sunt astrocitoamele, despre care vom vorbi în acest articol.

Condimente pentru prevenirea și tratarea cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

1. Introducere

Condimente pentru prevenirea și tratarea cancerului (I) Condimentele au fost utilizate pe scară largă în gastronomie, de mii de ani, datorită aromei, gustului și culorii lor. Câteva condimente au fost utilizate ca plante medicinale în medicina populară pentru tratamentul diferitelor boli, deoarece conțin mulți compuși bioactivi și au o mulțime de efecte benefice asupra sănătății. De exemplu, unii antioxidanți din mirodenii, cum ar fi curcumina (turmericul), eugenolul (cuișoare) și capsaicina (ardeiul roșu), s-a demonstrat experimental că pot controla stresul oxidativ celular datorită proprietăților lor antioxidante și capacității lor de a bloca producerea de oxigen reactiv care interferează cu căile de transducție a semnalului.

Noi tratamente pentru pacienții cu melanom

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este melanomul?

Noi tratamente pentru pacienții cu melanom Melanomul este un cancer de piele deosebit de complicat. Deși apare cel mai frecvent în zonele care primesc o expunere puternică la soare, acest tip de cancer poate apărea, de asemenea și pe tălpi, palme, unghii, ochi și chiar organele interne. Amintiți-vă că majoritatea cremelor solare pot crește de fapt riscul de cancer, de aceea este important să fiți atenți în ceea ce privește expunerea la soare și să respectați măsurile de precauție necesare.

 În urmă cu doar un deceniu, melanomul avansat era considerat o condamnare la moarte de către medicina modernă. Medicii specialiști din acest domeniu s-au concentrat în principal pe îngrijirea paliativă pentru pacienții lor. Supraviețuirea medie pentru pacienții supuși tratamentului standard era mai mică de un an.

7 diferențe dintre tumorile benigne și maligne

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este o tumoare?

7 diferențe dintre tumorile benigne și maligne Diferențele dintre tumorile benigne și cele maligne sunt mai multe, în funcție de mai diverși factori. De fapt, fiecare cancer poate avea caracteristici diferite, în funcție de mutațiile celulelor tumorale. Imprevizibilitatea acestei boli este unul dintre cei mai înspăimântători factori, deoarece îngreunează tratarea și provoacă incertitudine în prognosticul bolii.

 Cancerul este o boală care afectează toate organismele vii multicelulare (cu unele excepții rare, precum unii șobolani, care sunt incredibil de rezistenți la dezvoltarea tumorilor). La nivel global în 2018 au fost peste 9 milioane de decese cauzate de cancer. 1 din 6 decese la nivel global sunt datorate acestei boli.

Aciditatea stomacală și cancerul de stomac

Scris de Ayurvedic Medica

Noi cercetări privind cancerul de stomac

Aciditatea stomacală și cancerul de stomac A lua în mod frecvent anumite medicamente contra arsurilor la stomac ar putea crește șansele de cancer de stomac, sugerează noile cercetări realizate în acest domeniu. Riscul de apariție a cancerului este direct proporțional cu timpul și frecvența cu care au fost luate aceste medicamente, numite și inhibitoare ale pompei de protoni (IPP).

 Autorii studiului au remarcat faptul că acest risc a cancerului de stomac a crescut între două și opt ori, potrivit cercetărilor realizate în acest sens. Deși riscul relativ pare ridicat, riscul absolut a fost mai mic. Dar riscul relativ a fost statistic semnificativ, în mod special pentru persoanele infectate cu Helicobacter pylori, o bacterie relaționată de cercetători cu cancerul de stomac.

Terapia sono-foto dinamică împotriva cancerului (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Mecanismele de acțiune ale terapiei SPDT

Terapia sono-foto dinamică împotriva cancerului (II) Majoritatea compușilor sensibilizatori au un schelet de bază cunoscut sub numele de structura porfirică, care este structura chimică părinte pentru un număr de compuși semnificativi biochimic, numiți porfirine. Porfirinele (care conțin nucleul de porfină) au funcții biologice răspândite în natură. Vedem aceste molecule peste tot - sunt responsabile de culoarea verde din frunze și de culoarea roșie din sângele nostru.

Terapia sono-foto dinamică împotriva cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este terapia SPDT?

Terapia sono-foto dinamică împotriva cancerului (I) Terapia sono-foto dinamică (SPDT) este o terapie sigură, eficientă și dovedită pentru tratarea cancerului prin utilizarea sunetelor și a luminii. Este vorba despre o combinație dintre două terapii individuale: Foto Dynamic Therapy (PDT) și Sono Dynamic Therapy (SDT).

 Bazele acestor metode de vindecare se regăsesc în istoria antică, datând încă din anul 3000 î.Hr. Cu toate acestea, doar aproximativ cu o sută de ani în urmă, PDT a început să evolueze ca o metodă bazată pe știință pentru a trata o varietate de boli, inclusiv cancerul. PDT și SDT acționează prin transferul de energie din surse de lumină și de sunet care transformă compușii foto și sono-sensibili cunoscuți ca "sensibilizatori". Energia acestor sensibilizatori se eliberează sub formă de specii reactive la oxigen (ROS) care distrug celulele afectate.

Un nou tratament cu globule roșii contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Noi perspective în tratarea cancerului

 Un nou tratament cu globule roșii contra cancerului Oamenii de știință profită de puterea neexploatată a globulelor roșii din sânge pentru a ajuta la combaterea cancerelor mortale și a altor boli. În prezent, tratamentul cu globule roșii contra cancerului este studiat de cel puțin trei companii care urmează abordări similare.

 Cercetătorii colectează globule roșii din sânge de la pacienți, le modifică pentru a se putea include în medicamente anticanceroase și apoi le pot injecta înapoi la pacienți. Obiectivul acestui tratament este de a îmbunătăți eficacitatea medicamentelor, reducând în același timp efectele secundare nocive. Experții care nu participă la cercetare susțin că abordarea aceasta este promițătoare, deși avertizează că este în faza incipientă a anchetei. "Tratamentul cu globule roșii are aplicații largi, dacă se dovedește a fi eficientă și sigură", a afirmat Caius Radu, profesor de farmacologie medicală și moleculară la Centrul Oncologic Integral Jonsson de la UCLA.

Compușii anti-cancerigeni din plante

Scris de Ayurvedic Medica

Proprietățile anti-cancer ale compușilor din plante

Compușii anti-cancerigeni din plante Dr. Russell Blaylock, MD este un neurochirurg recunoscut la nivel internațional, medic specialist, autor și lector. Timp de peste un sfert de secol, Dr. Blaylock a practicat în domeniul intensiv al neurochirurgiei, pe lângă faptul că are în paralel și o specializare nutrițională. Recent, s-a retras din atribuțiile sale din domeniul neurochirurgiei pentru a-și dedica atenția completă studiilor și cercetărilor nutriționale. Dr. Blaylock a scris trei cărți despre nutriție și wellness, respectiv: "Excitotoxinele: gustul care ucide", "Secretele de sănătate și nutriție care vă pot salva viața" și "Strategii naturale pentru pacienții cu cancer".

 Vă prezentăm în acest articol un interviu realizat recent cu Dr. Russell Blaylock despre proprietățile anti-cancer ale unor compuși din plante.

Un studiu recent despre cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Studiu despre cancer efectuat de spitalul John Hopkins din SUA

Un studiu recent despre cancer Recent, spitalul John Hopkins din Statele Unite a efectuat noi cercetări în domeniul cancerului. Să vedem în continuare care au fost concluziile echipei de cercetători care au realizat acest studiu:

 1.1 Cu toții avem celulele canceroase în organism, însă aceste celule nu apar în analizele standard până când nu se înmulțesc de ordinul miliardelor. Când un doctor îi spune unui pacient diagnosticat cu cancer că nu mai are celule canceroase în corpul său, după un tratament, aceasta înseamnă că testul nu este capabil să detecteze celulele canceroase, deoarece cantitatea lor în organism nu a atins cantitatea necesară pentru a fi detectată în analiza normală.

O nouă strategie contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Un anticorp al sistemului imunitar atacă celulele canceroase

O nouă strategie contra cancerului O echipă de cercetători de la Centrul Medical al Universității Duke a dezvoltat un anticorp din propriul sistem imunitar al organismului, care atacă preferențial celulele canceroase. Acest anticorp acționează prin vizarea unui mecanism natural de apărare pe care îl exploatează tumorile canceroase. Celulele din organism utilizează în esență un sistem de securitate care se bazează pe anumite proteine pentru a proteja suprafața celulei și pentru a-și menține siguranța.

 Aceste proteine ajută celula să evite rănirea și chiar moartea prin activarea nedorită a sistemului imunitar. Într-un articol publicat în data de 5 mai 2016, în revista Cell Reports, echipa Duke descrie funcționarea unui anticorp care luptă împotriva cancerului, pe care l-au descoperit, dezvoltat și testat în linii celulare și pe modele animale.

Stresul, depresia și violența cresc riscul de cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Alimentația, nesiguranța și locul în care trăim sunt relaționate cu cancerul

Stresul, depresia și violența cresc riscul de cancer Cercetătoarea australiană Elizabeth Blackburn a câștigat Premiul Nobel pentru Medicină în anul 2009 pentru descoperirea telomerazei, o enzimă pe care o formează telomerii in timpul replicării ADN-ului, ceea ce a deschis o nouă linie de cercetare în domeniul cancerului.

 Dr. Blackburn a oferit în Madrid o conferință magistrală, unde a dezvoltat perspective în studiul telomerilor în ceea ce privește prevenirea și tratamentul cancerului. Dr. Blackburn a explicat cele mai recente dovezi științifice cu privire la comportamentul telomerilor, a căror lungime este legată de o speranță mai mare sau mai mică de viață și a optat pentru măsuri politice și sociale preventive. „Să investim în prevenirea cancerului, este cel mai esențial aspect“, a declarat dr. Blackburn la evenimentul respectiv.

Fotoimunoterapia contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Lumina infraroșie poate distruge celulele canceroase

Fotoimunoterapia contra cancerului Două studii noi realizate de către cercetătorii de la Institutul National al Cancerului din SUA adaugă noi dovezi privind un nou tip de imunoterapie contra cancerului, care utilizează lumina infraroșie pentru a determina moartea rapidă și selectivă a celulelor canceroase. Unul dintre aceste studii, prezentat luna trecută la Asociația Americană pentru cercetarea cancerului (AACR), o reuniune anuală de la New Orleans, a arătat că această metodă, numită fotoinmunoterapia în infraroșu (NIR-PIT), ar putea declanșa activitatea sistemului imunitar împotriva tumorilor prin scăderea micromediului tumoral al anumitor celule imunitare care acționează pentru a limita răspunsul imun împotriva tumorilor.

Noi modalități de a lupta contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Blocarea fluxului de calciu în mitocondrii

Noi modalități de a lupta contra cancerului Un nou studiu medical a arătat ca blocarea transferului de ioni de calciu (Ca2 +) în mitocondrii este toxic pentru celulele canceroase și afectează creșterea tumorilor în cazul animalelor de laborator, fără a afecta însă celulele normale. Toate celulele folosesc ioni de calciu ca agenți de semnalizare pentru a regla metabolismul și alte funcții celulare.

 Blocarea fluxului de calciu din mitocondrii, care sunt principalii producători de moleculele ATP de energie din celule (molecule utilizate de toate organismele vii pentru a furniza energie în reacțiile chimice), a fost creată o „criză“ de energie din care celulele normale s-ar putea recupera, dar celulele canceroase nu s-ar putea recupera, potrivit studiului menționat.