Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cercetări în domeniul cancerului

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului?

  Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, cancerul este o cauză principală de deces la nivel global. În acest context, conceptul de remisii spontane ale cancerului, unde tumorile dispar fără intervenție medicală, rămâne un mister și un subiect de mare interes. Aceste cazuri rare, în care cancerul pare să se vindece de la sine, constituie un domeniu de cercetare important pentru înțelegerea și combaterea bolii.

  Cancerul nu este o boală care se transmite pe cale genetică

  Dr. Seyfried subliniază faptul că în cercetările sale nu au fost găsite anomalii genetice în celulele canceroase, ceea ce infirmă în general teoria genetică care postulează că cancerul se datorează mutațiilor genetice. În general, aproximativ 5% din cancer este cauzat de mutații ale liniei germinale, cum ar fi BRCA1, un factor de risc genetic ereditar cunoscut pentru a crește riscul de cancer de sân sau BRCA2, care poate crește riscul de cancer ovarian. Dar, după cum a subliniat dr. Seyfried, „acestea nu sunt determinante”.

  Ce este gena p53 care controlează dezvoltarea cancerului?

  Timp de generații am fost învățați că trăsăturile genetice pe care le au părinții noștri (împreună cu problemele de sănătate cu care se confruntă) vor fi, fără îndoială, transmise și moștenite de copiii noștri.

   Dar știința epigeneticii de astăzi modelează înțelegerea noastră că genetica noastră este, de fapt, controlată de factorii de mediu. Acest domeniu al geneticii arată că stimulii de mediu au capacitatea de a opri și a porni genele și, prin urmare, provoacă variații sau adaptare genetică. Atât expresiile genetice, cât și cele epigenetice sunt factori importanți ai sănătății noastre.

  Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale

  Dovezile tot mai numeroase sugerează că radiația câmpului electromagnetic (EMF) de la telefoanele mobile poate provoca creșterea anormală a celulelor și determina apariția cancerului. Încă din 2011, dovezile au fost suficient de puternice pentru ca Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului, componenta de cercetare a cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății, să declare telefoanele mobile drept „posibil cancerigene” din Grupul 2B.

  Studiu: diabetul este un semn de avertizare timpurie al cancerului pancreatic

  Legătura dintre diabet și cancerul pancreatic Cancerul pancreatic este considerat a fi unul dintre cele mai mortale dintre toate tipurile de cancer. (Doar unul din 10 diagnosticați cu această afecțiune supraviețuiește timp de peste cinci ani.) Nu numai că este foarte dificil de tratat, dar este greu de detectat în stadiile incipiente. Deși cancerul pancreatic este un tip de cancer relativ rar în comparație cu altele, cum ar fi cancerul de piele sau de sân, este de așteptat să rămână unul dintre cele mai letale cancere în deceniile următoare. Acesta este motivul pentru care cercetătorii sunt hotărâți să găsească mai multe semne de avertizare timpurie în speranța de a opri progresul acestui tip de cancer. În 2022, un studiu a descoperit o asociere între diabetul de tip 2 și cancerul pancreatic. Diabetul de tip 2 afectează mai mult de 37 de milioane de americani (aproximativ unul din 10).

  Care sunt simptomele hemangioblastomului?

   Hemangioblastoamele sunt tumori rare, necanceroase, care se formează de obicei în creier, măduva spinării sau retina ochiului. Deși hemangioblastoamele sunt benigne (nu dăunătoare) și cresc încet, uneori pot deveni suficient de mari pentru a apăsa structurile din sistemul nervos central (creierul și măduva spinării). Această presiune poate provoca simptome neurologice, cum ar fi dureri de cap, slăbiciune, pierderi senzoriale, probleme de echilibru și coordonare și hidrocefalie (acumularea lichidului spinal în creier).