Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Cercetări în domeniul cancerului

Rădăcina de păpădie inhibă cancerul colorectal (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Identificarea acțiunii anti-cancerigene a extractului de păpădie

Rădăcina de păpădie inhibă cancerul colorectal  După identificarea a 4 compuși în cadrul a 2 dintre fracțiunile bioactive, următoarea fază a acestui studiu a fost de a determina dacă oricare dintre acești compuși a avut citotoxicitate semnificativă pentru celulele canceroase, comparabilă cu DRE în ansamblu. Trei dintre cei patru compuși sunt disponibili comercial (α-amirină, β-amirină și lupeol). Acești compuși au fost testați singuri în celule HT-29, la concentrații crescânde și pentru perioade de timp în creștere, iar viabilitatea acestor celule a fost măsurată, utilizând testul de viabilitate WST-1.

Rădăcina de păpădie inhibă cancerul colorectal (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Introducere

 Extractul de păpădie a fost studiat pe larg în ultimii ani pentru activitatea sa anticancerigenă, antidepresivă și antiinflamatoare. Lucrări recente din laborator, cu sisteme in-vitro, arată potențialul anticancer al unui extract de rădăcină apoasă de păpădie (DRE) în mai multe modele de celule canceroase, fără toxicitate pentru celulele necanceroase.

Teoria metabolică și tratarea cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

De ce cancerul trebuie să fie abordat ca o boală metabolică?

Teoria metabolică și tratarea cancerului (I) Teoria metabolică a cancerului postulează că această boală gravă este în primul rând rezultatul unui metabolism energetic slab și al deteriorării mitocondriilor celulelor. Mutațiile genetice nu sunt o cauză principală a cancerului, ci sunt un efect secundar al metabolismului energetic defectuos; atâta timp cât mitocondriile rămân sănătoase și funcționale, există o șansă foarte mică de a dezvolta cancer. Mitocondriile normale suprimă dezvoltarea cancerului, iar mitocondriile disfuncționale trebuie să fie prezente pentru proliferarea celulelor canceroase. Dieta ketogenică promovează funcția și respirația mitocondrială sănătoasă, scade vascularizația și inflamația tumorii și determină moartea celulelor tumorale.

Cancerul colorectal în rândul tinerilor

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este cancerul colorectal?

 De obicei, considerat ca fiind un cancer care afectează persoanele de peste 50 ani, ratele de cancer colorectal scad de fapt în rândul acestei grupe de vârstă. Cu toate acestea, în mod îngrijorător, a existat o creștere a bolii în rândul adulților tineri, care a fost cândva considerată destul de rară. Odată cu moartea recentă a actorului Chadwick Boseman, care a murit la vârsta de 43 de ani de cancer colorectal, tot mai mulți oameni acordă atenție tinerilor afectați de această boală mortală.

Imunoterapia intratumorală, noi descoperiri

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este și ce implică imunoterapia intratumorală?

 Sistemul nostru imunitar face mai mult decât să combată pur și simplu răcelile și gripa. De-a lungul vieții, apărările naturale ale organismului caută și distrug orice nu este recunoscut ca parte, inclusiv tot felul de germeni și celule canceroase, înainte ca acestea să aibă șansa de a provoca boli.

 Sistemul imunitar reușește să distrugă majoritatea celulelor canceroase înainte ca acestea să formeze o tumoare cu drepturi depline, dar unele dintre ele se apără de sistemul imunitar. Dacă aveți deja cancer, sistemul imunitar va lucra din greu pentru a vă menține boala sub control, dar probabil că nu poate face treaba de unul singur.

Care este mecanismul metastazelor?

Scris de Ayurvedic Medica

Ce sunt metastazele?

 Dr. Joan Massague, cercetătorul spaniol care conduce un grup de cercetare la Sloan Kettering Institute, a descoperit mecanismul metastazelor canceroase. Aceasta este conform somităților medicale, o descoperire care ar putea schimba modul în care este tratat cancerul. Este vorba despre un avans științific fenomenal care vine să explice modul în care celulele canceroase atipice se instalează în alte organe.

 Acest om de știință spaniol conduce un grup de cercetare la prestigiosul institut Sloan Kettering din New York. Acolo cercetează problemele cauzate de neoplasme. Această nouă descoperire face parte dintr-o călătorie lungă. Practic, explicând faptul că celulele tumorale reproduc modul în care organismul are de vindecat rănile pentru a genera metastaze, paradigma s-a schimbat.

Alimente care inhibă angiogeneza

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este angiogeneza?

 Angiogeneza este un proces biologic natural care determină creșterea de noi vase de sânge în organism care sunt utilizate pentru vindecarea și reproducerea celulelor. Angiogeneza este controlată prin producerea în organism a unui echilibru foarte delicat de stimulatori și inhibitori în țesutul sănătos. Însă creșterea anormală a vaselor de sânge poate duce la boli cronice, inclusiv cancer, diabet, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și multe altele.

Cancerul și ritmul circadian: noi cercetări

Scris de Ayurvedic Medica

Care este legătura dintre dereglarea ritmului circadian și apariția cancerului?

Cancerul și ritmul circadian: noi cercetări Cancer: acest cuvânt continuă să determine o frică paralizantă la majoritatea oamenilor, în ciuda științei și educației care există pentru a-i împuternici să se vindece. Vârsta, educația, munca, boala, căsătoria - toate sunt măsurate odată cu trecerea anilor. Viața și moartea sunt adesea măsurate în funcțíe de timp - spre deosebire de calitate.

Ce ar putea avea cancerul și timpul în comun?

 Conform unor ani de cercetare științifică, ritmul circadian - adică rotația de 24 de ore a Pământului, poate avea un rol mult mai important în resetarea propriilor ceasuri ale corpului pentru prevenirea și inversarea bolilor. Studiile asupra femeilor nevăzătoare și ale lucrătorilor de noapte (în mare parte asistente) au oferit o perspectivă mult mai amplă de ce aceste grupuri de persoane au rate semnificativ mai mari de cancer (în cea mai mare parte de sân), obezitate, diabet și depresie.

Astrocitomul: tipuri, simptome, cauze și tratament

Scris de Ayurvedic Medica

Ce sunt astrocitoamele?

Astrocitomul: tipuri, simptome, cauze și tratament Acest tip de formare a cancerului este considerat o patologie gravă a sistemului nervos.
„Aveți o tumoare" este probabil una dintre frazele de care ne temem cel mai mult atunci când mergem la medic pentru a face un control sau suntem testați pentru o problemă căreia nu îi cunoaștem cauza.

 Cancerul este una dintre cele mai temute boli la nivel mondial, fiind una dintre cele mai cunoscute și principale cauze de deces și una dintre principalele provocări medicale, pe lângă SIDA și demență. Printre multiplele locații în care poate apărea, creierul este unul dintre cele mai periculoase, deoarece chiar și o tumoră benignă necanceroasă poate provoca efecte grave și chiar deces. Printre diferitele tipuri de tumori cerebrale existente, una dintre cele mai frecvente sunt astrocitoamele, despre care vom vorbi în acest articol.

Condimente pentru prevenirea și tratarea cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

1. Introducere

Condimente pentru prevenirea și tratarea cancerului (I) Condimentele au fost utilizate pe scară largă în gastronomie, de mii de ani, datorită aromei, gustului și culorii lor. Câteva condimente au fost utilizate ca plante medicinale în medicina populară pentru tratamentul diferitelor boli, deoarece conțin mulți compuși bioactivi și au o mulțime de efecte benefice asupra sănătății. De exemplu, unii antioxidanți din mirodenii, cum ar fi curcumina (turmericul), eugenolul (cuișoare) și capsaicina (ardeiul roșu), s-a demonstrat experimental că pot controla stresul oxidativ celular datorită proprietăților lor antioxidante și capacității lor de a bloca producerea de oxigen reactiv care interferează cu căile de transducție a semnalului.

Noi tratamente pentru pacienții cu melanom

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este melanomul?

Noi tratamente pentru pacienții cu melanom Melanomul este un cancer de piele deosebit de complicat. Deși apare cel mai frecvent în zonele care primesc o expunere puternică la soare, acest tip de cancer poate apărea, de asemenea și pe tălpi, palme, unghii, ochi și chiar organele interne. Amintiți-vă că majoritatea cremelor solare pot crește de fapt riscul de cancer, de aceea este important să fiți atenți în ceea ce privește expunerea la soare și să respectați măsurile de precauție necesare.

 În urmă cu doar un deceniu, melanomul avansat era considerat o condamnare la moarte de către medicina modernă. Medicii specialiști din acest domeniu s-au concentrat în principal pe îngrijirea paliativă pentru pacienții lor. Supraviețuirea medie pentru pacienții supuși tratamentului standard era mai mică de un an.

7 diferențe dintre tumorile benigne și maligne

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este o tumoare?

7 diferențe dintre tumorile benigne și maligne Diferențele dintre tumorile benigne și cele maligne sunt mai multe, în funcție de mai diverși factori. De fapt, fiecare cancer poate avea caracteristici diferite, în funcție de mutațiile celulelor tumorale. Imprevizibilitatea acestei boli este unul dintre cei mai înspăimântători factori, deoarece îngreunează tratarea și provoacă incertitudine în prognosticul bolii.

 Cancerul este o boală care afectează toate organismele vii multicelulare (cu unele excepții rare, precum unii șobolani, care sunt incredibil de rezistenți la dezvoltarea tumorilor). La nivel global în 2018 au fost peste 9 milioane de decese cauzate de cancer. 1 din 6 decese la nivel global sunt datorate acestei boli.

Aciditatea stomacală și cancerul de stomac

Scris de Ayurvedic Medica

Noi cercetări privind cancerul de stomac

Aciditatea stomacală și cancerul de stomac A lua în mod frecvent anumite medicamente contra arsurilor la stomac ar putea crește șansele de cancer de stomac, sugerează noile cercetări realizate în acest domeniu. Riscul de apariție a cancerului este direct proporțional cu timpul și frecvența cu care au fost luate aceste medicamente, numite și inhibitoare ale pompei de protoni (IPP).

 Autorii studiului au remarcat faptul că acest risc a cancerului de stomac a crescut între două și opt ori, potrivit cercetărilor realizate în acest sens. Deși riscul relativ pare ridicat, riscul absolut a fost mai mic. Dar riscul relativ a fost statistic semnificativ, în mod special pentru persoanele infectate cu Helicobacter pylori, o bacterie relaționată de cercetători cu cancerul de stomac.

Terapia sono-foto dinamică împotriva cancerului (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Mecanismele de acțiune ale terapiei SPDT

Terapia sono-foto dinamică împotriva cancerului (II) Majoritatea compușilor sensibilizatori au un schelet de bază cunoscut sub numele de structura porfirică, care este structura chimică părinte pentru un număr de compuși semnificativi biochimic, numiți porfirine. Porfirinele (care conțin nucleul de porfină) au funcții biologice răspândite în natură. Vedem aceste molecule peste tot - sunt responsabile de culoarea verde din frunze și de culoarea roșie din sângele nostru.

Terapia sono-foto dinamică împotriva cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este terapia SPDT?

Terapia sono-foto dinamică împotriva cancerului (I) Terapia sono-foto dinamică (SPDT) este o terapie sigură, eficientă și dovedită pentru tratarea cancerului prin utilizarea sunetelor și a luminii. Este vorba despre o combinație dintre două terapii individuale: Foto Dynamic Therapy (PDT) și Sono Dynamic Therapy (SDT).

 Bazele acestor metode de vindecare se regăsesc în istoria antică, datând încă din anul 3000 î.Hr. Cu toate acestea, doar aproximativ cu o sută de ani în urmă, PDT a început să evolueze ca o metodă bazată pe știință pentru a trata o varietate de boli, inclusiv cancerul. PDT și SDT acționează prin transferul de energie din surse de lumină și de sunet care transformă compușii foto și sono-sensibili cunoscuți ca "sensibilizatori". Energia acestor sensibilizatori se eliberează sub formă de specii reactive la oxigen (ROS) care distrug celulele afectate.