Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Cercetări în domeniul cancerului

Legătura dintre diabet și cancerul pancreatic

Scris de Ayurvedic Medica

Studiu: diabetul este un semn de avertizare timpurie al cancerului pancreatic

Legătura dintre diabet și cancerul pancreatic Cancerul pancreatic este considerat a fi unul dintre cele mai mortale dintre toate tipurile de cancer. (Doar unul din 10 diagnosticați cu această afecțiune supraviețuiește timp de peste cinci ani.) Nu numai că este foarte dificil de tratat, dar este greu de detectat în stadiile incipiente. Deși cancerul pancreatic este un tip de cancer relativ rar în comparație cu altele, cum ar fi cancerul de piele sau de sân, este de așteptat să rămână unul dintre cele mai letale cancere în deceniile următoare. Acesta este motivul pentru care cercetătorii sunt hotărâți să găsească mai multe semne de avertizare timpurie în speranța de a opri progresul acestui tip de cancer. În 2022, un studiu a descoperit o asociere între diabetul de tip 2 și cancerul pancreatic. Diabetul de tip 2 afectează mai mult de 37 de milioane de americani (aproximativ unul din 10).

Hemangioblastomul: simptome și recomandări

Scris de Ayurvedic Medica

Care sunt simptomele hemangioblastomului?

 Hemangioblastoamele sunt tumori rare, necanceroase, care se formează de obicei în creier, măduva spinării sau retina ochiului. Deși hemangioblastoamele sunt benigne (nu dăunătoare) și cresc încet, uneori pot deveni suficient de mari pentru a apăsa structurile din sistemul nervos central (creierul și măduva spinării). Această presiune poate provoca simptome neurologice, cum ar fi dureri de cap, slăbiciune, pierderi senzoriale, probleme de echilibru și coordonare și hidrocefalie (acumularea lichidului spinal în creier).

Niacina și efectele sale anti-cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Niacina (vitamina B3) protejează împotriva cancerului

Niacina și efectele sale anti-cancer Deși secvențele ADN ale unui individ nu pot fi modificate, expresia genelor poate fi modificată prin dietă, inclusiv suplimentarea cu doze mari de niacină pentru a crește nivelul NAD. Celulele care au avut leziuni ale ADN-ului sunt transformate frecvent în celule canceroase din cauza mutației. Când genele noastre supresoare tumorale sunt mutate, acestea nu mai pot funcționa, iar celulele pot crește fără reglare și pot deveni canceroase.

Rădăcina de păpădie inhibă cancerul colorectal (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Identificarea acțiunii anti-cancerigene a extractului de păpădie

Rădăcina de păpădie inhibă cancerul colorectal  După identificarea a 4 compuși în cadrul a 2 dintre fracțiunile bioactive, următoarea fază a acestui studiu a fost de a determina dacă oricare dintre acești compuși a avut citotoxicitate semnificativă pentru celulele canceroase, comparabilă cu DRE în ansamblu. Trei dintre cei patru compuși sunt disponibili comercial (α-amirină, β-amirină și lupeol). Acești compuși au fost testați singuri în celule HT-29, la concentrații crescânde și pentru perioade de timp în creștere, iar viabilitatea acestor celule a fost măsurată, utilizând testul de viabilitate WST-1.

Rădăcina de păpădie inhibă cancerul colorectal (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Introducere

 Extractul de păpădie a fost studiat pe larg în ultimii ani pentru activitatea sa anticancerigenă, antidepresivă și antiinflamatoare. Lucrări recente din laborator, cu sisteme in-vitro, arată potențialul anticancer al unui extract de rădăcină apoasă de păpădie (DRE) în mai multe modele de celule canceroase, fără toxicitate pentru celulele necanceroase.

Teoria metabolică și tratarea cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

De ce cancerul trebuie să fie abordat ca o boală metabolică?

Teoria metabolică și tratarea cancerului (I) Teoria metabolică a cancerului postulează că această boală gravă este în primul rând rezultatul unui metabolism energetic slab și al deteriorării mitocondriilor celulelor. Mutațiile genetice nu sunt o cauză principală a cancerului, ci sunt un efect secundar al metabolismului energetic defectuos; atâta timp cât mitocondriile rămân sănătoase și funcționale, există o șansă foarte mică de a dezvolta cancer. Mitocondriile normale suprimă dezvoltarea cancerului, iar mitocondriile disfuncționale trebuie să fie prezente pentru proliferarea celulelor canceroase. Dieta ketogenică promovează funcția și respirația mitocondrială sănătoasă, scade vascularizația și inflamația tumorii și determină moartea celulelor tumorale.