Articole noi

  Curcumina ca alternativă naturală contra depr…

  Curcumina ajută la ameliorarea simptomelor depresiei Curcumina este ingredientul activ din turmeri...

  Terapia cu ozon: o alternativă puternică cont…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela ...

  10 motive pentru un somn calitativ

  De ce este important să ne odihnim suficient? În căutarea unei sănătăți mai bune, poate că nimic n...

  Dieta antiestrogenică: cheia pentru reglarea …

  Cum acționează estrogenul în organism? Mai ales în timpul menopauzei, multe femei se întreabă ce s...

  Clorofila, agent de prevenire a cancerului

  Care sunt acțiunile biologice ale clorofilei? Fotosinteza este procesul prin care plantele absorb ...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cercetări în domeniul cancerului

  Ce este gena p53 care controlează dezvoltarea cancerului?

  Timp de generații am fost învățați că trăsăturile genetice pe care le au părinții noștri (împreună cu problemele de sănătate cu care se confruntă) vor fi, fără îndoială, transmise și moștenite de copiii noștri.

   Dar știința epigeneticii de astăzi modelează înțelegerea noastră că genetica noastră este, de fapt, controlată de factorii de mediu. Acest domeniu al geneticii arată că stimulii de mediu au capacitatea de a opri și a porni genele și, prin urmare, provoacă variații sau adaptare genetică. Atât expresiile genetice, cât și cele epigenetice sunt factori importanți ai sănătății noastre.

  Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale

  Dovezile tot mai numeroase sugerează că radiația câmpului electromagnetic (EMF) de la telefoanele mobile poate provoca creșterea anormală a celulelor și determina apariția cancerului. Încă din 2011, dovezile au fost suficient de puternice pentru ca Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului, componenta de cercetare a cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății, să declare telefoanele mobile drept „posibil cancerigene” din Grupul 2B.

  Studiu: diabetul este un semn de avertizare timpurie al cancerului pancreatic

  Legătura dintre diabet și cancerul pancreatic Cancerul pancreatic este considerat a fi unul dintre cele mai mortale dintre toate tipurile de cancer. (Doar unul din 10 diagnosticați cu această afecțiune supraviețuiește timp de peste cinci ani.) Nu numai că este foarte dificil de tratat, dar este greu de detectat în stadiile incipiente. Deși cancerul pancreatic este un tip de cancer relativ rar în comparație cu altele, cum ar fi cancerul de piele sau de sân, este de așteptat să rămână unul dintre cele mai letale cancere în deceniile următoare. Acesta este motivul pentru care cercetătorii sunt hotărâți să găsească mai multe semne de avertizare timpurie în speranța de a opri progresul acestui tip de cancer. În 2022, un studiu a descoperit o asociere între diabetul de tip 2 și cancerul pancreatic. Diabetul de tip 2 afectează mai mult de 37 de milioane de americani (aproximativ unul din 10).

  Care sunt simptomele hemangioblastomului?

   Hemangioblastoamele sunt tumori rare, necanceroase, care se formează de obicei în creier, măduva spinării sau retina ochiului. Deși hemangioblastoamele sunt benigne (nu dăunătoare) și cresc încet, uneori pot deveni suficient de mari pentru a apăsa structurile din sistemul nervos central (creierul și măduva spinării). Această presiune poate provoca simptome neurologice, cum ar fi dureri de cap, slăbiciune, pierderi senzoriale, probleme de echilibru și coordonare și hidrocefalie (acumularea lichidului spinal în creier).

  Niacina (vitamina B3) protejează împotriva cancerului

  Niacina și efectele sale anti-cancer Deși secvențele ADN ale unui individ nu pot fi modificate, expresia genelor poate fi modificată prin dietă, inclusiv suplimentarea cu doze mari de niacină pentru a crește nivelul NAD. Celulele care au avut leziuni ale ADN-ului sunt transformate frecvent în celule canceroase din cauza mutației. Când genele noastre supresoare tumorale sunt mutate, acestea nu mai pot funcționa, iar celulele pot crește fără reglare și pot deveni canceroase.

  Identificarea acțiunii anti-cancerigene a extractului de păpădie

  Rădăcina de păpădie inhibă cancerul colorectal  După identificarea a 4 compuși în cadrul a 2 dintre fracțiunile bioactive, următoarea fază a acestui studiu a fost de a determina dacă oricare dintre acești compuși a avut citotoxicitate semnificativă pentru celulele canceroase, comparabilă cu DRE în ansamblu. Trei dintre cei patru compuși sunt disponibili comercial (α-amirină, β-amirină și lupeol). Acești compuși au fost testați singuri în celule HT-29, la concentrații crescânde și pentru perioade de timp în creștere, iar viabilitatea acestor celule a fost măsurată, utilizând testul de viabilitate WST-1.