Articole noi

  Medicina ayurvedică: beneficii pentru sănătat…

  Ce este medicina ayurvedică sau Ayurveda? Medicina ayurvedică este o metodă de vindecare care s-a ...

  Argintul coloidal, beneficii și caracteristic…

  Caracteristicile argintului coloidal Argintul coloidal este un compus din mici particule de argint...

  Prevenirea cancerului pancreatic

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de amer...

  Cancerul de prostată – factori de risc și pre…

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat ...

  Vâscul, un redutabil remediu anticancerigen

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de pl...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Sfatul medicului

  Exercițiile fizice de dimineață reduc riscul de cancer

  Un studiu sugerează că persoanele care fac exerciții fizice dimineața devreme pot avea mai puține șanse de a dezvolta cancer decât cei care fac exerciții mai târziu. Efectul benefic se poate baza pe reglarea estrogenului și a melatoninei. Dacă poți alege, fă-ți sesiunea de exerciții fizice dimineața. Cercetările publicate în Jurnalul Internațional al Cancerului au sugerat că persoanele care fac mișcare mai devreme în timpul zilei, imediat după trezire, au un risc mai mic de a dezvolta cancer în comparație cu cei care fac mișcare după-amiaza sau noaptea.

  De ce este important să ne odihnim suficient?

  În căutarea unei sănătăți mai bune, poate că nimic nu este mai des trecut cu vederea decât somnul. De fapt, somnul de calitate este una dintre cele mai importante moduri de a ne maximiza productivitatea și sănătatea. Obiceiurile proaste de somn pot duce la deficiență imunitară, ne pot afecta concentrarea și chiar ne pot scurta durata de viață. Statisticile arată că cei care sunt lipsiți de somn nu numai că sunt obosiți în timpul zilei și suferă de o lipsă de concentrare, dar își măresc și riscurile de obezitate, insuficiență cardiacă congestivă, diabet și o serie de alte probleme. Pentru a trăi o viață sănătoasă, productivă, un somn de calitate este esențial.

  Strategii eficiente pentru sistemul imunitar

  Există factori interni și externi care au diverse efecte asupra sistemului imunitar. Când începe să slăbească, corpul trimite avertizări foarte clare, astfel încât trebuie să luăm măsurile necesare pentru a ne întări.

   De exemplu, senzația aproape permanentă de oboseală sau durerile musculare fără o origine aparentă sunt semne clare ca sistemul imunitar slăbește. Efectuarea unor modificări în rutina noastră este suficientă pentru a ajuta organismul și pentru a evita să se îmbolnăvească cu ușurință.

  Cauzele comune ale dominanței estrogenului

  Opriți-vă și gândiți-vă pentru un moment ce diferențiază un bărbat de o femeie. Nu vorbim despre variațiile evidente ale atributelor fizice, ci mai degrabă despre terenul fiziologic intern și despre modul în care acesta variază între cele două sexe.

   Din punct de vedere hormonal, ați putea spune că un bărbat este mai dominant în testosteron, în timp ce corpul unei femei favorizează estrogenul: și din punct de vedere tehnic ați avea dreptate. Dar este chiar atât de simplu și există un punct în care nivelurile ridicate de estrogen pot deveni o problemă pentru femei?

  Semnale care ne arată că organismul cere odihnă

   A avea un stil de viață prea activ și solicitant poate dezechilibra sistemul nervos și poate provoca simptome fizice. Odihna și somnul suficient sunt necesare pentru a ne recăpăta bunăstarea fizică și emoțională.

   Când nu ne odihnim suficient, simțim imediat că dispoziția și reflexele noastre suferă, dar sunt și alte procese invizibile care sunt afectate, precum sistemul imunitar, tensiunea arterială sau memoria. Cum se manifestă această lipsă de odihnă în organism?

  Cum să ne optimizăm starea fizică după 40 ani?

  Forma fizică după 40 ani (I) Schimbările legate de vârstă pot apărea în corp la sfârșitul anilor 20 și 30, dar pentru mulți oameni, până la împlinirea a 40 de ani nu se strecoară ideea „îmbătrânirii”.

   Mai întâi să precizăm că îmbătrânirea este mai mult o atitudine decât un fapt fix, iar stilul de viață poate fi crucial pentru întârzierea (sau accelerarea) efectelor timpului. În acest scop, exercițiul fizic este cel mai aproape de o adevărată fântână a tinereții. Tipurile corecte de exerciții fizice pot preveni pierderile musculare legate de vârstă, pot întârzia declinul cognitiv și chiar pot activa biogeneza mitocondrială, un declin care este frecvent în timpul îmbătrânirii.