Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sfatul medicului

Semnalele unui organism obosit și stresat

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Semnale care ne arată că organismul cere odihnă

 A avea un stil de viață prea activ și solicitant poate dezechilibra sistemul nervos și poate provoca simptome fizice. Odihna și somnul suficient sunt necesare pentru a ne recăpăta bunăstarea fizică și emoțională.

 Când nu ne odihnim suficient, simțim imediat că dispoziția și reflexele noastre suferă, dar sunt și alte procese invizibile care sunt afectate, precum sistemul imunitar, tensiunea arterială sau memoria. Cum se manifestă această lipsă de odihnă în organism?

Forma fizică după 40 ani (I)

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Cum să ne optimizăm starea fizică după 40 ani?

Forma fizică după 40 ani (I) Schimbările legate de vârstă pot apărea în corp la sfârșitul anilor 20 și 30, dar pentru mulți oameni, până la împlinirea a 40 de ani nu se strecoară ideea „îmbătrânirii”.

 Mai întâi să precizăm că îmbătrânirea este mai mult o atitudine decât un fapt fix, iar stilul de viață poate fi crucial pentru întârzierea (sau accelerarea) efectelor timpului. În acest scop, exercițiul fizic este cel mai aproape de o adevărată fântână a tinereții. Tipurile corecte de exerciții fizice pot preveni pierderile musculare legate de vârstă, pot întârzia declinul cognitiv și chiar pot activa biogeneza mitocondrială, un declin care este frecvent în timpul îmbătrânirii.

Vitamina D, un aliat contra Covid-19

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Un nivel ridicat de vitamina D3 ar putea proteja împotriva mortalității cauzate de COVID-19

Vitamina D3, un aliat contra Covid-19 Cu nivelurile sanguine ale vitaminei D peste 50 ng/mL, riscul de mortalitate este redus practic la zero, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients. Există o relație liniară între nivelurile de vitamina D3 și mortalitatea cauzată de COVID19? Cercetările publicate în numărul din octombrie 2021 al revistei Nutrients arată că un nivel al vitaminei D3 din sânge peste 50 ng/mL nu este asociat practic cu niciun risc de mortalitate. Studiul a analizat în mod specific mortalitatea în rândul a 1.601 de pacienți spitalizați cu COVID-19. 784 au avut niveluri de vitamina D3 măsurate în decurs de o zi de la internare. Cercetătorii cunoșteau nivelurile sanguine ale vitaminei la ceilalți 817 participanți.

Recomandări pentru a reduce pofta de dulce

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

9 recomandări pentru a reduce apetitul de a mânca dulciuri

Recomandări pentru a reduce pofta de dulce Există cauze fizice și emoționale care explică de ce avem apetit pentru alimente dulci. Senzorii de tensiune în stomac sesizează când stomacul este gol și solicită reumpleri, în timp ce anumiți receptori detectează dacă există suficienți nutrienți. Dacă și nivelul zahărului din sânge scade sub o anumită valoare de referință, creierul trimite un semnal: foame!

10 alimente pentru combaterea anemiei

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Cele mai eficiente alimente pentru combaterea anemiei

 Anemia se poate datora lipsei de fier, vitamina B12 sau acid folic. Asigurați-vă că adăugați aceste alimente în dieta dumneavoastră obișnuită. Paloarea, oboseala, frigul, palpitațiile sau durerile de cap sunt câteva dintre simptomele anemiei. În mod normal, cauza trebuie găsită într-o deficiență a unor nutrienți, în special fier, acid folic sau vitamina B12.

Eliminarea calculilor biliari

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Curățarea ficatului pentru reducerea calculilor biliari

Eliminarea calculilor biliari Controlul alimentației și folosirea anumitor plante purificatoare împiedică creșterea colesterolului și a bilirubinei și ajută la generarea acizilor biliari, reducând colicile. Calculii biliari sau formarea de calculi biliari se dezvoltă lent și aceștia pot rămâne asimptomatici ani de zile. Pietrele pot fi la fel de mici ca boabele de nisip sau la fel de mari încât să umple întreaga vezică biliară. Pe măsură ce cresc în dimensiune, pot bloca evacuarea biliară (canalul biliar comun) și pot provoca colici biliare care necesită îngrijiri medicale urgente. Primele simptome ale litiazelor sunt distensia abdominală și disconfortul după o masă foarte grasă, iar durerea ascuțită în abdomen care iradiază spre umeri și spate, greața, vărsăturile, icterul, frisoanele și febra indică o posibilă infecție.