Articole noi

  Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

  Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

  Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

  Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

  Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

  Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

  Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

  Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Sfatul medicului

  Strategii eficiente pentru sistemul imunitar

  Există factori interni și externi care au diverse efecte asupra sistemului imunitar. Când începe să slăbească, corpul trimite avertizări foarte clare, astfel încât trebuie să luăm măsurile necesare pentru a ne întări.

   De exemplu, senzația aproape permanentă de oboseală sau durerile musculare fără o origine aparentă sunt semne clare ca sistemul imunitar slăbește. Efectuarea unor modificări în rutina noastră este suficientă pentru a ajuta organismul și pentru a evita să se îmbolnăvească cu ușurință.

  Cauzele comune ale dominanței estrogenului

  Opriți-vă și gândiți-vă pentru un moment ce diferențiază un bărbat de o femeie. Nu vorbim despre variațiile evidente ale atributelor fizice, ci mai degrabă despre terenul fiziologic intern și despre modul în care acesta variază între cele două sexe.

   Din punct de vedere hormonal, ați putea spune că un bărbat este mai dominant în testosteron, în timp ce corpul unei femei favorizează estrogenul: și din punct de vedere tehnic ați avea dreptate. Dar este chiar atât de simplu și există un punct în care nivelurile ridicate de estrogen pot deveni o problemă pentru femei?

  Semnale care ne arată că organismul cere odihnă

   A avea un stil de viață prea activ și solicitant poate dezechilibra sistemul nervos și poate provoca simptome fizice. Odihna și somnul suficient sunt necesare pentru a ne recăpăta bunăstarea fizică și emoțională.

   Când nu ne odihnim suficient, simțim imediat că dispoziția și reflexele noastre suferă, dar sunt și alte procese invizibile care sunt afectate, precum sistemul imunitar, tensiunea arterială sau memoria. Cum se manifestă această lipsă de odihnă în organism?

  Cum să ne optimizăm starea fizică după 40 ani?

  Forma fizică după 40 ani (I) Schimbările legate de vârstă pot apărea în corp la sfârșitul anilor 20 și 30, dar pentru mulți oameni, până la împlinirea a 40 de ani nu se strecoară ideea „îmbătrânirii”.

   Mai întâi să precizăm că îmbătrânirea este mai mult o atitudine decât un fapt fix, iar stilul de viață poate fi crucial pentru întârzierea (sau accelerarea) efectelor timpului. În acest scop, exercițiul fizic este cel mai aproape de o adevărată fântână a tinereții. Tipurile corecte de exerciții fizice pot preveni pierderile musculare legate de vârstă, pot întârzia declinul cognitiv și chiar pot activa biogeneza mitocondrială, un declin care este frecvent în timpul îmbătrânirii.

  Un nivel ridicat de vitamina D3 ar putea proteja împotriva mortalității cauzate de COVID-19

  Vitamina D3, un aliat contra Covid-19 Cu nivelurile sanguine ale vitaminei D peste 50 ng/mL, riscul de mortalitate este redus practic la zero, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients. Există o relație liniară între nivelurile de vitamina D3 și mortalitatea cauzată de COVID19? Cercetările publicate în numărul din octombrie 2021 al revistei Nutrients arată că un nivel al vitaminei D3 din sânge peste 50 ng/mL nu este asociat practic cu niciun risc de mortalitate. Studiul a analizat în mod specific mortalitatea în rândul a 1.601 de pacienți spitalizați cu COVID-19. 784 au avut niveluri de vitamina D3 măsurate în decurs de o zi de la internare. Cercetătorii cunoșteau nivelurile sanguine ale vitaminei la ceilalți 817 participanți.

  9 recomandări pentru a reduce apetitul de a mânca dulciuri

  Recomandări pentru a reduce pofta de dulce Există cauze fizice și emoționale care explică de ce avem apetit pentru alimente dulci. Senzorii de tensiune în stomac sesizează când stomacul este gol și solicită reumpleri, în timp ce anumiți receptori detectează dacă există suficienți nutrienți. Dacă și nivelul zahărului din sânge scade sub o anumită valoare de referință, creierul trimite un semnal: foame!