Articole noi

  Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

  Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

  Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

  Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

  Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

  Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

  Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

  Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Anatomie si fiziologie

  Ce este sistemul limfatic?

  Îmbunătățirea funcționării sistemului limfatic Sistemul limfatic este unul dintre cele două sisteme circulatorii majore din organism. Sarcina sa principală este de a muta celulele imune și resturile celulare moarte prin corp până unde pot fi îndepărtate sau refolosite.

   Un sistem limfatic care funcționează prost este un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului și a altor boli cronice. În timp ce majoritatea științei moderne și a comunității medicale alopate și-au petrecut timpul cercetând sistemul vascular sanguin, sistemul limfatic își câștigă atenția meritată din partea comunității holistice.

  Cum ajută termogeneza la arderea caloriilor?

  Termogeneza și pierderea țesutului gras Știm că alegerea unor alimente poate afecta diverse aspecte precum nivelul de energie, sănătatea sau frumusețea pielii. Dar un fapt mai puțin cunoscut este acela că tipul de macronutrienți consumați (proteine, carbohidrați sau grăsimi), indiferent de caloriile pe care le au, pot influența consumul de energie de zi cu zi a corpului.

   Ați auzit vreodată expresia "calorii negative"? Sau că anumite alimente, cum ar fi țelina, arde mai multe calorii decât furnizează? Explicația rezidă în efectul termogenic al alimentelor, și anume energia utilizată în organism pentru digestia și procesarea alimentelor, variabilă în funcție de fiecare tip de nutrienți.

  Ce este oxitocina?

  Oxitocina: proprietăți și beneficii Oxitocina – supranumită de unii experți „hormonul iubirii” – este unul dintre cei mai importanți hormoni pe care oamenii (și multe alte mamifere) îi produc. Oxitocina joacă un rol important în:

   • legăturile sociale

   • construirea de relaţii

   • reproducere

   • naștere

   • alăptare

   • creşterea copiilor

  Ce este oboseala suprarenală?

  Stresul și hormonii: conexiunea suprarenală Potrivit unui sondaj realizat în anul 2015, doar 1 din 7 americani se trezește odihnit în fiecare zi. Dar oboseala pe care o experimentăm poate fi mai mult decât o stare de somn; aceasta poate indica o problemă mai mare.

   Este posibil să vă confruntați cu efectele stresului cronic și ale disfuncției hormonale dacă aveți:

    - O senzație permanentă de oboseală

    - Probleme cu somnul sau trezirea

    - Întâmpinați probleme digestive

    - Pierdeți în greutate în mod neașteptat

    - Aveți poftă de sare

    - Vă bazați pe cofeină sau pe alți stimulenți pentru a vă ajuta să treceți peste zi

  Ce sunt neurotransmițătorii și ce funcție îndeplinesc în creier?

  Tipuri de neurotransmițători: funcții și clasificare Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice create de organism care transmit semnale (adică informații) de la un neuron la altul prin anumite puncte de contact numite sinapse. Când se întâmplă acest lucru, substanța chimică este eliberată de veziculele neuronului pre-sinaptic, traversează spațiul sinaptic și acționează schimbând potențialul de acțiune în neuronul post-sinaptic. Există diferite tipuri de neurotransmițători, fiecare având funcții diferite. De fapt, studiul acestei clase de substanțe este esențial pentru a înțelege modul în care funcționează mintea umană. În acest articol vom trece în revistă câteva dintre diferitele clase de neurotransmițători, considerate cele mai semnificative.