Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Terapii alternative

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul

  Introducere

  În Ayurveda, o digestie sănătoasă și un metabolism eficient sunt considerate esențiale pentru o viață sănătoasă și echilibrată. Acest sistem de medicină tradițională oferă o abordare holistică, care nu se limitează doar la alimentație, ci include un stil de viață care susține funcția digestivă și metabolică optimă.

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate

  O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei, este esențială pentru menținerea echilibrului și sănătății optime. Aceasta nu este doar o serie de activități, ci o abordare holistică ce cuprinde mintea, corpul și spiritul, având la bază înțelepciunea milenară a medicinei tradiționale indiene.

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului

  Introducere

   Într-o lume tot mai agitată, stresul a devenit o problemă comună pentru mulți dintre noi. Ayurveda, sistemul de medicină tradițional indian, oferă metode naturale pentru gestionarea stresului. Aici explorăm cinci terapii ayurvedice esențiale care pot aduce calm și echilibru în viața ta.

  Ce este medicina ayurvedică sau Ayurveda?

  Medicina ayurvedică este o metodă de vindecare care s-a născut în India la mijlocul mileniului al II-lea î.Hr. Adevărul este că este foarte dificil să explicăm preceptele acestei practici de vindecare, mai ales dacă luăm în considerare faptul că nu există aproape nici o evidență a acesteia. Cea mai recentă dintre ele, cunoscută sub numele de "Atharvaveda", datează din jurul anului 1000 î.Hr.în care au fost menționate până la 14 rugăciuni prin care li se cereau zeilor să vindece durerile și afecțiunile pacientului în cauză.

  Caracteristicile argintului coloidal

  Argintul coloidal este un compus din mici particule de argint încărcate electric, care sunt suspendate în apă datorită încărcării electrice din fiecare dintre ele.

   Termenul coloidal se referă la un compus din particule ultrafine suspendate într-un lichid. Când argintul intră în contact cu organisme unicelulare precum virusuri, bacterii, ciuperci poate acționa, realizându-se eliminarea acestora în doar câteva momente.

  Cum acționează argintul coloidal?

   Deoarece sunt particule minuscule (cu un diametru cuprins între 0,01 și 0,001 microni), particulele din argintul coloidal au avantajul de a putea pătrunde fluid în orice țesut și de a călători în tot corpul, multiplicându-și eficacitatea terapeutică în urma lor.

   În chimie, o suspensie coloidală sau o dispersie coloidală este un sistem fizico-chimic format din două faze: una continuă, normal fluidă, iar cealaltă dispersată sub formă de particule, de obicei solide, în acest caz fiind vorba de argintul metalic. Particulele sunt atât de mici încât nu pot fi văzute.

  Cum se prepară argintul coloidal?

   Acest coloid se realizează prin electroliză, prin intermediul a doi electrozi de argint și apă distilată și demineralizată prin care circulă un curent electric cu potențial redus. Nu este o metodă chimică, ci una fizică și intervin doar apa distilată și curentul electric. Acesta este modul unic de a prepara argintul coloidal. Alte forme, cum ar fi soluțiile de săruri de argint, sunt dăunătoare și au efecte secundare, cum ar fi petele de pe piele și mucoase.

   Particulele de argint extrem de fine rămân suspendate pe termen nelimitat în apă distilată și demineralizată. Culoarea este o culoare aurie foarte deschisă, aproape imperceptibilă. Culorile mai închise indică faptul că nu este vorba de argint coloidal, ci de soluții de argint, precum și particulele vizibile sau precipitate sunt, de asemenea, indicative pentru soluții, nepermise pentru terapia cu argint.

   Dimensiunea particulelor variază de la 0,01 la 0,001 microni. Aceste particule sunt atât de mici încât pot pătrunde fără dificultate în microorganisme, acționând asupra cadrului lor biochimic, inhibând anumite enzime necesare respirației și obținând energie din respectivele microorganisme.

   Argintul coloidal se găsește în comerț sub formă lichidă; recipientele trebuie să fie din sticlă, iar concentrațiile de argint din apă trebuie să fie sigure, în jur de 5 părți pe milion (5 ppm) sau mai mari, deși trebuie avut în vedere că nu pentru că sunt mai concentrate, ele au o putere germicidă mai mare. Este important să nu confundați coloidul de argint (obținut printr-o metodă fizico-chimică), cu oligoelementul de argint (care se obține prin metode chimice). Oligoelementul argintiu, dacă dozele sale sunt exagerate, poate provoca probleme ale pielii, cum ar fi pete gri închise, care pătează permanent pielea și membranele mucoase.

  Este sigură utilizarea argintului coloidal?

   Argintul coloidal nu dăunează enzimelor sau oricărei alte componente a corpului uman. În plus, în corp nu formează compuși toxici și nu slăbește funcțiile organelor sau sistemelor. De asemenea, nu reacționează cu nimic altceva decât o enzimă de metabolizare a oxigenului dintr-un germen unicelular, deci nu provoacă respingere sau alergii de niciun fel.

   

      Acțiunile benefice ale argintului coloidal asupra sănătății

  Argintul coloidal este un remediu:

   - Anti-infecțios.

   - Germicid de spectru larg.

   - Modulator al sistemului imunitar.

   - Cicatrizant în caz de răni și de arsuri.

   - Stimulator al creșterii oaselor (în caz de fracturi).

   - Ajută la ameliorarea inflamației, îmbunătățește digestia și acționează ca un regenerant general al organismului.

   - Aliat al sistemului imunitar, întărindu-l și este necesar pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

   - Depurativ al sângelui și al intestinelor.

   - Energizant, aduce vitalitate și vigoare.

   - Regenerant celular.

   - Crește producția globulelor albe din sânge.

   - Favorizează sănătatea pielii (este indicat în caz de acnee).

  Proprietățile terapeutice ale argintului coloidal

   Proprietățile bactericide ale argintului din soluțiile apoase sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri și au fost folosite pentru dezinfectarea apei sau prin turnarea monedelor de argint în lapte pentru ca acesta să reziste mai mult în stare bună. Microorganismele nu cresc într-o soluție de argint.

   Argintul coloidal este un antibiotic natural și puternic: în laborator nu există virusuri sau bacterii care să nu poată fi eliminate cu argint coloidal într-o perioadă de 6 minute.

   Avantajele argintului coloidal față de antibioticele convenționale: antibioticele de sinteză chimico-farmaceutică nu sunt foarte selective și pot de asemenea, să modifice enzimele și să distrugă bacteriile benefice; în plus, acestea slăbesc sistemul imunitar, iar abuzul de antibiotice poate genera o rezistență în fața virusurilor sau infecțiilor de orice fel.

   Argintul coloidal nu dăunează enzimelor sau oricărei alte componente a corpului uman. Mai mult, în interiorul organismului, argintul coloidal nu formează compuși toxici și nu slăbește funcțiile organelor sau sistemelor și nici nu reacționează cu altceva decât cu o enzimă metabolizatoare a oxigenului unui microorganism, deci nu provoacă respingere sau alergii de niciun fel.

   Ca un germicid puternic pentru eliminarea germenilor, argintul coloidal este o alternativă excelentă pentru tratarea bolilor infecțioase, deoarece acționează ca un catalizator puternic, simpla sa prezență determină o mare parte a microorganismelor care determină bolile infecțioase să se autodistrugă.

   Argintul coloidal ajută de asemenea la curățarea sângelui și a intestinelor: administrarea zilnică a unei doze de argint coloidal ajută foarte rapid la reducerea toxinelor, deoarece acest remediu crește lichidul de drenaj limfatic.

   Argintul coloidal este foarte eficient în promovarea regenerării celulare eficiente, ajutând, printre altele, la oxigenarea celulară adecvată. Argintul coloidal nu ucide bacteriile benefice din intestinul gros, deoarece argintul este în general absorbit din intestinul subțire atunci când este luat în doze moderate.

   Argintul coloidal este un bun remediu cicatrizant: ajută la vindecarea rănilor, s-a dovedit că previne infecțiile, accelerând procesul de vindecare și reducând cicatricile sau urmele după răni sau arsuri.

   Argintul coloidal ajută în toate afecțiunile pielii, cum ar fi dermatita, coșurile, etc.

   Argintul coloidal ajută la vindecarea arsurilor: a fost utilizat cu rezultate bune pentru vindecarea arsurilor, datorită efectului său de reparare a țesuturilor.

   Argintul coloidal stimulează creșterea oaselor: datorită capacității sale de a regenera țesuturile umane, argintul coloidal promovează creșterea oaselor. În plus, ajută la prevenirea sau la eradicarea infecțiilor din jur, fără a deteriora țesuturile sănătoase, reducând timpul de convalescență cu până la 50% în cazurile de fracturi.

   

     Precauții și contraindicații pentru argintul coloidal

  Se poate lua argint coloidal în timpul sarcinii?

   Argintul coloidal este un remediu alternativ eficient în timpul sarcinii și pentru făt, deoarece s-a dovedit că promovează creșterea acestuia. De asemenea, argintul coloidal sprijină sănătatea fătului și poate face ca nașterea și ulterior recuperarea mamei să fie mai ușoară și mai rapidă.

  Argintul coloidal are contraindicații?

   Nu s-au descris contraindicații pentru argintul coloidal pentru preparatele comercializate, la dozele recomandate. Argintul coloidal nu trebuie utilizat dacă sunteți alergic la contactul cu metalele argintii.

   Utilizarea argintului coloidal are efecte secundare? Efectele secundare ale argintului coloidal la dozele recomandate nu au fost descrise.

  Care sunt precauțiile pentru utilizarea argintului coloidal?

   Nu depășiți dozele recomandate.

  Dacă luați orice tip de medicament, fabricat din plante medicinale sau un supliment alimentar, informați întotdeauna medicul dumneavoastră sau un specialist calificat.

  Concluzii

   La toate cele spuse, trebuie adăugat faptul că argintul coloidal ajută la combaterea inflamației, îmbunătățește digestia și este un tonic general pentru organism. Argintul coloidal acționează numai împotriva microorganismelor dăunătoare, bacteriilor, virusurilor și ciupercilor, acționând ca un catalizator care dezactivează enzimele acestor organisme care sunt necesare pentru respirația lor. Argintul este capabil să acționeze împotriva a aproximativ 650 de organisme patogene, prin urmare este un bactericid cu spectru larg, antiviral și antifungic.

  Curcumina ajută la ameliorarea simptomelor depresiei

  Curcumina este ingredientul activ din turmeric, un condiment specific din India;. Curcumina este un polifenol cu mai mult de 160 de principii terapeutice, mai ales antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene.