Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

  Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un stil de viață echilibrat și sănătos

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate

  O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei, este esențială pentru menținerea echilibrului și sănătății optime. Aceasta nu este doar o serie de activități, ci o abordare holistică ce cuprinde mintea, corpul și spiritul, având la bază înțelepciunea milenară a medicinei tradiționale indiene.

  Ritualul matinal de trezire și spălare

   Ziua ar trebui să înceapă cu trezirea înainte de răsărit, pentru a te sincroniza cu ritmurile naturale ale lumii și pentru a te bucura de pacea și energia dimineții. Curățarea limbii, o practică simplă dar profundă, îndepărtează bacteriile și toxinele acumulate peste noapte și stimulează organele interne. Oil pulling-ul, clătirea gurii cu ulei, este de asemenea recomandată pentru a întări dinții și gingiile și pentru a îmbunătăți sănătatea orală generală.

  Hidratarea și activarea corpului

   Bea un pahar de apă caldă pentru a stimula sistemul digestiv și a încuraja eliminarea naturală. Apoi, dedicați câteva minute exercițiilor fizice ușoare. Yoga este ideală pentru a echilibra Dosha-urile, însă orice formă de mișcare care te face să te simți bine este benefică. Include posturi care stimulează circulația și îmbunătățesc flexibilitatea.

  Meditația și pranayama

   Dedicați timp pentru meditație pentru a clarifica mintea și a stabili intenții pozitive pentru ziua care începe. Tehnicile de respirație, sau Pranayama, sunt esențiale în Ayurveda pentru reglarea energiei vitale, Prana. Practicile precum Nadi Shodhana (respirația alternativă a nărilor) sunt excelente pentru echilibrarea minte-corpului și pentru calmare.

  Masajul auto-ayurvedic (Abhyanga)

   Un masaj ușor cu uleiuri calde, adaptate Dosha-ului tău, poate stimula circulația, poate hrăni pielea și poate relaxa corpul. Această practică nu numai că tonifică și revigorează, dar este și o formă de auto-îngrijire și de exprimare a respectului față de corpul tău.

  Alimentația conștientă și nutriția

   Micul dejun ar trebui să fie nutritiv și aliniat cu Dosha dominantă. Alege alimente care sunt proaspete, sezoniere și pline de vitalitate. Ayurveda pune un accent deosebit pe modul și atmosfera în care mâncăm, recomandând alimentația conștientă, în liniște și fără distrageri.

  Planificarea activităților zilnice

   Structurați-vă ziua în așa fel încât să fie în armonie cu ciclurile naturale - activă și energică în primele ore, productivă în mijlocul zilei și calmă și relaxantă spre seară. Integrați activități care vă hrănesc sufletul și vă relaxează mintea, precum cititul, muzica sau petrecerea timpului în natură.

  Concluzie

   Adoptând o rutină zilnică Ayurvedică, veți deschide calea către un stil de viață echilibrat, sănătos și armonios. Fiecare pas, de la trezirea dimineața la practicile de îngrijire de seară, contribuie la bunăstarea ta generală și te ajută să trăiești în consonanță cu ritmurile naturale ale vieții.