Articole noi

  Pericolul declanșării tumorilor cardiace ș…

  Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale Dovezile tot...

  Shatavari: proprietăți și indicații terap…

  Shatavari: o plantă medicinală ayurvedică Shatavari este o rădăcină foarte populară în Ayu...

  Dermatita atopică: cauze, dietă, recomandă…

  5 recomandări pentru dermatita atopică Deși, după cum am văzut în articolul anterior, dermat...

  9 beneficii pentru sănătate ale laptelui de…

  Ce este laptele de cocos? Istoricii cred că laptele de cocos a fost consumat de mii de ani și a ...

  Efectele emoționale ale cancerului

  Emoțiile care apar în cazul unui diagnostic de cancer Cancerul afectează fiecare pacient atât ...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Remedii naturiste

  Shatavari: o plantă medicinală ayurvedică

  Shatavari este o rădăcină foarte populară în Ayurveda pentru a trata problemele care afectează sistemul reproducător feminin. Simptomele menopauzei, durerile menstruale și sindromul premenstrual sunt doar câteva dintre indicațiile acesteia. Shatavari este una dintre cele mai populare plante medicinale ayurvedice. Este folosită în principal de femeile care se confruntă cu cicluri menstruale neregulate, cu probleme de menopauză sau care doresc să-și stimuleze fertilitatea. Shatavari (Asparagus racemosus) este o plantă din familia sparanghelului, cunoscută și sub numele de sparanghel sălbatic sau sparanghel indian. Totuși, nu are nicio legătură cu sparanghelul pe care îl cunoaștem și care ajunge în farfurii noastre.

  Salvia, o plantă cu puternice proprietăți terapeutice

  Salvia, o plantă cu puternice proprietăți terapeutice Înconjurată de mituri și legende, care fac aluzie la proprietățile sale incredibile de vindecare cu 1500 de ani înainte de Isus, această plantă medicinală era deja folosită și venerată de civilizațiile antice. Numele său provine de la cuvântul latin "salvare", care înseamnă "leac", și aparține familiei Lamiaceae, care include aproximativ 900 de specii originare din Europa Mediterană și este răspândită în întreaga lume.

  Ce este astmul?

   Astmul este o inflamație cronică a plămânilor și a căilor respiratorii. Când se produc atacurile de astm, pereții interni ai căilor respiratorii devin inflamați, sensibili și făcând respirația dificilă. Simptomele astmului includ respirație șuierătoare, senzația de strângere la nivelul pieptului, tuse și probleme de respirație.

  Busuiocul are grijă de sănătatea ta

   Busuiocul este o plantă aromatică ce face parte din aceeași familie de plante cu alte plante benefice și dense în nutrienți, cum ar fi menta, oregano și rozmarinul. Busuiocul, desigur, este folosit pentru a adăuga aromă la o varietate largă de rețete (în special în bucătăria mediteraneană), dar ceea ce ne poate surprinde sunt diversele beneficii pe care le are și care îl face faimos pentru proprietățile sale care stimulează imunitatea.

  Cum acționează beta-glucanii din ciuperci?

   Știința actuală a descoperit în ciuperci o serie de compuși care întăresc imunitatea. Cei mai proeminenți sunt beta-glucanii, polizaharidele (un tip de fibră) care stimulează formarea macrofagelor, globulele albe din sânge care sunt responsabile de recunoașterea și atacarea virusurilor, bacteriilor și agenților patogeni. Acești compuși se găsesc și în alte alimente, deși ciupercile sunt sursa principală.

  Plante medicinale eficiente contra durerilor musculare

   Dacă petreceți între 8 sau 10 ore pe zi stând în fața calculatorului sau la birou, la volan sau în spatele unei tejghele, această imobilitate și adoptarea unor posturi necorespunzătoare vor ajunge să vă afecteze sănătatea. Specialiștii numesc aceste boli: dorsalgie, tendinita umărului, cervicalgii, dureri ale zonei lombare, epicondilită, sindrom de tunel carpian sau torticolis. 1 din 4 persoane cu vârsta peste 20 de ani au dureri de spate din cauza posturilor incorecte. Primul pas în calmarea acestor dureri persistente este de a corecta posturile proaste și de a folosi scaune ergonomice.