Articole noi

  Pericolul declanșării tumorilor cardiace ș…

  Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale Dovezile tot...

  Shatavari: proprietăți și indicații terap…

  Shatavari: o plantă medicinală ayurvedică Shatavari este o rădăcină foarte populară în Ayu...

  Dermatita atopică: cauze, dietă, recomandă…

  5 recomandări pentru dermatita atopică Deși, după cum am văzut în articolul anterior, dermat...

  9 beneficii pentru sănătate ale laptelui de…

  Ce este laptele de cocos? Istoricii cred că laptele de cocos a fost consumat de mii de ani și a ...

  Efectele emoționale ale cancerului

  Emoțiile care apar în cazul unui diagnostic de cancer Cancerul afectează fiecare pacient atât ...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  8 uleiuri esențiale contra astmului

  Ce este astmul?

   Astmul este o inflamație cronică a plămânilor și a căilor respiratorii. Când se produc atacurile de astm, pereții interni ai căilor respiratorii devin inflamați, sensibili și făcând respirația dificilă. Simptomele astmului includ respirație șuierătoare, senzația de strângere la nivelul pieptului, tuse și probleme de respirație.

  Uleiuri esențiale pentru ameliorarea astmului și a infecțiilor respiratorii

   Uleiurile esențiale sunt uleiurile care provin dintr-o concentrație ridicată a compușilor aromatici ai unei plante. Ele sunt extrase din flori, frunze, rădăcini și alte părți ale anumitor plante medicinale. Aceste uleiuri esențiale pot fi folosite pentru prevenirea sau tratarea unor boli și afecțiuni de sănătate. Să vedem în continuare care sunt uleiurile esențiale cele mai indicate pentru combaterea astmului, dar și a infecțiilor respiratorii:

  1. Uleiul de cuișoare

   Acest ulei esențial are proprietăți antispastice și antivirale, prin urmare, poate reduce tensiunea musculară care apare în timpul unui atac de astm și poate lupta împotriva virusurilor respiratorii. O modalitate de utilizare a acestui ulei esențial este cu ajutorul unui vaporizator sau a unui difuzor de ulei. De asemenea, puteți utiliza uleiul de cuișoare pentru a masa pieptul persoanei afectate, iar pentru aceasta, este important să se dilueze uleiul de cuișoare într-un ulei de bază (de exemplu, de migdale, nucă de cocos, jojoba sau avocado) înainte de a realiza mișcări circulare pe zona pieptului.

  2. Uleiul de mentă

   Uleiul esențial de mentă are proprietăți decongestionante și antihistaminice care atenuează atacurile de astm. Combinați 2 picături de ulei esențial de mentă, 1 picătură de ulei esențial de lămâie, 8 picături de ulei de lavandă și 20 de picături de ulei de bază (de migdale, cocos, jojoba sau avocado). Aplicați apoi acest amestec prin mișcări circulare pe zona pieptului pentru a degaja respirația.

  3. Uleiul de lavandă

   Acest ulei esențial are proprietăți antiinflamatorii și sedative care pot ajuta la controlul astmului. Uleiul esențial de mentă este eficient în atacurile ușoare de astm. Pentru a utiliza ulei de lavandă ca remediu pentru astm, adăugați câteva picături într-un castron de apă fierbinte și inhalați vaporii, având capul acoperit cu un prosop.

  4. Uleiul de oregano

   Uleiul de oregano are proprietăți antibacteriene și antifungice și reduce instantaneu dificultățile de respirație la pacienții astmatici atunci când este inhalat. Puteți combina 25 de picături de ulei de oregano cu 140 ml de apă într-o sticlă cu pulverizare, amestecați bine și apoi inspirați vaporii.

  5. Uleiul de tămâie

   Acest ulei esențial este foarte expectorant și are proprietăți antiinflamatorii. Uleiul de tămâie elimină congestia foselor nazale și a plămânilor, cauzată de astm. De asemenea, uleiul esențial de tămâie ajută și la combaterea stresului și a anxietății. Aplicați 5 picături de ulei de tămâie într-un ulei de bază și masați ușor pieptul pentru a înlătura congestia produsă de astm.

  6. Uleiul de eucalipt

   Uleiul de eucalipt are un miros puternic care ajută la decongestionarea căilor respiratorii. Acest ulei esențial conține eucaliptol, care distruge toată flegma și mucusul din sistemul respirator și vă permite să respirați cu ușurință. Puteți adăuga câteva picături de ulei de eucalipt în apă fierbinte, apoi inspirați vaporii având capul acoperit cu un prosop, pentru a descongestiona căile respiratorii aglomerate și pentru a înlătura spasmele pulmonare.

  7. Uleiul din arborele de ceai

   Acest ulei esențial este un expectorant foarte eficient împotriva mucusului. Mucusul provoacă tuse șuierătoare la pacienții cu astm bronșic. Puteți pune un prosop în apă fierbinte, scurgeți, adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai pe prosopul cald și umed și plasați-l pe față. Respirați prin prosopul fierbinte până când se răcește. Repetați până veți simți o senzație de ușurare a respirației.

  8. Uleiul de mușețel

   Mușețelul este una dintre cele mai populare remedii naturale împotriva astmului. Uleiul esențial de mușețel este util responsabile pentru relaxarea mușchilor branhiali care îngustează căile respiratorii în timpul unui atac de astm. De asemenea, efectele sale de relaxare, sunt de ajutor pentru a avea un somn odihnitor. Se aplică 5 picături de ulei esențial de mușețel într-un ulei de bază și se aplică prin mișcări circulare pe zona pieptului.