Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Vitamine și minerale

  Ce este potasiul și care este rolul său?

  Potasiul este mineralul care apare în cantitatea cea mai mare în organism după calciu și fosfor și apare întotdeauna asociat cu sodiul. Acest macromineral menține presiunea normală în interiorul și în exteriorul celulelor, reglează echilibrul de apă din organism, reduce efectele negative ale excesului de sodiu și participă la mecanismul de contracție și de relaxare a mușchilor (mai ales în cazul pacienților cardiaci). Un procent de 97% de potasiu se găsește la nivel intracelular, iar restul de 3% se găsește la nivel extracelular. Potasiul se găsește în alimente precum cereale, carne, legume, fructe și leguminoase. Aproximativ 90% din potasiul ingerat este absorbit în intestinul subțire și este eliminat prin urină. Consumul excesiv de cafea, ceai, alcool și/sau zahăr crește pierderea acestui mineral prin urină.

  Calciu, fier, magneziu și seleniu, minerale esențiale

  Mineralele sunt elemente naturale non-organice care reprezintă între 4 și 5 procente din greutatea corporală. Ființa umană are nevoie de minerale pentru a menține o bună funcționare a corpului și pentru a beneficia, printre altele, de formarea corectă a oaselor, reglarea frecvenței cardiace și producerea hormonilor. Să vedem în continuare care sunt considerate cele mai importante minerale pentru organismul uman:

  Ce este serotonina?

   Serotonina este un neurotransmițător al creierului binecunoscut pentru rolul său în reglarea stării de dispoziție, fiind de asemenea responsabil pentru respirație și reglarea temperaturii corpului. Nivelurile scăzute de serotonină pot avea un impact negativ asupra sănătății și mai multe medicamente pot ajuta la creșterea nivelului acestui neurotransmițător crucial, dar creșterea aportului de anumite vitamine, prezent în alimente și suplimente, vă poate ajuta. Întrebați întotdeauna medicul înainte de a adăuga suplimente la rutina zilnică pentru a vă asigura că sunt potrivite pentru dumneavoastră.

  Vitamina D este esențială pentru sănătate

  Vitamina D și cancerul la persoanele în vârstă Vitamina D este una dintre cele mai puternice și abundente resurse de pe planetă. Vitamina D vă poate ajuta să vă întăriți oasele și dinții și poate ajuta la reglarea nivelului de insulină, la combaterea diabetului și la prevenirea creșterii în greutate nesănătoase. Vitamina D susține, de asemenea, sistemul imunitar, ajutând apărarea naturală a corpului să vă protejeze de boli (motiv pentru care este atât de eficientă împotriva COVID-19), dar și de cancer.

  Zincul întărește sistemul imunitar

  Zincul are grijă de sistemul tău imunitar Zincul este unul dintre elementele naturale cele mai eficiente pentru întărirea sistemului imunitar. Acest mineral esențial ia parte la diversele procese vitale ale corpului, cum ar fi capacitatea de a metaboliza optim alimentele și nutrienții. Zincul este un agent fundamental pentru activarea a aproximativ 100 de enzime interne, care sunt necesare pentru acțiunile metabolice ale organismului. Se pare însă că majoritatea persoanelor suferă o deficiență cronică de zinc.

  Ce este magneziul?

  Magneziul și sănătatea inimii Magneziul este un element abundent în natură și în organismul uman. În natură, magneziul constituie aproximativ 2,1% din scoarța terestră și este componenta centrală a moleculei de clorofilă, pigmentul verde al tuturor plantelor. În domeniul nutriției, magneziul a fost clasificat ca unul dintre macro-elemente, deoarece nevoile zilnice ale organismului uman sunt mai mari de 100 mg pe zi.

   Din punct de vedere chimic specific, magneziul există numai sub forma unui element metalic bivalent și, în forma sa ionizată, are două sarcini pozitive, astfel încât Mg ++ este un cation.