Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Vitamina D și cancerul la persoanele în vârstă

  Vitamina D este esențială pentru sănătate

  Vitamina D și cancerul la persoanele în vârstă Vitamina D este una dintre cele mai puternice și abundente resurse de pe planetă. Vitamina D vă poate ajuta să vă întăriți oasele și dinții și poate ajuta la reglarea nivelului de insulină, la combaterea diabetului și la prevenirea creșterii în greutate nesănătoase. Vitamina D susține, de asemenea, sistemul imunitar, ajutând apărarea naturală a corpului să vă protejeze de boli (motiv pentru care este atât de eficientă împotriva COVID-19), dar și de cancer.

   Nivelurile adecvate de vitamina D pot duce chiar la sarcini mai sănătoase, sugari mai sănătoși și la îmbunătățirea sănătății mintale. Pe de altă parte, deficiența de vitamina D a fost legată de apariția cancerului, a diabetului, osteoporozei, artritei reumatoide, bolii inflamatorii intestinale, sclerozei multiple și autismului. Peste 40% dintre adulții americani sunt deficienți în vitamina D, motiv pentru care este atât de important să petreceți timp în mod regulat la soare (și să vă creșteți nivelul de vitamina D cu dieta și suplimentele).

   Un studiu al Facultății de Medicină a Universității Creighton din iunie 2007 a indicat faptul că nivelurile adecvate de vitamina D3 (și calciu) au redus riscul de cancer cu un uluitor procent de 77%! Un alt studiu din anul 2009 realizat de un grup de cercetători de la Universitatea Leeds a constatat că nivelurile mai ridicate de vitamina D au fost corelate cu șansele îmbunătățite de supraviețuire a cancerului de piele, în timp ce alte studii au constatat că vitamina D are o legătură cu un răspuns imun puternic în organism.

   Lumina soarelui cu ultraviolete B (UVB) este folosită de piele pentru a produce vitamina D, care este o superstar împotriva cancerului. Pentru cei dintre noi mai îndepărtați de ecuator, obținem doar un pic de UVB, de obicei la mijlocul zilei și în lunile de vară. Prin comparație, oamenii care trăiesc în țări mai apropiate de ecuator sunt scăldați în UVB pe tot parcursul anului pentru cea mai mare parte a zilei.

   Noile cercetări medicale arată că efectele anticancerigene ale vitaminei D cresc substanțial la vârste mai înaintate - în special la cei cu vârsta peste 45 de ani. Cu niveluri bune de vitamina D, celulele pot comunica mai bine cu celulele vecine datorită producției mai mari de molecule de caderină.

  O deficiență de vitamina D poate duce la cancer

   Cu niveluri scăzute de vitamina D, celulele nu știu că sunt înconjurate de alte celule, așa că se divid în mod necontrolat, provocând cancer. Cercetările publicate în BMC Public Health sugerează că efectul anticancerigen al vitaminei D este greu de observat la persoanele cu vârsta sub 45 de ani. Cercetătorii studiului au analizat diferențele globale în cancerul colorectal (una dintre cele mai frecvente forme de cancer). Ei au descoperit că persoanele mai tinere din țările cu UVB scăzut au avut aproape aceleași rate de cancer ca persoanele mai tinere din țările cu UVB scăzut.

   Cu toate acestea, atunci când se uită la persoanele mai în vârstă de 45 de ani, cei din țările cu UVB scăzut au avut rate de cancer dramatic mai mari decât cele din țările cu UVB ridicat. Acum, acest lucru nu înseamnă cu siguranță că vitamina D nu este importantă la persoanele mai tinere. De fapt, este foarte important să mențineți niveluri sănătoase în timp ce sunteți tânăr.

   Vedeți, efectele cancerigene ale vitaminei D scăzute necesită mult timp pentru a se dezvolta. Doar pentru că nu observăm impactul asupra cancerului până mai târziu în viață nu înseamnă că ar trebui să așteptăm să începem să primim soare. Vitamina D este un puternic luptător împotriva cancerului la orice vârstă. Pe măsură ce îmbătrânim, poate fi mai greu să obținem vitamina D de care organismul nostru are nevoie. Mai ales iarna, deoarece pământul se înclină mai departe de soare, este esențial să ne îmbunătățim nivelul de vitamina D cu nutriție și suplimente. Aceasta ar putea fi diferența dintre viață și moarte.

   În 2019, au fost publicate trei meta-analize care arată o reducere consistentă și semnificativă cu 13% a mortalității prin cancer cu vitamina D. În fiecare an există aproape 10 milioane de decese cauzate de cancer. Dacă vitamina D poate reduce mortalitatea prin cancer cu 13%, am putea salva 1.300.000 de vieți în fiecare an!

  Vitamina D, recomandată persoanelor în vârstă

   La începutul acestui an, un grup de cercetători germani aveau aceeași ipoteză. Într-un articol intitulat „Suplimentarea cu vitamina D pentru populația adultă în vârstă din Germania are potențialul de a economisi costuri de prevenire a aproape 30 000 de decese cauzate de cancer pe an” (publicat în revista științifică Molecular Oncology), au propus ca toți pacienții cu vârsta peste 50 de ani să primească suplimente de vitamina D.

   Dacă tuturor persoanelor cu vârsta peste 50 de ani din Germania li s-ar administra o doză zilnică de 1000 UI de vitamina D, s-ar putea preveni aproape 30.000 de decese pe an pe an, iar costurile anuale ale Germaniei pentru îngrijirea cancerului ar fi reduse cu peste 250 de milioane de euro, spune echipa. „Am fost surprins de amploarea efectului care ar putea fi realizat cu ceva la fel de ieftin ca vitamina D, care nu costă aproape nimic”, a declarat pentru Medscape Medical autorul principal, dr. Tobias Niedermaier, epidemiolog la Universitatea din Heidelberg, Germania.

   Am menționat deja că corpul nostru poate transforma lumina UBV în vitamina D, dar pentru majoritatea dintre noi pur și simplu, aceasta nu este o opțiune pe tot parcursul anului. Din octombrie până în martie, puteți lua în considerare următoarele alimente - toate acestea fiind încărcate cu vitamina D: pește gras - cum ar fi somonul, sardinele, heringul și macroul, galbenușurile de ou, iar o altă opțiune este alegerea unui supliment alimentar.

   Din păcate, nu toate suplimentele alimentare sunt create egale. Credeți sau nu, multe vitamine care sunt comercializate ca fiind „naturale” în magazinul alimentar local sunt de fapt sintetice, iar numirea unei vitamine sintetizate „naturală” este un oximoron. Vitaminele naturale sunt făcute de Dumnezeu. Ele nu sunt „create” (sintetizate) din ceva de către experți în laboratoare, diferite componente fiind izolate de alte componente esențiale.

   Adevărul este că nutrienții izolați și sintetici nu se găsesc nicăieri în natură. Nu putem izola substanțele nutritive din întregul complex și apoi să ne așteptăm ca aceștia să facă aceeași treabă așa cum este conceput întregul complex. Cu alte cuvinte, ele fac parte dintr-un întreg complex sinergic care servește unui scop bun atunci când fac parte din întreg. Dar nu vor furniza combustibilul de care are nevoie corpul uman decât dacă fac parte dintr-o „simfonie nutrițională” bine orchestrată. Avem nevoie de complexe nutritive biodisponibile, sinergice, care se găsesc doar în suplimentele pe bază de alimente întregi. Cu suplimentele și dieta potrivite - combinate cu o doză sănătoasă de lumină solară - vă puteți reduce riscul de cancer până la o vârstă înaintată și puteți trăi o viață mai fericită și mai sănătoasă.