Newsletter

Inscrie-te gratuit ca sa primesti reducerile și ofertele noastre!

Vitamina C Alcalina Forte pulbere 150 gr

Alcalinizantă si antioxidantă, Vitamina C Alcalina Forte menține și întărește sistemul imunitar, susţine organismul în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor.

Promoție:

3 Vitamina C+1 Gratuit CUMPĂRĂ

Disponibilă și sub formă de capsule:

20 capsule -  Cumpără

100 capsule - Cumpără

Citeste mai multShow less
52,00 lei (inclusiv TVA)
In stoc 206 Produse
Referinta:
Imi place1
Adaugati la wishlist(1)
S-ar putea sa va placa si
Descriere

Vitamina C Alcalina Forte -  pulbere 150 gr

   VITAMINA C ALCALINĂ FORTE

                              Alcalinizantă și antioxidantă

                                           -pulbere-

                                    Supliment alimentar

 Ascorbatul de calciu este o formă de vitamina C tamponată care este bine absorbită de către organism și cu o acțiune blândă asupra stomacului. Bioflavonoidele sunt compuși ai plantelor care funcționează ca antioxidanți. Acestea sunt prezente în cantități mari în extractul de grapefruit. Numeroase studii științifice au dovedit că bioflavonoidele cresc biodisponibilitatea acidului ascorbic. Pe scurt, s-a constatat că ascorbatul de calciu, în prezența bioflavonoidelor, este absorbit mai lent și este, astfel, mai biodisponibil decât ascorbatul de calciu singur, și este, prin urmare o formă superioară, preferată, pentru suplimentarea cu vitamina C. Acest tip de vitamina C alcalină intră în corp de patru ori mai repede decât formele acide standard și rămâne în țesuturile organismului mai mult timp și, în plus alcalinizează mediul intern. Pe langa aceasta, bioflavonoidele din grapefruit susțin activitatea sistemului imunitar și sprijină sănătatea aparatului respirator. Ele acționează în această direcție, în mod sinergic, cu vitamina C. Având activitate antioxidantă și antiinflamatorie, vitamina C alcalină, în sinergie cu bioflavonoidele, susțin și sănătatea cognitivă, metabolică, articulară și cognitivă.

Despre vitamina C

 Vitamina C este un nutrient esențial în menținerea vieții organismului uman. Ea este implicată în numeroase procese metabolice: metabolismul glucozei, al colagenului și al acidului folic, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, în procesele metabolice care ajută la absorbția fierului în tubul digestiv. Este necesară pentru sinteza dopaminei, noradrenalinei și adrenalinei în sistemul nervos.

 Dar, pe lângă aceste efecte benefice deosebite, vitamina C standard (adică acidul ascorbic) are și un aspect mai puțin pozitiv. Precum se știe, acidul ascorbic este o vitamină hidrosolubilă cu caracter acid. Datorită acestei acidități, atunci când este necesară administrarea unei cantități mai mari sau pe durate mai lungi de timp, ea poate provoca deranjamente stomacale la cei cu sensibilitate la aciditate și creșterea acidității în cavitatea bucală facilitand aparitia cariilor. Pe lângă acestea, se știe că un ph acid obligă organismul să preia minerale alcaline, precum calciu, potasiu sau magneziu, din organe vitale sau din oase, pentru a neutraliza aciditatea, ducând la carența acestora și chiar la perturbarea sănătății.

Ce este Vitamina C alcalină?

 O soluție viabilă pentru a scăpa de aceste efecte negative ale vitaminei C standard este administrarea unei formei alcaline a vitaminei C. Există mai multe forme alcaline ale vitaminei C, respectiv ascorbații– săruri ale acidului ascorbic.

 Atunci când sunt luate sărurile minerale ale acidului ascorbic, atât acidul ascorbic cât și mineralele se absorb foarte bine, de aceea este important să se ia în considerare doza de mineral din preparat. Ascorbații sunt disponibili în mai multe tipuri, din care cele mai utilizate sunt ascorbatul de sodiu și ascorbatul de calciu.

 Ascorbatul de sodiu prezintă dezavantajul că supradozează organismul cu sodiu, în condițiile în care multe alimente conțin, în mod natural, clorură de sodiu și, în plus, în cele mai multe afecțiuni grave este indicată reducerea consumului de sare. Din acest motiv, ascorbatul de sodiu poate avea, ca și efect secundar, creșterea tensiunii arteriale.

 Ascorbatul de calciu furnizează și calciu pe lângă acid ascorbic. Un calcul simplu ne arată, însă, că supradozarea este greu de atins, mai ales că din alimente nu asimilăm, în mod natural, suficient calciu. Un gram de ascorbat de calciu furnizează 890-910 mg de acid ascorbic și 90-110 mg de calciu. Doza zilnică de calciu recomandată pentru adulți este de 1-1,2 g/zi. Și nu ar trebui să depășească 2,5 g pe zi. Deci, constatăm că putem administra liniștiți 11 g de ascorbat de calciu zilnic, cu condiția să nu depășim 23 g.

 Ascorbatul de calciu oferă astfel doi nutrienți necesari organismului, calciu și vitamina C, și în același timp minimizează disconfortul gastro-intestinal, cum ar fi diareea, aciditatea și greața.

 De asemeni, ascorbatul de calciu este bine absorbit în intestin, deoarece absorbția de calciu este facilitată de aciditatea mai mare din intestin. Acesta este motivul pentru care calciul este adesea adăugat în sucuri de citrice, cum este cel de portocale.

Avantajele Vitaminei C alcaline:

 În concluzie, vitamina C alcalina sub forma de ascorbat de calciu, spre deosebire de vitamina C standard, prezintă avantaje majore:

 - se dizolvă și este absorbită de 5 până la 8 ori mai rapid;

 - neutralizează aciditatea din fluidele organismului – sânge, plasmă, salivă, lichid interstițial;

 - nu irită stomacul nici măcar la doze mari;

 - menține nivelul ph-ului la 7,5-7,6;

 - nu conține sodiu;

 - acidul ascorbic ajută la absorbția calciului și îi crește biodisponibilitatea acestuia în celule;

 - calciul reține vitamina C mai mult în celule, amplificând astfel durata și eficiența acțiunii acesteia;

 - riscul de supradozare este foarte mic, la 11 g de ascorbat de calciu (mai puțin decât doza recomandată)se administrează abia 1,2 g de calciu, cât este doza zilnică recomandată (DZR) pentru un adult;

 - ascorbatul de calciu are,în mod semnificativ,mai puține efecte adverse epigastrice, față de vitamina C clasică și este mult mai bine tolerată de persoanele sensibile la alimente acide;

 - un singur supliment furnizează două elemente esențiale – calciu și vitamina C;

 - în această formă, calciul se absoarbe mai bine decât cel din clorura de calciu sau carbonatul de calciu, datorită gradului său mai mare de solubilitate în intestine;

 - este reținută în organism de la 12 până la 14 ore, astfel încât acțiunea sa este de durată; astfel, determină beneficii mai profunde și mai eficiente ale acidului ascorbic dar și ale calciului: antioxidante, imunostimulatoare, antimicrobiene, detoxifiante, alcalinizante, protejează colesterolul “bun” de oxidare, promovează vindecarea plăgilor, contribuie la construirea unor oase puternice și dinți sănătoși, îmbunătățește circulația, menține sănătatea și flexibilitatea vaselor sanguine.

 

Cum se obține Vitamina C alcalină forte?

 Pentru scopuri comerciale, ascorbatul de calciu este sintetizat, în mod natural,prin fermentația bacteriană a glucozei, urmată de oxidarea chimică cu calciu. Se obține o pulbere albă, care este solubilă în apă. În produsul VITAMINA C ALCALINĂ FORTE am căutat să ne apropiem cât mai mult de condițiile naturale din sucurile naturale de citrice. Din acest motiv am adăugat o sursă de bioflavonoide, respectiv extractul din semințe de grapefruit.

 Bioflavonoidele sunt o clasă de pigmenți solubili în apă, care se găsesc în plante. Efectul bioflavonoidelor asupra biodisponibilității acidului ascorbic a fost demonstrat în studii științifice. S-a constatat că, în prezența bioflavonoidelor, vitamina C a fost absobită mai lent și biodisponibilitatea sa a fost cu 35% mai mare decât cea a vitaminei C singure. Acest lucru s-a constatat prin urmărirea, în timp, a nivelului de acid ascorbic în plasmă și în urină. Citricele sunt, în special, surse bogate de bioflavoinoide. Din acest motiv în VITAMINA C ALCALINĂ FORTE s-a adăugat și extract din semințe de grapefruit.

Efectele extractului din semințe de grapefruit:

 - Extractul din semințe de grapefruit prezintă numeroase beneficii care îmbunătățesc și potențează produsul VITAMINA C ALCALINĂ FORTE:

 - Alcalinizează și el mediul sanguin al organismului potențând acțiunea ascorbatului de calciu;

 - Extractul din semințe de grapefruit micșorează timpul de absorbție al vitaminei C crescând astfel biodisponibilitatea – vitamina C rămâne mai mult timp în plasmă și este eliminată mai încet și mai puțin prin urină, fiind astfel absorbită o cantitate mai mare și fiind distribuită eficient în organism. De asemeni, prin prezența pe o perioadă mai lungă de timp în circulația sanguină, se asigură un ph alcalin constant;

 - Extractul din semințe de grapefruit are acțiune antimicrobiană și antifungică;

 - Este considerat un eficient antibiotic de origine vegetală – acționează asupra bacteriilor patogene, virușilor, paraziților și ciupercilor. Spre deosebire de antibioticele de sinteză, nu provoacă dependență și nu este toxic. Acționează asupra microorganismelor precum: stafilococi, streptococi, Salmonella, Escherichia, Helicobacter pylori, chlamidii, Amoeba histolytica, ciuperci de tip Candida albicans etc. Nu atacă flora microbiană benefică din organism;

 - Are efecte hipocolesterolemiante, antitrombotice, întărește pereții vaselor sanguine;

 - Extractul din semințe de grapefruit are efecte benefice asupra digestiei prin bioflavonoidele conținute;

 - Protejează ficatul în fața toxinelor;

 - Extractul din semințe de grapefruit ajută la detoxifierea organismului prin limonenele din compoziția sa.

Important: compoziția chimică a semințelor de grapefuit este diferită de compoziția chimică a fructului de grapefruit, ceea ce face ca produsul Vitamina C alcalină forte de la Ayurvedic Medica, să nu fie contraindicat persoanelor care au afecțiuni cardiace.

Compoziție Vitamina C alcalină forte:

 Ingrediente: ascorbat de calciu* - (93%); extract hidroalcoolic uscat 10:1 din semințe de grapefruit (Citrus paradisi) (7%); hidroxipropil metil celuloză.

 *100 mg de Vitamina C alcalină conțin 93 mg ascorbat de calciu, echivalent a 76,8 mg de acid ascorbic (96% DZR conform Directivei 2008/100 CE)

Acțiunile Vitaminei C alcaline forte:

 Vitamina C alcalină forte contribuie la:

 - menținerea și întărirea sistemului imunitar,

 - susţinerea organismului în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor,

 - formarea globulelor roşii,

 - protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ,

 - normalizarea metabolismului energetic,

 - funcționarea normală a sistemului nervos,

 - menținerea sănătății psihice,

 - sinteza colagenului, necesar pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, gingiilor, pielii și dinților,

 - reducerea oboselii și extenuării,

 - regenerarea formei reduse a vitaminei E,

 - creșterea absorbției fierului,

 - prevenirea afecțiunilor cardiovasculare,

 - protejarea organismului în fața acțiunii microrganismelor periculoase precum paraziții, fungii, virușii sau bacteriile care nu suportă mediul acid,

 - tratarea infecțiilor provocate de diverse microorganisme, bacterii, viruși, fungi.

 

Indicațiile Vitaminei C alcalină forte:

VITAMINA C ALCALINĂ FORTE este indicată pentru:

 - suplimentarea dietei zilnice cu vitamina C și prevenirea carenței de vitamina C (care poate duce la boli grave, precum scorbutul);

 - adjuvantă în astenie, surmenaj fizic și intelectual;

 - tratarea anemiei cauzată de absorbția defectuoasă a fierului;

 - adjuvantă în afecțiuni virale și microbiene, cum ar fi gripa, rinita, sinuzita, laringofaringite, cistita, tuberculoza etc;

 - adjuvantă în infecții fungice;

 - întărirea sistemului imunitar slăbit de diverse afecțiuni, stres, surmenaj;

 - adjuvantă în afecțiuni gingivale – gingivită, parodontoză;

 - ajută la diminuarea efectelor alergiilor în astm, urticarie;

 - ajută la vindecarea rănilor și arsurilor;

 - potențeaza efectul vitaminei E;

 - diminueaza efectul stresului oxidativ;

 - contribuie la sănătatea vaselor sanguine și ajuta in tratamentul bolior cardiovasculare;

 - afecțiuni oculare determinate de vârstă – degenerescența maculară, cataractă;

 - detoxifierea organismului, în special la fumători și alcoolici;

 - afecțiuni hepatice și digestive provocate de alcoolism;

 - tratarea methemoglobinemiei, o tulburare de coagulare a sângelui;

 - reducerea nivelului colesterolului, previne oxidarea colesterolului ,,bun”;

 - prevenirea și tratarea anumitor tipuri de cancer (în doze mari).

Cum administrăm vitamina C alcalină?

MOD DE ADMINISTRARE:

 - Adulți: 4-6 g/zi.

 - Copii între 6-14 ani: 2-4 g/zi.

 - Copii între 1-6 ani: 1-3 g/zi.

 - O linguriță dozatoare are 4, respectiv 2 g.

 - Sub supravegherea specialistului se pot administra doze mai mari.

 - Pulberea se dizolvă în apă, ceai sau suc de fructe și se administrează cu 30 minute înainte de masă.

 - Administrarea zilnică de Vitamina C Alcalina Forte pe termen lung, are efect cumulativ, fără a dăuna stării de sănătate.

 - Produsul Vitamina C Alcalina Forte NU conține substanțe cu potențial alergenic.

 

Vitamina C alcalină forte-contraindicatii

 Nu este indicata administrarea produsului Vitamina c Alcalina in cazuri de: alergie la oricare dintre componentele produsului, litiază urinară, hipercalcemie.

ATENŢIONĂRI la folosirea produsului Vitamina C Alcalină Forte:

 - A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.

 - Produsul Vitamina C Alcalină Forte este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

 - A nu se depăși doza recomandată de Vitamina C Alcalină Forte pentru consumul zilnic.

Vitamina C Alcalină Forte este un produs notificat de SNPMAPS, Notificare nr. AA 7073/28.10,2013

         Proprietățile excepționale ale vitaminei C

Vitamina C ne protejează sănătatea

 Vitamina C este o vitamină esențială pentru o funcționare bună și corectă a organismului. Vitamina C este cunoscută de asemenea și sub denumirea de acid ascorbic, iar această denumire poate fi găsită pe etichetele multor alimente și produse alimentare. Datorită faptului că organismul nostru nu este capabil să o depoziteze, este necesar să se consume în mod regulat alimente bogate în vitamina C pentru a-i oferi corpului cantitățile necesare.

 Alături de vitamina A, vitamina E şi seleniu (vitamine foarte importante și pentru menținerea sănătății și tinereții pielii), vitamina C face parte din grupa principalilor antioxidanţi care combat radicalii liberi, ajutând celulele să se reînnoiască în mod permanent şi să-şi păstreze sănătatea. Ea întăreşte sistemul imunitar şi luptă eficient împotriva oricăror agenţi patogeni, paraziţi, virusuri şi microbi. De asemenea, vitamina C este considerată în prezent cel mai redutabil inamic al tuturor bolilor.

Caracteristicile vitaminei C:

 În organismul uman vitamina C se concentrează în principal în glandele suprarenale, în anumite zone din ochi, în mușchi și în grăsimea corporală. Această vitamină este solubilă în apă, iar dacă există în surplus, corpul o elimină prin urină.

 Fiind o vitamina hidrosolubilă, vitamina C este foarte sensibilă la căldură, la lumină și la aer. Vitamina C se oxidează (distruge) cu ușurință în contact cu aerul (oxigenul) cu apa cu clor, cu cuprul, cu fumul de țigară și căldura (gătirea alimentelor distruge vitamina C în proporție de 40%). Astfel, dacă doriți să profitați de toate beneficiile pe care le oferă această vitamină, este important să beți sucul proaspăt stors de citrice sau de alte fructe și legume care o conțin și să evitați consumul alimentelor gătite în exces. 

Beneficiile vitaminei C:

  - Vitamina C menține structura tendoanelor, ligamentelor, oaselor și cartilajelor (a țesutului conjunctiv); tocmai de aceea, vitamina C este foarte eficientă pentru stoparea sau vindecarea problemelor reumatice.

  - Împreună cu vitaminele E și A, vitamina C este un foarte bun antioxidant; vitamina C ajută la prevenirea îmbătrânirii și degenerării celulelor, ajută la neutralizarea radicalilor liberi (care sunt celule dezechilibrate care le distrug pe cele sănătoase). Datorită acestor proprietăți excepționale, vitamina C este un element esențial în toate dietele de regenerare și reîntinerire a organismului.

  - Vitamina C întărește sistemul imunitar: vitamina C este recunoscută datorită rolului său de prevenire a bolilor infecțioase, a oricăror tip de boli contagioase. Vitamina C este foarte utilă pentru prevenirea răcelilor și a gripei din sezonul rece. De asemenea, vitamina C ajută la vindecarea și la cicatrizarea rapidă a rănilor.

  - Vitamina C este un excelent depurativ pentru sânge: această vitamină ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor acumulate în organism. Pe lângă faptul că purifică sângele, vitamina C curăță și toate organele din corp, iar aceasta se observă mai ales în aspectul curat al pielii.

  - Vitamina C protejează de efectele nocive ale poluării și ale fumului de țigară (fumul unei țigări distruge între 25 și 40 mg de vitamina C în corpul unui fumător).

  - Vitamina C Este foarte utilă pentru scăderea excesului de colesterol.

  - Vitamina C ajută la evitarea aderenței depozitelor de grăsime nocivă pe vasele de sânge, iar în plus, întărește pereții venelor evitându-se astfel rupturile și hemoragiile interne.

  - Vitamina C ajută la vindecarea rapidă  a fracturilor osoase dacă se ia în paralel cu calciu.

  - Vitamina C ajută la eliminarea metalelor grele precum plumbul și protejează organismul de efectele nocive ale substanțelor toxice precum nitriți, insecticide, radiații, diluanți, etc.

  - Vitamina C stimulează sinteza colagenului, considerat ca fiind baza intercelulară a corpului.

  - Vitamina C revitalizează și regenerează pielea.

  - Vitamina C ajută la stoparea îmbătrânirii cutanate premature.

Simptomele deficienței de vitamina C:

 Simptomele prin intermediul cărora corpul ne avizează că avem nevoie de mai multă vitamina C sunt următoarele: 
 
- Păr uscat și vârfuri despicate;

- Sângerări nazale;

- Gingii care sângerează și se inflamează (gingivită);

- Formarea hematoamelor (vânătăilor) la cea mai mică lovitură;

- Dinți cariați, cu probleme;

- Creștere în greutate datorită unui metabolism lent;

- O piele iritată, înroșită, uscată sau care se descuamează (dermatită);

- Răni care se cicatrizează greu;

- Anemie, slăbiciune, oboseală permanentă;

- Riduri premature;

- Dureri sau probleme reumatice;

- Oase fragile;

- Mușchi slăbiți.

Când se recomandă doze mai mari de vitamina C:

 - Dacă petreceți mult timp în fața monitorului de computer;

 - Copiilor pe toată durata etapei de creștere;

 - Dacă vă simțiți stresați sau iritabili;

 - Când sunt temperaturi extreme (prea cald sau prea frig);

 - Dacă fumați sau dacă sunteți expus la fum de țigară, este recomandat să consumați zilnic un suc de portocale sau de lămâie;

 - Dacă suferiți de boli infecțioase;

 - În timpul ședințelor de chimioterapie;

 - În timpul sarcinii și al alăptării;

 - După o operație sau în perioada de convalescență după o boală.

Care sunt cele mai bogate alimente în vitamina C?

 Cele mai bogate surse naturale de vitamina C sunt următoarele:

 Legume: Pătrunjel (frunze), ardei iute, broccoli, hrean, varză de Bruxelles, conopidă, gulii, spanac, varză roşie, varză creaţă, arpagic, pătrunjel rădăcină, păpădie (frunze, tije), roşii, cartof dulce, ridichi, păstârnac, praz, varză murată, fasole verde păstăi, sparanghel, dovlecei, usturoi, salată verde, andive, ţelină rădăcină, sfeclă roşie, anghinare, ceapă.

 Fructe: măceşe, cătină, coacăze negre, kiwi, lămâi, portocale, grepfrut, mango, căpşuni, coacăze roşii, pepene galben, mandarine, ananas, kaki, agrişe, zmeură, afine, mure, gutui, mere, avocado, banane, rodii.

 Sucurile naturale de fructe şi legume cele mai bogate în vitamina C sunt următoarele: (conţinutul în vitamina C fiind exprimat la 100 g de produs)

 - sucul de cătină albă 266 mg

 - sucul de lămâie 53 mg

 - sucul de portocale 50.95 mg

 - sucul de grepfrut 43 mg

 - sucul de mandarine 32 mg

 - sucul de coacăze negre 30 mg

 - sucul de spanac 29 mg

 - sucul de fructe de soc 26 mg

 - sucul de zmeură 25 mg

 - sucul de roşii 14.80 mg

 - sucul de ananas 8 mg

 - sucul de coacăze roşii 6 mg

 - sucul de morcovi 3,78 mg

 - sucul de sfeclă roşie 2,90 mg

 - sucul de mere 1,40 mg

 Se recomandă consumul zilnic al sucurilor proaspete de legume și fructe, preparate în casă, aproximativ 3 pahare zilnic, după preferințe. De exemplu, puteți consuma un suc de citrice dimineața, la trezire, pentru a potența efectele vitaminei C pe tot parcursul zilei.

Citeste mai multShow less
Detalii ale produsului
Rating si comentarii (1)
Evaluare generala
5
1 Recenzie
Acordă o notă
(5)
sincer, mise pare cea mai buna formula de vitamina c de pe piata. Si eu si sotul am fost diagnosticati cu Covid si ne-a fost teama sa nu se agraveze. La recomandarea unei prietene am luat acest produs de la primele simptome dupa cum scrie pe eticheta si Covidul a fost pt noi doar o simpla raceala si in 3 zile ne-a trecut!

Adaugă un comentariu!

  • Acordă o notă :
Descrieti produsul pe scurt.
Incarcare imagini:
Glisati imaginile aici sau click pentru incarcare.

Meniu

Wishlist

Setari

Creati un cont gratuit pentru a aprecia produse.

Autentificare

Creati un cont gratuit pentru a utiliza wishlist-urile.

Autentificare