Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Beneficiile vitaminei C în doze ridicate

  Vitamina C este de maximă importanță pentru sănătate

  Vitamina c alcalina forte este importanta pentru sanatatea ta Vitamina C este implicată în numeroase reacții ale corpului și are o funcție importantă în menținerea sănătății, în lupta contra infecțiilor, în reducerea efectelor stresului și fortifică sistemul imunitar, fiind totodată și un puternic antioxidant. Atunci când se administrează în doze ridicate are un foarte bun efect terapeutic.

   Acum 25 milioane de ani, strămoșii noștri și-au pierdut capacitatea de a sintetiza în corp propria vitamina C, astfel încât singura soluție de a o obține este prin alimentație sau prin suplimentele alimentare. Boala numită scorbut și care are consecințe grave și chiar fatale, se produce din lipsa vitaminei C atunci când prezența sa în alimentație este nulă sau extrem de scăzută.

   În prezent, sunt foarte rare cazurile de scorbut în cazul țărilor dezvoltate, cu toate că pot apărea forme ușoare la persoanele care, deși iau vitamina C, nu au în organism doza necesară. Aceste persoane au un aspect palid, au un nivel energetic scăzut, suferă de oboseală cronică și de dureri articulare intermitente. Gingiile sunt dureroase și sângerează cu ușurință, pot apărea de asemenea sângerări nazale și hemoragii pe piele (hematoane).

   Atunci când deficiența este mai severă și se produce scorbutul, pielea capătă o nuanță cenușie și lipsită de strălucire, dinții slăbesc și cad, se deschid cicatrici mai vechi, rănile nu se mai vindecă, rezistența la infecții scade, respirația devine tot mai dificilă, iar în cazurile cele mai grave se produce moartea.

  Funcțiile vitaminei C în corp

   Vitamina C intervine în sinteza colagenului, care este un component esențial al pielii, oaselor, ligamentelor și tendoanelor. Colagenul face parte de asemenea din peretele vaselor de sânge, a gingiilor și a corneei, precum și din țesutul conjunctiv care protejează mușchii și organele.

   Glandele suprarenale conține cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate țesuturile din corp. Acolo, vitamina C este folosită pentru sintetizarea adrenalinei și a noradrenalinei și a diferiților hormoni steroidieni. De aceea, în timpul perioadelor stresante și dificile este foarte important să asigurăm organismului cantități suficiente de vitamina C și chiar să luăm suplimente cu vitamina C.

   Vitamina C este necesară pentru regenerarea și repararea țesuturilor afectate și a globulelor albe pentru combaterea infecțiilor. Când nivelele de vitamina C sunt scăzute, limfocitele sunt capabile să rețină o cantitate suficientă de vitamina C pentru a nu lăsa neacoperit necesarul din restul țesuturilor din corp.

   Dacă o persoană este bolnavă, în cazul său, necesarul de vitamina C poate să fie de până la 7000 mg (7 grame) pe zi, cifră care depășește dozele zilnice recomandate, care sunt de 100 mg pe zi.

   Cristalinul necesită de asemenea o mare cantitate de vitamina C pentru a se menține fluid și transparent. În cazurile de cataractă, cantitatea de vitamina C prezentă este scăzută, în timp ce dozele ridicate de această vitamină ajută la prevenirea și tratarea cataractei.

   Creierul are de asemenea vitamina C, însă în timp concentrația sa scade. Funcția sa în creier constă în protejarea neuronilor de procesele distructive.

   Vitamina C distruge histamina, astfel încât ar trebui să fie folosită în orice boală care necesită nivele ridicate de histamină: răni, tăieturi, zgârieturi și reacții alergice.

   În plus, vitamina C dizolvă colesterolul, elimină calciul din plăcile de calciu acumulate în arterele și ajută la dezintoxicarea corpului de metale precum mercurul, plumbul sau cadmiul.

  Boli care pot fi prevenite sau vindecate cu ajutorul vitaminei C

   Dată fiind cantitatea mare de reacții în care intervine vitamina C, carența sa poate produce sau poate contribui la apariția a numeroase boli, astfel încât dacă se administrează în doze terapeutice (doze mult mai mari decât necesitățile zilnice recomandate) poate fi de ajutor în majoritatea afecțiunilor, precum următoarele:

   Artrită, pneumonie, cancer, leucemie, arteroscleroză, colesterol, diabet, scleroză multiplă, oboseală cronică, herpes, mononucleoză, hepatită, pancreatită, infecții ale vezicii, alcoolismul, glaucom, ulcer al corneei, complicații chirugicale, boli cardiace, răceli și gripe și infecții în general, striații ale pielii (lipsa vitaminei C produce fragilitatea țesutului conjunctiv). Vitamina C este unul din principalele remedii pentru stresul atât fizic cât și psihologic, împreună cu vitaminele din grupa B.

   Vitamina C întărește sistemul imunitar, neutralizează radicalii liberi, iar în doze ridicate distruge virusuri.

   Fumătorii obișnuiesc să aibă carențe din această vitamină. O țigară neutralizează aproximativ 25 mg de vitamina C, astfel încât fumătorii necesită o doză mai mare din această vitamină decât restul persoanelor.

   Vitamina C în doze ridicate, împreună cu vitamina B și proteine, ajută dependenții de heroină să renunțe la aceasta fără să se producă sindromul de abstinență.

   O doză de 500 mg de vitamina C scade cu 42% riscul de boală cardiacă și cu 35% riscul de moarte din orice altă boală. Dat fiind faptul că majoritatea persoanelor nu consumă suficiente fructe și legume, este important să iei suplimente din această vitamină.

   Pentru a se produce un efect terapeutic, dozele trebuie să fie ridicate. În realitate, fiecare persoană poate avea nevoie de o doză diferită, după necesitățile corpului din fiecare moment. Doza poate varia de asemenea conform bolii.

   1000 mg din vitamina C la fiecare opt ore poate ajuta la prevenirea răcelii. Dacă ești deja răcit, în schimb, doza trebuie să fie mai mare și mai frecventă. Dacă doza este prea ridicată și se produce diaree, trebuie doar să reduci doza la jumătate. Vitamina C crește nivelele de interferon și de anticorpi, care ajută la combaterea virușilor răcelii.

   În schimb, în cazuri de hepatită virală, dozele trebuie să fie mult mai ridicate, între 40.000 și 100.000 mg pe zi, pe cale intravenoasă.

   O doză zilnică de vitamina C 3000 și 4000 mg poate vindeca herpesul, mai ales dacă se combină cu zinc.

  Vitamina C în alimentație

   Vitamina C se găsește în mod natural în fructele și în legumele intens colorate. Alimentele cele mai bogate în această vitamină (cu mai mult de 50 mg pentru fiecare 100 grame de aliment) sunt: cătina, brocoli, conopida, varza creață, spanacul, căpșunii, și portocalele. Varza, lămâile, pomelo și mandarinele conțin între 25 și 50 mg pentru 100 grame de aliment. Roșiile, mazărea și ridichile conțin mai puțin de 25 mg.

  Riscurile și efectele secundare ale vitaminei C

   Vitamina C este una din substanțele cele mai sigure care pot fi luate, fiind sigură inclusiv în doze extrem de ridicate și nu prezintă efecte secundare. Dacă doza este excesivă se poate produce diaree care se oprește dacă se reduce doza. În mod frecvent, se administrează vitamina C până când apare diarea, iar apoi se reduce această doză la jumătate.