Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Vitamina C ajuta la absortia fierului

  Vitamina C amplifică absorbția fierului

  Vitamina C ajuta la absortia fierului Fierul este unul din elementele atât de necesare organismului uman pentru ca acesta să se dezvolte și să funcționeze în parametrii normali... Fierul are roluri extrem de importante, ajutând la transportul de oxigen, la dezvoltarea organismului, la întărirea acestuia în fața îmbolnăvirilor și la combaterea senzației de oboseală. Așadar, consumul regulat de alimente bogate în fier vă ajută să vă simțiți mai bine și să arătați mai bine. Dar unele lucruri pot împiedica absorbția fierului în organism, iar vestea bună este că vitamina C amplifică în mod semnificativ absorbția acestuia.

  Două tipuri de fier

   Fierul se poate găsi sub mai multe forme, și anume heme și non-heme. Fierul heme se găsește îndeosebi în alimentele de origine animală, inclusiv lactate, ouă, pui, pește, carne de vită sau de porc. Carnea și lactatele, însă, pot conține și fier non-heme, însă acest tip de fier îl puteți găsi îndeosebi în plante și produse de origine vegetală. Organismul uman absoarbe, așadar, până la 33 la sută de fier non-heme, regăsit în plante precum fasolea, cerealele integrale, legumele verzi, etc.

   

  Vitamina C amplifică absorbția fierului în organism

   Absorbția de fier poate crește semnificativ dacă sunt consumate și alimente bogate în vitamina C sau dacă se consumă preparate pe bază de vitamina C. Carența de fier poate avea consecințe serioase și poate sta la baza multor afecțiuni, boala cea mai frecventă fiind anemia feriptivă. Cei mai predispuși la carență de fier sunt îndeosebi persoanele care au o dietă bazată mai mult pe vegetale, și anume vegetarienii. Și un exces de fier poate produce daune organismului, fiind dăunător mai ales pentru copiii mici, iar adulții pot avea surprize neplăcute deoarece momentul îmbătrânirii este mult accelerat datorită consumului de fier. Vitamina C sau acidul ascorbic amplifică absorbția fierului în organism, dacă este consumată în același timp cu fierul non-heme, așadar, o dată ce vitamina C și acest tip de fier sunt digerate împreună, se formează un compus foarte ușor de absorbit de către organism.

  Recomandări și atenționări pentru suplimente de vitamina c și fier

   Atât suplimentul de vitamina C cât și cel de fier nu trebuie luate fără recomandarea unui medic. Se recomandă un consum de 8 miligrame de fier zilnic, pentru bărbații adulți și femeile trecute de menopauză, 18 miligrame pentru femeile care nu se află la menopauză și 27 de grame pentru femeile însărcinate. Dacă aveți nelămuriri legate de consumul de fier și cantitatea zilnică necesară dvs., este bine să întrebați un medic și să țineți cont de sfaturile specialistului.