Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  5 plante eficiente contra durerilor musculare

  Plante medicinale eficiente contra durerilor musculare

   Dacă petreceți între 8 sau 10 ore pe zi stând în fața calculatorului sau la birou, la volan sau în spatele unei tejghele, această imobilitate și adoptarea unor posturi necorespunzătoare vor ajunge să vă afecteze sănătatea. Specialiștii numesc aceste boli: dorsalgie, tendinita umărului, cervicalgii, dureri ale zonei lombare, epicondilită, sindrom de tunel carpian sau torticolis. 1 din 4 persoane cu vârsta peste 20 de ani au dureri de spate din cauza posturilor incorecte. Primul pas în calmarea acestor dureri persistente este de a corecta posturile proaste și de a folosi scaune ergonomice.

   Pe lângă utilizarea unor analgezice și antiinflamatoare convenționale, plantele medicinale pot fi o alternativă bună sau, cel puțin, un bun suport contra durerilor musculare.

  1. Arnica (Arnica montana)

   Cel mai bun remediu analgezic este arnica și este, de asemenea, cel mai eficient anti-inflamator. Această plantă medicinală este utilizată pentru a calma inflamația articulară, mialgiile și luxațiile. Arnica relaxează mușchii, combate inflamația și activează circulația sanguină. Puteți aplica arnica sub formă de cataplasme sau unguent pe zonele musculare dureroase.

  2. Călinul (Viburnum opulus) și călinul american (Viburnum prunifolium)

   Călinul și ruda sa americană conțin acid salicilic și sunt un bun sprijin împotriva durerii de la nivelul gâtului, a spatelui și articulațiilor mâinilor. Aceste plante medicinale au o mare putere anti-inflamatorie, analgezică și antireumatică. Cel mai obișnuit mod de a le folosi este sub formă de decoct al scoarței, și într-o măsură mai mică a frunzelor, consumând câte 2 - 3 căni pe zi. Călinul poate fi, de asemenea, utilizat topic în extract lichid sau tinctură și poate fi combinat cu salcia și valeriana.

  3. Harpagofitum (Harpagophytum procumbens)

   Un alt aliat excelent, de eficiență similară cu anti-inflamatoarele clinice, datorită triplei sale funcții: puternic anti-inflamator, analgezic și antispastic, este harpagofitumul. Această plantă medicinală este recomandat mai ales în procesele cronice, pentru tratarea durerilor de la nivelul gâtului, a încheieturilor, degetelor, partea inferioară a spatelui, nevralgiilor, etc.
   Partea folosită de la harpagofitum este tuberculul. Consumați decoct de harpagofitum, câte 3 căni pe zi sau puteți administra această plantă și sub formă de capsule sau extract lichid.

  4. Sunătoarea (Hypericum perforatum)

   Uleiul de sunătoare s-a dovedit a fi foarte eficient pe termen lung pentru ameliorarea durerilor musculare. Acest ulei trebuie aplicat cu perseverență cu un masaj blând pe zona dureroasă.

  5. Piperul de Cayenne (Capsicum frutescens)

   Piperul de Cayenne este foarte util dacă este aplicat topic pentru a ameliora nevralgia și durerea din mușchi, tendoane și din zona cervicală. Cele mai frecvente aplicații sunt cele care conțin minimum 8% capsicină – substanța sa activă- sub formă de cremă sau unguent. Remediile cu piper de Cayenne trebuie să fie utilizate cu prudență, deoarece pot irita pielea sensibilă.