Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

    Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Rădăcina de păpădie pentru cancer, colesterol și ficat

    Care sunt nutrienții benefici din păpădie?

    Păpădia, cunoscută și sub numele de Taraxacum officinale, este un tip de plantă cu flori originară din Europa, Asia și America de Nord. Ca membru al familiei de plante margarete, păpădia este înrudită cu daliile, ciulinul, ambrozia, salata verde, anghinarea și floarea soarelui.

     Deși păpădia este adesea trecută cu vederea doar ca o buruiană neplăcută, poate fi de fapt un plus util atât pentru bucătărie, cât și pentru dulapul cu remedii naturiste. Multe părți ale plantei de păpădie sunt comestibile, inclusiv rădăcinile, frunzele, semințele și florile. Atât rădăcina, cât și frunzele de păpădie sunt pline de proprietăți de promovare a sănătății și pot fi folosite pentru a face orice, de la ceai de păpădie până la salate super hrănitoare. Nu numai că această plantă este bogată în vitamine și antioxidanți - cum ar fi silimarina, silibinina, curcumina, berberina și resveratrolul - dar conține și potasiu, magneziu, zinc, fier și colină.

     Această plantă este săracă în calorii, dar este bogată în fibre, precum și în antioxidanți, vitamina K, vitamina A și vitamina C. Cercetările sugerează chiar că poate ajuta la reducerea creșterii cancerului, la scăderea nivelului de colesterol și la sprijinirea funcției hepatice. Pe lângă faptul că este bogată în multe vitamine și minerale care promovează un sistem imunitar puternic, păpădia este, de asemenea, ușor disponibilă, ușor de adăugat în dietă și are o ușoară aromă de piper.

    Utilizări tradiționale pentru rădăcina de păpădie

     La fel ca și alte rădăcini, cum ar fi brusturele și ashwagandha, rădăcina de păpădie are, de asemenea, o istorie bogată de utilizare în medicina tradițională. De fapt, originile păpădiei ca remediu natural pot fi urmărite până în 659 î.Hr. în China antică. Rădăcina de păpădie era folosită și în medicina arabă, galeză și europeană și era consumată crudă sau transformat într-un suc sau tonic. Utilizările tradiționale ale păpădiei au variat de la promovarea unei digestii mai bune până la vindecarea ficatului. Unele triburi de nativi americani au mestecat rădăcina de păpădie pentru a calma durerea, în timp ce altele au aburit frunzele și au aplicat-o topic pentru a calma durerile de gât.

       

           Beneficiile rădăcinii de păpădie pentru sănătate

     Iată mai multe despre ceea ce ne-au arătat cercetările cu privire la beneficiile rădăcinii de păpădie:

    1. Rădăcina de păpădie ajută la distrugerea celulelor canceroase

     O serie de studii au descoperit că rădăcina de păpădie poate fi utilă în prevenirea și tratamentul anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de ficat, leucemia, cancerul pancreatic, cancerul de sân, cancerul esofagian și cancerul de prostată. De exemplu, un studiu din 2011 din Canada a tratat celulele canceroase de piele cu extract de păpădie și a constatat că a început să distrugă celulele canceroase în doar 48 de ore de la tratament. Un alt studiu în Oncotarget a arătat că extractul de rădăcină de păpădie a fost capabil să omoare 95% din celulele canceroase de colon în două zile.

    2. Rădăcina de păpădie ajută la reducerea colesterolului și a hipertensiunii arteriale

     Colesterolul ridicat este unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la boala coronariană. Schimbarea dietei este una dintre cele mai simple moduri de a preveni colesterolul crescut. Pe lângă limitarea aportului de alimente procesate, inclusiv mai multe alimente integrale, cum ar fi fructele și legumele, pot ajuta la scăderea colesterolului. S-a demonstrat că rădăcina de păpădie ajută la reducerea nivelului de colesterol. Într-un studiu, iepurii au fost hrăniți cu o dietă bogată în colesterol și suplimentați cu rădăcină de păpădie. Papadia a dus la o reducere a colesterolului total, a trigliceridelor și a colesterolului LDL rău, precum și la o creștere a colesterolului HDL benefic. Studiile sugerează, de asemenea, că păpădia poate ajuta la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea tensiunii arteriale crescute.

    3. Rădăcina de păpădie este bogată în antioxidanți

     Studiile arată că rădăcina de păpădie este deosebit de bogată în antioxidanți, cum ar fi beta-caroten, polifenoli, cumarine și derivați ai acidului hidroxicinamic - ceea ce poate explica numeroasele sale beneficii puternice pentru sănătate, deoarece acest lucru îi permite să lupte împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt compuși care se formează în corpul tău ca urmare a unor lucruri precum stresul, poluarea și o dietă proastă. În timp, acumularea de radicali liberi poate duce la deteriorarea celulelor și la boli cronice. Antioxidanții pot ajuta la neutralizarea acestor compuși dăunători și s-a dovedit că reduc riscul afecțiunilor precum bolile de inimă și cancerul. Când este aplicată local, păpădia pare să protejeze și împotriva daunelor pielii cauzate de daunele solare, îmbătrânirea și acneea.

    4. Rădăcina de păpădie susține sănătatea ficatului și a rinichilor

     De la filtrarea toxinelor la metabolizarea medicamentelor, ficatul este esențial pentru multe aspecte ale sănătății. Rădăcina de păpădie aduce beneficii ficatului tău, ajutându-l la protejarea de stresul oxidativ și menținându-l să funcționeze eficient. De fapt, medicamentele populare originare din China, India și Rusia au recunoscut de mult efectul păpădiei ca un tonic hepatic, în principal datorită efectelor sale antiinflamatorii și capacității sale de a combate stresul oxidativ. Un studiu realizat în Coreea a arătat că extractul de păpădie a prevenit deteriorarea ficatului cauzată de toxicitatea alcoolului atât în ​​celulele hepatice, cât și la cobai.

     Aceste efecte protectoare se datorează probabil cantității de antioxidanți care se găsesc în rădăcina de păpădie, precum și capacității acesteia de a preveni deteriorarea celulelor. Este păpădia bună pentru sănătatea rinichilor? În majoritatea cazurilor, da. Această plantă este cunoscută pentru că are efecte diuretice naturale, ceea ce înseamnă că crește frecvența urinării, ceea ce poate ajuta la menținerea sănătății rinichilor. Potrivit grupului medical Mount Sinai, „herboristii folosesc rădăcina de păpădie pentru a detoxifica ficatul și vezica biliară, iar frunzele de păpădie pentru a ajuta la funcționarea rinichilor”. Timp de secole, nativii americani au fiert păpădie în apă și au luat-o pentru a trata bolile de rinichi, precum și alte probleme digestive, cum ar fi arsurile la stomac și stomacul deranjat.

    5. Rădăcina de păpădie susține sistemul imunitar și luptă împotriva bacteriilor

     Pe lângă multe alte beneficii pentru sănătate, rădăcina de păpădie are și proprietăți antimicrobiene și antivirale care pot ajuta la oprirea creșterii bacteriilor și agenților patogeni care cauzează boli. Un studiu din Irlanda publicat în revista Phytotherapy Research a arătat că rădăcina de păpădie a fost eficientă în special împotriva anumitor tulpini de bacterii care sunt responsabile de infecțiile cu stafilococ și bolile de origine alimentară. Deși sunt necesare mai multe cercetări, rădăcina de păpădie poate fi o metodă naturală utilă pentru susținerea sistemului imunitar în lupta împotriva infecțiilor bacteriene.

    6. Rădăcina de păpădie întărește oasele

     Taraxacum officinale este o sursă excelentă de vitamina K, un nutrient important care joacă un rol cheie în sănătatea oaselor. Această vitamină esențială crește nivelurile unei proteine ​​specifice necesare pentru a ajuta la construirea oaselor puternice, motiv pentru care aporturile mai mici de vitamina K au fost legate de un risc crescut de fracturi și densitatea osoasă redusă. Păpădia conține și calciu, care formează structura oaselor și a dinților pentru a le menține puternice.

    7. Rădăcina de păpădie menține sănătatea pielii

     Fiecare porție de păpădie furnizează o doză consistentă de antioxidanți, care pot proteja celulele pielii de deteriorarea semnelor lente ale îmbătrânirii și vă pot menține să arătați (și să vă simțiți) cât mai bine. Nu numai asta, dar un studiu in vitro din 2015 din Canada a arătat, de asemenea, că aplicarea extractelor de păpădie (Taraxacum officinale) pe celulele pielii a ajutat la protejarea împotriva daunelor ultraviolete. Unele cercetări arată, de asemenea, că păpădia ar putea avea proprietăți antimicrobiene puternice, care pot ajuta la blocarea creșterii bacteriene pentru a preveni infecțiile cutanate.

    8. Rădăcina de păpădie este bogată în fibre

     Rădăcinile de păpădie sunt o sursă excelentă de fibre și sunt deosebit de bogate într-un tip de fibre solubile cunoscute sub numele de inulină. Fibrele au fost asociate cu mai multe beneficii pentru sănătate, mai ales când vine vorba de reglarea nivelului de zahăr din sânge. Deoarece fibrele se deplasează prin organism nedigerate, ajută la încetinirea absorbției zahărului în fluxul sanguin, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea controlului pe termen lung a zahărului din sânge. Pe lângă menținerea unui nivel constant al zahărului din sânge, fibrele pot proteja și împotriva unei multitudini de probleme digestive, inclusiv constipație, dureri de stomac, hemoroizi, boala de reflux gastroesofagian (GERD) și ulcer gastric.

     

          Dozare și preparare (Utilizări/Rețete)

     Produsele care conțin păpădie vin într-o varietate de forme, inclusiv tincturi, extract lichid, ceaiuri, tablete și capsule. Păpădiile sunt abundente în curțile din spate și în magazinele alimentare deopotrivă. Deși este sigur să culegeți păpădii din propria curte și să le folosiți, ar trebui să vă asigurați că evitați zonele în care au fost pulverizate herbicide sau pesticide și nu uitați să vă spălați bine. Adunați rădăcinile săpat puțin adânc în sol și smulgând toate tulpinile de care pot fi atașate florile. Spălați bine rădăcinile pentru a vă asigura că toată murdăria este îndepărtată înainte de utilizare.

    Rețete:

     Florile plantei de păpădie pot fi folosite pentru a face vin de păpădie sau jeleu de păpădie, în timp ce verdeața poate fi adăugată în supe, salate și preparate cu paste. Rădăcinile plantei pot fi folosite și într-o gamă largă de rețete de păpădie, dar mulți aleg să prepare rădăcina de păpădie într-un ceai gustos sau un înlocuitor de cafea liniștitor. Ceaiul și cafeaua din rădăcină de păpădie sunt ambele băuturi naturale, fără cofeină, care vă pot ajuta să vă începeți ziua cu piciorul potrivit. În plus, beneficiile potențiale ale ceaiului de păpădie sunt asemănătoare cu beneficiile rădăcinii, ceea ce îl face o modalitate fără efort de a vă lua doza dimineața. Există multe metode diferite pentru a face ceai de rădăcină de păpădie, dar, în general, implică turnarea apei fierbinți peste rădăcină și lăsarea acesteia la infuzat timp de cinci până la 10 minute înainte de strecurare. Pentru a face cafea de păpădie, pur și simplu prăjiți mai întâi rădăcina prin coacere timp de aproximativ 10-15 minute la 350 de grade Fahrenheit.

    Suplimente și recomandări de dozare:

     Extractul de păpădie și pastilele sunt disponibile la unele farmacii și magazine naturiste. Deși nu există o doză oficială recomandată pentru capsulele de rădăcină de păpădie, majoritatea suplimentelor uscate/pulbere conțin între 500-1.500 de miligrame de extract de rădăcină de păpădie per porție. Dacă folosiți frunze proaspete pentru a face ceai, consumați aproximativ patru până la 10 grame pe zi. Dacă completați cu tinctură de păpădie, consumați între 0,5 și o linguriță (2-5 ml) de trei ori pe zi.

     Citiți întotdeauna recomandările de dozare pentru produsul specific pe care îl utilizați, deoarece acestea variază de la o marcă la alta, în funcție de potență. Este sigur să consumați rădăcină de păpădie în fiecare zi? Depinde cum o folosiți și care este sănătatea dumneavoastră generală. Mulți oameni pot bea în siguranță una până la trei căni de ceai de păpădie în fiecare zi. Pentru cele mai bune rezultate, începeți cu o doză mai mică și creșteți-o pentru a vă evalua toleranța și a preveni eventualele efecte secundare.

    Interacțiunile rădăcinii de păpădie cu unele medicamente

     Păpădia este foarte bogată în vitamina K, care poate afecta coagularea sângelui. Dacă luați warfarină sau un alt diluant al sângelui, trebuie să mențineți un aport constant de vitamina K pentru a preveni interferarea cu medicamentele dumneavoastră. Deoarece actioneaza ca un diuretic, aceasta planta poate avea un impact asupra functiei renale. De asemenea, poate interacționa cu medicamentele care sunt descompuse de ficat. Pentru a evita interacțiunile, încercați să luați extract de păpădie sau să beți ceai de păpădie la două sau mai multe ore după/înainte de a lua orice medicamente.

     Medicamentele care pot interacționa cu extractul de păpădie și alte produse includ:

    • Antiacide

    • Medicamente pentru subțierea sângelui

    • Diuretice

    • Litiu

    • Ciprofloxacină

    • Medicamente pentru tratarea diabetului

     Dacă aveți orice afecțiune de bază, cum ar fi boli hepatice, diabet sau probleme cu rinichii, cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe suplimentarea sau de a face orice modificări majore în dieta dumneavoastră. Acest lucru este deosebit de important dacă luați medicamente zilnice și vă gândiți să adăugați extract de rădăcină de păpădie.

    Riscuri și efecte secundare ale rădăcinii de păpădie

     Care sunt efectele secundare ale luării rădăcinii de păpădie? Păpădia este în general recunoscută ca fiind sigură ca aliment de către U.S. Food and Drug Administration. Pentru majoritatea adulților sănătoși, adăugarea acestei plante puternice în dieta ta este de obicei sigură și benefică, cu toate acestea, există câteva efecte secundare care trebuie luate în considerare, de asemenea. Pentru început, păpădia poate provoca reacții alergice la unele persoane atunci când este consumată sau aplicată pe piele.

     Dacă aveți o sensibilitate la alte plante din aceeași familie de plante, cum ar fi ambrozia, margaretele sau ciulinul, este posibil să aveți și o sensibilitate la păpădie. Dacă aveți simptome precum umflare, mâncărime sau roșeață, ar trebui să întrerupeți imediat utilizarea și să discutați cu medicul dumneavoastră. Rădăcina de păpădie este vreodată dăunătoare pentru rinichi? Păpădia acționează ca un diuretic, determinând organismul, în special rinichii, să producă mai multă urină, care este același efect pe care îl au medicamentele diuretice. Dacă luați și diuretice pe bază de rețetă/pe bază de plante, acest lucru poate afecta negativ funcția rinichilor și vă poate expune riscului de a dezvolta un dezechilibru electrolitic, așa că urmați întotdeauna instrucțiunile și fiți precaut dacă aveți deja probleme cu rinichii.

    Concluzii finale

    • Păpădia, cunoscută și sub numele de Taraxacum officinale, este un tip de plantă care aparține familiei margaretelor.

    • Păpădia are câteva beneficii impresionante pentru sănătate atunci când vine vorba de susținerea sistemului digestiv și imunitar.

    • Ce poate trata păpădia? Deși nu este tratat ca un medicament, ca supliment oferă protecție împotriva stresului oxidativ, bolilor hepatice, colesterolului și tensiunii arteriale crescute, zahărului din sânge, cancerului, problemelor renale și infecțiilor.

    • Rădăcina de păpădie poate fi consumată sub formă de supliment de pastile sau extract.