Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Medicina ayurvedică: beneficii pentru sănătate

  Ce este medicina ayurvedică sau Ayurveda?

  Medicina ayurvedică este o metodă de vindecare care s-a născut în India la mijlocul mileniului al II-lea î.Hr. Adevărul este că este foarte dificil să explicăm preceptele acestei practici de vindecare, mai ales dacă luăm în considerare faptul că nu există aproape nici o evidență a acesteia. Cea mai recentă dintre ele, cunoscută sub numele de "Atharvaveda", datează din jurul anului 1000 î.Hr.în care au fost menționate până la 14 rugăciuni prin care li se cereau zeilor să vindece durerile și afecțiunile pacientului în cauză.

   Astfel, medicina ayurvedică a evoluat de-a lungul timpului. De fapt, în secolul al V-lea și al III-lea î.Hr., ceea ce se numește "sushruta-samjita" s-a dezvoltat ca un precept care a colectat până la 700 de plante medicinale, 64 preparate diferite pe bază de minerale împreună cu alte 57 de origine animală. Apoi, în jurul secolului al II-lea a apărut "charaka-samjita", o versiune mai completă și mai dezvoltată a primei precepte. În cele din urmă, există "Astanga-jridaia-samjita", în onoarea călugărului budist Vagbhata, cel care, în jurul secolului al șaptelea, a realizat un compendiu lung de tratamente medicale specifice pentru fiecare boală și afecțiune de sănătate.

  Cele 3 dosha din medicina ayurvedică

   Practicanții ayurvedici folosesc o dietă sănătoasă, schimbări în stilul de viață, ameliorarea stresului și diferite plante medicinale ca remediu pentru a vindeca o gamă largă de tulburări de sănătate și pentru a restabili echilibrul în organism. Credința în această tradiție ne spune că boala și suferința sunt rezultatul unui dezechilibru între cele trei dosha-uri, care sunt moduri de a clasifica trei tipuri de energie în organism și care sunt cunoscute ca Vata, Pitta si Kapha.

   Conform medicinii ayurvedice, fiecare persoană este unică în ceea ce privește echilibrul dintre diferitele dosha-uri. Fiecare persoană are câte ceva din vata, pitta și kapha în personalitatea sa, dar, în general, una sau două dosha-uri sunt predominante; acest lucru va determina în cele din urmă tipul corpului, apetitul, nivelul energiei, dispozițiile și tendințele persoanei respective. Fiecare dosha are caracteristici fizice și emoționale, astfel încât practicanții ayurvedici trebuie să folosească cele trei dosha-uri pentru a descrie caracteristicile comune ale corpului și ale personalității.

   Ne vom referi în cele ce urmează la cele trei principii de bază pe care se bazează această practică medicinală tradițională:

   - Energia Vata. Acest tip de energie este legat în principal de aer și de mobilitate în general. Și dacă le extrapolam în corp, această energie are legătură mai ales cu circulația sângelui și cu alte funcții esențiale ale organismului. Această energie este prezentă în preponderent la persoanele slabe și care au un sistem digestiv sensibil.

   - Energia Pitta. Energia Pitta are o legătură directă cu metabolismul și cu arderea caloriilor care apar atunci când consumăm alimente. Persoanele preponderent Pitta au un fizic mediu, atletic și câștigă destul de ușor masa musculară.

   - Energia Kapha. În cele din urmă găsim energia Kapha, care este strâns legată de creșterea corpului împreună cu toate organele și celulele. Această energie este foarte prezentă în cazul persoanelor care au o mare capacitate de a-i iubi și de a-i ierta pe ceilalți.

   

     Ce beneficii ne oferă medicina ayurvedică?

  Principalele beneficii pe care medicina ayurvedică le aduce sănătății noastre sunt următoarele:

  Ayurveda ajută la combaterea stresului și a anxietății

   Unul dintre marile beneficii ale acestei practici ancestrale, medicina ayurvedică, este reducerea în mod considerabil a nivelurilor de stres de anxietate care sunt atât de prezente în stilul de viață modern. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de medicină alternativă include unele tehnici de relaxare și respirație prin care energia devine mai fluidă, ceea ce se traduce mai târziu într-o stare de bună-dispoziție generalizată.

   De exemplu, Pranayama, care reprezintă o serie de exerciții specifice de respirație, ajută și la calmarea nervilor și la creșterea energiei, facilitarea somnului odihnitor și îmbunătățirea producției de hormoni.

  Ayurveda tratează orice tip de leziuni și boli

   Datorită unui studiu publicat în Journal of Clinical Theumatology, s-a concluzionat că tratamentele cu remedii ayurvedice au ajutat pacienții să reducă inflamația din corp și anumite tulburări de sănătate în timpul celor 36 de săptămâni de cercetare. În plus, remediile oferite de medicina ayurvedică stimulează fluxul sanguin și ajută la tratarea artritei și a fibromialgiei.

   Conform unui raport medical realizat în anul 2015 și publicat de Centrul Medical al Universității din Maryland, medicina ayurvedică poate trata problemele inflamatorii, hormonale, digestive și ale sistemului imunitar, printre care le menționăm pe următoarele:

  - Boala Alzheimer
  - Anxietate sau depresie
  - Astm
  - Cancer
  - Herpes
  - Tulburări menstruale
  - Hipertensiune arterială și colesterol ridicat
  - Probleme cauzate de menopauză
  - Boala Parkinson

   De asemenea, plantele medicinale, practicile și recomandările medicinei ayurvedice - inclusiv yoga și meditația - s-au dovedit a fi un remediu excelent pentru combaterea acneei, constipației, oboselii cronice și durerilor musculare.

  Ayurveda reduce tensiunea arterială și colesterolul

   Dieta ayurvedică și diferitele tehnici de relaxare pot reduce inflamația și pot diminua acumularea placii sau chiar inversa îngroșarea pereților arteriali (ateroscleroza), atât la adulții sănătoși, cât și la cei care au un risc crescut de boli cardiace.

   Ateroscleroza este o boală lentă și complexă în care colesterolul, grăsimile și alte substanțe se acumulează în interiorul arterelor. Această acumulare, cunoscută sub numele de placă, poate duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Din fericire, tehnicile tradiționale ayurvedice ajută la scăderea în mod natural a colesterolului prin scăderea tensiunii arteriale.

  Ayurveda ajută la reducerea inflamației din corp

   Medicina ayurvedică se bazează pe faptul că oxidarea și inflamația sunt cauzate de combinația dintre o dietă slabă, digestia slabă și inhalarea precară a aerului (acest lucru are sens dacă luăm în considerare funcțiile purificatoare ale plămânilor).
  Toate acestea se traduc în dezechilibre în metabolism, sau în termenii Ayurvedei, în dezechilibrul dosha-urilor.

   Pentru a contracara aceste efecte neplăcute, Ayurveda recurge la diferite metode precum yoga, exerciții care accelerează metabolismul și îmbunătățesc circulația sanguină, împreună cu consumul unor plante medicinale specifice.

  Ayurveda promovează o dietă bogată și sănătoasă

   Trăim într-o societate în care fast-food-ul și alimentele industriale sunt ordinea zilei, însă trebuie remarcat faptul că medicina ayurvedică promovează consumul de ceaiuri bogate în antioxidanți împreună cu unele legume, mirodenii și grăsimi sănătoase. Toate acestea sunt foarte benefice pentru menținerea și păstrarea echilibrului fizic, mental și emoțional, ceea ce, nu în ultimă instanță ne va ajuta să avem o calitate a vieții.

   Orientările generale ale Ayurvedei subliniază necesitatea consumului de alimente proaspete, calde, fierbinți și ușor de digerat, luând întotdeauna în considerare diferite variabile, cum ar fi obiceiurile, tradițiile și originea individului. Chiar și variabilele geografice și climatice sunt luate în considerare în timpul prescrierii dietei ayurvedice.