Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Opțiuni alternative de tratament pentru cancerul de sân

  Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân

  Cum pot ajuta tratamentele CAM în cazul cancerului de sân? Dacă aveți cancer de sân, poate doriți să explorați diferite metode de tratament pentru a completa medicina tradițională. Opțiunile includ acupunctura, diete de detoxifiere, medicina tradițională chineză și remediile antioxidante, printre alte alternative. Acestea sunt cunoscute ca medicină complementară și alternativă (CAM). 

  Multe persoane folosesc tratamente CAM pentru a ajuta la ușurarea efectelor secundare, ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții. Deși unele tratamente CAM sunt eficiente, nu toate sunt sigure. Este important să rețineți că acestea sunt remedii complementare și nu ar trebui folosite în locul planului de tratament aprobat de medic.

  Tratamentul CAM 1: o dietă specială

   O dietă sănătoasă este o parte importantă a tratamentului cancerului. Ar trebui să mâncați bine, indiferent dacă utilizați metode tradiționale sau CAM. Cu toate acestea, unele persoane cu cancer de sân pot începe să urmeze o dietă specială în loc de a lua medicamente împotriva cancerului.

   Ar trebui să evitați alimentele care:

  au un conținut ridicat de grăsimi

  conțin multă sare

  sunt afumate

  • sunt murate

   De asemenea, ar trebui să dublați consumul de fructe, legume și alimente pe bază de plante. Înainte de a schimba dieta, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a veni cu un plan de nutriție care vă poate ajuta să vă construiți puterea și să vă mențineți apărarea naturală a corpului.

  Tratament CAM 2: Suplimente antioxidante

   Antioxidanții scad riscul de cancer, ajutând la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule care pot dăuna celulelor. Anumite cereale, fructe și legume sunt bogate în antioxidanți dietetici, inclusiv:

  beta caroten

  licopen

  vitamina A

  vitamina C

  vitamina E

   Acești antioxidanți pot fi găsiți în următoarele alimente:

  fructe de pădure

  goji

  afine sălbatice

  ciocolata neagră

  nuci pecan

  fasole roșie

   Sunt disponibile și prin suplimente alimentare. Dacă doriți să încercați suplimente cu antioxidanți, asigurați-vă că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

  Tratamentul CAM 3: terapii pentru minte, corp și suflet

   Practicile minte-corp sunt menite să îmbunătățească impactul pozitiv al minții asupra corpului. Exemple de aceste practici includ:

  terapia prin artă

  muzicoterapie

  aromaterapie

  meditaţie

  Yoga

  Reiki

  Tai chi

   Fiecare terapie vizează mintea, corpul și sufletul, iar tehnicile meditative și activitățile creative vă ajută să vă puteți folosi calitatea vieții. Unele remedii, cum ar fi terapia prin artă și terapia muzicală, sunt cele mai eficiente atunci când lucrați cu un medic autorizat. Cercetările au demonstrat că aceste tipuri de terapii pentru minte, corp și suflet sunt eficiente pentru ameliorarea stresului, anxietății și durerii, dar nu ar trebui folosite în locul unui plan de tratament recomandat de un medic avizat.

  Tratamentul CAM 4: terapie prin masaj

   Terapia prin masaj este recomandată pentru creșterea imunității și ușurarea anxietății, durerii și oboselii. Un studiu din 2003 a descoperit că la femeile care au avut cancer de sân, terapia prin masaj a ajutat nu numai la reducerea anxietății și durerii, ci și a nevoii de medicamente pentru durere.

   Un alt studiu publicat în acea perioadă a constatat că terapia prin masaj și relaxarea musculară progresivă au ajutat la creșterea celulelor albe de protecție din sânge la femeile cu cancer de sân în stadiul 1 și 2. Dacă doriți să încorporați terapia de masaj în rutina dumneavoastră, asigurați-vă că lucrați cu un medic autorizat care este instruit să evite sau să lucreze în jurul zonelor sensibile afectate de tratamentul tradițional.

  Tratamentul CAM 5: acupunctură

   Acupunctura este o parte centrală a medicinei tradiționale chineze, care poate ajuta la ameliorarea simptomelor cancerului de sân și a efectelor secundare ale tratamentului. Acupunctura necesită ca un medic să plaseze ace sterile, subțiri ca părul în punctele de acupunctură - puncte specifice de pe piele - apoi să le miște ușor pentru a stimula sistemul nervos.

   Un studiu publicat recent în revista ResearchTrusted Source a arătat că acupunctura poate ajuta la:

  ameliorarea oboselii

  controlarea bufeurilor

  reducerea vărsăturilor

  reducerea durerii

  reducerea stării de greață

   Cu toate acestea, prezintă anumite riscuri, cum ar fi: • infecție • sângerare • limfedemul, care este umflarea cauzată de excesul de lichid, în brațul dumneavoastră. Uneori, practicienii încorporează suplimente din plante în tratamentul de acupunctură. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră despre nevoile dumneavoastră și despre tehnicile pe care le pot folosi pentru dumneavoastră.

  Tratamentul CAM 6: biofeedback

  Antrenamentul de biofeedback este utilizat pentru a trata efectele secundare ale chimioterapiei. În timpul biofeedback-ului, sunteți conectat la senzori electrici care monitorizează schimbările subtile din corpul dumneavoastră. Această metodă vă poate ajuta să obțineți putere conștientă asupra corpului, astfel încât să puteți controla acțiunile care sunt în mod normal autonome sau involuntare.

   Aceste funcții includ:

  tensiunea musculară

  ritmul cardiac

  tensiunea arterială

  Medicul dumneavoastră va determina ce tip de tehnică de biofeedback este cea mai bună pentru a vă trata simptomele.

  În ce constă un plan tradițional de tratament pentru cancerul de sân?

   Există cinci tipuri standard de îngrijire utilizate pentru a trata cancerul de sân: • intervenție chirurgicală • terapie cu radiații • chimioterapie • terapie hormonală • terapie țintită.

   Chirurgia și radioterapia sunt considerate terapii locale deoarece tratează celulele canceroase fără a afecta restul corpului. Terapiile locale sunt cele mai eficiente în stadiile incipiente ale cancerului de sân. Chimioterapia, terapia hormonală și terapia țintită sunt cunoscute ca terapii sistemice. Terapiile sistemice folosesc medicamente pentru a trata cancerul de sân. Aceste medicamente intră în fluxul sanguin fie prin administrare orală, fie prin injecție și ajung la tumorile care s-au răspândit în corpul dumneavoastră. Terapiile sistemice sunt mai eficiente în stadiile avansate ale cancerului de sân. Unele tratamente pentru cancerul de sân, cum ar fi chimioterapia, pot provoca reacții adverse care durează luni sau chiar ani după terminarea terapiei.

   Stadiul și tipul cancerului de sân vor determina tipul de plan de tratament pe care îl urmați. Stadiile avansate ale cancerului de sân necesită de obicei o combinație de terapii locale și sistemice. La început, cancerul de sân localizat sau operabil poate necesita doar o intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră vă poate solicita tratament postoperator pentru a reduce șansele reapariției tumorilor. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe oricare dintre aceste tratamente alternative. Medicul dumneavoastră vă poate spune dacă terapiile complementare sau alternative vor fi eficiente pentru stadiul cancerului dumneavoastră de sân și vă poate îndepărta de produsele frauduloase.

   De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate scrie o recomandare pentru un tratament CAM adecvat. Odată ce aveți toate informațiile, puteți lua o decizie cu adevărat informată.