Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

  Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism

  S-a demonstrat recent faptul că alga AFA "stimulează producția de celule stem adulte" din măduva osoasă și transportul acestor celule către organele specifice care necesită regenerare. Aceasta este o descoperire importantă deoarece este cunoscut faptul că celulele stem din măduva osoasă a adulților au aceeași activitate regenerativă care este atribuită celulelor stem embrionare. Acest lucru explică faptul că în ultimii 25 de ani mulți consumatori de alga AFA susțin că starea lor de sănătate s-a îmbunătățit în cazurile de Alzheimer, diabet și diverse boli autoimune.

   Alga AFA stimulează producția de enzime digestive și întărește stomacul, ficatul și pancreasul. Datorită clorofilei și a celor 2000 de enzime diferite, alga Afa acționează ca un probiotic în mediul intestinal și ajută la menținerea sănătății florei intestinale. Valoarea pH-ului algei Afa este puternic bazică și se ridică la aproximativ 9-11. Ca supliment nutritiv de bază, alga AFA ajută la menținerea unui echilibru în corp, care suferă aproape întotdeauna de supraciditate și acționează împotriva bolilor tipice cauzate de excesul de acizi, cum ar fi reumatismul, artrita, alergiile, eczemele, acneea și diabetul.

   De asemenea, prin consumul suplimentelor cu alga AFA, creierul este alimentat cu proteine de mare valoare care regenerează și repară transmițătorii neuronali, adică substanțele mesager. Conținutul ridicat de acid glutamic ajută la întărirea memoriei, a capacității de concentrare și a agilității mentale. Rețeaua comunicativă de neuroni se stabilizează și se extinde. Un mare avantaj al algelor AFA în comparație cu alte alge este densitatea lor nutritivă, aceasta fiind cea mai ridicată dintre toate alimentele cunoscute.

   Componentele algei AFA, datorită structurii superioare a suprafeței și a compoziției lor, sunt ușor de asimilat și de utilizat de către organismul uman. Alga Afa este un supliment nutrițional care acționează favorabil împotriva unui număr mare de afecțiuni datorită cantității mari de substanțe vitale pe care le conține.

   Conținutul său ridicat de substanțe vitale importante pentru viață face ca alimentația să fie mai valoroasă și mai activă și regenerează metabolismul celular. Prin consumul său, celulele se pot purifica, detoxifia și regenera. Corpul poate preveni bolile și poate reveni în formă. De asemenea, conținutul său ridicat de substanțe vitale necesare pentru viață face ca alga AFA să fie un supliment ideal, util de asemenea și în cazul dietelor și al curelor de scădere în greutate. Alga AFA ar trebui să fie administrată zilnic pentru prevenirea bolilor și pentru menținerea sănătății.

  Mecanismul prin care acționează alga AFA

   Alga AFA conține L-SELECTINA, care sprijină în mod direct mobilizarea celulelor stem adulte din măduva osoasă. Polizaharidele, care colaborează direct la migrarea celulelor stem adulte prezente în măduva osoasă, din fluxul sanguin spre diferite țesuturi și organe. Prin acest mecanism dublu, și anume, mobilizarea și migrația, se generează procesul denumit eliberarea celulelor stem adulte prezente în măduva osoasă.

   

  Se estimează că doza zilnică corespunzătoare de alga AFA determină o creștere cu 25-30% în cantitatea de celulele stem adulte din circulația sanguină, care este echivalentă cu aproximativ 3 milioane de celule. Această cantitate corespunde cu 0,0003% din numărul total de celule prezente în măduva osoasă. În cadrul unui articol publicat recent în revista „New England Journal of Medicine“, cercetătorii afirmă următoarele: „cu cât este mai mare numărul de celule stem circulante, cu atât este mai mare capacitatea organismului de a se regenera sau de a se recupera.“

   Din aceste motive, alga AFA (Aphanizomenon flos-aquae) este considerată în prezent ca fiind una dintre cele mai bune alternative pentru eliberarea celulelor stem prezente în măduva osoasă. În plus, în alga AFA sunt prezente și alte substanțe importante, cum ar fi:

   Feniletilamina. Feniletilamina este precursorul hormonului numit dopamină, cunoscut și ca hormon al iubirii. Feniletilamina este un compus natural produs de creier care afectează dopamina și noradrenalina din creier. Feniletilamina este cunoscută pentru efectele sale asupra îmbunătățirii stării de spirit sau a energiei emoționale și mentale. Feniletilamina este de asemenea, cunoscută și sub numele de „molecula fericirii“, deoarece este produsă în cantități mai mari de creier, atunci când ființa umană este calmă sau fericită. Ciocolata conține, de asemenea, concentrații de feniletilamină, dar foarte scăzute în comparație cu cele care se găsesc în algele AFA. Atunci când există o deficiență de feniletilamină, aceasta este asociată cu o stare de spirit scăzută și cu probleme de concentrare.

   Fitomenadiona (VITAMINA K). Vitamina K este recomandată să fie consumată zilnic, datorită proprietăților sale care intervin în procesul de coagulare a sângelui. Cu toate acestea, atunci când o persoană are probleme cardiovasculare, medicii recomandă de obicei anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge. Din acest motiv, persoanele care au tratamente anticoagulante trebuie să se consulte cu medicul, pentru a administra dozele recomandate.

   Ficocianina: are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ficocianina a fost folosită în diverse cercetări biomedicale ca un biomarker, datorită proprietăților sale fluorescente și ca un potențial agent terapeutic pentru tratamentul asociat cu stresul oxidativ, datorită proprietăților sale antioxidante, anti-inflamatorii și imunomodulatoare. S-a demonstrat că această proteină crește eliberarea de interferon gama în celulele mononucleare din sângele periferic și modulează producția citokinelor inflamatorii cum ar fi factorul de necroză tumorală alfa, printre altele. Mai mult, s-a constatat că ficocianina are un efect imunomodulator asupra citokinelor care îmbunătățesc activarea celulelor imunitare, cum ar fi IL-6 și IL-1β și pentru reglarea a aproximativ 190 de gene implicate în imunitate.

  Regenerarea țesuturilor cu celulele stem

   Oamenii de știință cunoșteau faptul că celulele stem adulte ar putea deveni celule sanguine, atât roșii cât și albe; dar în ultimele decenii progresele înregistrate de către cercetările medicale au concluzionat că celulele stem adulte pot deveni orice tip de celulă de care organismul are nevoie.

  Alga Afa este ingredientul principal al produsului Afa Medica

  Ți-a placut articolul? Citește prima parte aici

   Celulele stem adulte reprezintă baza sistemului natural de reparații al organismului. Măduva osoasă produce în mod constant celule stem adulte pe tot parcursul vieții unei persoane. Atunci când un țesut sau un organ devine deteriorat sau bolnav sau este sub stres, acesta trimite un semnal de alarmă chimică care călătorește de-a lungul fluxului sanguin către măduva osoasă. Aceasta eliberează celulele stem adulte care, la rândul lor, se deplasează prin sânge către țesutul sau organul în cauză, unde se transformă în celule sănătoase ale unor astfel de țesuturi sau organe.

   Măduva osoasă produce în mod constant celule stem în timpul întregii vieți a unei persoane. Celulele stem eliberate din măduva osoasă sunt responsabile de reînnoirea constantă a celulelor sanguine și a limfocitelor (celulele imune). O creștere de 25% până la 30% a celulelor stem care circulă în organism este în intervalul fiziologic și nu constituie o tensiune în mediul măduvei osoase.

   Când consumăm alga AFA se accelerează eliberarea celulelor stem adulte din măduva osoasă în procent de 25 și 30% din cele care circulă în organism, echivalentul a 3 milioane de celule stem adulte. Celulele stem adulte se dublează, una rămâne în măduva osoasă, iar cealaltă trece în sânge, astfel încât numărul de celule din măduva osoasă este menținut constant. Cu cât este mai mare numărul de celule stem adulte în circulație, cu atât mai mare este capacitatea organismului de a se recupera.

   Christian Drapeau este doctor neurofiziolog în cadrul Departamentului de Neurologie și Neurochirurgie de la Universitatea McGill, Montreal, Canada. În urma cercetărilor sale în domeniul epilepsiei și memoriei efectuate la Institutul Montreal, a început să studieze planta acvatică Aphanizomenon Flos Aquae (alga AFA). Cercetările sale științifice asupra efectului algei AFA asupra sănătății umane l-au condus în domeniul cercetării asupra celulelor stem adulte. În anul 2002, Christian Drapeau a fost co-autor la teoria regenerării cu celule stem adulte, iar în 2007 a publicat rezultatele cercetărilor sale privind efectele algei AFA asupra fiziologiei celulelor stem adulte.

  Ce tipuri de țesuturi se regenerează cu alga AFA?

   Consumul unui supliment cu alga AFA face crească cu 25-30% eliberarea de celule stem adulte pe care măduva osoasă le eliberează, în mod natural, zilnic, în sânge, regenerând astfel orice celulă din corpul nostru; fie ea osoasă, cartilaj, mușchi, organ sau neuroni (orice celulă a corpului.) Astfel, doza recomandată de alga AFA este de 1 - 2 grame pe zi, deci atunci când consumăm 2 grame, eliberăm 60% din celulele mamă.

   Acest lucru este fascinant deoarece, pe măsură ce îmbătrânim, celulele mame eliberate devin din ce în ce mai mici, iar în cazul unor boli se eliberează chiar mai puține în organism. În practică, persoanele diagnosticate cu artrită reumatoidă, scleroză multiplă, fibromialgie, Alzheimer au regenerat 100% din celulele deteriorate, pentru a numi câteva boli. În bolile comune rezultatul este pur și simplu impresionant, cum ar fi osteoartrita, diabetul zaharat, probleme cardiace, etc. În cazul pacienților care au suferit un atac de cord și au luat alga AFA s-a regenerat partea afectată de inimă.

   Cele mai recente noutăți medicale sunt acelea că alga AFA a avut rezultate impresionante în cazul persoanelor cu diabet zaharat deoarece a inhibat în mare măsură activitatea a două enzime, sucroza și maltoza găsite în intestin, responsabile pentru asimilarea zaharurilor, inhibarea producției pancreatice a a-aminei, care scade nivelul zahărului. Deoarece celulele stem adulte au capacitatea de a deveni celule ale oricărui organ, pot începe o regenerare naturală a pancreasului. În cazul artritei reumatoide, este posibil să ca alga AFA să regenereze complet ceea ce este afectat de această boală. Alga AFA a mai avut rezultate excelente în tratamentul bolii vitiligo, iar pigmentarea de pe părțile afectate ale pielii a revenit la culoarea sa naturală.

   De asemenea, alga AFA este un activator excelent al sistemului imunitar, iar celulele stem adulte sunt responsabile pentru reînnoirea constantă a celulelor sanguine și limfocite (celule ale sistemului imunitar), prin accelerarea procesului de vindecare și curățare a organismului. În cazul insuficienței renale, s-a constatat că în urma consumului de alga AFA celulele stem adulte au devenit celule ale rinichiului, determinând astfel regenerarea treptată a organului.

  Precauții pentru administrarea algei AFA

   Persoanele care iau anticoagulante, deoarece au probleme cardiovasculare ar trebui să consulte medicul lor, în cazul în care consumă alga AFA, deoarece aceasta conține cel puțin 50% din doza zilnică recomandată de vitamina K, care promovează coagularea sângelui și poate fi dăunătoare dacă sunt luate anticoagulante.

   De asemenea, la fel ca toate algele, alga AFA conține iod, astfel încât persoanele care iau orice medicament pentru tiroidă ar trebui să solicite sfatul unui medic endocrin lor înainte de a o consuma.