Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Pericolele nivelurilor ridicate de estrogen

  Cauzele comune ale dominanței estrogenului

  Opriți-vă și gândiți-vă pentru un moment ce diferențiază un bărbat de o femeie. Nu vorbim despre variațiile evidente ale atributelor fizice, ci mai degrabă despre terenul fiziologic intern și despre modul în care acesta variază între cele două sexe.

   Din punct de vedere hormonal, ați putea spune că un bărbat este mai dominant în testosteron, în timp ce corpul unei femei favorizează estrogenul: și din punct de vedere tehnic ați avea dreptate. Dar este chiar atât de simplu și există un punct în care nivelurile ridicate de estrogen pot deveni o problemă pentru femei?

   Este destul de cunoscut faptul că bărbații doresc, în general, să evite estrogenul, dar femeile care au niveluri foarte ridicate de estrogen (cunoscut sub numele de dominanță de estrogen) sau care pot fi expuse riscului de a dezvolta afecțiuni de sănătate legate de estrogen, se află adesea în exact aceeași barcă ca și bărbații. Pentru o femeie care suferă de dominanță de estrogen, chiar și puțin estrogen în plus de la, să zicem, o substanță chimică care perturbă glandele endocrine (EDC) în șamponul ei preferat, ar putea fi suficient pentru a-și trimite complet sănătatea peste limite.

   S-ar putea să vă gândiți: dar estrogenul nu este bun pentru femei? Este, dar numai într-un echilibru adecvat cu testosteronul. Dacă vă gândiți la corpul uman ca la un balansoar, hormonii de testosteron și estrogeni reprezintă greutatea și contragreutatea care împiedică platforma să se cufunde într-un fel sau altul în pământ. Vor fi suișuri și coborâșuri, cu siguranță – înainte și înapoi, flux și reflux – acest lucru este complet normal și în conformitate cu fiziologia umană normală.

   Dar există un echilibru general care menține corpul ancorat la punctul pivot, ca să spunem așa, iar acest echilibru lipsește la femeile cu dominanță de estrogen.

   Deci, ce cauzează niveluri periculos de ridicate de estrogen la femei? Există mulți factori potențiali, dintre care nu în ultimul rând includ EDC, așa cum am menționat mai devreme. Aceste toxine chimice se ascund în orice, de la apă și aer până la alimente și chiar în mobilier. A scăpa de ei în lumea noastră puternic industrializată este cu siguranță o provocare – mai ales atunci când nu le poți vedea, mirosi sau gusta neapărat. Ele sunt practic otrăvuri invizibile care fac ravagii în organism și acest lucru este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

   Poluanții industriali de aproape toate tipurile au aproape întotdeauna proprietăți de imitare a estrogenului, care se adaugă la încărcătura de estrogen a femeii. Acestea includ substanțe chimice din plastic precum bisfenol-A (BPA), substanțe chimice ignifuge, pesticide și erbicide și parabeni. Multe alimente conțin și compuși fitoestrogenici, cum ar fi izoflavonele, care, deși au un scop, pot copleși rezervele de hormoni ale organismului.

   Astfel de alimente includ soia și alte leguminoase, alcoolul (în special berea care conține hamei), zaharurile rafinate, carbohidrații simpli (în special cei derivați din cereale procesate) și carnea convențională și produsele lactate care conțin hormoni de creștere și antibiotice.

   Stresul este un alt factor legat de dominanța estrogenului și unul pe care mulți oameni, atât bărbați, cât și femei, tind să-l ignore. Atunci când corpul unei femei este în mod constant blocat în modul de acțiune, glandele ei suprarenale pot deveni suprasolicitate până la punctul în care nu mai produc suficient progesteron în raport cu estrogenul. De obicei, acest lucru se datorează faptului că suprarenalele ei trebuie, în schimb, să producă cortizol (un hormon de tip „luptă sau fugi”) pentru a compensa tot stresul pe care îl suportă. Acest lucru îi distruge echilibrul progesteron-estrogen, influențându-l de obicei în favoarea estrogenului.

  Aveți oboseală suprarenală și nici măcar nu știți?

   Numim această afecțiune oboseală suprarenală sau epuizare suprarenală. Deoarece simptomele încep lent și progresează în timp, multe femei nici măcar nu știu că stilul lor de viață stresant le dăunează în acest fel. Acesta este unul dintre cele mai mari motive pentru care stresul este, probabil, cea mai toxică „substanță” din viața noastră modernă.

   În același sens, lipsa de odihnă poate contribui, de asemenea, la dominația estrogenului. Tiparele neregulate de somn și lipsa somnului inhibă direct corpul unei femei să-și reîncarce depozitele de hormoni. Somnul inadecvat afectează negativ și producția de hormoni nocturni, cum ar fi melatonina, un hormon de somn care de fapt ajută la protejarea corpului unei femei împotriva dominanței estrogenului.

  Simptomele nivelurilor ridicate de estrogen

   Deci, de unde știți dacă suferiți de dominanță de estrogen? O femeie sănătoasă, cu hormoni echilibrați, se va simți de obicei plină de energie, fericită și are o dorință sexuală sănătoasă. O femeie cu dominanță de estrogen, pe de altă parte, va simți exact opusul: va fi obosită, capricioasă și adormită sexual.

   Aceasta este, evident, o clasificare generală care va varia de la femeie la femeie și de la o zi la alta pentru fiecare femeie. Dar esența a ceea ce înseamnă a avea dominanță de estrogen este aceea că o femeie nu se mai simte ca ea însăși (și același lucru este valabil și pentru femeile care nu au suficient estrogen, apropo. Amintiți-vă, totul este despre echilibru).

   O femeie poate avea probleme crescute în digerarea hranei, de exemplu, sau poate observa că dintr-o dată îi este mai greu să doarmă (sau poate să stea trează), sau poate că nu mai are chef să facă mișcare sau chiar să iasă cu prietenii ei așa cum făcea altădată.

   Destul de interesant, simptomele nivelului excesiv de estrogen la femei tind să fie multe dintre aceleași semne pe care le întâmpină bărbații atunci când corpul lor are prea mult estrogen. Lucruri precum dificultatea de concentrare; iritabilitate și oboseala cronică sunt doar câteva dintre numeroasele schimbări de personalitate care apar atunci când hormonii unei persoane sunt dezordonați.

   Apoi, urmează schimbările corporale. Dominanța estrogenului tinde să se manifeste fizic ca grăsime corporală crescută – în special în jurul secțiunii mijlocii a unei femei – împreună cu o pierdere corespunzătoare a masei musculare. Menstruațiile neregulate, durerile de cap, căderea părului și extremitățile mai reci decât în ​​mod normal sunt indicatori suplimentari că hormonii unei femei sunt dezechilibrati.

   Poate că cele mai îngrijorătoare simptome ale dominanței estrogenului sunt anomaliile sânilor. Femeile care dezvoltă sensibilitate sau umflături inexplicabile în zona sânilor ar trebui nu numai să observe un potențial dezechilibru hormonal, ci și să caute ajutor pentru a-l rezolva. Dacă nu sunt verificate, astfel de simptome au potențialul de a progresa în mod periculos.

  7 sfaturi utile pentru a evita dominanța estrogenului

  Am subliniat mai jos câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să începeți să vă limitați încărcarea estrogenică. Sfaturi care sperăm să vă conducă să faceți alți pași în susținerea capacității înnăscute a corpului de a vă echilibra hormonii pentru sănătate și longevitate:

   1. Faceți un inventar al tot ceea ce utilizați în casă pentru a face ordine și asigurați-vă că produsele de curățat nu conțin substanțe chimice sintetice, parfumuri și alte toxine. Multe dintre acestea sunt ușor de identificat, deoarece adesea nu le puteți pronunța. Gândiți-vă la spray-uri de curățare universale, săpunuri de mâini, detergenți de rufe, șampoane și balsamuri, produse de spălat corporale, odorizante - cu adevărat orice aplicați pe suprafețele din casă sau pe corp.

   2. Stresul cronic aduce corpul într-o suprafață de urgență, distrugând hormonii de care aveți nevoie pentru viață și sănătate și înlocuindu-i cu hormonii de care aveți nevoie pentru supraviețuire (rețineți: lupta sau fugi este inamicul hormonilor echilibrați). Faceți-vă timp să vă odihniți, să vă relaxați și să vă amintiți că anxietatea și îngrijorarea nu vor schimba niciodată nimic în afară de starea dumneavoastră metabolică – și nu în bine.

   3. Este important să recunoaștem stresul ca o toxină care perturbă sistemul endocrin și că ficatul este organul principal responsabil pentru eradicarea daunelor pe care le provoacă (precum și a daunelor cauzate de alte EDC). Dar nu poate face acest lucru dacă beți mult alcool sau dacă nu reușiți să vă mențineți ficatul într-o formă maximă. Detoxifierea ficatului din când în când și consumarea unei diete care ajută la susținerea funcției optime a acestuia vă va ajuta în mare măsură să vă echilibrați hormonii și să evitați dominanța estrogenului.

   4. Aceasta înseamnă să consumați multe fibre, în special cele insolubile care se leagă de excesul de estrogen din tractul digestiv, astfel încât să poată fi expulzat din organism. Este recomandabil să consumați numai produse ecologice sau certificate fără pesticide și erbicide, la fel ca și produsele lactate provenite de la animale hrănite cu iarbă și să evitați excesul de carbohidrați și zahăr.

   5. Există multă confuzie în legătură cu aceasta, deoarece soia a fost comercializată atâta timp ca fiind un „aliment sănătos”. Dar adevărul este că soia, mai ales în starea ei nefermentată, este un aliment extrem de estrogenic, care poate perturba grav echilibrul hormonal. Acest lucru este amplificat atunci când soia consumată este modificată genetic - ceea ce este cazul pentru majoritatea soiei de pe piață - deoarece acest aliment transgenic este de obicei stropit cu substanțe chimice xenoestrogenice precum Roundup (glifosat) înainte de recoltare. Produsele tradiționale din soia fermentată realizate cu soia fără OMG sunt în general considerate bune în cantități mici.

   6. Menținerea corpului în mișcare va ajuta la stimularea hormonului uman de creștere (HGH) în timp ce neutralizează și elimină excesul de estrogen și alte toxine din organism. Mai ales atunci când sunt combinate cu o dietă sănătoasă, exercițiile fizice pot ajuta la eliminarea excesului de grăsime, care este locul în care estrogenul tinde să se depună și să facă ravagii.

   7. O parte din mâncarea sănătoasă înseamnă să aveți grijă de microbiomul intestinal. Este vorba despre coloniile probiotice vibrante care trăiesc în interiorul intestinului subțire și care ajută la digerarea alimentelor, absorb nutrienții, protejează împotriva invadatorilor patogeni și reglează producția și exprimarea hormonilor. Alimentele procesate, toxinele chimice și alți factori pot deteriora bacteriile sănătoase și pot compromite digestia, ducând la acumularea de estrogen. Acesta este motivul pentru care recomandăm adesea alimente și suplimente probiotice pentru a sprijini o reechilibrare sănătoasă a intestinului.

  Concluzii finale

   Poluanții industriali de aproape toate tipurile au aproape întotdeauna proprietăți de imitare a estrogenului, care se adaugă la încărcătura de estrogen a femeii. Există multe cauze comune ale dominanței estrogenului, cum ar fi:

   - Produsele chimice din plastic

   - Produsele chimice ignifuge

   - Pesticidele și erbicidele

   - Parabenii

   Alimentele precum soia, leguminoasele, alcoolul, zaharurile rafinate, carbohidrații simpli și carnea convențională și produsele lactate care conțin hormoni de creștere și antibiotice

  Stresul cronic

   • Stresul poate duce la oboseală suprarenală și este unul dintre cele mai mari motive pentru care stresul este, fără îndoială, cea mai toxică „substanță” din viața noastră modernă.

   • Simptomele nivelului excesiv de estrogen la femei tind să fie multe dintre aceleași semne pe care le întâmpină bărbații atunci când corpul lor are prea mult estrogen.

   

  Traducerea și adaptarea unui articol scris de Ty și Charlene Bollinger