Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  8 strategii pentru întărirea sistemului imunitar

  Strategii eficiente pentru sistemul imunitar

  Există factori interni și externi care au diverse efecte asupra sistemului imunitar. Când începe să slăbească, corpul trimite avertizări foarte clare, astfel încât trebuie să luăm măsurile necesare pentru a ne întări.

   De exemplu, senzația aproape permanentă de oboseală sau durerile musculare fără o origine aparentă sunt semne clare ca sistemul imunitar slăbește. Efectuarea unor modificări în rutina noastră este suficientă pentru a ajuta organismul și pentru a evita să se îmbolnăvească cu ușurință.

   Sistemul nostru imunitar ne apără de boli. Factorii externi, precum mediul înconjurător, nu pot fi controlați, dar putem combate acești factori, astfel încât să nu ne afecteze sau, cel puțin, să se minimalizeze efectele lor asupra corpului nostru. Factorii interni pot fi controlați cu o mai mare ușurință și precizie. Vorbim despre factori interni pentru a ne referi la modul în care ne alimentăm corpul sau la obiceiurile care îl slăbesc sau îl întăresc. Acest lucru este complet în mâinile noastre și trebuie să acționăm pentru a obține un sistem imunitar capabil să ne protejeze.

  1. Reducerea consumului de grăsimi saturate

   Grăsimile săturate trebuie consumate foarte puțin sau preferabil să se evite aportul acestora. Toate mâncărurile rapide și procesate au cantități mari de grăsimi saturate care, de asemenea, nu oferă niciun fel de nutrienți organismului. Aceste alimente sunt foarte „sățioase”, iar tocmai din acest motiv au câștigat popularitate mai ales în rândul tinerilor.

   Cu toate acestea, riscul de a consuma prea des aceste alimente este că organismului nu i se administrează niciun nutrient și introducem în corpul nostru o cantitate de toxine și grăsimi dăunătoare organismului. Acest tip de mâncare poate fi consumat sporadic. Dar trebuie înțeles că digerarea acestor alimente necesită prea multă energie din partea organismului, grăsimile se depun în țesuturile grase ale corpului și durează mult timp pentru a se elimina și, în același timp, nimic nutritiv nu a fost oferit organismului.

  2. Creșterea consumului de fructe și legume

   Nimic nu este mai bun pentru întărirea sistemului imunitar decât hrănirea cu fructe și legume. Scopul este acela de a oferi organismului un cocktail de vitamine prin alimentația noastră obișnuită. Din acest motiv, adăugarea de alimente naturale este una dintre cele mai bune strategii de creștere a sistemului imunitar.

   Organismul uman are nevoie de Vitamina A, Vitamina C și E, pe lângă fier, zinc, seleniu și toate vitaminele din grupul B. Atâta timp cât aportul este constant și echilibrat, organismul va avea o apărare mai bună pentru a face față factorilor externi pe care nu îi poate controla precum vremea, poluarea și răspândirea virusurilor și bacteriilor.

   Deși consumul unui supliment alimentar este util, cel mai bine este să consumați toate aceste alimente în forma lor naturală, adică fructe și legume proaspete, deoarece absorbția este mai mare, iar în plus sunt surse foarte bune de fibre.

  3. Realizarea exercițiilor fizice

   Exercițiul fizic este un mod excelent de a consolida sistemul imunitar. Deși practic orice disciplină sportivă ajută în acest scop, exercițiile aerobice sunt cele mai recomandate ca strategie de consolidare a sistemului imunitar.

   Dacă sunteți o persoană care nu are o activitate fizică regulată, cel mai bine este să începeți încet, fără a duce corpul la extrem sau să rămâneți fără aer. Nu făcând acest lucru brusc și intens veți îmbunătăți rezultatele. Trebuie să acordăm timp pentru ca organismul nostru să se adapteze la schimbări și să-i îmbunătățească eficiența (și, prin urmare, sănătatea). Scopul este consolidarea corpului prin exerciții fizice. Acest lucru se poate realiza treptat prin efectuarea treptată a rutinelor care se vor intensifica în timp. Este important să ne amintim că exercițiile fizice trebuie să fie însoțite și de o alimentație și de hidratare adecvate.

  4. Odihna suficientă

   Odihna suficientă este necesară pentru ca organismul să-și consolideze sistemul imunitar. Un adult ar trebui să doarmă cel puțin 6 până la 8 ore pe zi. În plus, somnul trebuie să fie profund și cu adevărat regenerator. Este ceea ce este cunoscut sub numele de "somn de calitate". Uneori, importanța odihnei este subestimată pentru a menține organismul cât mai sănătos.

   Dar trebuie înțeles că în timpul somnului, organismul produce celule ale sistemului imunitar și își recuperează energia pierdută în timpul zilei. Dacă nu există o odihnă adecvată, organismul își ia energia pentru a continua activitățile din ziua următoare, iar acest lucru scade reacția de apărare față de atacul oricărui virus sau bacterii.

  5. Consumul produselor lactate fermentate

   Unele dintre alimentele cele mai importante care ajută la întărirea apărării sunt lactatele fermentate. În dieta bogată în nutrienți trebuie adăugat acest tip de produse. Iaurtul și kefirul sunt ideale în acest scop. Laptele de vacă nu este recomandat deoarece crește cantitatea de mucus din organism și în plus, în cazul multor persoane adulte este vorba și despre intoleranța la lactoză.

   Cu toate acestea, iaurtul și kefirul ajută la întărirea sistemului imunitar. Trebuie consumate cu moderație, pot fi utile ca opțiune pentru micul dejun însoțite de fructele preferate. Este cel mai bine să alegeți iaurtul cu aromă naturală și să adăugați fructele, în locul celor care se vând cu diverse arome, deoarece conțin mult zahăr.

  6. Consumul alimentelor cu grăsimi mono-nesaturate

   Grăsimile mono-nesaturate ajută sistemul imunitar. Grăsimea pe care o conțin aceste alimente este necesară organismului și ajută la întărirea apărării, spre deosebire de grăsimile saturate care nu furnizează nutrienți. Alimentele în care se pot găsi grăsimi mono-nesaturate sunt: uleiul de măsline, fructele uscate, nucile, semințele de cânepă, boabele de soia și toate uleiurile vegetale presate la rece.

   Toate acestea, în combinație cu fructele și legumele proaspete, vor hrăni organismul în mod corespunzător. În plus, trebuie amintit faptul că trebuie să se mențină un echilibru în dietă. Adică, împreună cu alimentele care conțin grăsimi mono-nesaturate, ar trebui să fie consumate fructe și legume.

  7. Sănătatea emoțională

   Un aspect fundamental pentru consolidarea sistemului imunitar este acela de a urmări să avem un echilibru emoțional. De multe ori acestui aspect nu i se acordă suficientă importanță, dar este esențial pentru sănătatea noastră ca atitudinea pe care o avem zilnic să fie una pozitivă.

   Deși uneori este dificil să facem față unor situații din viață, trebuie să lucrăm pentru a menține armonia și pacea în atitudinea noastră. Toate acestea contribuie ca organismul nostru să nu slăbească și să fie expus la boli. Stresul prelungit, stările de angoasă și de tristețe slăbesc sistemul imunitar. Acest lucru se datorează faptului că aceste emoții produc un exces de cortizol (denumit și hormonul stresului) în interiorul corpului, ceea ce provoacă creșterea glicemiei, iar acest lucru afectează în mod direct apărarea organismului.

  8. Super-alimentele

   În ultimii ani au fost descoperite proprietăți surprinzătoare în cazul unor alimente. Acestora li s-a oferit denumirea de „superalimente”, deoarece în multe cazuri conțin cantități mari de vitamine, antioxidanți sau minerale. Din acest motiv se recomandă să includeți două sau mai multe dintre aceste alimente în dieta dumneavostră obișnuită.

   Deși nu sunt miraculoase și nu ar trebui să înlocuiască o dietă echilibrată, concentrațiile mari de elemente foarte pozitive pentru sănătate ajută la întărirea sistemului imunitar. Printre cele mai cunoscute super-alimente se numără: semințele de Chia, turmericul, ghimbirul, orzul verde, ciupercile medicinale (Shiitake, Maitake, Ganoderma), semințele de in, Moringa, Noni, fructul de Acai, orezul brun și spelta, algele marine precum Spirulina, Chlorella și alga Afa, produsele stupului – mierea, polenul, propolisul, lăptișorul de matcă, printre altele. Unele sunt mai dificil de obținut în unele zone, dar în fiecare regiune există unele super-alimente endemice care pot fi consumate.