Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  10 motive pentru un somn calitativ

  De ce este important să ne odihnim suficient?

  În căutarea unei sănătăți mai bune, poate că nimic nu este mai des trecut cu vederea decât somnul. De fapt, somnul de calitate este una dintre cele mai importante moduri de a ne maximiza productivitatea și sănătatea. Obiceiurile proaste de somn pot duce la deficiență imunitară, ne pot afecta concentrarea și chiar ne pot scurta durata de viață. Statisticile arată că cei care sunt lipsiți de somn nu numai că sunt obosiți în timpul zilei și suferă de o lipsă de concentrare, dar își măresc și riscurile de obezitate, insuficiență cardiacă congestivă, diabet și o serie de alte probleme. Pentru a trăi o viață sănătoasă, productivă, un somn de calitate este esențial.

   Să aruncăm o privire la cele 10 motive pentru a avea un somn de calitate și ce schimbări puteți face pentru a începe să vă îmbunătățiți sănătatea chiar acum.

  1. Somnul de calitate reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral

   Când nu dormim suficient, corpul începe să elibereze un hormon numit cortizol, care face ca inima să lucreze mai mult. Dar această povară cronică asupra inimii poate duce la o mulțime de riscuri pentru sănătate. O analiză a 15 studii a constatat că persoanele care nu dorm suficient prezintă un risc mult mai mare de boli de inimă sau accident vascular cerebral decât cei care dorm 7-8 ore pe noapte. Acest lucru poate duce la probleme majore, cum ar fi un risc crescut de accident vascular cerebral. Știați că bolile de inimă sunt cauza principală de deces la nivel mondial? Iar următoarea cauză principală de deces este accidentul vascular cerebral. Obținând 7-8 ore de somn neîntrerupt și de calitate, vă puteți reduce drastic riscul de boli de inimă.

  2. Un somn inadecvat poate duce la obezitate

   Legătura dintre creșterea în greutate, obezitate și tiparele scurte de somn nu este complet clară. Au existat mai multe studii de-a lungul anilor care au corelat obezitatea și tiparele slabe de somn. Persoanele cu durată scurtă de somn tind să cântărească semnificativ mai mult decât cei care dorm suficient. De fapt, durata scurtă de somn este unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru obezitate. Într-un studiu amplu de revizuire, copiii și adulții cu durată scurtă de somn au avut cu 89% și, respectiv, 55% mai multe șanse de a dezvolta obezitate. Cu toate acestea, acest lucru poate avea mai puțin de-a face cu privarea de somn în sine și cu totul de-a face cu schimbările stilului de viață care o însoțesc. Oamenii care nu dorm suficient tind să lucreze mai multe ore, să aibă obiceiuri alimentare mai proaste și să facă mai puține exerciții fizice. Somnul slab reflectă adesea o îngrijire deficitară de sine și toți acești factori se pot combina pentru a face ravagii asupra stării de sănătate.

  3. Somnul de calitate ajută la reglarea sensibilității la insulină

   Combinată cu bolile de inimă și obezitatea, sensibilitatea la insulină poate deveni letală. Când corpul nu este capabil să proceseze în mod corespunzător glucoza (zahărul), riscul de diabet și insulină crește vertiginos. Incapacitatea de a regla glucoza poate exacerba riscul de obezitate, boli de inima și cancer. Știați că cancerul are nevoie de glucoză pentru a supraviețui? Datorită mecanismului respirator anaerob manifestat de toate celulele canceroase, zahărul este alimentul preferat al cancerului! Aceasta înseamnă că această boală necruțătoare, cancerul, se hrănește cu zahăr. Celulele canceroase au nevoie de multă glucoză pentru a supraviețui și trebuie să o metabolizeze rapid pentru a genera energie.

   Cercetătorii au descoperit că virusurile oncolitice au fost mult mai eficiente în distrugerea celulelor canceroase atunci când era mai puțină glucoză. Ei au descoperit, de asemenea, că reducerea capacității celulei de a metaboliza glucoza a sporit și mai mult proprietățile virusului de luptă împotriva cancerului. Potrivit unuia dintre cercetătorii de top, dr. Arthur Dyer: „Cercetarea noastră în laborator a arătat că restricționarea cantității de zahăr disponibilă pentru celulele canceroase face ca aceste virusuri oncolitice care atacă cancerul să funcționeze și mai bine. Știm deja că acest virus este eficient împotriva cancerului – iar această tehnică de foame de zahăr este o modalitate de a-l face și mai bun.”

  4. Somnul de calitate îmbunătățește funcția imună

   Profesorul de imunologie Daniel Davis a susținut o prelegere în care a lăudat beneficiile sistemului imunitar în lupta împotriva bolilor cronice. Spre deosebire de inflamația cronică, a explicat el, răspunsul inflamator acut permite organismului să se apere împotriva invadatorilor microbieni, a celulelor cauzatoare de cancer și a toxinelor din mediu și ajută la vindecarea rănilor și infecțiilor. El a afirmat următoarele: „Remediul propriului nostru organism, sistemul imunitar, este mult mai puternic decât orice medicament pe care l-am conceput.” Și totuși, obiceiurile sărace de somn ar putea să vă inhibe funcția imunitară.

   Studiile arată că persoanele care nu au un somn de calitate sau nu dorm suficient sunt mai predispuse să se îmbolnăvească după ce au fost expuse la un virus, cum ar fi răceala. Lipsa somnului poate afecta, de asemenea, cât de repede vă recuperați dacă vă îmbolnăviți. În timpul somnului, sistemul imunitar eliberează unele proteine ​​numite citokine, dintre care unele ajută la promovarea somnului. Anumite citokine trebuie să crească atunci când aveți o infecție sau inflamație sau când sunteți stresat. Privarea de somn poate scădea producția acestor citokine protectoare. În plus, anticorpii și celulele de combatere a infecțiilor sunt reduse în perioadele în care nu dormiți suficient.

  5. Somnul slab reduce concentrarea și învățarea

   Efectele privării de somn chiar au un impact asupra creierului! Cinci sau mai puține ore de somn trei zile la rând pot deteriora sau ucide celulele creierului. În cele din urmă, creierul nu va putea elimina proteinele care formează plăcile care cauzează boala Alzheimer și demența. Creierul are nevoie de „undulurile ascuțite” descoperite de cercetătorii americani și francezi în 2009 pentru a-și consolida memoria. Cum experimentați mai multe „unduri ascuțite ale valurilor”? Studiile arată că ondulațiile ascuțite ale undelor apar cel mai frecvent în timpul celor mai profunde niveluri de somn care apar în timpul somnului mai lung. Au existat mai multe studii pe care oamenii de știință le-au făcut la începutul anilor 2000, care au analizat efectele privării de somn. Ceea ce au concluzionat cercetătorii este că somnul are legături cu mai multe funcții ale creierului, inclusiv:

  • concentrare

  • productivitate

  • cunoaștere

   Un studiu mai recent din 2015 din Journal of Child Psychology and Psychiatry a arătat că tiparele de somn ale copiilor pot avea un impact direct asupra comportamentului și performanței lor academice.

  6. Privarea de somn duce la depresie

   Există ceva adevăr în vechea zicală: „Să te ridici pe partea dreaptă a patului”. Nu are nimic de-a face cu ce parte a patului te ridici, dar dormitul poate duce la starea de bine. Și într-adevăr, are sens. Dacă dormi bine, te trezești simțindu-te odihnit. A fi odihnit vă ajută să creșteți nivelul de energie. Când energia este crescută, micile provocări ale vieții nu vă vor enerva la fel de mult. Dar depresia afectează sănătatea fizică la fel de mult ca și sănătatea mentală. Cercetările au arătat că depresia poate provoca o creștere nesănătoasă în greutate și crește riscul de boli de inimă, durere cronică și inflamație.

  7. Somnul de calitate reduce inflamația

   Inflamația localizată, care este adesea o inflamație acută, este un proces natural de vindecare pe care corpul îl inițiază ca răspuns la răni sau infecții. Este tipul de inflamație care apare ca o febră ca răspuns la o infecție bacteriană, de exemplu și nu este tipul de inflamație despre care discutăm în acest articol. Pe de altă parte, inflamația sistemică rezultă de obicei din modele de dietă proastă, lipsă de exerciții fizice, autoimunitate și diverși alți factori.

   Acesta este un tip de inflamație persistentă, tăcută, care, în multe cazuri, poate duce la sănătatea proastă sub formă de boli cronice și chiar moarte prematură! Somnul poate avea un efect major asupra inflamației din corpul dumneavoastră. De fapt, se știe că pierderea somnului activează markeri nedoriți ai inflamației și leziunilor celulare. Somnul slab a fost strâns legat de inflamația pe termen lung a tractului digestiv, în tulburările cunoscute sub numele de boală inflamatorie intestinală. Un studiu a observat că persoanele lipsite de somn cu boala Crohn au de două ori mai multe șanse de a recidivă decât pacienții care au dormit bine. Cercetătorii recomandă chiar evaluarea somnului pentru a ajuta la prezicerea rezultatelor la persoanele cu probleme inflamatorii pe termen lung.

  8. Somnul inadecvat determină îmbătrânirea nesănătoasă

   Într-un mediu biologic sănătos, vasta „pădure” celulară a corpului de aproape 100 de trilioane de celule este aproape întotdeauna „în flăcări”, ca să spunem așa. Celulele care au ajuns la sfârșitul ciclului lor de viață sunt în mod constant epurate și eliminate pentru a face loc unor noi celule care preiau ștafeta de unde au rămas. Dacă o celulă nu mai este capabilă să-și facă treaba, fie se va repara singură, fie se va „sinucide” printr-un proces cunoscut sub numele de apoptoză. Acesta este un proces simplificat care menține totul în organism echilibrat și să funcționeze fără probleme. Deoarece celulele sunt elementele de bază din spatele fiecărui organ și sistem din organism, este important ca toate să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate.

   Celulele defecte pun în pericol întregul sistem și, prin urmare, trebuie eliminate. Numim acest proces regenerare celulară. Funcționează la fel ca unitatea de control al calității dintr-o fabrică de producție, unde doar cele mai bune componente ajung să iasă din linia de asamblare și să ajungă în produsul final, în timp ce orice altceva ajunge în grămada de resturi. Este posibil să fi observat primele semne ale lipsei de somn pe pielea dumneavoastră – ochi umflați și roșii. De-a lungul timpului, acest lucru duce la apariția liniilor fine, a ridurilor, a pielii palide și a cearcănelor sub ochi. Pentru a vă menține corpul sănătos, aveți nevoie de hormonul de creștere uman – pe care organismul îl produce din abundență când suntem tineri. Când dormim, corpul se repară singur, întărește oasele și regenerează pielea.

  9. Somnul de calitate vă ajută să trăiți mai mult

   Oamenii care au un somn de calitate trăiesc mai mult. În „Studiul Whitehall II”, cercetătorii britanici au descoperit că mai puțin de cinci ore de somn dublează riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare – care este cauza numărul unu de deces la nivel mondial. Deși poate părea contraintuitiv, somnul este o perioadă aglomerată pentru corpul tău. În timpul somnului, au loc diferite procese care repar totul, de la sistemul cardiovascular până la funcționalitatea creierului.

   Din acest motiv, somnul suficient vă poate îmbunătăți sănătatea generală, ceea ce vă poate ajuta să vă creșteți longevitatea. Scopul somnului nu este doar să vă ajute să vă simțiți mai împrospătați, ci să permită celulelor din mușchii, organele și creierul să se repare și să se reînnoiască în fiecare noapte. Somnul ajută, de asemenea, la reglarea metabolismului și a modului în care organismul eliberează hormoni. Atunci când aceste procese sunt în neregulă din cauza lipsei de somn, poate crește riscul de probleme de sănătate.

  10. Somnul de calitate îmbunătățește performanța fizică

   În cele din urmă, un somn de calitate vă poate ajuta să vă îmbunătățiți performanța fizică și atletică. Cercetările arată că cei care au făcut exerciții fizice și au dormit în mod regulat de zeci de ani pot fi la fel de sănătoși ca cei care sunt mult mai tineri. De fapt, un studiu recent a constatat că septuagenarii (persoanele în vârstă de 70 de ani) care făceau sport în mod regulat aveau o sănătate musculară care nu se distingea de mușchii persoanelor în vârstă de 20 de ani.

   Cercetătorii au studiat de asemenea efectele privării de somn asupra jucătorilor de baschet și ghiciți ce au descoperit? Când jucătorii nu au dormit bine, abilitățile lor de performanță au scăzut. Somnul afectează toate tipurile de performanță la exerciții fizice. Recuperarea sub acoperire ajută la coordonarea ochi-mână, timpul de reacție și recuperarea musculară. În plus, privarea de somn poate avea un impact negativ asupra forței și puterii. Pentru a rămâne cât mai sănătoși posibil, este important să muncim în fiecare zi pentru a ne menține corpul și mintea puternice și sănătoase. Când vine vorba de fitness, cantitatea adecvată de somn vă poate ajuta să obțineți acele câștiguri și să atingeți acele repere de fitness pe care vi le doriți.

  Concluzii

   Un somn bun este unul dintre pilonii unei bune sănătăți. Când nu dormiți bine, întregul corp suferă. Odihna adecvată ajută la prevenirea creșterii în greutate, a bolilor de inimă și a duratei crescute a bolii. Nu numai că somnul ajută la prevenirea acestor probleme, dar vă poate crește de fapt sănătatea mentală, fizică și emoțională.