Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Sportul de dimineață, un obicei anticancer

  Exercițiile fizice de dimineață reduc riscul de cancer

  Un studiu sugerează că persoanele care fac exerciții fizice dimineața devreme pot avea mai puține șanse de a dezvolta cancer decât cei care fac exerciții mai târziu. Efectul benefic se poate baza pe reglarea estrogenului și a melatoninei. Dacă poți alege, fă-ți sesiunea de exerciții fizice dimineața. Cercetările publicate în Jurnalul Internațional al Cancerului au sugerat că persoanele care fac mișcare mai devreme în timpul zilei, imediat după trezire, au un risc mai mic de a dezvolta cancer în comparație cu cei care fac mișcare după-amiaza sau noaptea.

   Oamenii de știință de la ISGlobal din Barcelona, ​​conduși de dr. Manolis Kogevinas, au arătat că efectele exercițiilor fizice depind de momentul în care se efectuează, adică sunt legate de ritmurile circadiene biologice care guvernează multe procese fiziologice din corp. Înainte de această cercetare, se știa deja că exercițiile fizice în timpul zilei servesc la reglarea principalului ritm circadian de veghe și somn. De aceea, sportul previne sau ajută la rezolvarea tulburărilor de somn. Deoarece procesele de detoxifiere și regenerare au loc noaptea, exercițiile fizice în general reduc riscul de cancer.

   Cel mai bun moment pentru exerciții fizice indicat de către cercetători se pare că este între 8 și 10 dimineața. Cercetătorii au mers un pas mai departe și s-au întrebat dacă orele în care facem sport ar putea avea, de asemenea, o influență asupra riscului de cancer. Pentru a verifica acest lucru, ei au analizat datele a 2.795 de participanți, un subset al studiului MCC-MultiCaso Control Spain, al cărui obiectiv este să înțeleagă factorii care cauzează cancerele comune în Spania și cum să le prevină.

   Din 2008 până în 2013, cercetătorii au intervievat participanții pentru a afla despre activitatea lor fizică de-a lungul vieții. Autorii studiului au analizat în special 781 de femei cu cancer de sân și 504 bărbați cu cancer de prostată. Cercetătorii au descoperit astfel că cel mai bun moment pentru a face mișcare este între 8 și 10 a.m. dimineața. Acest program are cel mai mare potențial de a reduce riscul de a dezvolta cancer de sân și de prostată. Reducerea riscului ajunge la 25-27% comparativ cu persoanele care nu fac mișcare deloc sau foarte puțin.

  Rolurile estrogenului și melatoninei în reducerea riscului de cancer

   Cercetătorii sugerează că efectele benefice ale sportului de dimineata, în cazul cancerului de sân, pot fi legate de estrogen (hormon feminin). Nivelurile ridicate de estrogen sunt asociate cu un risc crescut de cancer mamar, iar exercițiile fizice le pot reduce, având în vedere că producția de estrogen este activată în jurul orei 7 dimineața.

   Melatonina poate fi, de asemenea, un factor important pentru reducerea riscului de cancer. Cercetătorii au arătat că hormonul întunericului și al somnului poate proteja împotriva riscului de cancer și că dacă facem exerciții după-amiaza sau noaptea, producerea lui ar putea fi întârziată. Coordonatorul studiului, Manolis Kogevinas, a declarat că, dacă vor fi confirmate, „rezultatele pot îmbunătăți recomandările actuale de activitate fizică pentru prevenirea cancerului”. Kogevinas a adăugat de asemenea că, indiferent de oră, toată lumea își poate reduce riscul de cancer cu o activitate fizică moderată de cel puțin 150 de minute pe săptămână.

   Cercetările anterioare au arătat că exercițiile fizice pot reduce riscul unei persoane de a dezvolta multe tipuri diferite de cancer, nu doar de prostată sau de sân. Aceste informații sunt importante din cauza numărului mare de persoane care dezvoltă cancer și a numărului mare de persoane care mor din cauza acestei boli.

   De asemenea, este bine să luați cina înainte de ora 21:00. Lucrările științifice realizate la ISGlobal aruncă multă lumină asupra relației dintre obiceiurile noastre, ceasurile biologice și cancer. Un studiu anterior, condus tot de Manolis Kogevinas, a stabilit că o cină devreme, înainte de ora 21:00, reduce și riscul de cancer și a făcut acest lucru cu aproximativ 20%. Astfel, dacă adăugăm efectul de a lua cina devreme și de a face mișcare cu prima lumină a zilei, vom reduce considerabil riscul de a dezvolta boala.