Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Vitamina D, un aliat contra Covid-19

  Un nivel ridicat de vitamina D3 ar putea proteja împotriva mortalității cauzate de COVID-19

  Vitamina D3, un aliat contra Covid-19 Cu nivelurile sanguine ale vitaminei D peste 50 ng/mL, riscul de mortalitate este redus practic la zero, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients. Există o relație liniară între nivelurile de vitamina D3 și mortalitatea cauzată de COVID19? Cercetările publicate în numărul din octombrie 2021 al revistei Nutrients arată că un nivel al vitaminei D3 din sânge peste 50 ng/mL nu este asociat practic cu niciun risc de mortalitate. Studiul a analizat în mod specific mortalitatea în rândul a 1.601 de pacienți spitalizați cu COVID-19. 784 au avut niveluri de vitamina D3 măsurate în decurs de o zi de la internare. Cercetătorii cunoșteau nivelurile sanguine ale vitaminei la ceilalți 817 participanți.

  Populația medie are niveluri insuficiente de vitamina D

   Mai mult, studiul a inclus nivelurile medii pe termen lung de vitamina D3 documentate pentru 19 țări. În mod colectiv, cercetătorii au stabilit că nivelul seric mediu al calcidiolului (25-hidroxi-vitamina D) este de 23,2 ng/mL în toate cohortele de studiu colectate, o cantitate care a fost considerată insuficientă. De la 30 ng/mL, mortalitatea scade considerabil, potrivit autorilor studiului, care exclud ca nivelul scăzut de vitamina D3 din sânge să fie o consecință a bolii, întrucât o parte din măsurători au fost făcute înainte de debutul bolii.

   Analiza corelației statistice a identificat în continuare un punct teoretic de mortalitate zero: atunci când cantitățile de calcidiol din sânge ajung la 50 ng/mL. Acel nivel de vitamina D3 din sânge „ar salva cele mai multe vieți, chiar și la pacienții cu diverse comorbidități”, afirmă autorii. Studiul se alătură unui corp de cercetare deja puternic de peste 150 de studii care susțin corelația din ce în ce mai acceptată dintre nivelurile mai ridicate de vitamina D3 și rezultate mai bune la pacienții cu COVID.

   Autorii studiului german recomandă suplimentarea cu vitamina D3 la populațiile globale pentru a combate impactul bolii COVID-19. Autorii recomandă insistent întărirea de rutină a sistemului imunitar al întregii populații cu suplimentarea cu vitamina D3 pentru a asigura în mod constant niveluri sanguine de peste 50 ng/mL. „Din punct de vedere medical, acest lucru ar salva multe vieți, iar din punct de vedere social și politic, ar reduce nevoia de mai multe restricții de contact și blocări. Din punct de vedere economic, ar economisi miliarde de dolari la nivel mondial, deoarece vitamina D3 este ieftină și, împreună cu vaccinuri, ar oferi o bună oportunitate de a controla răspândirea SARS-CoV-2.”

  Cum se administrează vitamina D3?

   Pentru a vă bucura de toată vitamina D de care aveți nevoie, este necesar să sintetizați în jur de 15.000 UI în piele expunându-vă zilnic la razele soarelui fără protecție timp de 20 până la 60 de minute, în funcție de momentul zilei, sezonul anului, latitudinea în cel în care trăim, tipul de piele și suprafața corpului expus. Doza poate fi completată cu alimente care conțin vitamina D3 și, dacă este necesar, după un test care arată deficiență, cu un supliment. Înainte de a lua orice supliment, este indicat să consultați un specialist. Un adult de 70-80 kg poate lua un supliment de până la 5.000 UI pe zi de calcidiol pentru a atinge nivelul optim de între 40-70ng/mL în sânge. Până la 10.000 UI pe zi pot fi suplimentate la persoanele cu o deficiență severă a acestei vitamine, fără risc de toxicitate.

   Este indicat sa se ia  suplimentul de vitamina D3  zilnic dimineața, atunci când organismul este cel mai bine pregătit să sintetizeze și să utilizeze vitamina. Cea mai eficienta este Vitamina D3 naturala, deoarece se asimilează cel mai bine de către organism. Se recomandă o doză de Vitamina D3 naturala de 4000 ui/zi în caz de prevenție , iar în caz de infecție cu Covid se crește doza la 8000 ui/zi. Se pot efectua analize de sânge la fiecare 3 luni pentru a monitoriza corect efectul suplimentării.