Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Remedii anti-cancer

Ciuperci medicinale cu proprietăți anticancerigene (I)

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale

Ciuperci medicinale cu proprietăți anticancerigene (I) China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timpuri imemoriale, acestea au fost în cele din urmă descrise, sistematizate și ordonate în primul tratat de fitoterapie numit „Pen Tsao King” care a fost scris în jurul anului 200 î.Hr. Acesta descrie proprietățile medicinale ale ciupercilor Reishi și ale multor alte ciuperci medicinale.

Semințele și uleiul de negrilică, remedii anticancer

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Ce este uleiul de negrilică?

Semințele și uleiul de negrilică, remedii anticancer Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiului obținut din semințele de chimen negru sau negrilică, un fapt este clar: acest remediu naturist poate ajuta organismul să depășească o serie de probleme de sănătate, inclusiv cancerul. Nu este de mirare că acest ulei care promovează sănătatea a fost folosit de mii de ani în medicina alternativă.

Kalanchoe: o plantă cu proprietăți anticancer

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata

Kalanchoe: o plantă cu proprietăți anticancer Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele alternative contra cancerului. Una dintre aceste plante este Kalanchoe, o plantă care devine tot mai populară pe zi ce trece.

 Denumirea de Kalanchoe este derivată din termenul chinez «kalan-chowi» („care cade și se dezvoltă”). Kalanchoe este o plantă care se dezvoltă cu o extremă ușurință. Frunzele sale conțin un compus organic care este de asemenea prezent și în pielea broaștelor. Acest compus ajută la stoparea înmulțirii și dezvoltării celulelor canceroase.

Extractul de vâsc ca remediu anticancerigen (II)

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?

Extractul de vâsc ca remediu anticancerigen (II) Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoarele efecte ale extractului de vâsc:

 - Induce apoptoza celulelor tumorale. În acest fel tumora încetează să crească și chiar începe să scadă în dimensiuni și uneori dispare. Apoptoza este un fenomen cunoscut sub numele de moarte celulară programată sau „sinucidere celulară”. Într-un mod simplu, ceea ce se întâmplă este degradarea unei celule în fragmente, delimitate de o membrană, care sunt ulterior fagocitate (ingerate) de un alt tip de celule ale sistemului imunitar. Există investigații în domeniul geneticii care relevă faptul că toate celulele organismului au, în genomul lor, programarea propriului timp de viață. Când se activează, celula se dezintegrează și moare. Din aceste cunoștințe, s-au dezvoltat teorii genetice, care încearcă să explice cancerul, ca urmare a unui eșec în programarea genetică și aceasta este ceea ce face ca o celulă normală să devină canceroasă.

Cânepa, o plantă sacră și anticancerigenă

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare

 Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu literalmente sute de afecțiuni de sănătate - totul, de la fibromialgie la cancer.

 De fapt, sistemele antice de vindecare, cum ar fi Ayurveda și Medicina tradițională chineză, au făcut referire la cânepă în textele lor încă din 2600 î.Hr. Această plantă sacră este total naturală, nu are efecte secundare periculoase atunci când este folosită în mod corespunzător și este plină de sute de fitonutrienți vindecători, inclusiv antioxidanți.

Extractul de vâsc ca remediu anticancerigen (I)

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Informații generale despre medicina complementară și alternativă

Extractul de vâsc ca remediu anticancerigen (I) Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina integrală, cuprinde o mare varietate de filozofii, abordări și tratamente de vindecare. În general, se poate spune că o terapie este complementară atunci când este adăugată la un tratament convențional și se numește alternativă atunci când îl înlocuiește. (Tratamentele convenționale sunt cele pe care comunitatea medicală acceptată le practică).

 Terapiile sunt considerate complementare sau alternative, în funcție de modul în care sunt utilizate. Scopul terapiilor complementare sau alternative este prevenirea bolilor, reducerea tensiunii, evitarea sau reducerea efectelor și simptomelor secundare și controlul sau vindecarea bolilor. Spre deosebire de tratamentele convenționale pentru cancer, este comun ca unele companii de asigurări să nu ofere acoperire pentru terapiile complementare și alternative. Pacienții ar trebui să confirme dacă asigurarea lor medicală acoperă aceste terapii.

Enzimele sistemice proteolitice și cancerul

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Ce sunt enzimele?

Enzimele sistemice proteolitice și cancerul Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția nutrienților, răspunsul imunitar, gândirea cognitivă și detoxifierea celulară sistemică, printre multe alte procese esențiale.

 Enzimele sunt structuri de proteine care iau forme diferite și sunt desemnate în scopuri diferite, iar unele ajută la vindecarea organismului și la susținerea unui răspuns imunitar bun pentru a ajuta la prevenirea bolilor și inclusiv a cancerului.

 Acest lucru înseamnă că enzimele ajută la accelerarea ratei reacțiilor chimice din organism și favorizează buna desfășurare a proceselor biologice. Se estimează că avem peste 7000 de reacții în corpul nostru care au loc cu ajutorul a 3000 de enzime specifice.

Coenzima Q10 și rolul său contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Ce este coenzima Q10?

CoQ10 și rolul său contra cancerului CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural produs de către organism. "Q10" se referă pur și simplu la grupul de produse chimice care alcătuiesc această coenzimă.

 CoQ10 este utilizată de către celulele organismului uman pentru a produce energia de care acestea au nevoie pentru a crește și a rămâne sănătoase. CoQ10 are de asemenea, o proprietate antioxidantă care protejează celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi. Radicalii liberi pot provoca deteriorarea ADN-ului unei celule care este adeseori relaționată cu apariția cancerului. CoQ10 protejează organismul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și prin urmare, reduce riscului de apariție a cancerului.

Vitamina C și cancerul colorectal

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Vitamina C și cancerul

 Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și pentru prevenirea și tratarea cancerului. Vitamina C este apreciată de terapeuții din întreaga lume datorită puternicului său efect antioxidant, care previne sau încetinește anumite tipuri de daune la nivel celular.

 Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este cunoscut în întreaga lume ca fiind un expert în proprietățile terapeutice ale acestei vitamine. Împreună cu Dr. Hugh Riordan a condus mai bine de douăzeci de ani cercetări asupra administrării vitaminei C pe cale intravenoasă în cazul pacienților diagnosticați cu cancer.

Gheara-mâței, remediu contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

 Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni

Gheara-mâței, remediu contra cancerului Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zonele tropicale din America de Sud și din America Centrală și care are niște spini asemănători unei gheare de pisică. Numele științific al acestei plante este Uncaria tormentosa și este o plantă medicinală extrem de utilă, iar scoarța și rădăcina sa conțin principii active importante.

 Gheara-mâței este folosită în Europa și America începând cu anii 90, ca remediu complementar în terapiile contra cancerului și a altor boli relaționate cu slăbirea sistemului imunitar și cu inflamația. În cadrul fitoterapiei sau a medicinii naturiste, această plantă medicinală este utilizată pentru tratarea unui întreg evantai de boli și afecțiuni.

Ciuperca Agaricus: remediu contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii

Ciuperca Agaricus: remediu contra cancerului

 Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recunoscută ca fiind cea mai eficientă în combaterea cancerului. Această ciupercă de origine braziliană este foarte nutritivă și conține minerale, vitamine, aminoacizi și fibre dietetice, însă proprietățile sale medicinale sunt mult mai importante decât profilul său nutrițional.

 Având la bază mai mult de 25 ani de studii științifice, ciuperca Agaricus blazei este remediul alternativ nr. 1 utilizat în Japonia pentru combaterea cancerului. Nu doar japonezii folosesc acest remediu, ci această ciupercă este faimoasă în întreaga lume datorită capacității sale de a preveni, regla, combate și controla crearea celulelor canceroase din corp.

Ciuperca Shiitake protejează contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros

 Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de cancer, atacând celulele cancerigene și îmbunătățind în același timp funcția sistemului imunitar.

 Timp de secole, ciuperca Shiitake (Lentinula edodes) a fost utilizat ca remediu în Asia Orientală. Medicina tradițională chineză, de exemplu, prescrie în mod comun Shiitake pentru persoanele care suferă de boli ale bolilor căilor respiratorii superioare, o proastă circulație a sângelui și oboseala. În Japonia, ciupercile Shiitake sunt deosebit de apreciate datorită proprietăților lor anti-îmbătrânire și se utilizează cu multă frecvență, în prezent, pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer.

Vitamine și minerale contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Legătura dintre alimente și cancer

Vitamine și minerale contra cancerului

 De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a suferi de cancer?

 Pentru început, este important să amintim faptul că o alimentație care include în mod constant carnea roșie și alimentele grase implică un exces de radicali liberi în corp. Acestea sunt molecule instabile pe care cu toții le avem în corp și care pot deteriora celulele predispunându-le la cancer.

Remedii contra cancerului de piele

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Care sunt tipurile de cancer de piele?

Remedii contra cancerului de piele
Remedii contra cancerului de piele

 Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt detectate la timp, tratamentele specifice pot duce la o vindecare în aproape toate cazurile. Aproximativ 80% dintre cancerele de piele sunt carcinoame cu celule bazale sau scuamoase. Carcinoamele cu celule bazale sunt rareori fatale, însă pot afecta în mod inestetic zona afectată dacă nu sunt tratate. Conform specialiștilor, carcinoamele cu celule scuamoase sunt cele mai periculoase și pot pune în pericol viața pacientului.

Cuișoarele și prevenirea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor

  Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri uscați se folosesc ca și condimente în gastronomia din întreaga lume.

 Cuișoarele au fost utilizate de secole întregi în diverse ramuri medicale tradiționale incluzând Ayurveda (Medicina Tradițională Indiană) și Medicina Tradițională Chineză, dar și în alte țări precum Indonezia, Tailanda și Japonia.