Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Extractul de vâsc ca remediu anticancerigen (I)

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă

  Extractul de vâsc ca remediu anticancerigen (I) Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina integrală, cuprinde o mare varietate de filozofii, abordări și tratamente de vindecare. În general, se poate spune că o terapie este complementară atunci când este adăugată la un tratament convențional și se numește alternativă atunci când îl înlocuiește. (Tratamentele convenționale sunt cele pe care comunitatea medicală acceptată le practică).

   Terapiile sunt considerate complementare sau alternative, în funcție de modul în care sunt utilizate. Scopul terapiilor complementare sau alternative este prevenirea bolilor, reducerea tensiunii, evitarea sau reducerea efectelor și simptomelor secundare și controlul sau vindecarea bolilor. Spre deosebire de tratamentele convenționale pentru cancer, este comun ca unele companii de asigurări să nu ofere acoperire pentru terapiile complementare și alternative. Pacienții ar trebui să confirme dacă asigurarea lor medicală acoperă aceste terapii.

   Pacienții cu cancer care se gândesc să utilizeze terapii complementare sau alternative ar trebui să discute această decizie cu medicul, asistenta sau farmacistul lor, în același mod în care ar face-o cu orice alt tratament. Unele terapii interferează cu tratamentul standard sau cauzează daune atunci când sunt utilizate în același timp.

  Aspecte generale despre vâsc

   Vâscul este o plantă semi-parazitară care crește pe mai multe tipuri de copaci precum măr, stejar, pin și ulm. Utilizarea vâscului este una dintre cele mai studiate terapii complementare și alternative pentru persoanele diagnosticate cu cancer. În Europa, extractul de vâsc este unul dintre remediile alternative care sunt cele mai prescrise bolnavilor de cancer. De obicei, extractul de vâsc este administrat printr-o injecție sub piele sau, mai rar, într-o venă, cavitatea pleurală sau o tumoră. Puține efecte nocive au fost raportate prin utilizarea extractului de vâsc.

   Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA) nu a aprobat utilizarea vâscului pentru tratarea cancerului sau a oricărei alte afecțiuni în această țară.

  Vâscul a fost folosit de sute de ani pentru tratarea unor afecțiuni precum epilepsia, hipertensiunea, durerile de cap, simptomele de menopauză, infertilitatea, artrita și reumatismul. Produsele cu vâsc variază în funcție de următorii factori:

   1. Tipul arborelui gazdă în care crește vâscul.

   2. Specia de vâsc.

   3. Tipul de extract utilizat și dacă este preparat cu metode homeopate.

   4. Perioada anului în care planta este recoltată.

   5. Compania care produce produsul.

   6. Extractele de vâsc care sunt preparate cu soluții pe bază de apă sau soluții de apă-alcool.

   7. Produsele de vâsc sunt denumite în funcție de tipul de copac în care planta crește.

  Beneficiile extractului de vâsc pentru pacienții cu cancer

   - Creșterea vitalității;
   - Creșterea energiei corpului;
   - Creșterea apetitului;
   - Creșterea greutății corporale;
   - Creșterea temperaturii corpului;
   - Recuperarea somnului;
   - Rezistență crescută la infecții bacteriene și infestări virale;
   - O tendință mai scăzută de depresie emoțională;
   - Scădere considerabilă a durerii legate de tumoră. Acest fapt este de cea mai mare importanță, deoarece, în multe ocazii, permite salvarea pacienților aflați sub tratament cu morfină și alte analgezice narcotice de acțiune centrală și dispensarea acestora, controlând durerea prin utilizarea unor analgezice mai puțin potențiale și, prin urmare, mai puțin toxice.

  Cum se administrează extractul de vâsc?

   De obicei, extractul de vâsc este administrat printr-o injecție sub piele (subcutanată). Alte modalități mai puțin obișnuite de administrare a vâscului sunt pe cale orală, în venă (intravenoasă sau IV), în cavitatea pleurală sau într-o tumoră.

  Ce studii de laborator s-au realizat cu extractul de vâsc?

   În studiile de laborator, celulele tumorale sunt utilizate pentru a verifica dacă un medicament, o procedură sau un tratament este sigur și eficient pentru animale. Diverse studii de laborator și pe animale sunt efectuate înainte de testarea unei substanțe la om.

   Cele mai multe studii clinice în care a fost utilizat extractul de vâsc ca tratament pentru cancer au fost efectuate în Europa. În multe studii, vâscul este utilizat ca terapie adjuvantă pentru tratarea pacienților cu cancer. Deși aceste studii au indicat că extractele de vâsc sunt eficiente, au fost raportate defecte semnificative legate de următoarele aspecte:

   - Dimensiunea studiului;

   - Lipsa informațiilor despre pacienți;

   - Lipsa informațiilor despre doze;

   - Proiectarea studiului în sine.

   Următoarele rezultate au fost raportate în studii cu un număr mare de pacienți:

   - Într-un studiu retrospectiv efectuat între anii 1993 și 2000, utilizarea prelungită a terapiei adjuvante cu un extract de vâsc a fost analizată la 804 de pacienți tratați cu chimioterapie sau radioterapie pentru un cancer colorectal care nu s-a răspândit. Studiul a descoperit astfel că pacienții tratați cu vâsc au avut mai puține efecte adverse, o ameliorare mai rapidă a simptomelor și o mai bună supraviețuire fără boală decât cei care nu au primit terapie adjuvantă cu vâsc.

   - Într-un studiu publicat în anul 2013, a fost analizată utilizarea vâscului pentru tratarea cancerului de pancreas în stadiul avansat sau metastatic. Pacienții au primit cel mai bun tratament medical de susținere și au fost randomizați pentru a primi tratament cu vâsc sau pentru a nu primi niciun tratament pentru cancer. Conform rezultatelor obținute în urma studierii unui lot de 220 de pacienți, s-a observat că pacienții tratați cu vâsc au avut o supraviețuire mai bună și mai puține simptome legate de boală (inclusiv durere, pierdere în greutate, oboseală, greață, diaree și anxietate) în comparație cu cei care nu au primit tratament cu vâsc.

   - Într-un studiu realizat între anii 1978 și 1987, a fost analizată utilizarea vâscului la pacienții cu cancer pulmonar cu celule invazive care nu au putut fi tratate cu intervenție chirurgicală. Pacienții au fost randomizați pentru a primi unul dintre următoarele trei tratamente: 1) o injecție de vâsc; 2) o injecție preparată din splina oilor, despre care s-a spus că stimulează sistemul imunitar și că are efecte antitumorale; 3) o injecție tip placebo cu vitamina B. Nu au fost observate diferențe de supraviețuire sau răspunsul tumorii în rezultatele a 312 de pacienți din cele trei grupuri. S-a remarcat că au fost mai mulți pacienți din grupul de vâsc care au raportat simptome ameliorate în comparație cu pacienții din celelalte grupuri.

   - Într-un studiu clinic randomizat cu 830 de pacienți cu melanom cu risc ridicat care au primit tratament cu interferon sau cu vâsc timp de 1 an, s-a constatat că, la 8 ani de la urmărire, timpul de supraviețuire în grupul cu interferon și nici în grupul tratat cu extract de vâsc.

   - În anul 2002, Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Comprehensivă (NCCIH) și Institutul Național al Cancerului (NCI) au înscris pacienți cu tumori solide avansate într-un studiu clinic în faza I cu un extract de vâsc și gemcitabină. Această combinație a avut puține efecte toxice și nu au fost raportate interacțiuni negative cu medicamente sau cu alte produse din plante.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult