Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  5 suplimente naturale contra cancerului

   

  5 suplimente naturale contra cancerului

  5 suplimente naturale contra cancerului Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindecătoare. Cu ajutorul lor putem preveni sau vindeca diverse boli sau afecțiuni de sănătate. Vă prezentăm în acest articol câteva suplimente naturale care pot ajuta atât la prevenirea, cât și la vindecarea cancerului:

          1. Graviola

   Graviola este un fruct exotic care se găsește în Peru, Mexic, Caraibe, America Centrală și de Sud. Graviola are multe proprietăți benefice pentru sănătate, atât nutritive, cât și anticancerigene.

  Proprietățile graviolei:

  - Antitumorală
  - Anticancerigenă
  - Antispasmodică
  - Antibacteriană
  - Sedativă
  - Citotoxică
  - Febrifugă
  - Antiparazitară
  - Astringentă
  - Vasodilatatoare
  - Combate astmul
  - Combate hipertensiunea
  - Combate diabetul
  - Eficientă în tulburări hepatice

  Graviola și cancerul

   În prezent, graviola este considerată planta anticancerigenă cea mai puternică de pe planetă și este utilizată în tratarea cancerului de mai bine de 40 ani în Statele Unite, Europa și Asia. Graviola este un puternic remediu anti-cancerigen, iar acest lucru a fost dovedit științific în nenumărate rânduri. Atât coaja arborelui de graviola, cât și fructele, frunzele și rădăcina graviolei acționează asupra celulelor din corp, distrugându-le în mod selectiv pe cele care nu sunt bune. Anonacina este principiul activ din graviola care are aceste efecte asupra tulburărilor celulare.

   Graviola acționează contra cancerelor de: sân, ovare, colon, sistemului limfatic, ficat, tiroidă, pancreas, prostată, rinichi și plămâni.

   În anul 2011, revista “Nutrition and Cancer” (“Nutriţie şi Cancer”) din Statele Unite a prezentat o cercetare interesantă asupra fructului de graviola şi a efectelor sale în cazul cancerului mamar. Mai exact, cercetătorii au descoperit că extractul de graviola (GFE) suprimă exprimarea oncogenei (adică gena care cauzează cancerul) în cadrul celulei cancerului mamar.

   Studiile medicale realizate în acest sens au mai indicat faptul că extractul de graviola acționează în organism în mod selectiv, distrugând doar celulele canceroase, fără a le ataca pe cele sănătoase.

        2. Semințele de in

   Semințele de in sunt o sursă bogată în elemente anticancerigene cunoscute sub denumirea de lignani; acestea conțin de 800 ori mai mulți lignani decât orice altă sursă vegetală. Lignanii sunt fitoestrogeni care au un rol important în prevenirea anumitor cancere pe bază hormonală, precum cel de prostată la bărbați și cel de sân la femei.

   De asemenea, acizii grași omega-3 din semințele de in au un efect anticancerigen contra cancerului de colon, de sân, a leucemiei și a melanomului malign cutanat, ajutând la stoparea creșterii celulelor cancerigene.

   S-a demonstrat deja că aceste semințe au un rol important în prevenirea și tratarea cancerului de sân, pe lângă faptul că acționează ca fitoestrogeni.

   Se pare că semințele de in induc apoptoza celulelor cancerigene, iar în același timp inhibă angiogeneza (procesul prin care corpul construiește vase de sânge), ceea ce poate ajuta la evitarea metastazelor.

        3. Ciupercile Shiitake

   Ciupercile Shiitake sunt recomandate în caz de cancer și tumori deoarece pe de o parte au un efect antioxidant (conțin Lentinan, Beta-glucan, enzima Superoxid Dismutaza, vitaminele A, C, E și seleniu), iar pe de altă parte, întăresc sistemul imunitar.

   Polizaharidele cu lanț lung, în mod particular moleculele Alfa și Beta-glucanul, sunt principalii responsabili de efectele benefice ale ciupercilor pentru întărirea sistemului imunitar. Într-un studiu recent, s-a evidențiat faptul că adăugarea uneia sau a două porții de ciuperci Shiitake uscate într-o mâncare gătită are un efect benefic direct asupra modulării funcției sistemului imunitar.

   Într-un studiu japonez efectuat pe animale, cobailor care sufereau de sarcom li s-a dat extract de ciuperci shiitake, astfel șase din zece cobai au prezentat o regresie completă a tumorii. Când li s-au dat concentrații mai mari din acest extras, toți cei zece cobai au prezentat o regresie completă a tumorii. În plus, s-a descoperit că Lentinanul din ciupercile shiitake crește rata de supraviețuire a pacienților cu cancer.

       4. Ceaiul verde

   Acțiunea antioxidantă indiscutabilă a ceaiului verde a determinat oncologii din întreaga lume să cerceteze posibilitatea ca ceaiul verde să protejeze împotriva îmbolnăvirii de cancer.

   Polifenolul EGCG, prezent în frunzele de ceai verde inhibă creșterea celulelor cancerigene, atunci când se consumă două sau trei căni de ceai zilnic, indică deopotrivă experții de la Universitatea din Murcia (Spania) și de la Centrul John Innes din Norwich (Anglia).

   În plus, ceaiul verde are activitate antiangiogenică, adică previne dezvoltarea noilor vase de sânge și a tumorii și apariția metastazelor.

   Din toate cercetările medicale efectuate până în prezent a rezultat că ceaiul verde poate preveni diverse tipuri de cancer, în special cancerul de piele, plămâni, prostată, sâni sau ovare. Totodată, ceaiul verde poate avea un rol de susținere în timpul tratamentului împotriva cancerului prin chimioterapie sau radioterapie. Oamenii de știință continuă și în prezent să cerceteze și să aprofundeze prin diverse studii toate beneficiile excepționale ale ceaiului verde pentru prevenirea și tratarea cancerului.

       5. Noni

   Supranumit și “fructul vieții” sau fructul zeilor”, Noni (Morinda Citrifolia) are proprietăți terapeutice deosebite, care au fost validate de numeroase studii științifice. Pe lângă faptul că este analgezic, antiinflamatoriu, antibacterian, antiseptic, Noni întărește sistemul imunitar activând producerea de macrofage și limfocite, reglează funcția celulară și regenerează celulele deteriorate.

   Fructul Noni poate ajuta la inhibarea creșterii celulelor canceroase. Într-un raport științific care a fost prezentat în cadrul întâlnirii anuale a Asociației Americane pentru cercetarea Cancerului din luna mai 1992, s-a demonstrat că Noni a prelungit în mod semnificativ viața cobailor cărora li se grefaseră celule de tip Lewis de carcinom pulmonar. S-a ajuns la concluzia că sucul fructului Noni a încetinit creșterea tumorilor prin stimularea sistemului imunitar. Această cercetare a propus teoria conform căreia compușii specifici din sucul de Noni au proprietatea de a stimula activitatea celulelor T din sistemul imunitar. În cazurile de cancer de exemplu, Noni poate ajuta la combaterea grețurilor și a altor efecte secundare cauzate de chimioterapie.

  Noni este recomandat ca supliment în următoarele afecțiuni:

   - cancer de ficat

   - cancer de rinichi

   - cancer de prostată

   - diabet

   - dureri musculare și articulare

   - artrită

   - tendinită

   - oboseală cronică

   - infecții

   - hipertensiune

   - tulburări renale

   - probleme digestive

   - migrene

   - depresie

   - alergii

   - infertilitate

   


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult