Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Puterea anticancerigenă a semințelor de struguri

  Natura și remediile sale anticancerigene

  Puterea anticancerigenă a semințelor de struguri Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii ani. Chiar dacă încă nu s-a descoperit un tratament definitiv contra acestei boli grave, cercetătorii au evidențiat prin multe studii de specialitate că natura ne oferă multe substanțe cu putere anticancerigenă.

   Chiar dacă majoritatea medicamentelor de tratare a cancerului sunt farmacologice, unii experți recomandă alternative 100% naturale pentru reducerea riscului și minimizarea efectelor negative ale acestei boli. Chiar dacă uneori ignorăm acest aspect, avem la îndemână opțiuni eficiente pentru întărirea sistemului de apărare a organismului și evitarea unui spectru larg de boli.

   Printre acestea se numără și un aliat natural și ușor accesibil care poate avea efecte pozitive în lupta contra a diferite tipuri de cancere. Datorită aportului lor de antioxidanți și nutrienți benefici, semințele de struguri inhibă creșterea și dezvoltarea celulelor tumorale.

   Semințele de struguri sunt un supliment natural care a devenit tot mai popular în ultimii ani, datorită unei ample varietăți de beneficii pentru sănătate. Vă prezentăm în acest articol detalii despre puterea anticancerigenă a semințelor de struguri.

  Semințele de struguri, aliate contra cancerului

   Strugurii sunt o sursă bună de nutrienți, au puternice efecte anti-îmbătrânire, sunt eficienți contra herpesului și previn cancerul. Aceste fructe sunt o sursă excelentă de fier, apă (aproximativ 81%), potasiu, sodiu, magneziu, proteine, calciu, siliciu, fosfor, hidrați de carbon, vitaminele A, Bl, B2, B6, B3 și vitamina C. Un kilogram de struguri oferă organismului o cantitate de săruri alcaline mai mare decât cea a unui litru de apă minerală. Strugurii fac parte din alimentația regulată a mii de persoane din întreaga lume și chiar dacă majoritatea preferă să le înlăture semințelor, acestea sunt o sursă bogată de substanțe binefăcătoare pentru organism.

   În semințele de struguri se concentrează o mare cantitate de nutrienți esențiali care, chiar dacă nu înlocuiesc toate necesitățile zilnice ale organismului, contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic. De fapt, datorită conținutului bogat de substanțe antioxidante, multe firme de cosmetică sau medicamente utilizează extractele din semințe de struguri pentru prepararea unor remedii naturale contra diferitelor patologii.

   Totuși, dacă sunt consumate în stare naturală, semințele de struguri oferă corpului importante beneficii pentru optimizarea funcționării organelor celor mai importante.

   Un aspect deosebit de interesant este acela că s-au obținut rezultate pozitive în ceea ce privește semințele de struguri în distrugerea celulelor cancerigene din diferite zone ale corpului.

   Studiile de specialitate au indicat faptul că un compus bioactiv cunoscut sub denumirea de B2G2 din semințele de struguri (cu putere antioxidantă) are capacitatea de a stopa creșterea tumorilor, prin alterarea mediului de care acestea au nevoie pentru a se dezvolta.

  Semințele de struguri deteriorează ADN-ul celulelor canceroase

   În cadrul unei cercetări medicale publicate în revista Nutrition and Cancer (Nutriția și Cancerul) s-a evidențiat faptul că extractul din semințele de struguri poate distruge celulele maligne din tumori, fără să altereze însă celulele sănătoase.

   Cercetătorii responsabili de acest studiu au determinat faptul că antioxidanții și nutrienții din extractul din semințele de struguri alterează condițiile care sunt necesare pentru ca celulele tumorale să se înmulțească.

   La modul concret, acest extract poate altera ADN-ul celulelor canceroase prin intermediul creșterii nivelului de oxigen reactiv, ceea ce poate reduce incidența unor tipuri de cancer cu aproximativ 67%.

  Să vedem care sunt și alte beneficii importante pentru sănătate ale semințelor de struguri:

  Semințele de struguri sunt bogate în antioxidanți

   Principalele beneficii ale acestor semințe se datorează conținutului ridicat de substanțe cu putere antioxidantă cum sunt fenolii, tocoferolul (vitamina E) și proantocianidinele.

   Toate aceste substanțe protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi și ajută la evitarea oxidării celulare.

   Semințele de struguri conțin de asemenea o cantitate ridicată de vitamina C și beta-caroten, ambele fiind recunoscute datorită proprietăților lor de întărire a sistemului imunitar și de reducere a riscului apariției bolilor.

  Semințele de struguri ajută la purificarea sângelui

   Un alt beneficiu care merită să fie subliniat este acela că, datorită antioxidanților pe care îi conțin, semințele de struguri contribuie la purificarea sângelui pentru eliminarea toxinelor care provin din medicamentele de sinteză, produsele chimice și alte elemente nocive cu care organismul intră în contact.

   Proprietățile specifice semințelor de struguri stimulează circulația sanguină, împiedică formarea cheagurilor de sânge și favorizează oxigenarea celulelor.

  Semințele de struguri reduc efectele nocive ale tutunului

   Trebuie să menționăm de asemenea că atât fumătorii activi, cât și cei pasivi pot obține diverse beneficii dacă includ extractul din semințele de struguri în dieta lor.

   S-a demonstrat deja în urma unor studii medicale că extractul din semințele de struguri minimizează efectele nocive care sunt cauzate de substanțele toxice pe care le conține tutunul.

   Dat fiind faptul că acesta purifică sângele și sistemul limfatic, în același timp se elimină substanțele toxice din tutun, se curăță căile respiratorii și se crează un efect protector asupra corpului.

  Cum se consumă semințele de struguri?

   În prezent, majoritatea magazinelor naturiste și plafarurilor ne pun la dispoziție diverse capsule și extracte din semințe de struguri pentru a fi incluse în dieta zilnică. Bineînțeles, este recomandat ca semințele de struguri să fie consumate și în starea lor naturală, adică strugurele întreg, fără a se elimina semințele. În acest sens, este foarte indicat să se urmeze toamna o cură terapeutică cu struguri care ne va oferi toate beneficiile sale nutriționale.

   În mod alternativ, semințele de struguri mai pot fi adăugate și în:

   - Shake-uri

   - Smoothie-uri

   - Supe

   - Salate

   - Deserturi


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult