Articole noi

  Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

  Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

  Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

  Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

  Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

  Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

  Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

  Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Ciuperca Reishi - remediu anti-cancer

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene

   În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este considerată un remediu naturist foarte valoros datorită proprietăților sale antivirale, precum și capacității sale de a întări sistemul imunitar și de a lupta contra cancerului. În multe cazuri, consumul acestei ciuperci medicinale poate optimiza funcția imunitară și reduce riscul apariției multor boli.

   Așa cum se cunoaște deja, multe persoane experimentează procesul de îmbătrânire ca o cădere rapidă a sistemului imunitar, iar ca rezultat al acesteia, apar mai ușor diverse inflamații și infecții. În același timp, aceste probleme de sănătate pregătesc terenul pentru apariția unor probleme mai grave cum sunt cancerul, bolile cardiovasculare și diabetul. Termenul tehnic pentru această situație este imunosenescența, care înseamnă mai exact, deteriorarea progresivă a sistemului imunitar, provocată de înaintarea în vârstă.

   În prezent, cercetătorii știu că există trei componente principale care sunt esențiale pentru a preveni îmbătrânirea prematură. Aceste componente cheie oferă cea mai bună protecție posibilă la nivel celular și de ADN și sunt următoarele:

   - polizaharidele care ajută la evitarea cancerului prin întărirea sistemului imunitar;

   - triterpenii care protejează ficatul, reduc nivelele de colesterol și stabilizează tensiunea arterială;

   - peptidele care are un rol antioxidant foarte important.

   În cadrul unui studiu realizat pe pacienți umani, au fost administrate 1100 doze de ciuperci Reishi participanților sănătoși. Cercetătorii au constatat astfel că nivelele antioxidanților din plasmă au crescut destul de repede, ajungând la un maxim după 90 minute de la administrare, în timp ce capacitatea antioxidanților din urină a crescut cu aproximativ 29% după doar 3 ore. Aspectul cel mai important care a fost subliniat de către cercetători a fost acela că nu s-au detectat indicii de toxicitate sau efecte secundare la finalul studiului, ceea ce este remarcabil.

  Ciuperca Reishi oferă un impuls puternic sistemului imunitar

   Ciuperca Reishi a fost utilizată de mii de ani de către medicina tradițională chineză. Nu este surprinzător faptul că medicii din vechime erau conștienți de proprietățile sale vindecătoare și antivirale, precum și de capacitatea sa de a conferi longevitate. Datorită acestor proprietăți excepționale, ciuperca Reishi a fost denumită “ciuperca nemuririi“.

   Numeroase cercetări și studii medicale au confirmat faptul că substanțele fitochimice complexe care se găsesc în ciuperca Reishi sunt responsabile de capacitatea de a regla și întări un sistem imunitar slăbit. De asemenea, compușii bio-activi naturali din ciuperca Reishi reduc inflamația din corp, previn bolile cardiace și apariția cancerului, alergiile, bolile auto-imune, astmul, diabetul, bolile Alzheimer și Parkinson și bolile hepatice, pentru a aminti doar câteva dintre acestea.

   Oamenii de știință au utilizat tehnologia modernă pentru înțelege de ce ciuperca Reishi este atât de eficientă în stimularea sistemului imunitar. În urma acestor cercetări, s-a constatat că acest puternic remediu natural are numeroși compuși farmacologic activi care încetinesc procesul de îmbătrânire într-un mod sigur și eficient.

  Ciuperca Reishi are numeroase proprietăți și beneficii contra cancerului

   Așa cum se cunoaște deja, sistemul imunitar are un rol crucial în lupta contra bacteriilor, distrugerea celulelor canceroase emergente și stingerea răspunsului inflamator din corp odată ce amenințările au fost eliminate. Inflamația continuă este unul dintre indicatorii (factor de risc) multor boli relaționate cu îmbătrânirea, inclusiv a bolilor cardiovasculare, a tulburărilor osoase și articulare, a neurodegenerării și a cancerului.

   Din punct de vedere științific, ciuperca Reishi a dovedit că are calități anticancerigene în cazul cancerului de sân, prostată, plămâni, ovare, col uterin și colon.

   Modalitatea prin care acționează ciuperca Reishi este prin impulsionarea celulelor sistemului imunitar, astfel încât invadatorii să poată fi expulzați din organism într-un mod cât mai eficient. Dezvoltarea limfocitelor B și T și a celulelor numite “asasine naturale” (Natural Killer) permite sistemului imunitar să atace și să distrugă celulele canceroase și invadatorii virali. Extractul din ciuperca Reishi dezactivează de asemenea agenții carcinogeni, inhibă proliferarea celulelor canceroase și determină apoptoza (moartea celulară programată) a celulelor canceroase.

   Medicii tradiționeali chinezi au recunoscut de mii de ani valoarea medicinală a ciupercii Reishi. În prezent, știința modernă demonstrează prin metodele sale specifice eficiența compușilor antivirali și curativi pe care această ciupercă îi conține. Așa cum se știe, unul dintre principalii stâlpi ai sănătății este un sistem imunitar puternic, iar compușii din ciuperca Reishi s-au dovedit a fi extrem de eficienți pentru întărirea acestuia.

   Extractul din ciuperca Reishi poate fi consumat zilnic ca supliment alimentar, sub formă de tinctură sau de ceai, sub îndrumarea unui medic fitoterapeut competent. Așa cum a afirmat Hipocrate, părintele medicinii, dacă avem în vedere ca “alimentele să fie medicamentele noastre, iar medicamentele să ne fie alimente”, putem trăi perfect sănătoși și feriți de boli și alte tulburări de sănătate.

  5 moduri în care ciuperca Reishi distruge celulele canceroase

   Ciuperca Reishi a fost considerată de mii de ani în Orient un remediu valoros datorită beneficiilor sale incontestabile pe care le oferă sănătății. Nivelele scăzute de imunitate ne pot face să devenim vulnerabili la diverse infecții virale și bacteriene, dar și la boli grave cum este cancerul, deoarece în acest caz, corpul este incapabil să recunoască și să elimine celulele canceroase în primele etape de dezvoltare, înainte ca acestea să se stabilizeze și să înceapă să se înmulțească.

   Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) acționează în interiorul corpului în diverse moduri, întărind sistemul imunitar și în același timp atacând celule specifice de cancer pentru a reduce și elimina cancerul încă de la început.

   Să vedem în continuare care sunt cele 5 moduri specifice prin care ciuperca Reishi poate distruge celulele canceroase:

  1. Ciuperca Reishi ajută la tratarea cancerului de sân inflamator

   Cancerul de sân inflamatoriu este considerată a fi o formă dificilă de cancer, deoarece este penetrant și este foarte probabil să se răspândească și în alte părți ale corpului. Ciuperca Reishi ajută în acest caz deoarece are un efect inhibitor asupra reproducerii celulelor canceroase și datorită faptului că are puternice proprietăți anti-inflamatorii.

  2. Ciuperca Reishi previne infecțiile secundare

   Pacienții diagnosticați cu cancer se confruntă atât cu problemele inerente ale acestei boli, dar și cu slăbirea accelerată a sistemului imunitar, ceea ce se traduce printr-o vulnerabilitate la infecțiile secundare cauzate de bacterii, virusuri, ciuperci și alți agenți patogeni. Ciuperca Reishi ajută la prevenirea acestor probleme întărind răspunsul imunitar al corpului.

  3. Ciuperca Reishi modulează sistemul imunitar

   S-a demonstrat prin intermediul unor studii de specialitate că ciuperca Reishi are efecte imunomodulatorii. Aceasta înseamnă că compușii activi din această ciupercă descompun fibrinogenul în exterior, stratul protector al celulelor canceroase și prin aceasta, ele devin mai ușor de eliminat; de asemenea ciuperca Reishi ajută la impulsionarea activității celulelor asasine naturale (Natural Killer) în lupta contra agenților patogeni.

  4. Ciuperca Reishi este eficientă contra cancerului de ovare

   În cadrul unui studiu realizat recent asupra efectelor ciupercii Reishi în cazul cancerului de ovare, oamenii de știință au descoperit faptul că compușii activi din această ciupercă au fost capabili să reducă creșterea tumorilor și a celulelor canceroase. În același timp, compușii din ciuperca Reishi nu au provocat nicio deteriorare a celulelor și țesutului sănătos. Ideea de a elimina celulele canceroase, în timp ce celulele sănătoase sunt protejate, continuă să fie un scop constant în cazul tratamentului convențional contra cancerului.

  5. Ciuperca Reishi determină apoptoza (moartea celulelor canceroase)

   Toate tipurile de celule din corp sunt programate să moară, un proces cunoscut sub denumirea de apoptoză; problema care apare în cazul celulelor canceroase este că acestea nu se supun acestei morți programate și se reproduc pe termen nedefinit, formând tumori și extinzându-se și în alte părți ale corpului. Însă, pe lângă multe alte remedii pe care natura ni le pune la dispoziție, s-a dovedit în mod științific că extractele din ciuperca Reishi pot induce apoptoza celulelor canceroase pentru a opri astfel, propagarea acestora.


  Spirulina – efecte mi…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru c...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din...

  Mai mult

  Semințele și uleiul d…

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu…

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamen...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, u...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacr…

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane c...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, abso...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul …

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus nat...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul…

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în gen...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este rec...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de...

  Mai mult

  Vitamine și minerale c…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului d...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt ...

  Mai mult

  Cuișoarele și preveni…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești mugur...

  Mai mult

  Păpădia și efectele …

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină di...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă…

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales c...

  Mai mult

  Semințe cu proprietă…

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum)...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bo...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratare...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer a...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe ali...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănăta...

  Mai mult

  Puterea anticancerigen…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultim...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este...

  Mai mult

  Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditi...

  Mai mult

  Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un expert în studiul acestei vitamine și este re...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alimente și în unele suplimente alimentare. Vit...

  Mai mult

  5 suplimente naturale c…

    5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindec...

  Mai mult