Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Păpădia și efectele sale anti-cancer

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate

  Păpădia și efectele sale anti-cancer

   Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune remedii naturiste și alternative pentru sănătate datorită mai multor motive. S-a demonstrat că păpădia stimulează procesele de detoxifiere ale organismului și ajută la înlocuirea potasiului pierdut în acest proces.

   Ceaiul de păpădie este cunoscut de asemenea ca fiind un puternic stimulent sistemului imunitar și un remediu eficient pentru tratarea și prevenirea bolilor cardiace și a cancerului, dar și pentru reducerea efectelor îmbătrânirii premature.

   Beneficiile rădăcinii de păpădie mai includ și stimularea secreției biliare, ameliorarea simptomelor produse de alergii, reducerea colesterolului și purificarea ficatului. În plus, această minunată plantă medicinală conține cantități ridicate de Vitamina K (535% din cantitatea zilnică necesară) și Vitamina A (110% din cantitatea zilnică necesară), ambele fiind importante pentru buna funcționare a sistemului imunitar și pentru sănătatea sistemului vizual și osos. Păpădia mai conține de asemenea vitamina B6, tiamină, riboflavină, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic și magneziu.

   

              Studii despre proprietățile anticancerigene ale rădăcinii de păpădie

  Păpădia și efectele sale benefice în leucemie, cancer de prostată și melanom

   Medicina Nativă Americană și Medicina Tradițională Chineză au documentat de-a lungul anilor faptul că extractul de păpădie este un remediu eficient în cazul leucemiei și a cancerului de sân. În prezent, cercetătorii au început să ia tot mai mult în considerare păpădia ca remediu curativ important pentru fitomedicina modernă. În ultimii ani, rezultatele cercetărilor clinice au fost publicate în prestigioase publicații de specialitate.

   În anul 2008, rezultatele unui studiu clinic ce demonstrează efectele pozitive ale păpădiei au fost publicate în revista International Journal of Oncology (Revista internațională de oncologie). Studiile medicale efectuate cu demonstrat că ceaiul din rădăcină de păpădie a redus celulele de cancer de sân. Cercetătorii au testat ceaiul de păpădie în cazul celulelor de cancer de prostată și au găsit rezultate similare.

   Concluziile obținute referitoare la cancerul de prostată au fost expuse într-un raport publicat în anul 2011 de International Journal of Oncology, care arată că un supliment dietetic care conține păpădie ca ingredient poate suprima creșterea celulelor de cancer de prostată.

   Extractul de rădăcină de păpădie a mai fost testat clinic în 2011 prin inducerea specifică a apoptozei în cazul melanomului rezistent la chimioterapie (un tip de cancer de piele), fără a se înregistra vreo toxicitate pentru celulele sănătoase.

   În timpul efectuării probelor de laborator, cercetătorii au studiat efectele formulei de ceai de păpădie pe o serie de celule de leucemie. Echipa de cercetători a descoperit că ceaiul de păpădie a determinat auto-distrugerea celulelor canceroase.

   Conform studiilor de specialitate, acest extract este activ contra celulelor de cancer de pancreas și a celulelor de cancer de colon (testele au fost efectuate in vitro, nu pe pacienți umani). În prezent există tot mai multe solicitări de aprobare clinică pentru a se demara studii și în cazul pacienților umani.

  Ceaiul de păpădie și combaterea cancerului

   Una dintre plantele care încep să fie luate tot mai mult în considerare ca tratament alternativ contra cancerului este păpădia. Această plantă, care a devenit populară în întreaga lume datorită multiplelor sale proprietăți pentru sănătate, are de asemenea un puternic efect anticancerigen care ar putea să fie cu până 100 ori mai mare decât chimioterapia. Ceaiul din rădăcina de păpădie acționează asupra celulelor canceroase astfel încât unele pot chiar să se dezintegreze într-o perioadă de 48 ore.

   Această plantă medicinală a fost totuși ignorată de către oamenii de știință mai mulți ani, însă în prezent se știe că are o putere terapeutică ridicată. Încă din antichitate, păpădia era utilizată pentru prepararea siropurilor medicinale care combăteau diferite probleme de sănătate. Ceea ce se cunoaște până în prezent este că beneficiile sale sunt mai mari decât se credea inițial, iar rădăcina sa are efecte terapeutice notabile și în cazul pacienților diagnosticați cu cancer.

   Oamenii de știință care au cercetat această plantă au descoperit faptul că rădăcina acesteia funcționează uneori chiar mai bine decât chimioterapia, deoarece distruge atât celulele cancerigene, evitând însă deteriorarea celulelor sănătoase.

  Miracolul din ceaiul de păpădie

   În cadrul unei cercetări realizate în cadrul Departamentului de Chimie și Biochimie de la Universitatea Windsor (Canada), s-a descoperit faptul că rădăcina de păpădie poate distruge celulele afectate de cancer, fără a avea efecte nocive asupra celulelor sănătoase din organism.

   Acest studiu constituie o mare descoperire pentru medicina modernă, deoarece conform rezultatelor acestuia, ceaiul din rădăcină de păpădie acționează asupra celulelor afectate, cauzând distrugerea lor în 48 ore, timp în care nu sunt afectate celulele sănătoase din corp. S-a concluzionat că tratamentul continuu cu rădăcina de păpădie poate distruge o mare parte din celulele cancerigene ale pacienților afectați, crescând speranța celor care luptă contra acestei boli.

   Un pacient numit John di Carlo, de 72 ani, din Statele Unite, este convins, datorită propriei sale experiențe, de proprietățile curative și anticancerigene ale păpădiei. Pacientul a fost diagnosticat cu leucemie și a urmat un intens și agresiv tratament de chimioterapie timp de trei ani. După această perioadă, deoarece nu a obținut rezultate scontate, medicii i-au recomandat să meargă acasă și să-și petreacă ultimele zile cu familia și cei apropiați.

   Având totuși speranțe și dorința de a trăi, John di Carlo a căutat ajutor în medicina alternativă, descoperind astfel în ceaiul din rădăcina de păpădie cel mai bun aliat contra bolii de care suferea. Pe o perioadă de patru luni în care a urmat o cură cu ceai de păpădie, în cazul acestui pacient de 72 ani s-a remarcat o reducere a bolii, iar apoi o regresie parțială și ulterior completă a acesteia, conform canalului de știri Natural News.

   Acum trei ani, dr. Siyaram Pandey, biochimist în cadrul Universității Windsor (Canada), a început să studieze proprietățile anticancerigene ale extractului de rădăcină de păpădie, la cererea medicului oncolog Caroline Hamm, care văzuse câteva cazuri de pacienți cu leucemie care aveau rezultate vizibile.

   De exemplu, în cazul unei paciente de 85 ani, extractul de păpădie a reușit să normalizeze totalul de globule albe. Într-o primă fază, Pandey a considerat că este vorba doar de o coincidență, însă verificarea rezultatelor nu avea cum să dăuneze nimănui. În primele experimente de laborator s-a dovedit că extractul de păpădie determina apoptoza celulară (moartea celulelor care cauzau leucemia mielomonocitică cronică). Spre surprinderea cercetătorilor, s-a observat că acest extract nu dăuna deloc celulelor sănătoase (tratamentele de chimioterapie acționează de regulă și asupra celulelor bolnave, cât și a celor sănătoase).

   În prezent, cercetările medicale continuă, iar dr. Pandey a obținut un fond de 155.000 euro pentru a-și continua studiile. Dr. Pandey și-a depășit scepticismul inițial asupra acestui remediu și consideră că rezultatele pozitive ar însemna o revoluție în tratarea cancerului. Cercetările sale continuă cu prima fază de experimentare cu pacienți umani.

   Este totuși necesar să subliniem faptul că aceste tratamente nu funcționează la fel în cazul tuturor pacienților diagnosticați cu cancer și că eficiența lor depinde de gradul de avansare a bolii.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult