Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Remedii anti-cancer

Ceaiul verde, un aliat redutabil contra cancerului

Scris de Dr. Cătălin Luca

Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului

Ceaiul verde, un aliat redutabil contra cancerului Ceaiul verde și compușii săi au fost studiați pentru beneficiile lor extraordinare pentru sănătate, inclusiv pentru prevenirea cancerului. Cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare a Cancerului din Tokyo, Japonia, rezumă cel mai bine capacitățile excepționale ale ceaiului verde de prevenire a cancerului: “Noi sugerăm că băutul ceaiului verde poate fi una dintre cele mai practice metode de prevenire a cancerului disponibile în prezent”.

 Acțiunea antioxidantă indiscutabilă a ceaiului verde a determinat oncologii din întreaga lume să cerceteze posibilitatea ca ceaiul verde să protejeze împotriva îmbolnăvirii de cancer.

 De exemplu, cercetătorii americani au afirmat în Journal of the National Cancer Institute (Revista Institutului Național de cercetare a cancerului) următoarele: “se crede că acțiunea inhibatoare a cancerului se datorează în principal proprietăților antioxidante ale ceaiului verde și negru, dar și posibilelor efecte ale amestecului de polifenoli din aceste ceaiuri împotriva proliferării celulelor cancerigene”.

 În prezent, cercetătorii au descoperit noi piste despre modalitatea în care ceaiul verde poate ajuta la prevenirea sau încetinirea creșterii celulelor cancerigene în cazul cancerului de prostată sau de sân.

Proprietățile ceaiului verde:

 - ceaiul verde are activitate antiangiogenică, adică previne dezvoltarea noilor vase de sânge și a tumorii și apariția metastazelor;

 - ceaiul verde este antioxidant. Antioxidanții sunt substanțe care pot proteja celulele contra daunelor cauzate de moleculele instabile cunoscute sub denumirea de radicali liberi, iar daunele provocate de radicalii liberi pot cauza apariția cancerului;

 - ceaiul verde este un excelent diuretic, ajutând rinichii să elimine toxinele;

 - ceaiul verde potențează efectul radioterapiei asupra celulelor canceroase.

 Ceaiul cel mai bogat în EGCG este ceaiul verde japonez, iar dintre toate sortimentele cel mai bogat în EGCG este ceaiul verde SENCHA.

                    Ceaiul verde și radicalii liberi

Ce sunt radicalii liberi?

 Este vorba de moleculele care distrug membranele celulare și care, în cazurile cele mai grave, pot distruge nucleul celulelor cauzând diferite tipuri de cancer.

 Organismul își creează proprii săi antioxidanți pentru a se proteja de radicalii liberi, însă uneori aceștia nu sunt suficienți, de aceea este important să includem în alimentația zilnică alimente sau băuturi care furnizează organismului mai mulți antioxidanți.

 Catechinele din ceaiul verde, pe lângă reducerea riscurilor de cancer, au proprietăți benefice și pentru alte tipuri de boli, precum bolile cardiovasculare, efectele lor asupra colesterolului LDL, numit de asemenea colesterolul “rău” și, precum toți antioxidanții, ajută la menținerea tinereții organismului.

Ceaiul verde și calitățile sale antioxidante

 Există din ce în ce mai multe dovezi științifice asupra diferitelor proprietăți ale ceaiului verde pentru sănătate. Cercetătorii americani și cei japonezi descoperă tot mai multe beneficii atât preventive precum și curative ale ceaiului verde.

 Ceaiurile derivate din planta Camellia Sinensis precum: ceaiul negru, ceaiul Oolong, și ceaiul verde, printre altele, toate conțin multe substanțe naturale care aduc beneficii întregului organism, iar ceaiul alb, care în realitate este o varietate de ceai verde, conține ceai mai mare cantitate de antioxidanți datorită faptului că nu a suferit efectele oxidării. Datorită unei procesări minime în cazul ceaiului verde, dar mai ales în cazul ceaiului alb, principiile active prezente în ceaiul verde sunt foarte asemănătoare celor din muguri înainte de recoltarea plantei.

 Ceaiul verde este compus în principal din uleiuri esențiale, cafeină și polifenoli. Uleiurile esențiale sunt cele responsabile de aroma ceaiului, iar cafeina este un stimulent natural pentru organism. Însă substanțele care au proprietăți antioxidante și alte efecte curative sunt polifenolii.

 Unele studii științifice, precum cel prezentat în Las Vegas în 1997, de către doctorul Lester A. Mistscher, demonstrează că catechinele din ceaiul verde depășesc cu mult ca beneficii alți antioxidanți.

 Doctorul Lester, în unul din experimentele sale a demonstrat că catechinele au fost de 100 de ori mai eficiente decât vitamina C și de 25 de ori decât vitamina E.

 Ceaiul verde conține de asemenea și vitamina A, vitamina C și vitamina E, care împreună cu catechinele oferă o excelentă protecție împotriva radicalilor liberi.

Ceaiul verde și polifenolii, flavonoidele și catechinele

 Polifenolii sunt niște compuși cu proprietăți antioxidante care se regăsesc și în multe alte alimente și băuturi precum vinul roșu și toate tipurile de ceai, însă se găsesc mai ales în ceaiul verde și variantele sale.

 S-a demonstrat deja că polifenolii pot preveni tipurile de cancer care se pot dezvolta în organe și țesuturile specifice din organism. Mai mult, ceaiul verde pare să aibă calități foarte speciale care diminuează efectele adverse ale tratamentelor convenționale împotriva cancerului, cum ar fi radiațiile și chimioterapia.

 La rândul lor, polifenolii conțin flavonoizi, care sunt nutrienți având o puternică acțiune antioxidantă și care nu aparțin grupului de vitamine și minerale.

 Se cunosc mii de flavonoizi diferiți, însă în cazul ceaiului verde, cei mai importanți se numesc catechine, care la rândul lor se împart în patru tipuri:

 - Epicatechina (EC)

 - Epigalocatechina galata (EGCG)

 - Epicatechina galata (ECG)

 - Epigalocatechina (EGC)

 Dintre toate, cea mai activă catechină pentru combaterea efectelor negative ale radicalilor liberi este epigalocatechina galata (EGCG).

Prefectura din Shizuoka, cancerul și ceaiul verde

 Există un caz destul de curios în Japonia, mai concret, cazul de la prefectura din Shizuoka, unde procentajul de decese cauzate de cancer este cu mult mai mic decât în restul țării și decât în multe alte țări, ca de exemplu Statele Unite, cu toate că consumul de tutun din Japonia este cu mult mai ridicat decât în America.

 Toate acestea se pot datora faptului că prefectura din Shizuoka se află într-o localitate care se dedică producerii de ceai verde, iar localnicii consumă ceaiul verde foarte frecvent și foarte concentrat. Pentru a verifica aceste date s-au realizat diferite experimente pe animale în laborator, care au demonstrat că unele componente ale ceaiului verde inhibă unele tipuri de celule canceroase.

 De aceea, putem afirma că ceaiul verde poate ajuta la prevenirea cancerului și cu toate că și alte tipuri de ceai mai oxidat precum ceaiul negru, au de asemenea astfel de proprietăți, acestea se regăsesc într-o mai mică măsură, pentru că datorită procesului de maturare a frunzelor de ceai, polifenolii dispar.

Ceaiul verde și cancerul de prostată

 În cadrul studiului amintit, s-a constatat că în cazul bărbaților care aveau cancer de prostată și care beau ceai verde, inflamația țesuturilor prostatei era redusă, fapt care a fost asociat cu o rată mai mică de dezvoltare a cancerului, comparativ cu pacienții care nu consumau ceai verde, afirmă Susanne M. Henning, profesoară în cadrul Școlii David Geffen de Medicină de la Universitatea din California, Los Angeles.
 "Am fost capabili să demonstrăm că polifenoli din ceaiul verde (antioxidanții) ajung până în țesutul prostatei și modifică inflamația de acestuia", a afirmat profesoara.
 Echipa de medici condusă de dr. Henning a monitorizat un lot de 79 de bărbați având cancer de prostată și care erau programați pentru o operație chirurgicală de îndepărtare a cancerului. Acești pacienți au fost de acord să bea șase cești de ceai verde pe zi. Pacienții au consumat ceai verde zilnic, timp de trei sau opt săptămâni, în funcție de momentul în care erau programați pentru operație.
 Înainte și după realizarea studiului, dr. Henning a obținut mostre de urină și de sânge și s-au prelevat de asemenea mostre de țesut din prostată, după operația chirurgicală.
 În total, 67 de pacienți au finalizat studiul. Nivelele de antigen specific din prostată, sau PSA (marker tumoral pentru cancerul de prostată), au fost mult mai scăzute în cazul pacienților care au băut ceai verde.
 Indicatorul inflamației, numit factor nuclear kappa B, a fost de asemenea considerabil mai redus în cazul pacienților care au băut ceai verde în comparație cu cei care nu băuseră. Inflamația este relaționată cu procesul de dezvoltare a cancerului.
 În plus, s-a demonstrat că ceaiul verde este capabil să evite apariția metastazelor.
 Henning studiază în continuare dacă suplimentarea cu quercetină, un antioxidant puternic care se găsește în mere și ceapă, alături de ceaiul verde, va crește capacitatea acestuia de a combate cancerul.

Ceaiul verde și cancerul de sân

 De exemplu, cercetătorii de la Facultatea de Medicină Nagoya din cadrul Universității din Nagoya, Japonia, au testat potențialul anticancerigen al antioxidanților care se găsesc în mediul natural și au descoperit că polifenolii din ceaiul verde au ieșit pe primul loc în prevenirea cancerului mamar.

 Epidemiologii americani au sugerat că există o legătură directă între consumul de ceai verde și un risc mai redus de cancer mamar, după ce au observat că riscul de cancer mamar la femele japoneze care se mutaseră în Statele Unite și adoptaseră o dietă tipic americană a crescut în mod rapid de la riscul foarte mic pentru femeile japoneze la un risc mult mai mare pentru femeia americană obișnuită.

 Concluzia logică pare să fie aceea că femeile americane pot micșora șansele de a intra în statisticile de cancer mamar incluzând ceaiul verde în dieta lor.

 În cadrul unui studiu recent realizat în Uniunea Europeană la care au participat 40 de femei tratate pentru cancer de sân, s-au folosit 400, 600 sau 800 de miligrame de extras de Polifenol E timp de șase luni (Polifenolul E este un extras din ceaiul verde).

 Pentru a măsura rezultatele acestui studiu s-au evaluat probele de sânge și de urină a 34 dintre femei pentru a se vedea cum ar putea funcționa extractul ca o chimioterapie naturală contra cancerului. Astfel, după două luni de administrare a Polifenolului E, s-a constatat o reducere a factorului de creștere în cazul cancerului de sân, precum și în cazul creșterii celulare, a propagării și invaziei de celule cancerigene.

Ceaiul verde și cancerul ovarian

 Cancerul ovarian are o rată a mortalității destul de ridicată, deoarece nu există simptome timpurii sau moduri ușoare de examinare. Astfel, această boală este diagnosticată adesea într-un stadiu mult prea avansat. Deși ceaiul verde nu este un remediu, acesta poate totuși să joace un rol important în prevenirea cancerului ovarian.

 În cadrul unui studiu de caz din China, dietele a 254 de femei având cancer ovarian au fost comparate cu cele ale 652 de femei-martor. S-a constatat astfel că riscul de cancer ovarian a scăzut cu cât femeile consumau ceai mai frecvent, dar și cu cât era mai lungă perioada în care consumau ceai des. Era clar că exista o relație invers proporțională între consumul de ceai și prezența acestui tip de cancer. De fapt, odată cu fiecare ceașcă de ceai suplimentară consumată zilnic, se înregistra o scădere cu 18% a riscului de dezvoltare a cancerului ovarian. Ceaiul verde, dar EGCG (Epigalocatechina galata) în mod special, par să inhibe dezvoltarea cancerului ovarian prin inducerea morții celulelor canceroase (prin procesul denumit apoptoză).

 Beneficiile acestei băuturi au fost observate de asemenea și în urma unui studiu ce a descoperit că femeile care beau ceai în mod regulat au un risc mai scăzut de apariţie a cancerului ovarian.

 Studiul a fost realizat tot de oamenii de știință din China, pe un eşantion de 1000 de participante dintre care 500 erau paciente care sufereau de cancer ovarian şi 500 de femei erau clinic sănătoase. În timpul studiului, toate participantele au fost chestionate cu privire la obiceiurile lor de a consuma ceai. 

 Rezultatele au arătat că subiecții din grupul de control consumau mai mult ceai (78,8%), comparativ cu participantele afectate de cancer (51,4%). Acest lucru indică faptul că un consum regulat de ceai este asociat cu reducerea riscului de apariție a cancerului ovarian. 

 Femeile implicate în studiu consumau un amestec de ceai verde, negru şi oolong. 

 „Nu numai durata de consum este importantă, ci şi calitatea ceaiului şi frecvența de consum. Deci cât bei mai multe căni pe zi şi cu cât calitatea ceaiului este mai bună, cu atât rezultatele sunt mai bune, iar riscul este mai mic”, a declarat coordonatorul studiului, Andy Lee. 

 În plus, s-a constatat că L-teanina, componenta unică a ceaiului verde micșorează dimensiunile tumorilor ovariene (atunci când este administrată împreună cu medicamentele folosite în tratamentul cancerului) și scade foarte mult șansele de apariție a metastazelor la ficat. De asemenea, L-teanina protejează celulele sănătoase de efectele dăunătoare ale chimioterapiei.

Ceaiul verde și cancerul de piele

 Factorul de risc numărul unu în cazul cancerului de piele este expunerea la radiațiile ultraviolete ale soarelui. Cancerul de piele este mai întâlnit la persoanele având pielea deschisă la culoare și care se arde ușor sau care prezintă pistrui, tocmai de aceea caucazienii sunt de 40 de ori mai predispuși să dezvolte un cancer de piele decât persoanele de culoare.

 S-au efectuat experimente de laborator care au utilizat celule cultivate în laborator, iar cercetările care au fost efectuate pe animale de laborator au demonstrat că extractul de ceai verde administrat pe cale orală sau aplicat direct pe piele oferă o protecție semnificativă împotriva cancerului de piele provocat de radiațiile UV.

 Dr. Santosh K. Katiyar este un cercetător proeminent din domeniul chimioprevenirii cancerului de piele și lucrează în cadrul Departamentului de Dermatologie al Universității din Cleveland. Dr. Santosh a conceput și a finalizat mai multe cercetări în privința capacității ceaiului verde de a preveni cancerul de piele. Cercetările sale au demonstrat cu succes că ceaiul verde protejează împotriva tipurilor de cancer cauzate de radiațiile ultraviolete și că o cremă cu ceai verde aplicată înainte de expunerea la un agent carcinogen este foarte eficientă în protejarea pielii de modificările canceroase.

 Extractul de ceai verde are cel mai puternic efect protector atunci când este aplicat înainte de dezvoltarea cancerului, însă s-au observat efecte protective semnificative în toate stadiile de dezvoltare a cancerului.

 Studiile efectuate de alți cercetări din acest domeniu au demonstrat că extractul de ceai verde inhibă dezvoltarea melanomului, considerată cea mai gravă formă de cancer de piele.

Ceaiul verde și cancerul de plămâni

 Cancerul de plămâni este considerat prima cauză a mortalității atât la bărbați cât și la femei. Majoritatea cazurilor de cancer la plămâni au fost provocate de expunerea la agenți carcinogeni, cel mai mult din cauza fumatului, dar și din cauza expunerii la azbest, radiații sau radon.

 Extractul de ceai verde este un agent chimiopreventiv considerat de cercetători ca fiind foarte promițător în lupta împotriva cancerului de plămâni. De exemplu, în cadrul unui studiu care s-a focalizat asupra cancerului de plămâni, cercetătorii de la Department of Veterans Medical Center din Cleveland, Statele Unite, au descoperit că cobaii de laborator expuși la agenți carcinogeni au dezvoltat cu 55% mai puține tumori la plămâni când li s-au dat polifenoli extrași din ceaiul verde.

 Un alt grup de cercetători, de data aceasta din Japonia, au descoperit că metastazele tumorilor la plămâni erau reduse în mod semnificativ atunci când cobailor li s-a dat infuzie de ceai verde.

 Doctorii sunt în unanimitate de acord că incidența cancerului de plămâni ar fi mult redusă dacă oamenii nu ar mai fuma, deoarece fumatul este relaționat cu 90% din cazurile de cancer de plămâni. În fumul de țigară sunt prezenți foarte mulți agenți carcinogeni, iar unul dintre aceștia este în mod special corelat cu apariția acestui tip de cancer și anume nitrozamina NNK, care este produsă prin procesarea și arderea tutunului.

 Experimentele care s-au efectuat până în prezent au demonstrat că polifenolii din ceaiul verde ameliorează leziunile provocate de NNK. Au fost analizați markerii agenților carcinogeni relaționați cu tutunul pe un lot de 52 de bărbați sănătoși, dar fumători, având vârstele cuprinse între 20 și 52 de ani și s-a evidențiat că bărbații care au băut în mod regulat ceai verde au avut analizele de sânge similare cu cele ale unui nefumător, iar bărbații din același lot care nu au consumat ceai verde au prezentat niveluri nesănătoase de agenți carcinogeni derivați din tutun în sânge.

 Este evident că pentru a avea grijă de sănătate nu este deloc indicat să nu se fumeze, în cazul fumătorilor înrăiți se recomandă să consume în mod regulat ceai verde, deoarece acesta poate măcar oferi o oarecare protecție împotriva agenților carcinogeni din fumul de tutun.

 Din toate aceste cercetări efectuate până în prezent rezultă că ceaiul verde este un mod eficace de a preveni diverse tipuri de cancer, în special acelea care afectează pielea, plămânii, prostata, sânii sau ovarele. În plus, ceaiul verde poate avea un rol de susținere în timpul tratamentului împotriva cancerului prin chimioterapie sau radioterapie. Oamenii de știință continuă și în prezent să cerceteze și să aprofundeze prin studii științifice toate beneficiile excepționale ale ceaiului verde pentru prevenirea și tratarea cancerului.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Categorie:

Mai poţi citi din remedii anti-cancer

Kalanchoe: o plantă cu …

Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

Mai mult

Extractul de vâsc ca re…

Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

Mai mult

Cânepa, o plantă sacră …

Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

Mai mult

Extractul de vâsc ca re…

Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

Mai mult

Enzimele sistemice prot…

Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

Mai mult

Coenzima Q10 și rolul s…

Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

Mai mult

Vitamina C și cancerul …

Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

Mai mult

Gheara-mâței, remediu c…

 Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

Mai mult

Ciuperca Agaricus: reme…

Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

Mai mult

Ciuperca Shiitake prote…

Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

Mai mult

Vitamine și minerale co…

Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

Mai mult

Remedii contra cancerul…

Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

Mai mult

Cuișoarele și prevenire…

Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

Mai mult

Păpădia și efectele sal…

Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

Mai mult

Vitamina B3 reduce risc…

Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

Mai mult

Uleiul de santal luptă …

Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

Mai mult

Semințe cu proprietăți …

Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

Mai mult

Ciuperca Reishi - remed…

Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

Mai mult

Plante medicinale care …

Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

Mai mult

Plante medicinale care …

 Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

Mai mult

Plante medicinale care …

Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

Mai mult

Antocianina, un aliat c…

Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

Mai mult

Vitamina K poate preven…

Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

Mai mult

Puterea anticancerigenă…

Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

Mai mult

Graviola poate preveni …

Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

Mai mult

Vitamina D reduce riscu…

Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

Mai mult

Secretul populației car…

Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

Mai mult

Probioticele pot preven…

Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

Mai mult

Remedii preventive cont…

Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

Mai mult

Antioxidanții și preven…

Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

Mai mult

Vitamina C, remediu con…

Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un expert în studiul acestei vitamine și este recun...

Mai mult

Vitamina C, remediu con…

Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alimente și în unele suplimente alimentare. Vitamina ...

Mai mult

5 suplimente naturale c…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindecătoare...

Mai mult

Vitaminele care reduc r…

Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele  S-a demonstrat în numeroase studii medicale faptul că vitamina D, care se metabolizează at...

Mai mult

Mușețelul și rolul lui …

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt o sursă bogată de compuși binefăcători precum pol...

Mai mult

Magneziul reduce riscul…

Alimentația sănătoasă poate preveni cancerul  Alimentația este unul din cei mai puternici aliați și chiar cel mai bun pe care-l avem la înd...

Mai mult