Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Plante medicinale care combat cancerul (I)

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului

  Plante medicinale care combat cancerul (I) Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fost diagnosticate în Statele Unite. În același timp, această boală afectează din ce în ce mai multe persoane din întreaga lume.

   Datorită ratei de prevalență a cancerului, în prezent cercetătorii studiază opțiuni de tratament eficiente. Multe persoane sunt în căutarea unor opțiuni de tratamente alternative pentru acest diagnostic.

   De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor boli. De fapt, multe dintre medicamentele folosite în tratamentele de chimioterapie sunt derivate din plante.  Unele plante medicinale pot acționa ca niște "agenți imunomodulatori" care stimulează sistemul imunitar să lupte contra celulelor canceroase.

  Alte plante pot chiar să aibă o acțiune citotoxică directă, iar conform unor studii de specialitate substanțele active din anumite plante pot acționa în mod selectiv contra celulelor canceroase și nu distrug celulele sănătoase, ceea ce este o calitate dezirabilă.

   Vă prezentăm în continuare principalele plante medicinale care pot fi utilizate pentru tratarea cancerului, sub îndrumarea unui medic fitoterapeut competent. Un medic naturopat vă poate recomanda care sunt opțiunile alternative și totodată vă poate ajuta să identificați care este cea mai bună opțiune în cazurile individuale, precum și dozele adecvate.

   

            Plante medicinale care s-au dovedit eficiente în tratarea cancerului

  1. ALOE VERA

   Această plantă este faimoasă datorită diferitelor sale proprietăți farmacologice și utilizări terapeutice, unul dintre acestea fiind un tratament promițător contra anumitor tipuri de cancere. Aloe vera conține o substanță cunoscută sub denumirea de 1,8-dihidroxi-3-[hidroximetil]-antraquinona (sau AE), care s-a demonstrat că poate induce moartea celulară în cazul celulelor T24 (care este linia celulară a cancerului uman de vezică). AE are efecte notabile contra cancerului și inhibă viabilitatea celulară, în timp ce determină oprirea lui G2 / M a ciclului celular. 

   Mai ales în ultimii anii s-a realizat o revizie sistematică asupra efectelor anti-cancerigene ale plantei Aloe vera, evidențiindu-se utilizarea sa ca un candidat viabil pentru terapia fotodinamică a unor tipuri de cancer.

  2. ASSAFOETIDA (Ferula assafoetida)

   Ferula este o plantă perenă care se găsește în mod obișnuit în munții din Afganistan, însă de asemenea se cultivă și în India. Această plantă medicinală conține acid ferulic, un antioxidant care are o acțiune anti-inflamatorie și care oferă o protecție sinergică contra stresului oxidativ asupra pielii, iar prin urmare previne îmbătrânirea prematură și cancerul de piele. Ferula conține totodată și alfa-pinen și luteolină, doi compuși care au ambii proprietăți de protecție contra cancerului. 

  3. ASTRAGALUS (Huang Qi)

   Astragalus este o plantă chinezească ce îmbunătățește funcția sistemului imunitar și care este recunoscută datorită stimulării producerii naturale de interferon în corp. Interferonul este o proteină produsă în mod natural de către sistemul imunitar ca răspuns la agenții patogeni, cum sunt virusurile și celulele cancerigene.

   Planta astragalus ajută de asemenea sistemul imunitar să identifice celulele maligne. Cercetările medicale efectuate până în prezent cu această plantă în ceea ce priveștre tratarea cancerului sunt promițătoare. Centrul medical de cercetare a cancerului MD Anderson Cancer Centre din Texas a realizat anumite teste care au arătat că administrarea de astragalus împreună cu sesiuni de radioterapie a dublat timpul de supraviețuire al pacienților.

  4. FAMILIA BERBERIDACEE (de exemplu, Podophyllum peltanum)

   Aceste plante au o acțiune purgativă activă lentă, iar cercetările medicale efectuate până în prezent au demonstrat că aceste plante au o puternică acțiune contra cancerului și au fost utilizate în diverse terapii contra multor tipuri de cancer, în special în cazul cancerului de ovar. În revista de specialitate Cancer Watch din martie 2015, s-a publicat o cercetare care a indicat că acest tip de plante poate ajuta contra cancerului cerebral, temozolomida in vitro.

  5. BOSWELLIA (Boswellia serrata)

   Boswellia serrata a fost studiată în numeroase rânduri datorită proprietăților sale de protecție contra cancerului, în special 11-ceto-FL-acidului acetil boswelic (AKBA), o substanță care este obținută din rășina de acestei plante. Un studiu realizat în cadrul Centrului de Cercetare a Cancerului MD Anderson din Texas (Statele Unite) a demonstrat faptul că AKBA inhibă creșterea și proliferarea liniilor de cancer de pancreas uman, induce apoptoza (moartea programată a celulelor) și suprimă metastazele din celulele de cancer de pancreas, ficat și plămâni. Aceste rezultate au fost obținute în urma testelor realizate pe animale, în laborator.

   În cadrul altui studiu medical, administrarea orală de AKBA în cazul cobailor a avut ca rezultat inhibarea dezvoltării celulelor de cancer colorectal. AKBA s-a dovedit de asemenea a fi foarte eficientă și contra ascitei (care este o acumulare de fluid în cavitatea peritoneală). 

   Se pare că eficiența plantei Boswellia serrata contra cancerului se datorează capacității sale de a regla mecanismele epigenetice celulară și de a inhiba creșterea tumorală și metastazele prin intermediul reglării negative a biomarkerilor relaționați cu apariția cancerului. Medicul imunolog Mahmoud Suhail a afirmat în cadrul unui reportaj realizat de BBC următoarele: "Cancerul apare atunci când codul ADN-ului din nucleul celulei se deteriorează. Se pare că extractul de Boswelia are o funcție de resetare asupra celulelor, deoarece le poate indica acestora care este codul corect de ADN." 

   Un studiu realizat în anul 2009 la Universitatea din Oklahoma (Statele Unite) în cadrul Centrului de Științe pentru Sănătate a informat asupra faptului că extractul de Boswelia s-a dovedit a fi eficient pentru suprimarea viabilității (distrugerea) celulelor de cancer uman de vezică, inducând apoptoza sau moartea celulelor canceroase. În plus, se pare că extractul de Boswelia a acționat doar asupra celulelor canceroase, fără să deterioreze celulele normale ale vezicii. Aceste rezultate sunt mai mult sau mai puțin similare cu cele obținute în cadrul unui studiu din 2012 realizat la Long Hua Hospital din cadrul Universității de Medicină Tradițională Chineză din Shanghai, China. Acest studiu efectuat de către cercetătorii chinezi a demonstrat de asemenea că uleiul esențial de Boswelia suprime determină moartea celulelor canceroase sau apoptoza celulară (în acest caz, celulele de cancer pancreatic uman). Celulele de cancer pancreatic uman par să fie sensibile la fracțiuni extrase din uleiul esențial de Boswelia distilat împreună cu alți compuși având o greutate moleculară ridicată.

  6. CEAIUL VERDE (Camellia sinensis)

    Ceaiul verde este considerat mai ales în culturile orientale un remediu eficient pentru prevenirea și combaterea diverselor boli, inclusiv a cancerului. Tocmai din acest motiv, ceaiul verde a constituit obiectul a numeroase studii științifice realizate mai ales în ultimii ani, iar rezultatele acestor studii sunt variate. În unele cazuri, s-a descoperit că extractul de ceai verde are proprietăți de prevenire a acestei boli.

   În cadrul unui studiu realizat în anul 2006, s-a arătat faptul că ceaiul verde conține mai mult de 700 compuși diferiți, dintre care mulți sunt recunoscuți datorită potențialului lor de combatere a cancerului. Dintre acești compuși, cei mai importanți sunt considerați flavonoizii, aminoacizii, vitaminele și polizaharidele. S-a descoperit că aceștia conțin concentrații ridicate de antioxidanți, conferindu-le proprietăți antitumorale și anti-îmbătrânire. Acest lucru este valabil în cazul tuturor varietăților de ceai obținute din planta Camellia sinensis – cum sunt ceaiul verde, negru, alb și oolong. 

   Consumul regulat de ceai verde contribuie la îmbunătățirea echilibrului intestinal datorită stimulării dezvoltării microorganismelor benefice, impulsionând în același timp eliminarea bacteriilor nocive din corp. Frunzele de ceai verde conțin concentrații ridicate de vitamina C, care așa cum se știe, distruge radicalii liberi care pot cauza apariția cancerului. Datorită indicelui glicemic scăzut și puternicelor sale proprietăți antioxidante, consumul de ceai verde a mai fost relaționat de asemenea cu prevenirea bolii coronariene și a diabetului.

  7. CHAPARRAL (Larrea mexicana)

   Revista de specialitate Cancer Watch Cancer Watch a publicat recent un important studiu de cercetare realizat în Uniunea Europeană care a prezentat într-un mod amplu beneficiile acestei plante. Chaparral ajută la stimularea sistemului imunitar, la stoparea metastazelor și reduce dimensiunile tumorilor.

   Această plantă medicinală pare să fie eficientă mai ales contra cancerului de sân și este un alt ingredient din remediul numit Black Salve. Chaparral are de asemenea puternice proprietăți antioxidante și anti-microbiene și are o toxicitate scăzută. Beneficiile plantei Chaparral au fost validate recent și de unele studii științifice prin care s-a demonstrat că datorită conținutului său de acid nordihidrogaieretic (NDGA), planta Chaparral poate ajuta la inhibarea creșterii tumorilor.

  8. CIULINUL (Silybum marianum, Silybum eburneum)

   Cunoscut de secole deoarece este un remediu util pentru menținerea sănătății ficatului, s-a demonstrat că ciulinul este capabil să protejeze ficatul în timpul sesiunilor de chimioterapie. Cercetările medicale care au fost realizate în Statele Unite au indicat faptul că în cazul pacienților care au fost diagnosticați cu leucemie și au luat extract de ciulin s-a redus toxicitatea hepatică, precum și efectele secundare ale chimioterapiei.

   Diverse studii medicale au demonstrat efectele anticancerigene ale extractului din semințele de ciulin. Silimarina, care este un extract standardizat din semințele de ciulin, conține un amestec de compuși flavonolignani cum sunt silibinina, isosilibinina, silicristina și silidianina. Dintre aceștia, s-a demonstrat că silibinina (care este principalul component activ) a avut efecte anticancerigene in vitro contra celulelor umane de adenocarcinom de prostată, a celulelor de carcinom de sân dependente de estrogen și independente de estrogen, a celulelor de carcinom exocervical uman precum și a celulelor de cancer de colon uman.

   Două dintre studiile realizate în cadrul Universității din Colorado (Statele Unite) din anul 2012 și respectiv 2013 au demonstrat faptul că silibinina – care este principalul ingredient activ din extractul din semințe de ciulin - este eficientă contra razelor ultraviolete de tip A (UVA) și ultraviolete de tip B (UVB) care induc carcinogeneza pielii și determină îmbătrânirea sa prematură. Ceea ce este într-adevăr surprinzător este faptul că silibinina acționează în mod selectiv, distrugând celulele care au suferit mutații din cauza razelor UVA, iar în același timp nu este toxică pentru celulele sănătoase și ajută la accelerarea reparării celulelor necanceroase de daunele provocate de razele UVB.

  9. CIUPERCILE MEDICINALE (Reishi, Maitake, Chaga, Agaricus și Shiitake)

   Ciupercile medicinale au fost apreciate încă din vechime în special datorită faptului că întăresc sistemul imunitar și ajută la prevenirea și la combaterea cancerului, iar unele dintre aceste ciuperci (cum este ciuperca Reishi) distrug celulele canceroase în multe forme diferite. Remediile naturale care conțin ciuperci medicinale sunt utilizate în prezent în multe țări pentru tratarea cancerului în mod natural, în special în Japonia, unde ciupercile medicinale precum Shiitake și Maitake sunt recunoscute de mii de ani datorită proprietăților lor excepționale.

   În general, toate ciupercile medicinale conțin o mare cantitate de compuși bioactivi care exercită efecte preventive contra apariției cancerului. Acești compuși au o varietate de acțiuni biologice, inclusiv imunomodulatorii, antioxidante, anti-inflamatorii, antibacteriene, antifungice, antivirale, hepatoprotectoare, antidiabetice și bineînțeles, anti-cancerigene.

   Tocmai din acest considerente, ciupercile medicinale au jucat întotdeauna un rol important în cadrul medicinii tradiționale chineze (MTC), fiind remedii care ajută la evitarea sau la tratarea a numeroase boli, inclusiv a cancerului. De fapt, cercetările moderne au asociat proprietatea anticancerigenă a ciupercilor medicinale cu capacitatea compușilor lor activi de a interveni pe căile de semnalizare intracelulare relaționate cu inflamația, diferențierea și supraviețuirea celulară, cu apoptoza (moartea celulară programată), angiogeneza, progresia tumorii și metastazele. 

   Un studiu realizat în cadrul laboratorului de Cercetare a Cancerului de la Institutul de Cercetare Metodistă, Indianapolis (Statele Unite), a demonstrat potențialul terapeutic al ciupercilor medicinale contra cancerului de sân. Conform acestui studiu, ciupercile medicinale pot încetini proliferarea celulelor de cancer de sân foarte invazive prin intermediul stopării ciclului celular în faza G2 / M și inhibarea expresiei genetice a genelor care reglează ciclul celular al celulelor canceroase. Capacitatea celulelor în cazul cancerului de sân de aderență, migrație și invazie a fost de asemenea suprimată cu ajutorul unui amestec care conținea diverse ciuperci medicinale. 

   Ciupercile medicinale care au un potențial anticancerigen demonstrat sunt următoarele: Phellinus, Pleurotus, Agaricus, Ganoderma, Clitocybe, Antrodia, Trametes, Cordyceps, Xerocomus, Calvatia, Schizophyllum, Flammulina, Suillus, Inonotus, Inocybe, Funlia, Lactarius, Albatrellus, Russula și Fomes.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult