Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Uleiul de santal luptă împotriva cancerului de sân

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân

  Uleiul de santal luptă împotriva cancerului de sân Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când este vorba de cancerul de sân. Însă modalitatea exactă prin care acest puternic ulei esențial afectează celulele canceroase continuă să fie un mister, chiar și în prezent.

   Cercetări medicale publicate recent au demonstrat faptul că santalul acționează asupra celulelor de cancer de sân la nivele mai profunde. Cercetările și rezultatele din acest domeniu sunt impresionante! Vă prezentăm în acest articol detalii referitoare la efectele benefice ale uleiului de santal asupra cancerului de sân.

  Uleiul de santal poate ajuta pacientele cu cancer de sân

   Rezultatele acestui studiu pionier au fost publicate în ediția din 2016 a revistei de specialitate intitulate Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Atenția specialiștilor s-a centrat asupra α-Santalol-ului, unul dintre componentele principale ale tipului de lemn dur Santalum, mai exact, santalul.

   Santalul a fost utilizat timp de secole ca remediu antiinflamatoriu, expectorant, afrodisiac, întăritor al memoriei și panaceu pentru multe boli. α-Santalolul este un sesquiterpen și terpenoid și se găsește de asemenea și în alte plante vindecătoare, cum sunt piperul negru și cuișoarele (care au de asemenea proprietăți anti-cancerigene).

   În cadrul testelor de laborator din cadrul Universității din San Antonio (Statele Unite), celulele MCF-7 de cancer de sân, precum și celulele epiteliale de sân non-producătoare-de-tumori (MCF-10A) au fost expuse la ulei esențial de santal cu o puritate ridicată timp de 24 ore. Rezultatele acestor teste au fost uimitoare.

  Santalul are efecte citotoxice și genotoxice asupra celulelor de cancer de sân MCF-7

   În analiza publicată, cercetătorii au numit trei proteine în particular care produc “ruptura fibelor (fibrelor de ADN) simplă și dublă” în cazul celulelor de cancer de sân MCF-7. Acesta a fost primul studiu care reclamat că santalul nu are doar efecte “citotoxice”, ci și efecte “genotoxice”, pe lângă faptul că a fost primul care a numit căile moleculare specifice care permit exprimarea acestei genotoxicități.

   În acest studiu, ADN-ul celulelor sănătoase a rămas intact (o caracteristică clasică a compușilor anticancer naturali prezenți în plantele medicinale; atacă celulele canceroase, dar nu afectează în mod negativ celulele sănătoase, ceea ce nu se petrece în cazul tratamentelor de chimioterapie care otrăvesc toate celulele corpului, fie că sunt bolnave sau sănătoase).

   În ciuda faptului că acest studiu se consideră inovator, în realitate nu este primul care semnalează modalitatea unică prin care santalul afectează celulele canceroase. Studiul este asemănător cu un proiect anterior care a avut loc în cadrul Universității din Oklahoma în anul 2014, care a comparat diferitele moduri în care uleiurile esențiale de santal și de tămâie afectează celulele umane din cancerul de vezică. Cercetătorii studiului efectuat în 2014 au recunoscut faptul că ambele uleiuri erau puternice contra cancerului în general, însă în moduri drastic diferite.

   “Efectele uleiurilor esențiale de tămâie și de santal au implicat diferite mecanisme care conduc la moartea programată a celulelor canceroase, adică apotoza celulară”, se menționează în acest studiu. “În timp ce uleiul esențial de tămâie a provocat moartea selectivă a celulelor canceroase prin intermediul stresului oxidativ, uleiul esențial de santal a provocat moartea celulară neselectivă prin deteriorarea a ADN-ului și stoparea ciclului celular.”

  Santalul este un remediu pentru tratarea cancerului de sân

   Efectele hormonale ale santalului sunt de asemenea importante pentru prevenirea și vindecarea cancerului de sân deoarece riscul de cancer de sân este asociat cu un dezechilibru hormonal, în particular, cu un exces de estrogen și/sau progesteron. Majoritatea cercetărilor din acest domeniu s-au centrat asupra compusului a-Santalol și au semnalat capacitatea acestuia de a echilibra nivelele de testosteron în particular, atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor. Domeniul cercetărilor referitoare la conexiunea dintre hormoni și santal este în continuare deschis pentru obținerea de noi rezultate.

   Uleiul aromatic de santal a fost utilizat timp de secole pentru calmarea nervilor și a anxietății, pentru ameliorarea simptomelor fizice și emoționale ale sindromului premenstrual și ca remediu afrodisiac, ceea ce indică multe despre proprietățile sale hormonale.

   Iată în continuare și alte modalități prin care s-a demonstrat că santalul poate afecta cancerul de sân:

   - Santalul are capacitatea de a determina apoptoza celulelor de cancer de sân. Pe lângă afectarea ADN-ului, santalul poate de asemenea să determine reducerea tumorilor și să oprească creșterea acestora prin intermediul apoptozei celulare, datorită proprietăților sale generale chimio-protectoare. Un studiu realizat recent, în anul 2015 în cadrul Universității Wilkes din Pennsylvania a descoperit că compusul a-Santalol din santal are capacitatea de a reduce survivina, o substanță moleculară care ajută celulele canceroase să crească și să se înmulțească.

   - Santalul este de asemenea, un puternic antioxidant. Santalul din India a fost utilizat timp de secole în această țară datorită proprietăților sale antioxidante care combat îmbătrânirea prematură, în principal prin aplicarea uleiului pe față și pe alte suprafețe externe ale pielii. Un studiu medical realizat în anul 1997 a demonstrat eficiența sa chimio-protectoare contra cancerului de piele.

   - Santalul este și un puternic anti-inflamatoriu. Un studiu canadian din 2014 a evidențiat faptul că a-Santalolul a impulsionat reducerea citochinelor din corp într-un mod similar medicamentelor AINE (antinflamatorii nesteroidiene), însă fără a avea efecte secundare cum au aceste medicamente. Nivelele ridicate de citochine circulante pot indica un răspuns inflamatoriu care poate conduce la apariția cancerului.

  Atenție la falsificările uleiului esențial de santal

   Uleiul esențial de santal provine din scoarța arborilor de Santalum. Aceștia includ santalul de India (Santalum album), considerat uleiul de santal cel mai puternic și cel australian (Santalum spicatum). De asemenea, anumite varietăți din acești arbori se găsesc și în Hawai și în Polinezia franceză, însă se consideră că au o calitate ușor inferioară.

   Trebuie luat în considerare faptul că santalul de India este rar, deoarece majoritatea arborilor mai vechi și cu scoarța mai densă au fost deja tăiați. Din acest motiv, în prezent, uleiul de santal care provine din India este de asemenea uleiul esențial cel mai scump de pe piață. Atenție la uleiurile falsificate și cu diluțiile – asigurați-vă întotdeauna că achiziționați uleiurile esențiale dintr-o sursă de încredere.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult