Vitamina C și cancerul
Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și pentru prevenirea și tratarea cancerului. Vitamina C este apreciată de terapeuții din întreaga lume datorită puternicului său efect antioxidant, care previne sau încetinește anumite tipuri de daune la nivel celular.
Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este cunoscut în întreaga lume ca fiind un expert în proprietățile terapeutice ale acestei vitamine. Împreună cu Dr. Hugh Riordan a condus mai bine de douăzeci de ani cercetări asupra administrării vitaminei C pe cale intravenoasă în cazul pacienților diagnosticați cu cancer.
Vitamina C distruge celulele de cancer colorectal
Un studiu medical efectuat recent de către echipa de cercetători condusă de Dr. Ronald Hunninghake a indicat faptul că vitamina C poate ajuta la combaterea cancerului colorectal. S-a descoperit astfel că echivalentul de vitamina C care se găsește în 300 portocale poate distruge celulele de cancer colorectal cu multă eficiență. Cancerul colorectal este cel de-al treilea tip cancer cel mai des diagnosticat din Statele Unite. Aproximativ 50% dintre cazurile de cancer colorectal sunt forme agresive și nu răspund la terapiile convenționale.
De asemenea, noul studiul realizat de dr. Weill Cornell din cadrul Universității de Medicină din New York a demonstrat faptul că, în aceste cazuri specifice, dozele ridicate de vitamina C administrate pe cale intravenoasă au cauzat oxidarea celulelor canceroase și a încetinit creșterea tumorilor.
Vitamina C combate și alte tipuri de cancer
Cercetările întreprinse asupra proprietăților anti-cancerigene ale vitaminei C au arătat faptul că aceasta poate fi utilă de asemenea și pentru tratarea carcinomului de celule renale, a cancerului de vezică și a cancerului de pancreas. Cercetătorii au indicat că dozele ridicate de vitamina C nu se absorb în mod eficient prin intestin și este necesar ca aceasta să fie administrată pe cale intravenoasă.
Dr. Hunninghake pe care l-am menționat la începutul acestui articol recomandă ca o persoană sănătoasă să ia câte un gram de vitamina C de două ori pe zi. Însă dacă suferiți de infecții cronice sau de surmenaj, puteți crește în mod gradat doza până când se ajunge la o doză de toleranță intestinală. Pentru majoritatea pacienților, dozele orale de vitamina C sunt recomandate, însă în cazul în care este vorba de o boală gravă precum cancerul, Dr. Hunninghake recomandă terapia cu vitamina C administrată pe cale intravenoasă.
Dacă doriți să creșteți consumul de vitamina C prin alimente, luați în considerare consumul zilnic de legume și fructe proaspete. Cea mai mare cantitate de vitamina C este conținută în general de următoarele fructe și legume: cătină, măceșe, citricele, fructele de camu-camu, acerola, legumele cu frunze verzi, kiwi, căpșunii, broccoli, roșiile, ardeii grași, mazărea și salată verde.