Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Coenzima Q10 și rolul său contra cancerului

  Ce este coenzima Q10?

  CoQ10 și rolul său contra cancerului CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural produs de către organism. "Q10" se referă pur și simplu la grupul de produse chimice care alcătuiesc această coenzimă.

   CoQ10 este utilizată de către celulele organismului uman pentru a produce energia de care acestea au nevoie pentru a crește și a rămâne sănătoase. CoQ10 are de asemenea, o proprietate antioxidantă care protejează celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi. Radicalii liberi pot provoca deteriorarea ADN-ului unei celule care este adeseori relaționată cu apariția cancerului. CoQ10 protejează organismul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și prin urmare, reduce riscului de apariție a cancerului.

   CoQ10 se găsește în toate țesuturile organismului, dar este mai ales concentrată în inimă, ficat, rinichi, pancreas și plămâni. CoQ10 se găsește, de asemenea și în următoarele alimente: anșoa, broccoli, somon, sardine, macrou, ulei de soia și arahide. Pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă, cantitatea de CoQ10 din organism tinde să scadă din cauza deficitului de vitamina B6. Vitamina B6 poate fi obținută din năut, fructul de avocado, pește, roșii și semințele de floarea-soarelui.

  Cum acționează CoQ10 împotriva cancerului?

   CoQ10 a fost descoperită în anul 1957, dar cercetătorii nu au descoperit beneficiile sale ca agent anti-cancer până în anul 1961. De atunci, au fost efectuate numeroase studii pentru a determina rolul CoQ10 împotriva cancerului.

   În timpul primei sale descoperiri în anii 1960, s-a constatat că pacienții care sufereau de mielom, limfom și alte tipuri de cancer - cum ar fi: cancerul cerebral, pulmonare, pancreatic, de sân, colon, rinichi și prostată - aveau niveluri mai scăzute de CoQ10 sânge.

   Studiile medicale realizate au indicat faptul că CoQ10 poate fi utilizată pentru a ajuta la stimularea sistemului imunitar. Ca rezultat, CoQ10 a devenit una dintre terapiile adjuvante pentru combaterea cancerului. O terapie adjuvantă este un tratament auxilar administrat după tratamentul primar pentru a mări procesul de vindecare a pacientului.

   Deoarece CoQ10 este un antioxidant puternic, această coenzimă poate fi capabilă să prevină creșterea celulelor canceroase într-un mod unic. Au fost efectuate câteva studii pe animale de laborator pentru a se testa eficacitatea coenzimei Q10 în ceea ce privește prevenirea cancerului.

   Majoritatea acestor studii de laborator au vizat identificarea structurii chimice și fiziologice a coenzimei Q10 în organism. Pe baza studiilor realizate pe animale, CoQ10 a îmbunătățit dramatic sistemul imunitar și prin urmare, a ajutat organismul să lupte împotriva anumitor tipuri de infecții, precum și împotriva cancerului.

   Un alt studiu pe animale a arătat că CoQ10 poate proteja în mod eficient mușchiul inimii de deteriorarea celulară cauzată de medicamentul anticanceros numit doxorubicină. Studii suplimentare la animale și la laborator au stabilit că substanțele analoage coenzimei Q10 au inhibat creșterea celulelor tumorale. În consecință, cercetătorii au investigat efectul CoQ10 asupra pacienților umani diagnosticați cu cancer.

   CoQ10 a fost testată ca agent de protecție în rândul pacienților cu cancer care luau medicamentul anticancer numit doxorubicină. Doxorubicina este un medicament antraciclinic despre care se știe că induce toxicitate cardiacă prin interferarea cu reacțiile biochimice generate de energia mitocondriilor musculare ale inimii. Mitochondriile sunt considerate a fi „centralele” celulelor, deoarece oferă energie întregului sistem corporal. Rezultatele au arătat că toxicitatea cardiacă a fost redusă prin suplimentarea cu CoQ10.

   Pe baza unui studiu efectuat în Danemarca, 32 de femei afectate de cancer de sân au primit un program suplimentar nutrițional constând din vitamine, minerale, acizi grași esențiali și CoQ10 împreună cu tratamentul primar. Rezultatele acestui studiu au arătat că participantele au folosit mai puține analgezice în tratamentul lor și că nu au pierdut în greutate. De asemenea, s-a raportat că au fost șase paciente care au prezentat semne de regresie tumorală și toate participantele la studiu au supraviețuit cel puțin doi ani după realizarea acestui tratament.

   Un alt studiu a fost efectuat în Canada pentru a se determina efectele unei combinații de suplimente, inclusiv CoQ10, la 90 de femei diagnosticate cu cancer mamar. Femeile din cadrul acestui studiu au primit doze mari de vitamine, minerale și CoQ10 împreună cu tratamentul lor standard. Când situația lor a fost comparată cu 180 de femei care nu au luat doze mari de suplimente combinate, nu a existat nicio dovadă statistică semnificativă care să indice eficiența singulară a CoQ10 ca agent anti-cancer. Cu toate acestea, studiile efectuate până în prezent pe pacienții umani au arătat că CoQ10 joacă un rol important împotriva cancerului atunci când este combinată și cu alte suplimente alimentare.

  Alte afecțiuni care pot fi tratate cu CoQ10

   Această coenzimă puternică este recomandată atât pentru prevenirea și combaterea cancerului, însă studiile sugerează că CoQ10, administrată singură sau combinată cu alte terapii, poate fi benefică și pentru tratarea următoarelor afecțiuni:

   - Încetinirea procesului de îmbătrânire. Datorită puterii antioxidante a CoQ10, se poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire. Atunci când radicalii liberi din organism sunt distruși, celulele sunt păstrate într-o stare de sănătate, împreună cu un nivel de energie și vitalitate mult îmbunătățit.

   - Prevenirea atacurile de cord ulterioare. Dacă ați avut atacuri de cord anterioare, suplimentele cu CoQ10 ar putea fi cea mai bună măsură preventivă pentru a vă proteja . Pe baza unui studiu clinic, persoanele care au început o suplimentare zilnică cu CoQ10 în decurs de trei zile după un infarct au fost mai puțin susceptibile de a avea atacuri de cord ulterioare și dureri în piept. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că cei care au luat suplimente cu CoQ10 au fost mai puțin probabil să moară de boli de inimă. Cu toate acestea, înainte de a lua suplimente cu CoQ10 pentru a preveni episoadele de atac de cord, consultați-vă medicul.

   - Tratarea insuficienței cardiace. Insuficiența cardiacă este un tip de boală cardiovasculară în care inima nu reușește să pompeze sânge, ducând în mod frecvent la blocarea sângelui în diferite părți ale corpului, cum ar fi plămânii și picioarele. Persoanele cu insuficiență cardiacă au de obicei niveluri scăzute de CoQ10. Studiile clinice au demonstrat că suplimentele CoQ10 sunt eficiente pentru reducerea lichidului acumulat în plămâni și combat umflarea picioarelor. Odată ce aceste zone sunt îmbunătățite, puteți respira mai ușor, iar capacitatea de efort va fi mărită. Cu toate acestea, suplimentele CoQ10 nu trebuie utilizate pentru a trata insuficiența cardiacă. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru posibilele planuri de tratament.

   - Reducerea tensiunii arteriale ridicate. CoQ10 s-a dovedit a fi eficientă pentru scăderea tensiunii arteriale ridicate, dar poate dura între 4 și 12 săptămâni înainte de orice îmbunătățire semnificativă. Pe baza unei revizii analitice, s-a dovedit că CoQ10 poate reduce tensiunea arterială sistolică până la 17 mmHg și tensiunea arterială diastolică până la 10 mmHg. Deși acest lucru pare promițător, consultați-vă medicul atunci când luați decizii importante de tratament.

   - Îmbunătățirea nivelul de zahăr din sânge. CoQ10 poate fi benefică pentru pacienții diabetici deoarece îmbunătățește nivelul zahărului din sânge, precum și sănătatea inimii și echilibrează tensiunea arterială.

   - Este utilă în cazul chirurgiei cardiace. Studiile sugerează că CoQ10 poate fi administrată înainte de o intervenție chirurgicală asupra inimii, deoarece întărește efectiv funcția inimii și stabilizează ritmul cardiac.

   - Ajută la vindecarea mai rapidă a gingiilor. Dacă aveți probleme cu gingiile, cum ar fi umflarea, înroșirea, sângerarea și durerea, suplimentele cu CoQ10 pot ajuta deoarece sunt eficiente în repararea țesuturilor gingivale.

   Alte utilizări ale coenzimei Q10. Alte studii sugerează că CoQ10 poate avea succes în combaterea HIV / SIDA prin stimularea sistemului imunitar. Persoanele diagnosticate cu HIV / SIDA sunt cunoscute ca având un sistem imunitar slăbit ca urmare a virusului SIDA. CoQ10 poate fi, de asemenea, utilizată pentru tratarea migrenelor, a bolii Parkinson și pentru stimularea fertilității masculine.

  Cum se administrează CoQ10?

   Copiii sub vârsta de 18 ani nu au voie să utilizeze suplimente cu CoQ10 decât dacă acest lucru este prescris de un medic. Adulții, pe de altă parte, cu vârsta de 19 ani și peste, pot să administreze zilnic între 30 și 200 mg de CoQ10. Deoarece CoQ10 este un supliment solubil în grăsimi, se recomandă să se administreze cu alimente care conțin un minimum de grăsimi.

   Când luați suplimente de CoQ10, este posibil să apară aceste reacții adverse minore: oboseală, greață, amețeli, insomnie, erupții cutanate, sensibilitate la lumină, iritabilitate, dureri de cap, arsuri la stomac și dureri în partea superioară a abdomenului. Nu există efecte secundare grave care au fost înregistrate pentru utilizarea suplimentelor CoQ10, dar pentru a evita posibilitatea unor complicații grave, consultați un medic. CoQ10 suplimente ar putea să nu funcționeze bine cu anumite medicamente care pot slăbi efectele suplimentelor CoQ10. De asemenea, CoQ10 poate fi contraindicată persoanelor care iau medicamente pentru subțierea sângelui, precum și femeilor însărcinate.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult