Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Gheara-mâței, remediu contra cancerului

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni

  Gheara-mâței, remediu contra cancerului Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zonele tropicale din America de Sud și din America Centrală și care are niște spini asemănători unei gheare de pisică. Numele științific al acestei plante este Uncaria tormentosa și este o plantă medicinală extrem de utilă, iar scoarța și rădăcina sa conțin principii active importante.

   Gheara-mâței este folosită în Europa și America începând cu anii 90, ca remediu complementar în terapiile contra cancerului și a altor boli relaționate cu slăbirea sistemului imunitar și cu inflamația. În cadrul fitoterapiei sau a medicinii naturiste, această plantă medicinală este utilizată pentru tratarea unui întreg evantai de boli și afecțiuni.

   Observație importantă: În ceea ce privește folosirea acestei plante medicinale, trebuie să menționăm faptul că mai există un tip de plantă similară care se numește Uncaria quaianensis și care crește în Guyana, dar care nu are aceleași caracteristici ca și Uncaria tormentosa deoarece îi lipsește un compus potențial important. De asemenea există și o varietate chinezească ce are compuși similari cu gheara-mâței (Uncaria tormentosa) dar care se numește Uncaria rhyncophylla. De aceea este necesar să verificați cu atenție atunci când cumpărați produse care conțin gheara-mâței să fie specificată doar denumirea de Uncaria tormentosa.

  De ce este atât de specială această plantă medicinală?

   Gheara-mâței sau Uncaria tormentosa este o plantă adaptogenă și este un remediu puternic care reglează sistemul imunitar, fiind foarte eficientă în tratarea a numeroase patologii. Capacitatea curativă a acestei plante medicinale este cunoscută demult de indigenii care o includeau în multe tratamente naturiste, mai ales pentru stimularea sistemului imunitar și ca remediu antiinflamator. Totuși, administrată în doze ridicate, gheara-mâței sau Uncaria tormentosa are o acțiune contraceptivă.

   Uncaria tormentosa conține așa-numiții alcaloizi indolici, care îmbunătățesc capacitatea globulelor albe de a distruge agenții patogeni (Natural Killers). Un fapt interesant este acela că alcaloizii indolici au fost patentați de către un cercetător de la Universitatea din Innsbruck (Austria) datorită dovezilor științifice despre acțiunea lor asupra sistemului imunitar. Acest cercetător (Klaus Keplinger) are o vastă experiență profesională în ceea ce privește principiile active ale acestei plante pentru tratarea Herpesului Zoster, a Herpesului Simplex, a candidozei sistemic, a sarcomului Kaposi și a virusului HIV.

  Care sunt beneficiile generale ale acestei plante?

   Un medic din Statele Unite, Dr. Brent W. Davis care folosește această plantă medicinală de ani de zile se referă la această plantă ca fiind un remediu naturist excepțional deoarece are caracteristici notabile de curățare a întregului tract intestinal și pentru echilibrarea tuturor problemelor stomacale și intestinale. Gheara-mâței este recomandată de către acest specialist mai ales în cazul diverculitei, Helicobacter Pylori, hemoroizilor, disbiozei intestinale, parazitozelor intestinale, ulcerelor, colitei, gastritei, bolii lui Crohn, diareei, fistulelor anale, etc. De asemenea, gheara-mâței sau Uncaria tormentosa s-a dovedit a fi eficientă pentru prevenirea atacurilor cerebrale și a infarctului prin reducerea cheagurilor de sânge.

   Gheara-mâței combate de asemenea acțiunea nocivă a radicalilor liberi, fiind foarte eficientă în combaterea proceselor inflamatorii, a proceselor canceroase, în stările febrile și când există o expunere la radiații ionizante.

   De asemenea, cercetătoarea Donna Schwontkowki face referire la gheara-mâței sau Uncaria tormentosa ca fiind una dintre comorile curative naturale pe care ni le oferă pădurea amazonică și o cataloghează ca fiind “una dintre cele mai puternice plante medicinale pentru întărirea sistemului imunitar”. Conform cercetărilor sale, gheara-mâței sau Uncaria tormentosa se distinge deoarece:

   - Este un puternic remediu antiviral mai ales dacă este administrat în etapele de început ale unei răceli sau gripe, atunci când apar simptomele de oboseală, dureri musculare, febră, indispoziție generală, iritarea gâtului, etc.

   - Ajută la stabilizarea din punct de vedere emoțional și combate eficient stresul și efectele sale negative.

   - Este un excelent remediu care ajută la combaterea infecțiilor în cazul pacienților diagnosticați cu SIDA.

   - Are o capacitate testată de a reduce chisturile și tumorile de la nivelul pielii.

   Uncaria tormentosa se pare că depășește unele proprietăți curative pe care le au și alte plante sau remedii naturiste precum Pau d’Arco, Echinaceea, Goldenseal, Astragalus, Ginsengul siberian, cartilajul de rechin, acidul caprilic, etc.

   Așa cum afirmă în cartea sa intitulată “Vibrational healing”, medicul Richard Gerber din Michigan (Statele Unite) numește gheara-mâței sau Uncaria tormentosa ca fiind “un remediu naturist unic” și care este utilizat de mii de ani de locuitorii din Peru. Dr. Gerber subliniază beneficiile acestei plante medicinale în cazul artritei și a persoanelor care suferă de dureri articulare.

   Totodată, dr. Gerber sugerează faptul că gheara-mâței poate fi de mare folos pentru combaterea efectelor secundare ale radiațiilor și ale chimioterapiei în cazul tratamentelor contra cancerului.

  Principiile active din gheara-mâței

   - Alcaloizi oxindolici: dihidrocorinanteina, izorincofilina, pteropodina, mitrafilina, rincofilina, speciofilina, hirsutina, isomitrafilina, N-oxid-izomitrafilina, N-oxid-dihidrocorinanteina, N-oxid-hirsutina, uncarina F, yohimbina

   - Alcaloid indolic: 5-alfa-Carboxi-strictozidina

   - Heterozide ale acidului quinovic

   - Triterpeni

   - Steroizi: beta-sitosterol, campesterol, stigmasterol, colesterol

   - Acizii ursolic și oleanolic

   - Polifenoli și proantocianidine

   Observație: Așa cum am menționat anterior, există și alte varietăți de Uncaria care nu sunt însă gheara-mâței. Dacă cumpărați produse care conțin gheara-mâței, asigurați-vă de faptul că acestea conțin planta numită Uncaria tormentosa și nu Uncaria guianensis.

   Femeile însărcinate nu au voie să consume această plantă medicinală, deoarece poate determina pierderea sarcinii. De asemenea, dacă luați vreun medicament anticoagulant sau vreun supresor al sistemului imunitar nu se recomandă să folosiți gheara-mâței. În orice caz, cel mai bine este să consultați anterior un medic.

  Care sunt proprietățile terapeutice ale ghearei-mâței?

   Specialiștii au demonstrat că unii alcaloizi din gheara-mâței cum sunt mitrafilina, rincofilina, hirsutina sau izorincofilina, precum și acidul quinovic au capacitatea de a stopa proliferarea celulelor cancerigene și de a induce moartea celulară în cazurile de leucemie limfoblastică în cazul pacienților umani.

   Proprietățile terapeutice ale ghearei-mâței sunt numeroase, însă dintre acestea se remarcă faptul că consumul ceaiului preparat din această plantă medicinală reduce mult probabilitățile de a suferi de cancer, în special în cazul persoanelor fumătoare.

  La nivel general, gheara-mâței stimulează în mod eficient sistemul imunitar, fiind un excelent remediu antibiotic natural.

   Această plantă medicinală ajută la eliminarea oricărui virus sau bacterie și este în special eficientă pentru eliminarea herpesului zoster și a herpesului genital, pentru combaterea bolilor aparatului respirator, precum alergiile, astmul, sinuzita și tusea, dar și a bolilor aparatului urinar precum cistita sau prostatita.

   Gheara-mâței ajută la stimularea circulației sanguine și este foarte recomandată pentru prevenirea anginei pectorale, a trombozei sau a arteroesclerozei și la reducerea agregării plachetare. De asemenea, gheara-mâței are proprietăți terapeutice care ajută la combaterea artrozei și a artritei. Totodată, această plantă medicinală are proprietăți benefice pentru sănătatea prostatei, pentru persoanele care doresc să slăbească și pentru îngrijirea pielii.

  Beneficiile ghearei-mâței contra cancerului

   Unele preparate comerciale care conțin gheara-mâței pot fi combinate cu alte tratamente chimioterapeutice tradiționale, ajutând la reducerea mărimii chisturilor și a tumorilor canceroase.

   Gheara-mâței se recomandă mai ales în cazul persoanelor care urmează tratamente de chimio sau radioterapie, deoarece proprietățile curative ale acestei plante ajută la reducerea neplăcutelor efecte secundare pe care le produc aceste tratamente.

   Gheara-mâței are proprietăți anticancerigene datorită faptului că conține unele substanțe active precum acidul quinovic, acidul clorogenic, epicatechinele și rutina care sunt anticanceroase, inhibă creșterea celulelor maligne și ajută în mod eficient la eliminarea substanțelor toxice și a radicalilor liberi din organism.

   Conform studiilor de specialitate realizate, s-a constatat că gheara-mâței stimulează de asemenea răspunsul mitogenic și recuperarea leucocitelor după sesiunile de chimioterapie, precum și repararea ADN-ului.

  Cum se administrează gheara-mâței?

   Modalitatea cea mai simplă de utilizare a acestei plante medicinale este sub formă de infuzie, în doză de o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte. Se recomandă consumul a 2 - 3 căni de infuzie pe zi.

   De asemenea, gheara-mâței se poate combina și cu ceai verde, folosindu-se de exemplu o lingură de gheara-mâței și o lingură de ceai verde la o jumătate de litru de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 5-7 minute, se strecoară si se consumă. Ceaiul verde este de asemenea un aliat natural pentru prevenirea și combaterea cancerului. Mai ales sortimentul de ceai verde numit Sencha este considerat ca fiind cel mai puternic anticancerigen dintre toate tipurile de ceai verde deoarece conține un puternic antioxidant numit EGCG, care conform cercetătorilor, ajută la combaterea cancerului. Studiile medicale efectuate până în prezent au indicat faptul că un consum zilnic de ceai verde reduce riscul de cancer colorectal, de sân, de stomac și de piele.

   Cantitățile necesare pentru a prepara o cană de infuzie din acestă plantă medicinală sunt:

  Ingrediente:

   - 300 ml de apă

   - 3 sau 4 grame de scoarță de gheara-mâței

  Preparare:

   1. Apa se pune la încălzit, iar când atinge punctul de fierbere se ia de pe foc și se adaugă planta.

   2. Se lasă 7-10 minute la infuzat.

   3. Se lasă la răcit, se strecoară și se consumă.

   Dacă doriți să preparați o cantitate mai mare, de exemplu 3 căni care sunt recomandate zilnic, se vor multiplica de 3 ori cantitățile de apă și de plantă (infuzia ce rezultă este indicată pentru o persoană pe parcursul zilei).

   Recomandarea noastră este să nu îndulciți această infuzie cu zahăr alb deoarece este un aliment dăunător pentru sănătate, ci mai degrabă cu miere naturală e albine sau cu extract de stevia.

  Contraindicații pentru gheara-mâței

   - Femeile însărcinate nu trebuie să consume niciun produs care conține gheara-mâței deoarece aceasta poate provoca pierderea sarcinii și puternice contracții uterine.

   - De asemenea, nu este indicată folosirea acestei plante nici de către femeile care alăptează.

   - Gheara-mâței este o plantă contraindicată și pentru pacienții care au suferit transplante de organe sau grefe de piele.

   

  Gheara-mâței este componenta a produsului care lupta împotriva cancerului, Biostem


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult