Articole noi

  Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

  Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

  Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

  Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

  Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

  Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

  Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

  Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Kalanchoe: o plantă cu proprietăți anticancer

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata

  Kalanchoe: o plantă cu proprietăți anticancer Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele alternative contra cancerului. Una dintre aceste plante este Kalanchoe, o plantă care devine tot mai populară pe zi ce trece.

   Denumirea de Kalanchoe este derivată din termenul chinez «kalan-chowi» („care cade și se dezvoltă”). Kalanchoe este o plantă care se dezvoltă cu o extremă ușurință. Frunzele sale conțin un compus organic care este de asemenea prezent și în pielea broaștelor. Acest compus ajută la stoparea înmulțirii și dezvoltării celulelor canceroase.

   Kalanchoe nu este doar numele unei plante, ci și a unui gen din familia Crasulaceae, care cuprinde aproximativ 125 specii diferite, iar majoritatea cresc într-un mediu sălbatic.

   Vă prezentăm în acest articol proprietățile a 3 varietăți dintre cele mai puternice ale plantei Kalanchoe la nivel terapeutic, care conțin fenoli, acetați și flavonoizi (printre alte componente). Aceștia sunt compușii activi care îi conferă plantei Kalanchoe acțiuni antiinflamatorii, hepatoprotectoare, antihemoragice, anticancerigene, antitusive, diuretice, antihistaminice, antiseptice, antidiabetice, antibacteriene, antiulceroase, emoliente, digestive și antivirale.

   Tipurile de Kalanchoe cele mai cunoscute sunt următoarele:

  1. Kalanchoe pinnata

   Nume botanic: Bryophyllum pinnatum. Este cunoscută și sub numele de „planta lui Goethe”, deoarece poetul și botanistul german au studiat-o cu mare interes. În lucrarea sa „Geschichte meiner botanischen Studien” (Istoria studiilor mele botanice) autorul i-a dedicat câteva dintre poeziile sale. El obișnuia să ofere răsaduri de Kalanchoe pinnata vizitatorilor săi.

  2. Kalanchoe daigremontiana

   Nume botanic: Bryophyllum daigremontianum. Acesta este un soi de Kalanchoe a cărui caracteristică este aceea că frunzele sale au pete alungite pe partea posterioară.

  3. Kalanchoe gastonis-bonnieri

   Nume botanic: Bryophyllum gastonis-bonnieri a fost numită în onoarea botanistului Gaston Bonnier. Frunzele acestui soi sunt mult mai mari decât celelalte 2 specii pe care le-am descris anterior.

  Folosirea medicinală a plantei Kalanchoe

   Toate tipurile de Kalanchoe sunt plante cu acțiune sistemică ce acționează la nivel global în corp, ajutând într-o gamă largă de probleme. În mod tradițional, plantele de Kalanchoe sunt folosite pentru a trata:

   - În principal, afecțiuni legate de afectarea celulelor, cum ar fi cancerul;

   - Abcesele, furunculele și tumorile infectate;

   - Infecțiile și arsurile;

   - Rănile profunde și cangrenate;

   - Inflamațiile;

   - Reumatismul;

   - Pietrele la rinichi;

   - Durerile de stomac;

   - Ulcerele;

   - Diareea;

   - Hipertensiunea;

   - Diabetul;

   - Schizofrenia, atacurile de panică sau anxietate.

   Cu siguranță, există mai multe probleme de sănătate în care planta de Kalanchoe joacă un rol bun, deoarece acționează la nivelul afectării celulare. Întregul corp este compus din celule, deci Kalanchoe ar putea fi folosită ca bază pentru orice terapie.

  Studii medicale despre proprietățile anticancer ale plantei de Kalanchoe

   Kalanchoe este o plantă originară din Madagascar și cunoscută în America de Sud drept columbiană, unde a fost folosită cu rezultate mai mult decât pozitive în cazuri severe de cancer și ca un bun substitut pentru chimioterapia agresivă. Această plantă este un antitumoral puternic și regenerator al celulelor bolnave. Există trei specii diferite și la fel de eficiente: Kalanchoe pinnata și Kalanchoe gastonis, Kalanchoe daigremontiana, toate cu o putere mare antitumorală.

   Aceasta din urmă este cea mai utilizată pentru creșterea sa rapidă. Una dintre cele mai importante proprietăți acordate acestora este efectele lor posibile pentru combaterea tumorilor canceroase. Subiect care poate genera controverse, deoarece există persoane care se gândesc de ce nu este folosit de știința medicală acest posibil tratament natural. Toate acestea, în ciuda faptului că s-au efectuat unele studii cu această plantă și se pare că sunt foarte pozitive.

   Site-ul de informații științifice Pharmawords, vorbește despre asta într-o postare din 6 iunie 2010, în care spune, printre altele, că unele specii de Kalanchoe ar putea ajuta în lupta împotriva cancerului și menționează unele studii cu aceste plante.

   De asemenea, Facultatea de Științe a Universității din Malaga (Spania), a studiat această plantă și posibilele sale beneficii în leucemiile limfoblastice. Naturistul Adolfo Perez, în cartea sa intitulată „Kalanchoe, o alternativă naturală la chimioterapie” vorbește și despre virtuțile acestei plante. În plus față de posibilele efecte asupra cancerului, acestor trei specii de Kalanchoe li se acordă și alte beneficii. Pharmawords indică faptul că sucul plantei Kalanchoe pinnata are efect antihistaminic, conform experimentelor efectuate pe celule izolate, este antibacterian, antiinflamator, anti-diabetic, are efecte anti-alergice și antiulceroase.

  Cum se folosește Kalanchoe?

   În scop terapeutic se folosesc frunzele plantei de Kalanchoe atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern, în funcție de afecțiunile pe care doriți să le tratați.

   - Pentru uz extern planta de Kalanchoe se folosește ca un remediu anti-inflamatoriu, antihemoragic, astringent și cicatrizant. În mod normal, frunzele de Kalanchoe se zdrobesc bine. Cu ele puteți face o compresă cu tifon și, de preferință, o cataplasmă pe care să o aplicați pe zonele dureroase. Sau puteți face unguent de casă cu sucul frunzelor, odată zdrobite și turnate printr-un tifon subțire, adăugându-l la unt de shea înmuiat la baia de aburi (cu apă nu mai mult de 50 de grade).

   - Pentru uz intern planta de Kalanchoe se poate utiliza în diverse moduri:

  Frunzele crude pot fi adăugate la salată

  Ca un ingredient în diverse sucuri verzi

  Sub formă de infuzie

   

   Observație: În cazul utilizării plantei de Kalanchoe ca ajutor în tratamentul cancerului, se va utiliza infuzia.

   Doza pentru uz intern este de aproximativ 30 de grame de frunze proaspete de Kalanchoe pe zi sub formă de infuzie. Puteți separa cele 30 gr în trei infuzii înainte de fiecare masă. Aceasta ar însemna câte 3 lingurițe pentru fiecare infuzie.

  Planta de Kalanchoe: contraindicații

   - Kalanchoe este contraindicată femeilor însărcinate datorită acțiunii sale stimulente asupra uterului, ceea ce poate cauza avort spontan.

   - Kalanchoe nu trebuie să fie utilizată în perioade foarte lungi în mod continuu. Dacă este vorba de un tratament, luați 3 săptămâni și faceți 1 săptămână pauză și apoi începeți din nou.

   - Dacă ați suferit de boli de inimă, consultați medicul înainte să începeți un tratament cu Kalanchoe.

   - Aveți grijă la doză: Kalanchoe în cantități mai mari decât cele recomandate poate avea un efect toxic. Există dovezi că doza sigură de Kalanchoe nu depășește 5 grame de frunze per kilogram de greutate pe zi. De exemplu, pentru o persoană de 70 de kg i-ar fi toxice 350 de grame de frunze de Kalanchoe.


  Spirulina – efecte mi…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru c...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din...

  Mai mult

  Semințele și uleiul d…

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu…

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamen...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, u...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacr…

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane c...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, abso...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul …

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus nat...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul…

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în gen...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este rec...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de...

  Mai mult

  Vitamine și minerale c…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului d...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt ...

  Mai mult

  Cuișoarele și preveni…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești mugur...

  Mai mult

  Păpădia și efectele …

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină di...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă…

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales c...

  Mai mult

  Semințe cu proprietă…

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum)...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bo...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratare...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer a...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe ali...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănăta...

  Mai mult

  Puterea anticancerigen…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultim...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este...

  Mai mult

  Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditi...

  Mai mult

  Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un expert în studiul acestei vitamine și este re...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alimente și în unele suplimente alimentare. Vit...

  Mai mult

  5 suplimente naturale c…

    5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindec...

  Mai mult