Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Vitamina D reduce riscul de cancer

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer

   Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de a atrage atenția asupra vitaminei D și asupra rolului crucial pe care îl are această vitamină asupra multor aspecte ale sănătății.

   Carole este considerată o cercetătoare avangardistă în domeniul vitaminei D și este susținută în demersurile sale de numeroși alți oameni de știință. Formarea academică a lui Carole include fizica și matematica și ea este de asemenea proprietara unei afaceri în industria aerospațială. Totuși, interesul său față de vitamina D a rezultat în urma unei experiențe personale: Carole Baggerly este o supraviețuitoare a cancerului de sân și consideră o mare parte a vindecării sale i se datorează aportului adecvat de vitamina D.

   Combinația particulară dintre abilitățile sale executive și de conducere, o educație solidă în domeniul științelor și propriile bătălii din domeniul sănătății, o recomandă pe Carole ca pe o persoană avizată să vorbească despre cercetările recente despre vitamina D. Conform studiilor pe care le-a condus în acest sens, optimizarea nivelelor de vitamina D poate ajuta la prevenirea a mai mult de 16 tipuri diferite de cancer, incluzând aici cancerul de pancreas, de plămâni, de ovare, de sân, de prostată și cancerul de piele.

  Nivelele moderate de vitamina D pot reduce riscul de cancer cu 77%

   S-a demonstrat deja în numeroase rânduri că vitamina D are beneficii clare în ceea ce privește prevenirea multor boli, inclusiv a bolilor cardiace și a diabetului și poate chiar să reducă durerile cronice.

   Teoriile care relaționează deficiența de vitamina D cu cancerul au fost demonstrate și confirmate de mai mult de 200 de studii epidemiologice, iar înțelegerea bazei sale fiziologice derivă din mai bine de 2500 studii de laborator.

   Un studiu în mod particular notabil a fost completat de către Joan Lappe și Robert Heaney în anul 2007. Un grup de femei aflate la menopauză au primit suficientă vitamina D pentru a crește nivelele serice la 40 ng/ml. Aceste femei au experimentat o reducere cu 77% a incidenței de cancer  în general, după doar patru ani. Partea interesantă în acest caz este faptul că 40 ng/ml este un nivel relativ modest. Informații medicale mai recente au sugerat că nivelul seric "cheie" de vitamina D este cuprins între 50 și 70 ng/ml. Înregistrarea acestor rezultate impresionante cu doar 40 ng/ml, subliniază încă o dată cât de puternic și important este efectul vitaminei D pentru funcționarea optimă a organismului.

  Cum se poate preveni cancerul cu Vitamina D?

   Vitamina D are efecte puternice în cazul cancerului de sân, în măsura în care cancerul de sân este descris ca "sindromul deficienței de vitamina D". Bineînțeles și alți factori ai stilului de viață sunt importanți pentru prevenirea cancerului, precum nutriția, exercițiile fizice, somnul corespunzător și controlul stresului. Specialiștii afirmă că aproximativ jumătate dintre femeile care se confruntă cu această boală ar fi putut să o evite cu ajutorul unei alimentații sănătoase și echilibrate, a exercițiilor fizice regulate și având în general o viață sănătoasă cu obiceiuri benefice.

   Totuși, importanța vitală a vitaminei D devine tot mai evidentă pe măsură ce se realizează tot mai multe studii. Carole Baggerly consideră că 90% dintre cazurile obișnuite de cancer de sân sunt relaționate cu o deficiență de vitamina D – ceea ce este 100% prevenibil.

   Aceasta este cu siguranță o declarație profund importantă, deoarece cancerul de sân este tipul de cancer cel mai răspândit în cazul femeilor. Se pare că nivelele adecvate de vitamina D au implicații enorme pentru sănătatea femeilor. Totuși, este necesar să se ia în considerare că acest aspect se referă la tipurile cele mai comune de cancer de sân în comparație cu cancerul de sân inflamatoriu și alte tipuri unice de cancer.

  Vitamina D poate distruge celulele de cancer de sân

   Dr. Cedric F. Garland, de la Moores Cancer Center din cadrul Universității din San Diego California, este un specialist epidemiolog care a relaționat deficiența de vitamina D și cancerul. Conform dr. Garland, în aproape toate tipurile de cancer de sân, vitamina D afectează structura celulelor epiteliale. Aceste celule sunt menținute unite de o substanță similară lipiciului numită E-cadherina, care determină structura celulei. E-cadherina este compusă în principal din vitamina D și calciu.

   Dacă nu aveți în corp suficientă vitamina D, structura se separă, iar aceste celule fac ceea ce sunt programate pentru a supraviețui, și anume se multiplică. Dacă acest proces de creștere (proliferare celulară) iese de sub control, poate determina apariția unui cancer.

   Dacă o persoană are un cancer de sân în progres, suplimentarea cu vitamina D poate ajuta în sensul opririi înmulțirii celulelor canceroase prin intermediul repoziționării E-cadherinei. Odată ce creșterea celulelor canceroase devine mai lentă, sistemul imunitar poate relua controlul asupra celulelor canceroase, eliminându-le. Aceasta este teoria numită DINOMIT a Dr.-ului Garland și a fost susținută și justificată prin numeroase studii ulterioare ale altor cercetători.

  Optimizarea vitaminei D reduce riscul de naștere prematură la jumătate

   Pe lângă faptul că este eficientă pentru prevenirea cancerului, vitamina D mai are unele avantaje importante și pentru femeile însărcinate. Din păcate, în prezent aproximativ 80% dintre femeile însărcinate au deficiență de vitamina D.

   Carol Wagner și Bruce Hollis au studiat efectele nivelelor de vitamina D în cazul femeilor însărcinate, înregistrând rezultate extraordinare. Cercetătorii au administrat 4000 UI de vitamina D unui grup de femei însărcinate, ceea ce s-a dovedit că a redus incidența nașterilor premature cu un procent incredibil de 50%. Aceste rezultate au condus la înființarea unui nou program prenatal în cadrul fundației GrassrootsHealth, numit Protect Our Children Now (Să ne protejăm copiii acum).

   S-a dovedit de asemenea că vitamina D poate ameliora o serie de probleme diferite din perioada de sarcină, reducând riscul de a avea un bebeluș cu o greutate scăzută și reduce probabilitățile unei nașteri prin cezariană. Dacă sunteți însărcinată și aveți un bun nivel de vitamina D3, aceasta înseamnă că oferiți o protecție corespunzătoare bebelușului dumneavoastră, care va continua mult după nașterea sa.

  Importanța nivelului de Vitamina D din sânge

   Factorul cel mai important este nivelul seric de vitamina D. Nu contează cât timp (ca durată) vă expuneți la soare sau cantitatea de vitamina D3 pe care o luați ca supliment alimentar: dacă nivelul seric al acestei vitamine este scăzut, atunci este evident că aveți o deficiență. Unica modalitate de a ști dacă nivelul seric de vitamina D este adecvat, rămân testele medicale. Până în prezent, nu se cunoaște de ce în general persoanele diferă atât în ceea ce privește răspunsurile serice de vitamina D.

   Până când știința va descoperi și aceste aspecte, singurul mod de a determina nivelul seric de vitamina D este o analiză obișnuită de sânge. Se recomandă să se efectueze această analiză din trei în trei sau din șase în șase luni, deoarece sunt necesare cel puțin trei luni până când nivelul de vitamina D se stabilizează în sânge.

   Valoarea care este de dorit este cuprinsă între 50 și 70ng/ml. Sunt necesare mai multe studii pentru a clarifica beneficiile de a obține un nivel seric mai mare de 50, 60 și 70 - în termenii în care produc beneficii specifice la fiecare creștere. Având o valoare de vitamina D mai mare de 20, înseamnă că nu sunteți rahitic. Dacă valoarea este mai mare de 30, gingiile sunt sănătoase, iar dacă aveți o valoare de aproximativ 40, veți avea mari beneficii contra cancerului.

   Pentru a obține un interesant grafic care prezintă prevenirea bolilor cu ajutorul nivelului seric de vitamina D, pe baza cercetărilor efectuate până în prezent, puteți vizita pagina web a fundației GrassrootsHealth.

  Cum putem optimiza nivelele de vitamina D?

   Cea mai bună modalitate de a vă optimiza nivelul de vitamina D este prin intermediul expunerii protejate la soare. Un studiu canadian a arătat că femeile care au fost expuse cel mai mult la soare în timpul adolescenței și vârstei adulte aveau un risc cu aproximativ 70% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

   Ca regulă  generală, este necesar să ne expunem aproximativ 40% din suprafața corpului la soare timp de 20 minute între orele 9 am și 11 am, atunci când soarele nu este periculos. Vitamina D se activează în piele, iar vitamina D activată influențează genele pielii și ajută la prevenirea diverselor anormalități pe care le cauzează razele ultraviolete. Ca rezultat, evitarea soarelui devine un factor care determină în mod paradoxal cancerul de piele.Vitamina D pe care corpul o produce ca răspuns la radiațiile UVB este o protecție naturală contra melanomului. Dacă folosiți o loțiune de protecție solară, oferiți-i corpului oportunitatea să producă vitamina D înainte de a aplica loțiunea respectivă, iar ulterior asigurați-vă că folosiți o cremă solară care să vă protejeze eficiente de radiațiile UVB și UVA.

   Nu se recomandă expunerea la aparatele și cabinele de bronzat. Aceste aparate de bronzat care se întâlnesc în centrele de estetică și înfrumusețare emit radiațiile ultraviolete (UV) care cresc în mod semnificativ riscul apariției și dezvoltării cancerului de piele. Ceea ce ar trebui să constituie un semnal de alarmă este faptul că s-a demonstrat că unele tipuri de cabine solare pot emite între 10 și până la 15 ori mai multe radiații decât soarele în miezul zilei.

   Dacă luați suplimente orale care conțin vitamina D3, studiile medicale recente au sugerat că adulții au nevoie de aproximativ 8000 UI de vitamina D3 zilnic, în scopul de a obține nivele serice mai mari de 40 ng/ml. De asemenea, luați în considerare faptul că dacă luați suplimente cu vitamina D, este necesar să creșteți și consumul de vitamina K2, fie prin intermediul alimentației sau a suplimentelor alimentare.

   Deficiența de vitamina K2 este în realitate cea care produce simptomele de toxicitate în cazul vitaminei D, care include calcificarea care poate determina îngroșarea arterelor. În general, suplimentele cu vitamina D3 sunt sigure pentru sănătate. Inclusiv conservatorul Institut de Medicină din Statele Unite a concluzionat că un maxim zilnic de 10000 UI de vitamina D nu reprezintă niciun risc de efecte adverse.

   Proporția ideală sau optimă între vitamina D și vitamina K2 a fost o temă dezbătută de Dr. Kate Rheaume-Bleue, autoare a cărții Vitamin K2 and the Calcium Paradox: How a Little Known Vitamin Could Save Your Life (trad.Vitamina K2 și paradoxul calciului: cum o vitamină puțin cunoscută poate să vă salveze viața). Dr. Kate Rheaume-Bleue sugerează că 150-200 micrograme de K2 administrate zilnic reprezintă necesarul de vitamina K2 pentru o persoană sănătoasă, în cazul în care aceasta nu ia un supliment de vitamina D. Autoarea subliniază faptul că unele din aceste micrograme pot fi consumate prin intermediul alimentelor, cum sunt legumele fermentate.

   În loc de concluzie, subliniem încă o dată importanța fundamentală a vitaminei D pentru menținerea unei sănătăți optime și pentru prevenirea cancerului. De exemplu, Dr. William Grant de la Centrul de Cercetare a Sănătății, Nutriției și Luminii Solare (Sunarc) a estimat că dacă toate persoanele din Statele Unite ar avea nivelul de vitamina D de 40 nano grame per mililitru (ng/ml), s-ar putea salva anual aproximativ 150.000 de vieți.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult