Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Substanțe cancerigene

Legătura dintre anticoncepționale și cancerul de sân

Scris de Ayurvedic Medica

Ce sunt anticoncepționalele orale?

Legătura dintre anticoncepționale și cancerul de sân Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt administrate pe cale orală pentru a preveni sarcina. Anticoncepționalele evită sarcina prin inhibarea ovulației și, de asemenea, împiedicând sperma să treacă prin colul uterin. Cel mai frecvent prescris tip de contraceptiv oral în Statele Unite conține versiuni sintetice ale hormonilor feminini naturali estrogen și progesteron. Acest tip de pilulă se numește adeseori "pilulă anticoncepțională orală combinată". Un alt tip de contraceptiv oral, numit uneori mini-pilulă, conține numai progestin, care este o versiune sintetică a progesteronului.

Țigările electronice conțin substanțe cancerigene

Scris de Ayurvedic Medica

Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate

Țigările electronice conțin substanțe cancerigene Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind o alternativă mai sigură față de țigările tradiționale. Cu toate acestea, cercetările recente pun la îndoială siguranța lor reală, unii cercetători afirmând că vaporii conțin substanțe cancerigene care pot persista în organism. Multe studii efectuate în ultimii ani au constatat că, în ciuda faptului că sunt promovate ca o alternativă mai sigură la țigările tradiționale, țigările electronice ascund efectiv numeroase amenințări la adresa sănătății. Un studiu pe care revista Medical News Today l-a publicat recent a arătat că aromele din țigările electronice sunt toxice atunci când este vorba despre sănătatea inimii.

14 factori cancerigeni

Scris de Ayurvedic Medica

Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului

14 factori cancerigeni Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depășit numai de bolile de inimă. Această boală gravă afectează în mod fundamental felul în care celulele noastre cresc și se divid, influențându-le cu tenacitate. Toate cancerele apar din cauza unor leziuni genetice sau mutații ale ADN-ului.

 Multe cazuri de cancer sunt determinate de defectele genetice și de predispozițiile transmise de la o generație la alta sau sunt stimulate de schimbările genetice care apar în viața noastră. Cu toate acestea, știm, de asemenea, că inhalarea anumitor substanțe toxice, consumul unor alimente procesate și chiar utilizarea unor tipuri de materiale plastice crește riscul producerii unui cancer mortal.

 Vă prezentăm în acest articol 14 agenți sau factori care cresc probabilitatea apariției unor tipuri de cancer. Iată care sunt aceștia:

Consumul de alcool și apariția cancerului (III)

Scris de Ayurvedic Medica

Consumul de alcool și apariția cancerului (III)

Consumul de alcool și apariția cancerului (III) Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool:

5. Cancer de colon și de rect:

 Unele publicații indică faptul că administrarea a mai mult de trei băuturi pe zi reprezintă un factor de risc pentru apariția polipilor în colon, atât de mult încât poate fi de până la de 3 ori mai mare la cei care consumă băuturi decât la cei care nu consumă alcool, iar dacă este asociat cu fumatul, riscul poate fi de până la 12 ori mai mare. De cele mai multe ori, acești polipi pot fi adenoame (tumori benigne), care pot degenera în cancer.

Cancerul și consumul de grăsimi (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Ce sunt mai exact grăsimile?

Cancerul și consumul de grăsimi (I) Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutritive esențiale pentru dezvoltarea organică. Aceste alimente esențiale sunt următoarele:

 1. Proteine (protide). Inclusiv aminoacizi esențiali

 2. Hidrați de carbon (glucide).

 3. Grăsimi (lipide).

 4. Vitamine (Hidrosolubile și liposolubile).

 5. Minerale.

 6. Apă.

Consumul de alcool și apariția cancerului (II)

Scris de Ayurvedic Medica

  Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool

1. Cancer al cavității bucale, de faringe și laringe:

Consumul de alcool și apariția cancerului (II) Se știe că tutunul (atât fumat, cât și mestecat) și alcoolul, împreună sau separat, joacă un rol important în debutul leucoplaziei orale (o formă precanceroasă a cavității bucale). Într-un spital de veterani din Statele Unite, s-a constatat că cele mai multe dintre aceste tipuri de cancer au apărut în cazul pacienților care au fost de obicei fumători înrăiți și în cazul consumatorilor cronici de alcool. Dar alcoolul, pe lângă tutun nu este responsabil doar pentru cancerul cavității bucale ci, de asemenea și pentru cancerul faringelui, laringelui și esofagului.

Consumul de alcool și apariția cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Cum se metabolizează alcoolul în organism?

Consumul de alcool și apariția cancerului (I) În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancerului.

 Absorbția alcoolului, dacă este consumat fără alte alimente, este foarte rapidă, iar după 90 de minute, tot alcoolul este absorbit de către organism. Dacă este însoțit de consumul unor alimente, poate dura până la trei sau patru ore ca organismul să îl absoarbă complet. Odată ce este absorbit în organism, alcoolul este distribuit prin toată apa din corp (aproximativ 60% din greutatea noastră). Ei bine, acest alcool este eliminat de plămâni (prin aerul expirat), urină și transpirație în procent de 5 sau 10%, iar restul de 90% este metabolizat de către ficat, fiind eliminat pe cale biochimică. Acest lucru se poate întâmpla prin diferite căi, după cum urmează:

Eliminarea metalelor grele din corp (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Ce sunt metalele grele?

Eliminarea metalelor grele din corp (I) Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac parte din majoritatea lucrurilor care ne înconjoară, tocmai de aceea pot trece cu ușurință în organismul uman.

 Problemele pot apărea atunci organismul nostru nu reușește să le elimine în totalitate, iar acestea încep să se acumuleze.

 Termenul „metale grele” se referă la orice element chimic metalic care are o densitate relativ ridicată și este toxic sau otrăvitor în concentrații scăzute. În domeniul sănătății, termenul de „metale grele” se aplică inclusiv în cazul metalelor care nu sunt grele (metale ușoare), însă care pot fi toxice pentru sănătatea umană.

Produsele lactate și apariția cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?

 În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă laptele altui mamifer. Pentru ființa umană, singurul lapte care este asimilabil în procent de 100% este laptele matern, care conține toți nutrienții și toate enzimele necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului.

 Un alt aspect important este următorul: calciul din laptele de vacă nu este asimilabil pentru organismul uman, ci dimpotrivă, acesta poate provoca apariția unor boli și afecțiuni de sănătate cum este osteoporoza. De exemplu, s-a constatat că în țările în care se consumă cel mai mult lapte de vacă și produsele derivate din acesta, s-a înregistrat de asemenea și cel mai mare indice de osteoporoză.

Substanțele perturbatoare endocrine (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Substanțele perturbatoare endocrine

Substanțele perturbatoare endocrine (II)

 Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsele pentru îngrijirea personală, în produsele cele mai comune pentru curățenie, în unele alimente sau în apă, iar aceste substanțe pot provoca o acumulare de toxine în corpul nostru.

 Vă prezentăm în continuarea articolului trecut unele dintre cele mai periculoase substanțe perturbatoare ale sistemului hormonal, cum anume acționează acestea și câteva recomandări pentru evitarea lor.

Substanțele perturbatoare endocrine (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin

Substanțele perturbatoare endocrine (I)

 Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare endocrine pot fi întâlnite în produsele pentru îngrijirea personală, în produsele cele mai comune pentru curățenie, în unele alimente sau în apă. Aceste substanțe nocive pot provoca o acumulare de toxine în corpul nostru. Din motive evidente, copiii sunt supuși celui mai mare risc de efecte adverse ale acestor substanțe nocive.

 Grupul de Protecție Ambientală a publicat recent o listă cu cele mai dăunătoare și mai perturbatoare substanțe chimice, cu efecte nocive asupra sistemului hormonal și cu care, din păcate, intrăm frecvent în contact. Iată ce au transmis cercetătorii care au efectuat acest raport:

Alimentele transgenice și cancerul

Scris de Ayurvedic Medica

Alimentele și semințele transgenice

Alimentele transgenice și cancerul

 Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest tip de organisme modificate genetic pot produce cancer.

 Alimentele modificate genetic apărute ca rezultat al ingineriei genetice au capacitatea de a genera specimene sterile odată ce se dezvoltă ca cereale adulte sau plante.

 În acest mod, agricultorii se văd nevoiți să cumpere noi semințe de fiecare dată când doresc să producă noi culturi de plante. Aspectul cel mai nociv este acela că aceste gene pot fi transportate de vânt în polenul plantelor fiind capabil să fecundeze florile plantelor sălbatice și a multor specii pe care le folosim pentru a ne alimenta, transformându-le astfel în entități sterile.

Coloranți și conservanți alimentari periculoși (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)

Coloranți și conservanți alimentari periculoși (II)

 Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingrediente naturale −precum algele roșii marine, din familia rodofitelor- ulterior acesta este procesat în mod sintetic pentru a se obține un preparat mai concentrat. Funcția sa este aceea de a da produselor o textură de gel, care densifică produsele alimentare precum mezelurile, unele deserturi, laptele condensat, unele produse din carne, oțeturile, sosurile, iaurtul și înghețata, printre altele.

Coloranți și conservanți alimentari periculoși (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?

Coloranți și conservanți alimentari periculoși (I)

 Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru a da o anumită densitate și aromă produselor sunt dăunători pentru sănătate. În acest articol vă oferim câteva recomandări referitoare la evitarea coloranților și conservanților periculoși din alimentație.

 În același timp, există o anumită paletă de coloranți care provin din surse naturale, având o origine vegetală sau animală și care sunt total inofensivi, precum riboflavina sau curcumina.

Legătura dintre toxinele ambientale și cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Mediul ambiant și pericolele sale

Legătura dintre toxinele ambientale și cancer

 Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar unele dintre toxinele ambientale cu care ne aflăm în contact în mod obișnuit.

 “Substanțele contaminante din organismele vii acționează ca factori perturbatori, mai precis interferează cu funcționarea corectă a chimiei corporale. Unele dintre aceste substanțe se pot acumula atât de mult timp încât pot fi transmise din generație în generație”, explică medicul oncolog Natalia Eres. “Nu doar agenții chimici pot avea efecte adverse și pot potența cancerul, ci și radiațiile care se aplică unor alimente pentru a le steriliza și unele câmpuri electromagnetice, precum cele derivate din telefonia mobilă care pot fi periculoase”, adaugă dr. Joan Vidal.