Îndulcitorii artificiali au potențial cancerigen
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 975
Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali?
Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care arată că îndulcitorii artificiali pot crește riscul de a dezvolta cancer. Mulți oameni fac greșeala de a crede că, deoarece produsele îndulcite artificial au mai puține calorii, acestea sunt fără zahăr și sunt mai sănătoase. Cu toate acestea, există tot mai multe dovezi că ratele în creștere ale obezității și bolilor cardiovasculare sunt legate de consumul de produse care conțin îndulcitori artificiali.
Îndulcitorii artificiali au devenit mai populari după ce mii de studii de-a lungul mai multor decenii au arătat că zahărul cauzează multe probleme. Deoarece industria zahărului a manipulat cu succes dovezile și a indus publicul în eroare, a creat și o cerere pentru îndulcitori artificiali fără calorii.
Legătura dintre anticoncepționale și cancerul de sân
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 1937
Ce sunt anticoncepționalele orale?
Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt administrate pe cale orală pentru a preveni sarcina. Anticoncepționalele evită sarcina prin inhibarea ovulației și, de asemenea, împiedicând sperma să treacă prin colul uterin. Cel mai frecvent prescris tip de contraceptiv oral în Statele Unite conține versiuni sintetice ale hormonilor feminini naturali estrogen și progesteron. Acest tip de pilulă se numește adeseori "pilulă anticoncepțională orală combinată". Un alt tip de contraceptiv oral, numit uneori mini-pilulă, conține numai progestin, care este o versiune sintetică a progesteronului.
Țigările electronice conțin substanțe cancerigene
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2153
Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate
Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind o alternativă mai sigură față de țigările tradiționale. Cu toate acestea, cercetările recente pun la îndoială siguranța lor reală, unii cercetători afirmând că vaporii conțin substanțe cancerigene care pot persista în organism. Multe studii efectuate în ultimii ani au constatat că, în ciuda faptului că sunt promovate ca o alternativă mai sigură la țigările tradiționale, țigările electronice ascund efectiv numeroase amenințări la adresa sănătății. Un studiu pe care revista Medical News Today l-a publicat recent a arătat că aromele din țigările electronice sunt toxice atunci când este vorba despre sănătatea inimii.
14 factori cancerigeni
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2481
Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului
Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depășit numai de bolile de inimă. Această boală gravă afectează în mod fundamental felul în care celulele noastre cresc și se divid, influențându-le cu tenacitate. Toate cancerele apar din cauza unor leziuni genetice sau mutații ale ADN-ului.
Multe cazuri de cancer sunt determinate de defectele genetice și de predispozițiile transmise de la o generație la alta sau sunt stimulate de schimbările genetice care apar în viața noastră. Cu toate acestea, știm, de asemenea, că inhalarea anumitor substanțe toxice, consumul unor alimente procesate și chiar utilizarea unor tipuri de materiale plastice crește riscul producerii unui cancer mortal.
Vă prezentăm în acest articol 14 agenți sau factori care cresc probabilitatea apariției unor tipuri de cancer. Iată care sunt aceștia:
Consumul de alcool și apariția cancerului (III)
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2089
Consumul de alcool și apariția cancerului (III)
Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool:
5. Cancer de colon și de rect:
Unele publicații indică faptul că administrarea a mai mult de trei băuturi pe zi reprezintă un factor de risc pentru apariția polipilor în colon, atât de mult încât poate fi de până la de 3 ori mai mare la cei care consumă băuturi decât la cei care nu consumă alcool, iar dacă este asociat cu fumatul, riscul poate fi de până la 12 ori mai mare. De cele mai multe ori, acești polipi pot fi adenoame (tumori benigne), care pot degenera în cancer.
Cancerul și consumul de grăsimi (I)
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2316
Ce sunt mai exact grăsimile?
Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutritive esențiale pentru dezvoltarea organică. Aceste alimente esențiale sunt următoarele:
1. Proteine (protide). Inclusiv aminoacizi esențiali
2. Hidrați de carbon (glucide).
3. Grăsimi (lipide).
4. Vitamine (Hidrosolubile și liposolubile).
5. Minerale.
6. Apă.
Pagina 1 din 5
Îndulcitorii artifici…
Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...
Read moreLegătura dintre antic…
Ce sunt anticoncepționalele orale? Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...
Read moreȚigările electronice …
Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...
Read more14 factori cancerigen…
Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...
Read moreConsumul de alcool și…
Consumul de alcool și apariția cancerului (III) Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...
Read moreCancerul și consumul …
Ce sunt mai exact grăsimile? Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...
Read moreConsumul de alcool și…
Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...
Read moreConsumul de alcool și…
Cum se metabolizează alcoolul în organism? În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...
Read moreEliminarea metalelor …
Ce sunt metalele grele? Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...
Read moreProdusele lactate și …
Care este legătura dintre produsele lactate și cancer? În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...
Read moreSubstanțele perturbat…
Substanțele perturbatoare endocrine Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...
Read moreSubstanțele perturbat…
Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...
Read moreAlimentele transgenic…
Alimentele și semințele transgenice Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...
Read moreColoranți și conserva…
Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407) Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...
Read moreColoranți și conserva…
Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși? Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...
Read moreLegătura dintre toxin…
Mediul ambiant și pericolele sale Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...
Read moreAcidul palmitic creșt…
Legătura dintre alimentație și apariția cancerului Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...
Read more10 ingrediente cancer…
10 ingrediente cancerigene din alimente În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...
Read moreTutunul și cancerul d…
Tutunul și cancerul de plămâni Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...
Read moreCarnea procesată este…
Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea? Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...
Read moreCarnea procesată este…
Ar trebui să renunțăm la carne? În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...
Read moreAlimente periculoase …
Alimentația greșită favorizează apariția cancerului Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...
Read moreAlcoolul crește riscu…
Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...
Read moreParabenii și cancerul…
Ce sunt parabenii? Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...
Read moreRoșiile, un remediu a…
Roșiile, un remediu anticancerigen Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...
Read moreAlimente care pot cau…
Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...
Read moreAcrilamida, pericolul…
Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...
Read moreLegătura dintre grăsi…
Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...
Read moreAspartamul crește ris…
Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...
Read moreProdusele anti-perspi…
Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...
Read more