Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Legătura dintre anticoncepționale și cancerul de sân

  Ce sunt anticoncepționalele orale?

  Legătura dintre anticoncepționale și cancerul de sân Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt administrate pe cale orală pentru a preveni sarcina. Anticoncepționalele evită sarcina prin inhibarea ovulației și, de asemenea, împiedicând sperma să treacă prin colul uterin. Cel mai frecvent prescris tip de contraceptiv oral în Statele Unite conține versiuni sintetice ale hormonilor feminini naturali estrogen și progesteron. Acest tip de pilulă se numește adeseori "pilulă anticoncepțională orală combinată". Un alt tip de contraceptiv oral, numit uneori mini-pilulă, conține numai progestin, care este o versiune sintetică a progesteronului.

  Care este legătura dintre anticoncepționalele orale și cancer?

   Aproape toate cercetările privind relația dintre anticoncepționalele orale și riscul de cancer provin de la studii observaționale, atât studii prospective mari, cât și studii demografice de control al cazurilor. Datele obținute din studiile observaționale nu au putut stabili definitiv că o expunere - în acest caz, la anticoncepționalele orale - provoacă cancerul.

   Iată care sunt datele obținute în urma studiilor realizate în acest sens:

   - Cancerul de sân: o analiză a datelor a mai mult de 150.000 de femei care au participat la 54 de studii epidemiologice a arătat că, în general, femeile care au utilizat vreodată anticoncepționale orale au avut o ușoară (7%) creștere a riscului relativ de cancer mamar comparativ cu femeile care nu au utilizat niciodată anticoncepționale orale. Femeile care utilizează anticoncepționale orale în prezent au manifestat o creștere cu 24% a riscului de cancer pe durata utilizării.Riscul a scăzut după întreruperea utilizării anticoncepționalelor orale și nu a existat o creștere aparentă a riscului la 10 ani de la oprirea utilizării.

   - Analiza datelor din anul 2010 din studiul privind sănătatea asistentelor medicale, care a urmărit mai mult de 116.000 asistente medicale care aveau vârsta între 24 și 43 de ani când s-au înscris în studiu în anul 1989, a constatat, de asemenea, că participantele care au folosit anticoncepționale orale au avut un risc ușor crescut de cancer mamar. Totuși, aproape toate riscurile au fost observate la femeile care au luat un tip specific de contracepție orală, o pilulă "trifazică", în care doza de hormoni se schimba în trei etape pe parcursul ciclului menstrual al unei femei. Un risc crescut asociat cu formulări specifice în trei faze a fost, de asemenea, raportat într-un studiu secundar de control de caz care a utilizat înregistrări medicale electronice pentru a verifica utilizarea contraceptivelor orale.

   - Mai recent, în anul 2017, un mare studiu prospectiv realizat de către cercetătorii danezi a raportat riscuri de cancer mamar asociate cu formulări mai recente de anticoncepționale orale. În general, femeile care au utilizat sau au renunțat recent la utilizarea anticoncepționalelor hormonale combinate au prezentat o creștere de aproape de 20% a riscului relativ de cancer la sân în comparație cu femeile care nu au utilizat niciodată anticoncepționale orale. Riscul crescut a variat de la 0 la 60%, în funcție de tipul specific de pilule hormonale orale combinate. De asemenea, riscul de cancer mamar a crescut în funcție de durata utilizării anticoncepționalelor orale.

   - Cancerul de col uterin: femeile care au utilizat anticoncepționale orale timp de 5 ani sau mai mult au un risc mai mare de cancer de col uterin decât femeile care nu au utilizat vreodată anticoncepționale orale. Cu cât o femeie utilizează mai mult anticoncepționale orale, cu atât mai mult este riscul crescut de cancer de col uterin. Un studiu recent a constatat un risc crescut la 10% pentru mai puțin de 5 ani de utilizare; riscul de 60% a crescut cu 5 până la 9 ani de utilizare, iar riscul s-a dublat pentru 10 ani sau mai mulți ani de utilizare. Cu toate acestea, s-a constatat că riscul de cancer de col uterin scade cu timpul după ce femeile nu mai utilizează anticoncepționale orale.

  Cum influențează anticoncepționalele orale riscul de cancer?

   Estrogenul și progesteronul, care apar în mod natural în corpul unei femei, stimulează formarea și creșterea unor cancere (de exemplu, cancerele care exprimă receptorii pentru acești hormoni, cum ar fi cancerul de sân). Deoarece pastilele pentru controlul nașterii conțin versiuni sintetice ale acestor hormoni feminini, ele pot, de asemenea, crește riscul de cancer. În plus, contraceptivele orale pot crește riscul de apariție a cancerului de col uterin (cancer cervical) prin schimbarea sensibilității celulelor cervicale la infecția persistentă de către tipurile HPV cu risc înalt (care este practic cauza tuturor cancerelor de col uterin).

   Unele cercetări noi au adăugat la creșterea numărului de dovezi că utilizarea contraceptivelor hormonale crește șansele de a dezvolta cancer de sân. În timp ce rezultatele acestui ultim studiu sunt în concordanță cu ceea ce știm deja, studiul s-a axat în principal pe formulările și metodele de administrare care s-au dezvoltat în ultimii douăzeci de ani, ceea ce înseamnă că, chiar și cele mai noi anticoncepționale de pe piață se adaugă la problemă.

   Studiul a fost realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga, care au studiat datele colectate de la aproape 1,8 milioane de femei daneze cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani. Aceste date au fost preluate din Registrul Național de statistică al produselor medicamentoase, cu o medie de urmărire de 11 ani de viață a femeilor începând din 1995, incluzând mai mult de 11.500 de cazuri de cancer de sân. Aceasta este o cantitate mare de date, astfel încât rezultatele nu ar trebui luate ușor, dar este important să le punem în perspectivă.

   Pentru femeile care au luat un tip de anticoncepționale hormonale, riscul de a dezvolta cancer de sân a fost relativ mai mare. Riscul depinde de durata de timp în care se ia contracepția. Dacă durata a fost mai mică de un an, creșterea a fost de aproximativ 9%. Însă dacă durata a fost de mai mult de un deceniu, riscul a crescut semnificativ la 38%.

   Un risc crescut de 38% pare înfricoșător, dar este important de remarcat faptul că riscul general de cancer de sân în rândul femeilor, deși mare în comparație cu alte tipuri de cancer, este încă relativ rar la femeile mai tinere.

   Într-un editorial pentru studiu, David Hunter de la Departamentul de Sănătate a Populației Nuffield a pus rezultatele în perspectivă. El a afirmat următoarele: „În primul rând, riscul de cancer de sân este cu aproximativ 20% mai mare în rândul femeilor care folosesc în prezent anticoncepționale hormonale și cele care nu ar trebui să fie plasate în contextul ratelor scăzute de incidență a cancerului de sân în rândul femeile mai tinere". În cazul femeilor sub 35 de ani, administrarea unui contraceptiv hormonal timp de mai puțin de un an a adăugat doar un caz nou de cancer de sân la 500 000 de femei. Alte riscuri care trebuie luate în considerare includ, de asemenea, vârsta și antecedentele familiale.

   Studiul a făcut tot posibilul pentru a include sarcina și riscurile ereditare, dar nu a inclus factori precum activitatea fizică. Influența antecedentelor familiale de a lua o astfel de contracepție pare, de asemenea, să fie mai puțin semnificativă în rândul femeilor aflate în postmenopauză între 50 și 70 de ani, unde riscul de a dezvolta cancer de sân crește.

   Studiile de acest gen ar trebui să inspire eforturile continue ale industriei medicale de a dezvolta contraceptive fără efecte secundare sau pentru ca întreprinderile să depună eforturi mai mari pentru a aduce mai multe contraceptive masculine pe piață.


  Îndulcitorii artifici…

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

  Read more

  Legătura dintre antic…

  Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

  Read more

  Țigările electronice …

  Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

  Read more

  14 factori cancerigen…

  Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

  Read more

  Cancerul și consumul …

  Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

  Read more

  Consumul de alcool și…

    Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

  Read more

  Eliminarea metalelor …

  Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

  Read more

  Produsele lactate și …

  Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

  Read more

  Alimentele transgenic…

  Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

  Read more

  Legătura dintre toxin…

  Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

  Read more

  Acidul palmitic creșt…

  Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

  Read more

  10 ingrediente cancer…

  10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

  Read more

  Tutunul și cancerul d…

  Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

  Read more

  Alimente periculoase …

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

  Read more

  Alcoolul crește riscu…

  Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

  Read more

  Parabenii și cancerul…

   Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

  Read more

  Roșiile, un remediu a…

  Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

  Read more

  Alimente care pot cau…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

  Read more

  Acrilamida, pericolul…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

  Read more

  Legătura dintre grăsi…

  Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

  Read more

  Aspartamul crește ris…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

  Read more

  Produsele anti-perspi…

  Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

  Read more