Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Substanțele perturbatoare endocrine (II)

  Substanțele perturbatoare endocrine

  Substanțele perturbatoare endocrine (II)

   Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsele pentru îngrijirea personală, în produsele cele mai comune pentru curățenie, în unele alimente sau în apă, iar aceste substanțe pot provoca o acumulare de toxine în corpul nostru.

   Vă prezentăm în continuarea articolului trecut unele dintre cele mai periculoase substanțe perturbatoare ale sistemului hormonal, cum anume acționează acestea și câteva recomandări pentru evitarea lor.

  7. Plumbul

   Plumbul este un element care poate afecta diferite părți ale corpului și există multe simptome care indică o posibilă intoxicație cu acesta. O singură doză ridicată de plumb poate determina apariția unor simptome grave. Totuși, este adeseori întâlnit ca intoxicația cu plumb să fie cauzată de o acumulare lentă, odată cu trecerea timpului, datorită unei expuneri repetitive la mici cantități din acest element. În acest caz, poate fi posibil să nu apară simptome fizice foarte evidente.

   În timp, inclusiv nivelele scăzute de expunere la plumb pot cauza anumite deficiențe mentale în cazul copiilor, iar posibilele probleme de sănătate se înrăutățesc pe măsură ce nivelul acestui element crește în sânge. Conform studiilor de specialitate realizate, plumbul este mult mai dăunător pentru copii decât pentru adulți, dat fiind faptul că poate afecta creierul și sistemul nervos în cazul celor mici. Cu cât copiii au o vârstă mai mică, cu atât mai dăunătoare pot fi efectele plumbului, iar bebelușii și nou-născuții sunt cei mai vulnerabili la acest element toxic.

   Posibilele complicații ale prezenței plumbului în organism includ:

   - Probleme de comportament și de atenție;

   - Un randament școlar scăzut;

   - Probleme auditive;

   - Tulburări renale;

   - Reducerea coeficientului intelectual;

   - Creștere corporală încetinită.

   Simptomele intoxicării cu plumb sunt următoarele:

   - Dureri și colici abdominale (în general, acestea sunt primul semn al unei doze toxica ridicate de intoxicație cu plumb);

   - Comportament agresiv;

   - Anemie;

   - Constipație cronică;

   - Dificultatea de a adormi;

   - Dureri de cap;

   - Iritabilitate;

   - Pierderea abilităților anterioare de dezvoltare (în cazul copiilor mici);

   - Inapetență și lipsă de energie;

   - Reducerea sensibilității simțurilor;

   - Nivelele foarte ridicate de plumb din corp pot determina stări de vomă, mers instabil, slăbiciune musculară, convulsii sau comă.

   Așa cum am menționat anterior, plumbul afectează negativ aproape toate sistemele și organele din corp și a fost relaționat cu o mare varietate de efecte nocive asupra sănătății, inclusiv daune cerebrale permanente, scăderea coeficientului intelectual, avort involuntar, naștere prematură, creșterea tensiunii arteriale, tulburări renale și probleme cu auzul.

   În cazul animalelor, s-a descoperit că plumbul reduce nivelele hormonilor sexuali. Cercetările medicale au demonstrat de asemenea că plumbul poate altera hormonii care reglează sistemul de stres al corpului. Așa cum se știe, perioadele de stres cronic sunt relaționate cu hipertensiunea arterială, cu diabetul, anxietatea și depresia.

   Cum se poate evita? Mențineți locuința curată și aerisită. Vopselele sau zugrăvelile vechi sunt unele dintre principalele surse de expunere la plumb, de aceea se recomandă multă precauție mai ales atunci când se îndepărtează acestea. De asemenea, un filtru bun de apă poate reduce expunerea la plumbul din apa potabilă.

  8. Arsenicul

   Arsenicul, această toxină care are și faima de otravă misterioasă, se găsește în prezent, în mici cantități și în unele alimente sau în unele surse de apă potabilă. În cantități mici, arsenicul poate cauza cancer de plămâni, de piele sau de vezică urinară. De fapt, doar efecte negative. Însă printre efectele mai puțin cunoscute ale arsenicului este și acela de perturbator hormonal. La modul concret, arsenicul poate interfera cu funcționarea normală a hormonilor din sistemul glucocorticoizilor, care reglează modul în care organismul uman procesează zaharurile și carbohidrați. Dar ce înseamnă mai exact aceasta? De exemplu, întreruperea sistemului de glucocorticoizi a fost relaționată cu creșterea/pierderea în greutate, cu pierderea masei de proteine, a imunosupresiei (scăderea sistemului imunitar), rezistența la insulină (care poate conduce la diabet), osteoporoză, încetinirea creșterii în cazul copiilor și cu nivele ridicate de tensiune arterială.

   Cum se poate evita? Reduceți expunerea la arsenic folosind un filtru de apă sau evitați să consumați apă din surse neverificate. De asemenea, optați pentru alimentele care provin din culturi bio sau organice, de fiecare dată când aveți posibilitatea.

  9. Mercurul

   Mercurul, care este un metal natural, însă toxic, se răspândește în principal în aer și în oceane în urma arderii cărbunelui. În timp, mercurul poate ajunge chiar în farfuriile consumatorilor prin intermediul peștelui și a fructelor de mare contaminate.

   Femeile însărcinate sunt cele mai expuse la efectele toxice ale mercurului, deoarece metalul tinde să se concentreze în creierul fătului și poate interfera cu dezvoltarea creierului. Așa cum se știe, mercurul se unește direct cu un hormon particular care reglează ciclul menstrual și ovulația în cazul femeilor, ceea ce interferează cu procesele normale ale acestui hormon. Altfel spus, hormonii feminini nu mai funcționează bine atunci când interferează cu mercurul. Metalul poate avea de asemenea un rol în declanșarea diabetului, deoarece s-a demonstrat că mercurul poate deteriora celulele din pancreas care produc insulina, organ care este esențial pentru capacitatea corpului de a metaboliza zahărul.

   Cum se poate evita? În cazul persoanelor care doresc să consume în continuare pește care să conțină o bună cantitate de grăsimi sănătoase, însă fără pericolul de a fi contaminate cu mercur, somonul sălbatic (care provine din Alaska) sau păstrăvii din păstrăvăriile avizate sunt foarte bune opțiuni.

  10. Pesticidele organofosforate

   Compușii organofosforați neurotoxici au fost produse în mari cantități de către naziști în cazul războiului chimic din cel de-al doilea război mondial și care din fericire, nu a fost utilizate niciodată.

   Atunci când războiul s-a încheiat, oamenii de știință americani au folosit aceeași substanță chimică pentru a dezvolta o varietate de pesticide care să distrugă sistemul nervos al insectelor. În ciuda faptului că multe studii medicale au relaționat expunerea la aceste produse cu efectele asupra dezvoltării creierului, comportamentului și fertilității, totuși aceste pesticide se folosesc în mod comun și în prezent. Câteva dintre diferitele modalități prin care fosfații organici pot afecta corpul uman sunt interferarea cu modul în care testosteronul comunică cu celulele, reducerea nivelelor de testosteron și alterarea nivelelor hormonilor tiroidieni.

   Cum se pot evita? Cumpărând doar produse de proveniență bio sau organică.

  11. Eterii de glicol

   Una dintre consecințele nocive care au fost observate în cazul cobailor de laborator expuși la eterii de glicol a fost reducerea testiculelor și implicit afectarea sistemului reproducător. Cobaii au fost expuși la diverse substanțe chimice numite eteri de glicol, care sunt solvenți întâlniți în mod obișnuit în vopsele, produse cosmetice, produse de curățenie și lichidul de frână. Cercetătorii din Uniunea Europeană au afirmat că unele dintre aceste produse chimice “pot prejudicia fertilitatea sau fătul în cazul ființelor umane”. Unele studii realizate pe un lot de pictori care foloseau cu regularitate produse care conțineau eteri de glicol au evidențiat faptul că în cazul acestora s-au înregistrat anormalități ale analizelor de sânge și o cantitate redusă de spermatozoizi. De asemenea, copiii care sunt expuși la eterii de glicol din cazua unor încăperi proaspăt vopsite sau zugrăvite sunt mult mai predispuși la apariția astmului și a diverselor alergii.

   Cum se pot evita? Prin evitarea produselor care au ingrediente precum 2-butoxietanol (EGBE) și methoxydiglycol (DEGME).


  Îndulcitorii artifici…

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

  Read more

  Legătura dintre antic…

  Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

  Read more

  Țigările electronice …

  Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

  Read more

  14 factori cancerigen…

  Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

  Read more

  Cancerul și consumul …

  Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

  Read more

  Consumul de alcool și…

    Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

  Read more

  Eliminarea metalelor …

  Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

  Read more

  Produsele lactate și …

  Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

  Read more

  Alimentele transgenic…

  Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

  Read more

  Legătura dintre toxin…

  Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

  Read more

  Acidul palmitic creșt…

  Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

  Read more

  10 ingrediente cancer…

  10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

  Read more

  Tutunul și cancerul d…

  Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

  Read more

  Alimente periculoase …

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

  Read more

  Alcoolul crește riscu…

  Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

  Read more

  Parabenii și cancerul…

   Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

  Read more

  Roșiile, un remediu a…

  Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

  Read more

  Alimente care pot cau…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

  Read more

  Acrilamida, pericolul…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

  Read more

  Legătura dintre grăsi…

  Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

  Read more

  Aspartamul crește ris…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

  Read more

  Produsele anti-perspi…

  Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

  Read more