Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

    Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

    Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

     Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

    Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

    Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Alimentele transgenice și cancerul

    Alimentele și semințele transgenice

    Alimentele transgenice și cancerul

     Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest tip de organisme modificate genetic pot produce cancer.

     Alimentele modificate genetic apărute ca rezultat al ingineriei genetice au capacitatea de a genera specimene sterile odată ce se dezvoltă ca cereale adulte sau plante.

     În acest mod, agricultorii se văd nevoiți să cumpere noi semințe de fiecare dată când doresc să producă noi culturi de plante. Aspectul cel mai nociv este acela că aceste gene pot fi transportate de vânt în polenul plantelor fiind capabil să fecundeze florile plantelor sălbatice și a multor specii pe care le folosim pentru a ne alimenta, transformându-le astfel în entități sterile.

     În cazul unor specii de plante se află în mod natural unele substanțe chimice active care au proprietăți toxice însă vorbim de cantități atât de mici care nu sunt periculoase pentru consumul uman sau animal.

     Unele dintre aceste substanțe sunt neurotoxinele, tiramina, inhibitorii enzimatici sau xantinele, printre altele. Ingineria genetică este capabilă să determine ca aceste specii de vegetale să producă nivele mai mari decât normale a acestui tip de substanțe care sunt foarte periculoase pentru sănătate.

     Multe alimente care sunt de origine vegetală conțin unele proteine care au capacitatea de a produce diferite tipuri de alergii.

     În cazul proceselor de tip MP (Proceduri de manipulare genetică) se operează modificări ale acestor proteine făcându-le mai puternice. Cel mai nociv aspect este acela că atunci când se utilizează materialul genetic de această origine pentru a-l transfera diferitelor specii care în mod obișnuit nu erau alergice, noile specii vegetale dobândesc aceleași proprietăți dăunătoare pe care le avea specia donatoare.

    Produsele transgenice cancerigene nu sunt necesare

     Anterior, produsele chimice mai eficiente pentru înlăturarea dăunătorilor aveau un cost ridicat pentru producători și agricultori, iar astfel specialiștii în MP au început să dezvolte o gamă de semințe create în mod artificial care aveau aceleași capacități precum pesticidele utilizate. În acest mod, plantele sunt cele care conțin propriile substanțe insecticide.

     În acest context este ușor să ne dăm seama de pericolele pe care le presupun plantele modificate genetic pentru ființa umană, dar și pentru animale și celelalte specii.

     Se pare că aceste molecule atât de agresive sunt capabile inclusiv să modifice proteinele din organismul uman.

     Lanțurile de ADN și ARN din fiecare dintre celulele noastre sunt formate din lanțuri proteice care folosesc ca materie primă aminoacizii care provin din alimentele pe care le consumăm.

     Tocmai de aceea, modificările care se realizează în moleculele sunt însoțite de mutațiile din noile proteine pe care le generează celulele. Astfel se pot produce mutații genetice în țesuturile umane. Iar una dintre mutațiile genetice cele mai temute și care se poate produce la nivelul oricărui organ al organismului uman poartă numele de cancer.

     Pentru a se evita efectele nedorite ale alimentelor transgenice sau modificate genetic se recomandă să se citească cu atenție etichetele tuturor produselor consumate și să se evite cele care conțin organisme modificate genetic.

     Este bine să se consume cât mai multe alimente proaspete, provenite din culturi ecologice care nu au fost tratate cu pesticide modificate genetic.


    Îndulcitorii artifici…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

    Read more

    Legătura dintre antic…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

    Read more

    Țigările electronice …

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

    Read more

    Cancerul și consumul …

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

    Read more

    Consumul de alcool și…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

    Read more

    Produsele lactate și …

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

    Read more

    Legătura dintre toxin…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

    Read more

    Acidul palmitic creșt…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

    Read more

    Tutunul și cancerul d…

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

    Read more

    Alcoolul crește riscu…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

    Read more

    Parabenii și cancerul…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

    Read more

    Roșiile, un remediu a…

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

    Read more

    Legătura dintre grăsi…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

    Read more

    Aspartamul crește ris…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

    Read more