Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

    Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

    Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

     Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    10 ingrediente cancerigene din alimente

    10 ingrediente cancerigene din alimente

     În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm alimente sănătoase tot timpul. Alimentele procesate și de tip fast-food domină rafturile magazinelor, iar multe dintre fructele și legumele pe care le considerăm sănătoase sunt contaminate cu produse chimice nocive (de exemplu, pesticide).

     A consuma din când în când alimente care au grăsimi nocive extra (cum sunt grăsimile rafinate și/sau hidrogenate) sau zahăr, probabil nu va determina apariția cancerului. Totuși, aceasta presupune să nu se facă un exces din aceste alimente nesănătoase, pentru că în timp, consumul acestora favorizează bolile cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul. Se recomandă de asemenea, citirea cu atenție a etichetelor de pe alimente și evitarea cu orice preț a ingredientelor toxice, carcinogene, care sunt un real pericol pentru sănătate.

     Iată care sunt cele 10 ingrediente cancerigene din alimente pe care trebuie să le evităm dacă dorim să avem o stare bună de sănătate și să prevenim apariția bolilor cronice, inclusiv a cancerului:

    1. Nitritul de sodiu

     Nitritul de sodiu este un conservant care cauzează cancer și care se găsește în carnea procesată, cum este șunca, mezelurile, hamburgerii, cârnații, etc. Nitriții au fost relaționați cu un risc mai mare de cancer de colon. Dacă nu doriți să renunțați la consumul de carne, pentru a vă asigura că nu consumați nitrit de sodiu, optați pentru produse din carne din surse sigure, de proveniență organică și doar de la animale care au fost hrănite cu iarbă.

    2. Aspartamul

     Îndulcitorii artificiali, cum este și aspartamul, oferă zero valoare nutrițională și extrag din organism nutrienții benefici care provin din alte alimente. Atunci când corpul nostru procesează aspartamul în tractul digestiv, alte subproduse nocive sunt create, produse care sunt asociate de exemplu, cu formarea tumorilor cerebrale.

    3. Uleiurile hidrogenate

     Uleiurile hidrogenate, cum este cazul uleiului de soia, uleiul de rapiță și uleiul de porumb, se extrag prin anumite proceduri chimice și sunt modificate pentru a li se ameliora mirosul, consistența și gustul. Aceste uleiuri au un conținut ridicat de acizi grași de tip omega-6 nesănătoși care sunt cunoscute ca factori cauzatori ai bolilor cardiace, ai cancerului și diabetului.

    4. Siropul de porumb bogat în fructoză (JMAF)

     După zaharurile rafinate, siropul de porumb bogat în fructoză (JMAF) este unul dintre principalele ingrediente alimentare de pe piață care cauzează cancer. Acest sirop determină de asemenea, apariția diabetului și a obezității, ambele boli crescând riscul diferitelor tipuri de cancer. Siropul de porumb bogat în fructoză împreună cu zaharurile rafinate cauzează creșteri semnificative ale nivelelor de insulină și alimentează creșterea celulelor canceroase.

    5. Alimentele/organismele modificate genetic (transgenice / OGM)

     În ultimii ani, alimentele modificate genetic au invadat din păcate piața alimentară. Aceste alimente nu au fost niciodată testate pe termen lung înainte de a intra pe piață, însă în prezent se cunoaște faptul că acestea cauzează multe boli care amenință viața, inclusiv cancer. Pe lângă faptul că acest tip de alimente conțin gene mixte care cauzează diverse boli, în mare măsură conțin și toxine care cauzează cancer.

    6. Glifosatul

     Ierbicidele care conțin glifosat sunt vândute și promovate de Monsanto pentru a fi utilizate în culturile transgenice. Totuși, glifosatul este răspândit de asemenea și asupra culturilor convenționale, cum sunt cele de grâu, ovăz și secară.

     În luna martie 2016, Agenția Internațională pentru Cercetare din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a publicat un studiu clasificând glifosatul, împreună cu insecticidele malation și diazinon, ca fiind “probabil cancerigene pentru ființele umane”. Totuși, mulți cercetători afirmă că glifosatul nu este un “probabil” carcinogen, ci mai degrabă un carcinogen dovedit.

    7. Acesulfamul K

     La fel ca aspartamul, acesulfamul K este un îndulcitor modificat, iar în urma testelor de laborator efectuate s-a demonstrat că acesta cauzează tulburări ale sistemului nervos și ale sistemului digestiv și a fost relaționat de asemenea cu apariția cancerului.

    8. Coloranții artificiali

     Coloranții artificiali sunt realizați adeseori din produse derivate din petrol și nu aduc niciun beneficiu nutrițional alimentelor la care sunt adăugați. Un studiu publicat de către Centrul pentru Științe din Statele Unite a informat asupra toxicității a nouă coloranți sintetici folosiți în mod obișnuit în alimente și băuturi. Cercetările medicale au evidențiat faptul că acești coloranți au contribuit la declanșarea unor alergii și la stimularea hiperactivității în cazul copiilor, crescând în același timp riscul de cancer.

    9. Conservanții chimici

     Conservanții chimici cum sunt nitrații, nitriții și benzoații se adaugă la alimentele procesate și mâncarea de tip fast-food sau junk-food pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Aceste produse chimice foarte toxice tind să se acumuleze în corp și să cauzeze anumite deteriorări la nivelul celulelor și al țesuturilor, care pot conduce la diferite tipuri de cancer.

    10. Proteina de soia extrasă cu hexan

     Proteina din soia convențională (non-organică) se extrage cel mai adesea cu hexan, care este un subprodus neurotoxic și explozibil rezultat în urma rafinării benzinei. În cazul ființei umane, hexanul se absoarbe lent pe cale pulmonară și foarte lent prin piele. Efectele critice ale hexanului sunt toxicitatea testiculară și neurotoxicitatea.


    Îndulcitorii artifici…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

    Read more

    Legătura dintre antic…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

    Read more

    Țigările electronice …

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

    Read more

    Cancerul și consumul …

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

    Read more

    Consumul de alcool și…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

    Read more

    Produsele lactate și …

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

    Read more

    Legătura dintre toxin…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

    Read more

    Acidul palmitic creșt…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

    Read more

    Tutunul și cancerul d…

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

    Read more

    Alcoolul crește riscu…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

    Read more

    Parabenii și cancerul…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

    Read more

    Roșiile, un remediu a…

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

    Read more

    Legătura dintre grăsi…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

    Read more

    Aspartamul crește ris…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

    Read more