Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Alimente periculoase pentru sănătate

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului

   Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asupra legăturii directe dintre alimentația greșită și apariția cancerului, recomandând reducerea sau evitarea consumului anumitor mâncăruri sau băuturi. De exemplu, multe alimente au fost promovate de-a lungul anilor ca fiind sănătoase, însă sunt de fapt alimente de tip junk food și sunt periculoase pentru sănătatea noastră. Vă prezentăm în acest articol alimentele care sunt considerate periculoase, mai ales dacă sunt consumate pe termen lung. Iată care sunt acestea:

  Carnea procesată - mezelurile

   Carnea procesată precum salamul, șunca și cârnații este în general preparată din carne de animale crescute în condiții stresante și conține, printre alte ingrediente, conservanți chimici care le mențin proaspete și atractive pentru consumatori, însă pe de altă parte aceștia sunt foarte periculoși pentru sănătate și pot cauza cancer.

   Aceste animale sunt alimentate cu hormoni de creștere, antibiotice și alte medicamente de uz veterinar și sunt crescute în condiții deplorabile, iar în plus, acest tip de carne conține nitrit de sodiu (un conservant foarte utilizat și un agent antimicrobian care oferă cărnii culoarea și gustul) precum și alte arome și coloranți chimici.

   Nitriții se transformă în corp în nitrozamine, care sunt substanțe chimice care pot cauza cancer. Cercetările medicale au relaționat nitriții cu incidențe crescute de cancer colo-rectal, cancer de  stomac și cancer de pancreas. Însă aceasta nu este totul, deoarece majoritatea cărnurilor procesate conțin și alte substanțe chimice considerate factori de risc pentru apariția cancerului și care se formează în timpul gătirii acestor produse. Acestea includ:

   - Amine Heterociclice (HCA este abrevierea în engleză) sunt compuși periculoși din carne sau alte alimente care au fost gătite la temperaturi ridicate. Conform cercetărilor realizate în acest sens, carnea procesată a fost în mod clar asociată cu un risc mai mare de cancer de stomac, de colon și de sân.

   - Hidrocarburi Aromatice Policiclice (HAP este abrevierea în engleză): Multe dintre sortimentele de carne procesată sunt afumate, ceea ce determină formarea de hidrocarburi aromatice policlice sau HAP. HAP se formează de asemenea când alimentele sunt gătite la grătar. Când picăturile de grăsime cad pe cărbuni, acestea cauzează un exces de fum, iar fumul poate transfera hidrocarburile aromatice în carne.

   - Produsele finale de glicare avansată (AGE este abrevierea în engleză): Atunci când alimentele sunt gătite la temperaturi ridicate - inclusiv procesele de pasteurizare sau sterilizare – aceasta determină formarea de AGE în alimente. AGE se acumulează în corp cauzând în timp stres oxidativ, inflamații și o creștere a riscului apariției bolilor cardiovasculare, diabetului și bolilor renale.

   Carnea procesată nu reprezintă o opțiune sănătoasă pentru nicio persoană, iar cel mai bine este să fie evitată complet, aceasta este concluzia unei cercetări științifice realizate în anul 2011 pe mai bine de 7000 de studii clinice care au examinat legătura dintre alimentație și cancer. 

  Margarina

   Grăsimile nenaturale care se găsesc în margarină, untul vegetal  și alte produse asemănătoare se formează în timpul procesului de hidrogenare, transformă uleiurile vegetale lichide într-o grăsime solidă. Grăsimile trans care se găsesc în margarină determină apariția bolilor de inimă, a cancerului, a dezechilibrului hormonal, bolilor cutanate, infertilității, problemelor în timpul sarcinii și al alăptării, problemelor de creștere și de învățare în cazul copiilor. Grăsimile trans sunt considerate de specialiștii din medicină drept cel mai periculos tip de grăsimi, deoarece cresc nivelul colesterolului rău în organism (LDL) și îl reduc pe cel bun (HDL).

   Grăsimile trans sunt folosite la prepararea alimentelor procesate pentru a ajuta la prelungirea prospețimii și a termenului de garanție a acestora. Alimentele în care se găsesc grăsimi trans și care trebuie evitate cât se poate de mult sunt următoarele: margarina și smântâna pentru gătit, prăjiturile, biscuiții, fursecurile, aluatul congelat de plăcintă sau pizza, chifle pentru hamburgeri, ciocolata de băut tip instant, alimentele prăjite (gogoși, cartofi prăjiți, carne pane), snacksuri, popcorn pentru microunde, chipsuri, napolitane, bomboane și produsele semi-preparate congelate. Mici cantități de grăsimi trans se formează de asemenea în anumite tipuri de alimente de origine animală, precum carnea de vită, de miel și lactatele grase.

  În margarină se mai formează de asemenea și alți compuși dăunători sănătății, precum:

   - Radicalii liberi: Radicalii liberi și alte produse care devin toxice în organism sunt rezultatul temperaturii ridicate determinate de procesarea industrială a uleiurilor vegetale. Aceștia contribuie la apariția a numeroase probleme de sănătate, inclusiv a cancerului și a bolilor cardiace.

   - Emulsionanții și conservanții: În margarină sunt adăugați de asemenea numeroși aditivi nesiguri pentru sănătate, iar o mare parte din unturile vegetale se stabilizează cu conservanți precum BHT (Conform Codex Alimetarius, acest ingredient are numărul E321 și are denumirea de Butil hidroxi toluen, antioxidant sintetic). În concentrații mari, BHT poate provoca leziuni la nivelul ficatului, iar la unele persoane care au un izomer ereditar al unei anumite enzime hepatice, BHT poate cauza migrene. Din cauza efectelor secundare, Uniunea Europeană a limitat utilizarea BHT-ului. 

   Pe de altă parte, untul tradițional, obținut din lapte de vacă este bogat într-o substanță numită acid linoleic conjugat (CLA).  CLA este cunoscut datorită faptului că poate ajuta la combaterea apariției cancerului și a diabetului. Motivul pentru care untul este mai puțin apreciat este prejudecata referitoare la conținutul său de grăsimi saturate, însă aceste grăsimi saturate sunt de fapt foarte bune pentru organism (însă grăsimile saturate nu trebuie să depășească 10% din totalul de calorii consumate zilnic).

  Uleiurile vegetale

   Dintre toate alimentele dăunătoare pentru sănătate, uleiurile vegetale încălzite sunt foarte nocive. Aceasta deoarece uleiurile vegetale sunt foarte procesate, iar atunci când se consumă în cantități mari afectează în mod grav relația importantă dintre grăsimile omega-6 și omega-3. Relația ideală dintre acestea este de 1:1.

   În general, de fiecare dată când se gătește un aliment există riscul daunelor determinate de procesul de încălzire la care aceste este supus. Mai ales în cazul uleiurilor cu care se gătește este necesar ca acestea să fie suficient de stabile pentru a rezista la schimbările chimice care au loc la temperaturi ridicate. Una dintre modlitățile în care uleiurile vegetale pot cauza daune în organism este prin intermediul conversiei colesterolului bun în colesterol rău, mai exact prin procesul de oxidare. Atunci când se gătește cu uleiuri vegetale polinesaturate (cum ar fi uleiul de rapiță, porumb și soia), colesterolul oxidat este introdus în organism.

   Pe măsură ce uleiul se încălzește și se amestecă cu oxigenul, devine rânced. Uleiul rânced este ulei oxidat și nu trebuie să fie consumat, deoarece determină în mod direct apariția bolilor vasculare. Grăsimile trans apar atunci când aceste uleiuri sunt hidrogenate, ceea ce crește riscul de boli cronice precum cancerul de sân și bolile cardiovasculare.

   Atunci, care este cel mai bun ulei pentru gătit? De exemplu, uleiul de măsline chiar dacă cu siguranță este un ulei sănătos și recomandat pentru consum, se deteriorează cu ușurință datorită încălzirii, de aceea este de preferat să se folosească crud, în diverse mâncăruri și salate.

   Dintre toate uleiurile disponibile în prezent pe piață, uleiul de cocos este considerat cel mai sigur ulei pentru gătit, datorită faptului că este o grăsime complet saturată, ceea ce înseamnă că rezistă la temperaturi ridicate. Uleiul de cocos este un tip de grăsime saturată sănătoasă care ne ajută în multiple procese interne. Așa cum se știe, organismul uman are nevoie de acest tip de acizi grași pentru realizarea corectă a funcțiilor sale. Grăsimile vegetale conținute de uleiul de cocos sunt absorbite cu ușurință de organism și sunt transformate în energie, ajutând pancreasul să producă insulină în mod eficient. În plus, uleiul de cocos are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate, cum ar fi:

   - Ajută la menținerea unei greutăți corporale echilibrate și sănătoase;

   - Este un aliment energizant;

   - Susține sănătatea cardiovasculară;

   - Reglează metabolismul;

   - Îmbunătățește funcționarea glandei tiroide;

   - Hrănește pielea și părul.

  Legumele și fructele contaminate cu pesticide

   Dintre cele 48 de categorii diferite de fructe și legume analizate de EWG (Environmental Working Group) în anul 2013, următoarele 15 fructe și legume au avut cea mai mare încărcătură de pesticide:

   - Merele

   - Țelina

   - Roșiile cherry

   - Castraveții

   - Spanacul

   - Varzăa albă

   - Varza creață

   - Ardeii dulci

   - Ardeii iuți

   - Cartofii

   - Dovleceii

   - Strugurii

   - Nectarinele

   - Piersicile

   - Căpșunii

   În contrast, s-a arătat că următoarele alimente au încărcătura de pesticide cea mai scăzută, fiind considerate alimentele cele mai sigure cultivate în mod convențional.  Iată care sunt acestea:

   - Sparanghelul

   - Avocado

   - Porumbul dulce (nemodificat genetic)

   - Vinetele

   - Ceapa

   - Cartofii dulci

   - Ciupercile

   - Ceapa

   - Mazărea (congelată)

   - Pepenele galben

   - Grapefruitul

   - Kiwi

   - Mango

   - Ananasul

  Conservele de roșii

   Multe mărci lidere de alimente conservate conțin BPA – o substanță chimică toxică ce a fost relaționată cu anomalii reproductive, efecte neurologice, creșterea riscului de cancer de sân și de prostată, diabet, boli cardiace și alte probleme serioase de sănătate. Conform testelor realizate de Consumer Reports, doar câteva porții de alimente conservate pot depăși limitele sigure de expunere zilnică în cazul copiilor.

   Aciditatea ridicată - o caracteristică a roșiilor – face ca BPA să se filtreze în alimente. Pentru a evita această substanță chimică periculoasă, evitați complet alimentele conservate și consumați în schimb fructe și legume proaspete sau cumpărați alimente păstrate în recipiente de sticlă – în special legumele acide cum sunt roșiile.

  Popcorn la microunde

   Perfluoroalkilele, care includ acidul perfluorooctanoic (PFOA) și sulfonatul de perfluorooctan (PFOS), sunt produse chimice utilizate pentru a împiedica grăsimea să se filtreze din ambalaj în alimente. Aceste substanțe periculoase sunt consumate prin intermediul alimentelor semi-preparate și ajung în fluxul sanguin. De exemplu, pungile cu popcorn pentru microunde conțin mult PFOA, iar atunci când sunt încălzite, compușii respectivi se filtrează în boabele de popcorn.

   Aceste substanțe chimice fac parte dintr-un grup tot mai mare de produse chimice cunoscute în general ca fiind "produse chimice de flexie de gen" , deoarece pot altera sistemul endocrin și afecta hormonii sexuali. EPA (Environmental Protection Agency, United States – Agenția pentru protecția mediului din Statele Unite) numește PFC ca fiind "probabil cancerigene" și a arătat că PFOA "prezintă riscuri pentru dezvoltarea și reproducerea ființelor umane". Cercetătorii au mai relaționat de asemenea diferite PFC cu o serie de pericole pentru sănătate, cum ar fi următoarele:

   - Infertilitatea – Un studiu medical publicat în revista Human Reproduction a arătat că atât PFOA, dar și PFOS (sulfonat de perfluorooctan), cresc în mod considerabil probabilitățile de infertilitate. PFOA a fost relaționat cu o creștere de la 60% la 154% a riscului de infertilitate.

   - Bolile tiroidiene - Un studiu realizat recent a indicat faptul că PFOA poate deteriora funcționarea glandei tiroide. Persoanele având concentrații ridicate de PFOA în sânge au probabilități mai mult decât duble de a dezvolta afecțiuni tiroidiene, în comparație cu persoanele care aveau concentrații mai mici de PFOA. Glanda tiroidă conține proteina numită tiroglobulină, care se unește cu iodul pentru a forma hormonii, care la rândul lor influențează în mod esențial toate organele, țesuturile și celulele din corp. Hormonii tiroidieni sunt de asemenea necesari pentru creșterea și dezvoltarea echilibrată a copiilor. Bolile tiroidiene, dacă nu sunt tratate din timp, pot determina boli de inimă, infertilitate, slăbiciune musculară și osteoporoză.

   - Cancerul - PFOA a mai fost relaționat cu tumori în cel puțin patru organe diferite în cadrul testelor efectuate pe animale (mai exact de ficat, pancreas, testicule și glande mamare la cobai) și a fost asociat cu creșterea riscului de cancer de prostată în cazul muncitorilor din fabrica de PFOA.

   - Problemele sistemului imunitar – Mai multe studii realizate de către oamnii de știință din Suedia au indicat faptul că PFC au un efect advers asupra sistemului imunitar. Așa cum se descrie în cadrul unui raport realizat despre PFC de către Environmental Working Group (EWG este sigla în engleză), s-a descoperit că PFOA a redus considerabil toate culturile de celule imunitare studiate, din timus și din splină și a cauzat imunosupresie (sau imunodepresia care este inhibiția reacțiilor anormale sau excesive ale sistemului imunitar)).

   - Creșterea nivelelor de colesterol LDL - Un alt studiu realizat în anul 2010 și publicat în revista Archives of Pediatric & Adolescent Medicine a arătat că adolescenții și copiii având nivele mai ridicate de PFOA au avut și nivele mai ridicate de colesterol total și de LDL sau colesterolul "rău", în timp ce PFOS a fost asociat cu o creștere a colesterolului total, incluzând aici atât colesterolul LDL, cât și HDL sau colesterolul "bun".

   Se recomandă să se evite orice produs care conține acești compuși toxici, în special ustensilele de bucătărie antiadezive, însă și alimentele care se vând în recipiente pe bază de grăsimi, cum ar fi mâncarea de tip fast-food și popcornul pentru microunde. Este evident că dacă se consumă alimente de tip fast-food, PFC din ambalaj va fi una dintre problemele majore, însă trebuie luat în considerare faptul că prin consumul acestui tip de alimente fără nicio valoare nutrițională, ambalajele pot avea și ele o încărcătură toxică.

  Sarea de masă

   Sarea este esențială pentru viață, nu se poate trăi fără aceasta. Totuși, sarea de masă obișnuită, precum și sarea care se găsește în alimentele procesate nu este acea sare de care corpul are într-adevăr nevoie. De fapt, sarea de masă nu are practic nimic în comun cu sarea naturală.

   Sarea procesată este 98% clorură de sodiu, iar ceilalți 2% includ diverse produse chimice adăugate, precum absorbanți de umiditate și puțin iod adăugat. Acestea sunt substanțe chimice periculoase precum ferocianura și aluminosilicatul. În unele țări europeene, unde nu se practică fluorarea apei, se adaugă fluor în sarea de masă.

   Sarea naturală este aproximativ 84% clorură de sodiu. Ceilalți 16% din sarea naturală sunt compuși din alte minerale de origine naturală, minerale precum siliciu, fosfor și vanadiu. Luând în considerare faptul că sarea este absolut esențială pentru menținerea unei bune sănătăți, se recomandă folosirea unei sări pure, nerefinate.

   De exemplu, sarea de Himalaya este complet pură, după ce mii de ani s-a format sub presiune tectonică extremă, nu conține impurități, nu este contaminată cu metale grele și nici cu toxine industriale. Sarea de Himalaya este extrasă manual și este procesată minim, fiind 85% clorură de sodiu, iar ceilalți 15% conțin 84 de minerale. Această sare specială de culoare roz nu este tratată industrial și este 100% sare, naturală, nerafinată, fără aditivi și fără adaos de iod.

   Sarea de Himalaya menține un nivel optim de apă în organism, care este esențial pentru funcționarea optimă a proceselor metabolice și pentru activitatea eficientă a celulelor. Tododată, cristalele de sare de Himalaya intervin activ în procesul de digestie și facilitează o absorbție mai bună a nutrienților în organism. Sarea naturală nerafinată este importantă pentru multe procese biologice, ca de exemplu:

   - Este un component important al plasmei sanguine, fluidului limfatic, fluidului extracelular și inclusiv a lichidului amniotic;

   - Menține echilibrată și reglează tensiunea arterială;

   - Susține dezvoltarea celulelor gliale din creier, care sunt responsabile de gândirea creativă și planificarea pe termen lung;

   - Ajută creierul să comunice cu mușchii, conform interschimbului ionic dintre potasiu-sodiu.

   Un alt factor important este relația dintre potasiu și sodiu din alimentație.  Dezechilibrul acestei relații poate cauza hipertensiune (tensiune arterială ridicată) precum și alte probleme de sănătate, incluzând aici bolile cardiace, pierderea memoriei, disfuncția erectilă, etc.

   Modul cel mai simplu de a evita acest tip de dezechilibru este prin eliminarea din dietă a alimentelor procesate, care au un conținut scăzut de potasiu, însă un conținut ridicat de sodiu. În schimb, alegeți o dietă pe bază de alimente integrale, ideal alimente cultivate organic, pentru a asigura un conținut optim de nutrienți. Acest tip de alimentație va oferi în mod natural cantități mult mai ridicate de potasiu în comparație cu cele de sodiu.

  Proteina izolată din soia și alte produse fermentate din soia

   De exemplu, 90% și 95% din soia cultivată în Statele Unite este transgenică sau modificată genetic (GM) și este utilizată pentru a se crea Proteina Izolată din Soia.

   Ingredientul activ din ierbicidul Roundup cu care este tratată soia se numește glifosat, care este responsabil de întreruperea delicatului echilibru hormonal al ciclului reproductiv feminin. În plus, glifosatul este toxic pentru placentă, prin intermediul căreia se furnizează nutrienți vitali de la mamă la copil și se elimină deșeurile. Odată ce placenta a fost deteriorată sau distrusă, rezultatul poate fi un avort involuntar. În cazul copiilor născuți din mame care au fost expuse inclusiv la o cantitate mică de glifosat, pot apărea defecte congenitale grave.

   Daunele cauzate prin mecanismul glifosatului au fost recent identificate și studiile medicale realizate în acest sens au arătat cum această substanță chimică alterează funcția celulară și determină apariția multor boli moderne, inclusiv a autismului. Proteinele izolate din soia se pot găsi în batoanele proteice, în anumiți înlocuitori alimentar, în diverse băuturi răcoritoare, supe și sosuri, cereale pentru micul dejun și unele suplimente alimentare.

   Chiar dacă nu sunteți vegetarian și nu consumați lapte de soia sau brânza tofu, este important să citiți cu atenție etichetele produselor. În prezent, există atâtea nume diferite pentru aditivii din soia, încât puteți chiar consuma un produs pe bază de soia modificată genetic fără să vă dați seama. D-na Kaayla Daniel, expertă în soia, oferă pe site-ul său un raport special intitulat "Where the Soys Are” (Unde se găsește soia?). În acest raport autoarea enumeră "aliații" în care soia se poate ascunde în listele de ingrediente – cuvinte precum "aromă naturală" și "proteină vegetală texturizată".

   Pe lângă evitarea proteinei izolate din soia, cel mai bine este să se evite toate produsele pe bază de soia nefermentată. Până în prezent, mii de studii medicale au relaționat soia nefermentată cu malnutriție, tulburări digestive, slăbirea sistemului imunitar, disfuncție tiroidiană, deteriorări cognitive, tulburări reproductive și infertilitate, cancer și boli cardiace.

   Singura soia având beneficii pentru sănătate este soia organică ce a fost în prealabil fermentată. După un lung proces de fermentare, nivelele de "anti-nutrienți" și de fitați din soia se reduc, iar proprietățile sale benefice au impact mai ales asupra sistemului digestiv. 

  Îndulcitorii artificiali

   Contrar credințelor populare, numeroase studii medicale au arătat că îndulcitorii artificiali cum ar fi aspartamul, pot stimula apetitul, cresc poftele alimentare și stimulează depozitarea grăsimilor și creșterea greutății corporale. Un studiu realizat în anul 1986, care a inclus aproximativ 80.000 de femei, a arătat faptul că persoanele care consumau îndulcitori artificiali aveau o mai mare probabilitate de a crește în greutate odată cu trecerea timpului decât persoanele care nu consumau îndulcitori artificiali, independent de greutatea lor inițială. În unul dintre cele mai recente studii efectuate în acest sens, s-a descoperit că zaharina și aspartamul cauzează o mai mare creștere în greutate chiar decât zahărul.

   Din altfel, cercetările efectuate în ultimii 30 de ani—inclusiv diverse studii prospective la scară mare—au demonstrat faptul că îndulcitorii artificiali stimulează apetitul și cresc pofta de carbohidrați. Pe lângă înrăutățirea sensibilității la insulină și apariția excesului de greutate corporală, aspartamul și ceilalți îndulcitori artificiali cauzează și alte probleme de sănătate asociate cu consumul excesiv de zahăr, cum ar fi bolile cardiovasculare, accidentul cerebrovascular și boala Alzheimer.

   Se pare că dintre toți îndulcitorii artificiali, aspartamul este cel mai problematic. Aspartamul este compus în principal din acid aspartic și fenilalanină. Fenilalanina a fost modificată sintetic și conferă gustul dulce. Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile dietetice sau light și în mai mult de 6.000 de produse fără zahăr sau “dietetice”.

   În cadrul unui alt studiu au fost revizuite statisticile de sănătate pentru aproximativ 48.000 de bărbați și mai mult de 77.000 de femei cu vârsta peste 20 de ani. Astfel, s-a descoperit că în cazul bărbaţilor care consumau mai mult de o băutură dietetică sau de tip light pe zi s-a înregistrat o creștere a riscului de a apariție a unui mielom multiplu și limfom non-Hodgkin.

   Pentru a se evita efectele secundare nedorite ale îndulcitorilor artificiali, se pot folosi produse naturale sigure precum mierea de albine, zahărul de cocos sau stevia. Dintre acestea, cea mai recomandată este stevia. Spre deosebire de ceilalți îndulcitori, stevia, fiind un îndulcitor natural, nu are efecte secundare și nici nu favorizează apariția cariilor. Capacitatea de îndulcire a steviei este de 35 până la 45 ori mai mare decât a zaharozei, care este componentul principal al zahărului alb. Stevia nu are efecte secundare toxice pentru organism, cum au alți îndulcitori artificiali care se produc chimic, de exemplu aspartamul. În plus, stevia nu are efecte secundare potențial cancerigene și nu contribuie la apariția cariilor precum zahărul.

  Recomandări pentru o alimentație sănătoasă

   Atunci când doriți să aveți o alimentație sănătoasă, cel mai bine este să luați în considerare următoarele aspecte, pentru a fi siguri că alegeți alimentele cele mai bune și de calitate:

   - Alimentele respective să fie cultivate fără pesticide și fără fertilizanți chimici;

   - Alimentele să nu fie transgenice sau modificate genetic;

   - Alimentele să nu conțină hormoni de creștere, antibiotice sau alte medicamente;

   - Alimentele să nu aibă nimic artificial și nici conservanți;

   - Alimentele să fie proaspete (dacă aveți de ales între produse organice degradate sau ofilite și produse convenționale proaspete, acestea din urmă pot fi cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră, deoarece prospețimea este un indiciu important pentru un conținut optim de nutrienți);

   - Alimentele să nu fie cultivate într-o fermă industrială;

   - Alimentele să fie cultivate în acord în mod sustenabil (folosind cantități minime de apă, să se folosească deșeurile de animale pe post de fertilizanți naturali în loc de contaminanți ambientali, etc.).

   Traducerea și adaptarea unui text scris de Dr. Mercola


  Îndulcitorii artifici…

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

  Read more

  Legătura dintre antic…

  Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

  Read more

  Țigările electronice …

  Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

  Read more

  14 factori cancerigen…

  Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

  Read more

  Cancerul și consumul …

  Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

  Read more

  Consumul de alcool și…

    Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

  Read more

  Eliminarea metalelor …

  Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

  Read more

  Produsele lactate și …

  Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

  Read more

  Alimentele transgenic…

  Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

  Read more

  Legătura dintre toxin…

  Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

  Read more

  Acidul palmitic creșt…

  Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

  Read more

  10 ingrediente cancer…

  10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

  Read more

  Tutunul și cancerul d…

  Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

  Read more

  Alimente periculoase …

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

  Read more

  Alcoolul crește riscu…

  Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

  Read more

  Parabenii și cancerul…

   Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

  Read more

  Roșiile, un remediu a…

  Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

  Read more

  Alimente care pot cau…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

  Read more

  Acrilamida, pericolul…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

  Read more

  Legătura dintre grăsi…

  Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

  Read more

  Aspartamul crește ris…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

  Read more

  Produsele anti-perspi…

  Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

  Read more