Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Recomandări în cancer

Detoxifierea, un factor esențial anti-cancer

Scris de Ayurvedic Medica

De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?

 A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să se confrunte într-o zi. Cu toate acestea, deși nimeni nu poate scăpa în întregime de procesul de îmbătrânire, vestea bună este că putem evita unele dintre cele mai grave efecte prin simpla alegere a stilului de viață chiar acum.

 Indiferent de vârsta pe care o aveți, există beneficii imense care decurg din întreținerea corectă a corpului, chiar dacă abia acum începeți drumul către o sănătate mai bună. La fel cum o mașină necesită întreținere regulată și corpul uman necesită o detoxifiere regulată pentru a se bucura de o sănătate optimă.

10 moduri de a reduce riscul de cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață

10 moduri de a reduce riscul de cancer Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre cele mai frecvente forme de cancer ar putea fi prevenite prin schimbarea stilului de viață. O revizuire din 2008 publicată în revista Pharmaceutical Research (Cercetări farmacologice) estimează că 90 până la 95 la sută din toate diagnosticurile de cancer sunt cauzate de dietă și de stilul dezechilibrat de viață.

Obiceiuri sănătoase pentru prevenirea cancerului de colon

Scris de Ayurvedic Medica

Cancerul de colon – date generale

 Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori benigne mici). Detectarea timpurie și îndepărtarea acestor polipi poate ajuta la prevenirea apariției bolii. Una dintre cauzele apariției cancerului de colon este predispoziția genetică datorată modificărilor unor gene, prin urmare, persoanele care au rude care sunt sau au fost afectate de boală ar trebui să meargă periodic la examinări medicale.

Cancerul de prostată – factori de risc și prevenire (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Cancerul de prostată – date generale

 Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. Riscul de a dezvolta cancer de prostată este cel mai mare pentru bărbații cu vârsta peste 65 de ani, în special pentru cei care sunt afro-americani. În Statele Unite, al doilea după cancerul de piele, cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la bărbați.

 Se estimează că aproximativ 164.690 de cazuri noi de cancer de prostată sunt detectate în fiecare an, iar aproximativ 29.430 de decese anual sunt cauzate de cancer de prostată. Acest lucru face cu atât mai important să acordați atenție oricăror simptome de cancer de prostată pe care le-ați putea observa. Potrivit Fundației pentru studiul cancerului de prostată, „vârsta este cel mai mare - dar nu singurul - factor de risc pentru apariția cancerului de prostată.” Alți factori genetici importanți ai stilului de viață și genetici care vă pot crește riscul includ istoricul familial de cancer, fumatul, rasa, obezitatea și obiceiurile de viață, cum ar fi calitatea dietei.

Terapia cu ozon: o alternativă puternică contra cancerului (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Biochimia oxigenului și a cancerului

 Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm despre cancer, cauzele sale și remediile cele mai adecvate pentru această boală. El a înțeles că atunci când celulele corpului sunt private de 40% din aportul lor normal de oxigen, schimbările patogene încep să se întâmple în interiorul acestora.

 În cuvintele lui Warburg: „Cancerul are o singură cauză primordială. Cauza principală a cancerului este înlocuirea respirației normale a oxigenului a celulelor corpului cu o respirație anaerobă (fără oxigen).” În mod similar, dr. Albert Wahl a spus că boala se datorează unei deficiențe în procesul de oxidare a organismului, ceea ce duce la o acumulare de toxine. Aceste toxine sunt de obicei arse în oxidarea normală.

Terapia cu ozon: o alternativă puternică contra cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este ozonul?

Terapia cu ozon: o alternativă puternică contra cancerului (I) Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiind familiar, dar unul care nu ați fost niciodată în stare să știți de unde provine. Este același miros ca atunci când există valuri oceanice și cascade, precum și când lumina soarelui cade pe zăpadă. Acest miros este ozonul, un gaz care este produs în toate aceste circumstanțe naturale.

 Cu toate acestea, nu trebuie să așteptăm ca natura să facă această substanță. Tehnologia modernă ne-a permis să putem produce ozon. Acest ozon artificial fabricat este exact același ozon ca al naturii.

Ayurveda și combaterea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este Ayurveda?

Ayurveda și combaterea cancerului Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționează. Din această cauză, au fost încorporate în viețile de zi cu zi, în filozofiile spirituale, în obiceiurile de sănătate și în obiceiurile culturale a miliarde de oameni de pe planetă. Poate că nicio altă tradiție de vindecare nu este mai evidentă decât în practica antică Ayurveda.

 Să vedem ce are de spus Ayurveda despre tratamentul contra cancerului. O privire rapidă în baza de date de cercetare a Institutelor Naționale de Sănătate dezvăluie studii care investighează cele mai frecvente plante aromatice ayurvedice. Până în prezent, există aproape 500 de studii efectuate pe chimen, 650 pe fenicul și 2.500 pe ghimbir.
 Interesant este faptul că există puțin sub 10.000 de studii de cercetare efectuate pe turmeric și curcumină - inclusiv 3.500 de studii privind modul în care turmericul singur, precum și în combinație cu alte plante medicinale, pot ajuta la combaterea cancerului.

Mersul pe jos și cancerul de sân

Scris de Ayurvedic Medica

Mersul în ritm alert, beneficii în cancer

 Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de beneficii pentru pacientele diagnosticate cu cancer de sân. Publicat la începutul acestei luni în European Journal of Cancer Care (Revista europeană pentru studiul cancerului), autorii consideră că acest exercițiu aerob ar putea fi o nouă strategie valoroasă de reabilitare pentru pacientele cu cancer.

 Mersul pe jos cu ajutorul bețelor speciale este un exercițiu aerob care deși este folosit de schiori și sportivi de fond pentru antrenamente, mulți non-sportivi se bucură de beneficiile sale. Cercetările au arătat că mersul pe jos în ritm alert activează până la 90% din mușchii corpului, arde 46% mai multe calorii decât mersul obișnuit și promovează stabilitatea și rezistența organismului.

Acupunctura: un tratament complementar în cancer

Scris de Ayurvedic Medica

De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?

Acupunctura: un tratament complementar în cancer Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și instituții de sănătate, alături de tratamentele medicale tradiționale, cum ar fi chimioterapia și radioterapia, deoarece studiile arată că eficacitatea acestora crește atunci când cancerul este combătut din mai multe direcții.

 Acupunctura a fost folosită efectiv de mii de ani, dar numai în ultimele patru decenii medicina tradițională a început să o cerceteze și să includă această artă veche în tratamentul complementar al pacienților. Acupunctura nu este un "tratament", ci o modalitate de a gestiona efectele cele mai grave ale simptomelor și ale efectelor secundare ale bolii, susținând metodele tradiționale utilizate pentru combaterea cancerului fiind o opțiune holistică și sigură.

Diagnosticul timpuriu al cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Cancerul poate fi detectat la timp

 Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului (4 februarie), sunt menite să îmbunătățească șansele de supraviețuire ale persoanelor cu cancer, asigurând că serviciile de sănătate diagnostichează și tratează boala mai devreme.

 Noile cifre publicate recent de către OMS indică faptul că 8,8 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului, în mare parte în țările cu venituri mici și medii. Una dintre probleme este aceea că multe cazuri sunt diagnosticate prea târziu. Chiar și în țările care au sisteme și servicii de sănătate optime, multe tipuri de cancer sunt diagnosticate într-un stadiu avansat, când este mai dificil ca tratamentul să funcționeze bine.

Diagnosticul de cancer, luptă sau înfrângere

Scris de Ayurvedic Medica

Tirania sprijinului social

Diagnosticul de cancer, luptă sau înfrângere Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentului. Cele mai frecvente simptome sunt epuizarea și stresul psihologic derivat din impactul diagnosticului și al procesului de intervenție. Alte probleme comune sunt depresia și anxietatea, scăderea funcționării la nivel fizic, durerea și dificultățile de memorie.

 "Odată ce te-ai confruntat cu cancerul, totul pare a fi o luptă destul de simplă" - David H. Koch - Nimic nu este la fel de unic ca durerea. Nimic nu este la fel de personal ca acea experiență. După cum a spus Thiebault, "daunele pot fi evitate, dar durerea nu poate fi evitată". Nu toate mințile reușesc să integreze durerea fizică sau emoțională.

Clismele cu cafea în cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Clismele cu cafea, un procedeu de purificare

Clismele cu cafea în cancer Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplificat despre importanța colonului și a stării de sănătate a sistemului digestiv.

 De-a lungul istoriei, clismele au fost folosite în diferite culturi ca o strategie fiabilă pentru a curăța colonul de agenții patogeni și de resturile dăunătoare. Folosirea clismelor cu cafea începe cu triburile americane care foloseau boabe de cafea organice ca remedii purificatoare ale ficatului. În prezent se cunosc mai multe beneficii de sănătate ale clismelor periodice cu cafea.

 De-a lungul secolelor, numeroase culturi, cum ar fi egiptenii, grecii, romanii, hindușii, chinezii și sumerienii, au folosit clisme pentru a-și curăța colonul, pentru o sănătate îmbunătățită. Chiar și manuscrisele de la Marea Moartă, care poate au fost scrise în timp ce Isus a umblat pe acest pământ, conturează semnificația clismelor zilnice pentru bunăstarea generală a organismului.

Cele 4 stadii ale cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Cancerul poate fi prevenit și controlat

Cele 4 stadii ale cancerului Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest lucru se datorează în mare parte lipsei de cunoștințe despre tratamentele naturale, netoxice și asocierii cu eșecul esențial al tratamentelor convenționale (chimioterapie, radiații și chirurgie). Datorită unui sistem imunitar uimitor, corpul nostru controlează cancerul zilnic. Dar atunci când sistemul imunitar este compromis, cancerul poate dobândi un punct de sprijin

 Termenul "cancer" descrie mai mult de o sută de boli. O formă particulară este diagnosticată în funcție de locul în care se produce, viteza de creștere și modul în care se "comportă" în corpul dumneavoastră.

Postul și combaterea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Postul ca terapie anti-cancer

Postul și combaterea cancerului În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea celulelor stem și luptă împotriva cancerului. Conform acestora, defectele sistemului imunitar sunt cauza principală a îmbătrânirii și a apariției unei serii de boli mai mult sau mai puțin grave.

 Astfel, cercetătorii au demonstrat că postul prelungit poate duce la modificări ale celulelor stem hematopoietice pe termen lung și ale celulelor de nișă care promovează rezistența la stres, auto-regenerarea celulelor și regenerarea echilibrată pe termen lung. Iată ce se afirmă într-un extras din acest studiu: „Postul prelungit de repaus reduce IGF-1/PK care are ca efect regenerarea celulelor stem hematopoietice și inversarea imunosupresiei. Postul - renunțarea la toate alimentele pe o perioadă scurtă sau doar la un fel de mâncare sau băuturi pe termen lung - determină nașterea celulelor în timp ce combate mulți dintre factorii care provoacă îmbătrânire, stres și oboseală.”

5 strategii pentru prevenirea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului

5 strategii pentru prevenirea cancerului Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătății voastre? Aveți senzația de epuizare în cea mai mare parte a timpului? Sunteți stresați? Aveți dificultăți de somn? Doriți să faceți exerciții fizice în mod regulat, dar nu ați reușit să vă faceți loc în programul dumneavoastră ocupat?

 În timp ce medicina convențională dorește să credem că boala este o chestiune de șansă, realitatea este că boala (sau lipsa ei) este aproape în totalitate sub controlul dumneavoastră. Dacă doriți să fiți sănătoși, există anumite lucruri pe care le puteți face în mod consecvent pentru a vă bucura de o sănătate înfloritoare. În acest articol, vă oferim cele mai importante 5 strategii pentru o sănătate optimă, în special în ceea ce privește prevenirea cancerului și combaterea acestei boli.