Articole noi

  Pericolul declanșării tumorilor cardiace ș…

  Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale Dovezile tot...

  Shatavari: proprietăți și indicații terap…

  Shatavari: o plantă medicinală ayurvedică Shatavari este o rădăcină foarte populară în Ayu...

  Dermatita atopică: cauze, dietă, recomandă…

  5 recomandări pentru dermatita atopică Deși, după cum am văzut în articolul anterior, dermat...

  9 beneficii pentru sănătate ale laptelui de…

  Ce este laptele de cocos? Istoricii cred că laptele de cocos a fost consumat de mii de ani și a ...

  Efectele emoționale ale cancerului

  Emoțiile care apar în cazul unui diagnostic de cancer Cancerul afectează fiecare pacient atât ...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Recomandări importante contra cancerului

  Plante medicinale cu efecte antitumorale

  Recomandări importante contra cancerului Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona muricata”, Cânepa, Aloe vera sau amestecul pe care îl recomandă Maria Treben în cartea sa intitulată “Sănătate din farmacia Domnului”, printre altele.

   Să vedem în continuare câteva dintre plantele cele mai cunoscute cu efecte antitumorale:

  Kalanchoe: cele trei varietăți cele mai cunoscute sunt: Daigremontiana, Pinnata și Gastonis. Plantă antitumorală și regeneratoare celulară, Kalanchoe poate fi consumată crudă, în salată sau dacă nu se tolerează crudă, poate fi consumată sub formă de infuzie.

   Doza zilnică recomandată de Kalanchoe este de 30 - 50 grame de frunze proaspete (în funcție de greutatea corporală, o doză orientativă este de 5 - 7g la 10kg de masa corporală) timp de 2-3 luni, se face pauză o lună și jumătate și tot așa succesiv până se obțin rezultatele dorite. În timpul pauzei se pot lua și alte plante recomandate precum Graviola, Aloe Vera, Moringa, etc.

   În cazul în care nu se pot folosi frunze proaspete, se pot folosi frunze uscate și măcinate de Kalanchoe, sub formă de macerat la rece sau infuzie. Doza recomandată: câte o linguriță la o cană de apă. Se recomandă câte 1 sau 2 căni de infuzie zilnic.

   De asemenea, se poate combina planta Kalanchoe cu infuzia numită “amestec pentru combaterea cancerului” recomandat de Maria Treben (gălbenele, coada șoricelului și urzică). Se pot consuma câte 1 litru jumătate sau 2 litri zilnic. În cazul în care se dorește să se îndulcească se poate recurge la extractul de Stevia. Doza recomandată: o linguriță la un sfert de litru de apă sau o lingură la un litru. Se lasă la infuzat 7-10 minute și se consumă până se rezolvă problema, cu intervale de 25 zile de administrare și 7 – 10 zile de pauză.

   Este indicat ca în timpul celor 7-10 zile de pauză, să se administreze plante medicinale care au proprietatea de a întări sistemul imunitar (Artemisa Annua - pelin, Echinaceea, Gheara mâței) sub formă de 2 infuzii pe zi.

   Pentru a nu consuma mai mult timp aceeași infuzie se pot alterna diferite infuzii de plante medicinale, de exemplu: pentru ficat (păpădie, anghinare sau armurariu), pentru rinichi (coada calului sau strugurii ursului) și pentru plămâni (coada mielului, cimbru sau pătlagină).

   În cazul cancerului de prostată sau al căilor urinare, se recomandă pufulița cu flori mici și se poate potența adăugându-se rădăcină de urzică.

   În cazul leucemiei, amestecul recomandat pentru această boală în cartea Mariei Treben este următorul: veronica, sânziene, coada-șoricelului, lăstari de salcie, gălbenele, sânziene, urzică, sunătoare, crețușcă și rădăcini de valeriană.

   În cazul tumorilor cerebrale sau al tumorilor care cauzează multe dureri se recomandă extractul de cânepă, care are proprietăți antitumorale, antiinflamatorii, analgezice, oprește metastazarea și inhibă genele canceroase.

  Alte plante cu efecte antitumorale:

   - Graviola “Annona muricata”, disponibilă sub formă de frunze uscate, comprimate sau extract.

   - Aloe Vera (Barbadensis, Ferox sau Arborecens), sub formă de extract, comprimate sau pulbere.

   - Turmericul: inhibă regenerarea celulelor canceroase, iar în combinație cu piperul negru îmbunătățește funcția hepatică. Cel mai eficient este extractul lichid de turmeric.

   - Vâscul este mai specific în cazurile de cancer de piele sau cerebral. Este un regenerator al metabolismului și stimulează sistemul imunitar. Se poate folosi maceratul la rece care se obține din 3 lingurițe de frunze şi ramuri uscate şi mărunțite de vâsc, la o cană de apă rece lăsate la macerat de seara până dimineața, iar cantitatea se consumă în 24 de ore. Pulberea de vâsc se obține prin măcinarea plantei uscate şi se administrează câte 2 vârfuri de cuțit timp de 24 de ore, 7 zile cu pauză de o săptămână, după care se poate relua tratamentul, însă nu mai mult de 3-4 ori pe an.

   - Pătlagina este recomandată pentru tratarea cancerului de piele prin aplicarea de cataplasme cu infuzie sau macerat sau prin băi complete cu adaos de plantă.

   - Rostopasca: se aplică sucul proaspăt extras pe zona afectată de cancerul de piele.

   - Ciuperca Reishi “Ganoderma lucidum” este o puternică ciupercă medicinală care se poate folosi sub formă de extract, capsule sau infuzie are multiple proprietăți, dar cele mai importante sunt cele antitumorale.

   - Pelinița sau Artemisa Annua potențiază funcția sistemului imunitar și este indicată în caz de cancer osos și leucemie. Se poate consuma sub formă de infuzie, macerat la rece sau extract lichid.

   - Sunătoarea este indicată contra metastazelor osoase. Se recomandă maceratul la rece din plantă, 2 lingurițe de sunătoare se adaugă la o cană de apă la temperatura camerei și se lasă peste noapte. A doua zi se strecoară și se consumă. Se pot consuma câte 2-3 macerate pe zi.

   - Amestecul în părți egale de mușețel, pătlagină și piper, sub formă de irigații și spălături vaginale este recomandat în caz de cancer uterin și HPV.

   - Măcrișul iepurelui “Oxalis acetosella”: se folosește sucul proaspăt extras pentru tratarea tumorilor și a ulcerelor, a cancerului de stomac, a tumorilor canceroase interne și externe.

   - Baccharis, pătlagină și rozmarin sunt trei plante medicinale care amestecate în părți egale și consumate sub formă de macerat la rece au un puternic efect detoxifiant, digestiv și antitumoral.

   - Sutherlandia frutescens: se recomandă consumul a 600 mg de frunze sub formă de infuzie, de 3 ori pe zi. Este o plantă foarte eficientă dacă este folosită ca gargară pentru tratarea polipilor pe corzile vocale.

  Alte recomandări pentru combaterea tumorilor:

   - Vitamina B17 sau semințele de caise. Biochimistul Ernest Krebs a izolat, în anul 1950, o nouă vitamină pe care a denumit-o B17 - cunoscută şi sub numele de amigdalină. Caisele conțin o cantitate importantă de vitamina B17, a cărei acțiune în corp are un efect anticancerigen. Această vitamină este foarte bună atât pentru a preveni cu succes cancerul, dar este recomandată și pacienților care din păcate, se confruntă cu această boală. Sâmburii de caise sunt folosiți pentru stimularea imunității, pentru vindecarea afecțiunilor respiratorii sau ale stomacului, precum și în tratamentul cancerului de sân, cancerului pulmonar, cancerului de colon, problemelor de memorie (boala Alzheimer) și a litiazei biliară.
  Ca mod de administrare, adulții pot consuma 5-10 sâmburi pe zi, iar copiii până la 6 ani1-2 sâmburi pe zi.

   - Bicarbonatul de sodiu. Acest preparat care se utilizează în mod obișnuit în bucătărie ajută la alcalinizarea sângelui. Atunci când nu se poate  urma o dietă alcalină strictă, se recomandă dizolvarea unei lingurițe de bicarbonat într-o cană cu apă caldă și consumul acesteia o dată pe zi, ca metodă de prevenire și/sau tratare a cancerului.

   - Dioxidul de clor, cunoscut și ca MMS, ajută la tratarea multor tipuri de cancer.

   - Magneziul: se recomandă să se administreze nivele de 2'2 - 2'8mg de magneziu per 100cm3 de sânge (dacă analizele de sânge arată nivele scăzut de magneziu asimilabil, se adaugă la alimentație). Se iau câte 3 grame pe zi de clorură sau citrat de magneziu. S-a constatat că în țările unde pământul este în mod natural bogat în magneziu, locuitorii aproape nu au cancer.

   - Seleniul, este unul dintre mineralele cele mai importante pentru a ajuta corpul să se autovindece datorită proprietăților antioxidante. Se găsește sub formă de supliment alimentar.

   - Dieta alcalină: excesul de zahăr din organism și aciditatea din sânge provoacă creșterea tumorilor. Alimentele alcaline sunt fără îndoială baza pentru o bună stare de sănătate și pentru prevenirea cancerului. În ceea ce privește cancerul, se cunoaște deja faptul că o aciditate crescută în sânge poate produce cancer și multe alte boli. În general, legumele și fructele consumate în stare crudă, proaspătă ajută la alcalinizarea organismului.

   - Gestionarea stărilor emoționale și psihice este, poate unul dintre factorii cei mai importanți pentru prevenirea și tratarea cancerului. Temerile, durerile emoționale, traumele, ura, ranchiuna, resentimentele și alte manifestări negative, determină ca glandele suprarenale secretă aproape în continuu adrenalină și corticoizi care acidifică organismul.

   - Oxigenarea organismului și purificarea sa cu băi calde cu sare ajută la crearea unui mediu intern în care creșterile tumorale se pot încetini sau chiar stopa.


  Algele marine și tra…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene d...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în m...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această...

  Mai mult

  Pași simpli pentru p…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca problem...

  Mai mult

  Pași simpli pentru p…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în Ame...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celul...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea în...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va tre...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime di...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tu...

  Mai mult

  Cancerul de prostată…

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieț...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din a...

  Mai mult

  Ayurveda și combater…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcț...

  Mai mult

  Mersul pe jos și can…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și i...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mo...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea trat...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în…

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul si...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. A...

  Mai mult

  Postul și combaterea…

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regene...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului eviden...

  Mai mult

  Naturopatia și trata…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacită...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune…

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza pr...

  Mai mult

  Recomandări importan…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Anno...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală ...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată ...

  Mai mult

  Imunoterapia și canc…

  Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imuni...

  Mai mult

  Muzicoterapia, o alte…

  Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediu...

  Mai mult

  Meditația ca metodă…

  Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în caz...

  Mai mult

  Pot animalele să det…

  Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajut...

  Mai mult

  Tratamente alternativ…

  Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele ...

  Mai mult

  Terapia Bach contra c…

  Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de...

  Mai mult

  IP6 - substanța care…

  Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facu...

  Mai mult

  Beneficiile terapiei …

  Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia...

  Mai mult