Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Recomandări importante contra cancerului

  Plante medicinale cu efecte antitumorale

  Recomandări importante contra cancerului Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona muricata”, Cânepa, Aloe vera sau amestecul pe care îl recomandă Maria Treben în cartea sa intitulată “Sănătate din farmacia Domnului”, printre altele.

   Să vedem în continuare câteva dintre plantele cele mai cunoscute cu efecte antitumorale:

  Kalanchoe: cele trei varietăți cele mai cunoscute sunt: Daigremontiana, Pinnata și Gastonis. Plantă antitumorală și regeneratoare celulară, Kalanchoe poate fi consumată crudă, în salată sau dacă nu se tolerează crudă, poate fi consumată sub formă de infuzie.

   Doza zilnică recomandată de Kalanchoe este de 30 - 50 grame de frunze proaspete (în funcție de greutatea corporală, o doză orientativă este de 5 - 7g la 10kg de masa corporală) timp de 2-3 luni, se face pauză o lună și jumătate și tot așa succesiv până se obțin rezultatele dorite. În timpul pauzei se pot lua și alte plante recomandate precum Graviola, Aloe Vera, Moringa, etc.

   În cazul în care nu se pot folosi frunze proaspete, se pot folosi frunze uscate și măcinate de Kalanchoe, sub formă de macerat la rece sau infuzie. Doza recomandată: câte o linguriță la o cană de apă. Se recomandă câte 1 sau 2 căni de infuzie zilnic.

   De asemenea, se poate combina planta Kalanchoe cu infuzia numită “amestec pentru combaterea cancerului” recomandat de Maria Treben (gălbenele, coada șoricelului și urzică). Se pot consuma câte 1 litru jumătate sau 2 litri zilnic. În cazul în care se dorește să se îndulcească se poate recurge la extractul de Stevia. Doza recomandată: o linguriță la un sfert de litru de apă sau o lingură la un litru. Se lasă la infuzat 7-10 minute și se consumă până se rezolvă problema, cu intervale de 25 zile de administrare și 7 – 10 zile de pauză.

   Este indicat ca în timpul celor 7-10 zile de pauză, să se administreze plante medicinale care au proprietatea de a întări sistemul imunitar (Artemisa Annua - pelin, Echinaceea, Gheara mâței) sub formă de 2 infuzii pe zi.

   Pentru a nu consuma mai mult timp aceeași infuzie se pot alterna diferite infuzii de plante medicinale, de exemplu: pentru ficat (păpădie, anghinare sau armurariu), pentru rinichi (coada calului sau strugurii ursului) și pentru plămâni (coada mielului, cimbru sau pătlagină).

   În cazul cancerului de prostată sau al căilor urinare, se recomandă pufulița cu flori mici și se poate potența adăugându-se rădăcină de urzică.

   În cazul leucemiei, amestecul recomandat pentru această boală în cartea Mariei Treben este următorul: veronica, sânziene, coada-șoricelului, lăstari de salcie, gălbenele, sânziene, urzică, sunătoare, crețușcă și rădăcini de valeriană.

   În cazul tumorilor cerebrale sau al tumorilor care cauzează multe dureri se recomandă extractul de cânepă, care are proprietăți antitumorale, antiinflamatorii, analgezice, oprește metastazarea și inhibă genele canceroase.

  Alte plante cu efecte antitumorale:

   - Graviola “Annona muricata”, disponibilă sub formă de frunze uscate, comprimate sau extract.

   - Aloe Vera (Barbadensis, Ferox sau Arborecens), sub formă de extract, comprimate sau pulbere.

   - Turmericul: inhibă regenerarea celulelor canceroase, iar în combinație cu piperul negru îmbunătățește funcția hepatică. Cel mai eficient este extractul lichid de turmeric.

   - Vâscul este mai specific în cazurile de cancer de piele sau cerebral. Este un regenerator al metabolismului și stimulează sistemul imunitar. Se poate folosi maceratul la rece care se obține din 3 lingurițe de frunze şi ramuri uscate şi mărunțite de vâsc, la o cană de apă rece lăsate la macerat de seara până dimineața, iar cantitatea se consumă în 24 de ore. Pulberea de vâsc se obține prin măcinarea plantei uscate şi se administrează câte 2 vârfuri de cuțit timp de 24 de ore, 7 zile cu pauză de o săptămână, după care se poate relua tratamentul, însă nu mai mult de 3-4 ori pe an.

   - Pătlagina este recomandată pentru tratarea cancerului de piele prin aplicarea de cataplasme cu infuzie sau macerat sau prin băi complete cu adaos de plantă.

   - Rostopasca: se aplică sucul proaspăt extras pe zona afectată de cancerul de piele.

   - Ciuperca Reishi “Ganoderma lucidum” este o puternică ciupercă medicinală care se poate folosi sub formă de extract, capsule sau infuzie are multiple proprietăți, dar cele mai importante sunt cele antitumorale.

   - Pelinița sau Artemisa Annua potențiază funcția sistemului imunitar și este indicată în caz de cancer osos și leucemie. Se poate consuma sub formă de infuzie, macerat la rece sau extract lichid.

   - Sunătoarea este indicată contra metastazelor osoase. Se recomandă maceratul la rece din plantă, 2 lingurițe de sunătoare se adaugă la o cană de apă la temperatura camerei și se lasă peste noapte. A doua zi se strecoară și se consumă. Se pot consuma câte 2-3 macerate pe zi.

   - Amestecul în părți egale de mușețel, pătlagină și piper, sub formă de irigații și spălături vaginale este recomandat în caz de cancer uterin și HPV.

   - Măcrișul iepurelui “Oxalis acetosella”: se folosește sucul proaspăt extras pentru tratarea tumorilor și a ulcerelor, a cancerului de stomac, a tumorilor canceroase interne și externe.

   - Baccharis, pătlagină și rozmarin sunt trei plante medicinale care amestecate în părți egale și consumate sub formă de macerat la rece au un puternic efect detoxifiant, digestiv și antitumoral.

   - Sutherlandia frutescens: se recomandă consumul a 600 mg de frunze sub formă de infuzie, de 3 ori pe zi. Este o plantă foarte eficientă dacă este folosită ca gargară pentru tratarea polipilor pe corzile vocale.

  Alte recomandări pentru combaterea tumorilor:

   - Vitamina B17 sau semințele de caise. Biochimistul Ernest Krebs a izolat, în anul 1950, o nouă vitamină pe care a denumit-o B17 - cunoscută şi sub numele de amigdalină. Caisele conțin o cantitate importantă de vitamina B17, a cărei acțiune în corp are un efect anticancerigen. Această vitamină este foarte bună atât pentru a preveni cu succes cancerul, dar este recomandată și pacienților care din păcate, se confruntă cu această boală. Sâmburii de caise sunt folosiți pentru stimularea imunității, pentru vindecarea afecțiunilor respiratorii sau ale stomacului, precum și în tratamentul cancerului de sân, cancerului pulmonar, cancerului de colon, problemelor de memorie (boala Alzheimer) și a litiazei biliară.
  Ca mod de administrare, adulții pot consuma 5-10 sâmburi pe zi, iar copiii până la 6 ani1-2 sâmburi pe zi.

   - Bicarbonatul de sodiu. Acest preparat care se utilizează în mod obișnuit în bucătărie ajută la alcalinizarea sângelui. Atunci când nu se poate  urma o dietă alcalină strictă, se recomandă dizolvarea unei lingurițe de bicarbonat într-o cană cu apă caldă și consumul acesteia o dată pe zi, ca metodă de prevenire și/sau tratare a cancerului.

   - Dioxidul de clor, cunoscut și ca MMS, ajută la tratarea multor tipuri de cancer.

   - Magneziul: se recomandă să se administreze nivele de 2'2 - 2'8mg de magneziu per 100cm3 de sânge (dacă analizele de sânge arată nivele scăzut de magneziu asimilabil, se adaugă la alimentație). Se iau câte 3 grame pe zi de clorură sau citrat de magneziu. S-a constatat că în țările unde pământul este în mod natural bogat în magneziu, locuitorii aproape nu au cancer.

   - Seleniul, este unul dintre mineralele cele mai importante pentru a ajuta corpul să se autovindece datorită proprietăților antioxidante. Se găsește sub formă de supliment alimentar.

   - Dieta alcalină: excesul de zahăr din organism și aciditatea din sânge provoacă creșterea tumorilor. Alimentele alcaline sunt fără îndoială baza pentru o bună stare de sănătate și pentru prevenirea cancerului. În ceea ce privește cancerul, se cunoaște deja faptul că o aciditate crescută în sânge poate produce cancer și multe alte boli. În general, legumele și fructele consumate în stare crudă, proaspătă ajută la alcalinizarea organismului.

   - Gestionarea stărilor emoționale și psihice este, poate unul dintre factorii cei mai importanți pentru prevenirea și tratarea cancerului. Temerile, durerile emoționale, traumele, ura, ranchiuna, resentimentele și alte manifestări negative, determină ca glandele suprarenale secretă aproape în continuu adrenalină și corticoizi care acidifică organismul.

   - Oxigenarea organismului și purificarea sa cu băi calde cu sare ajută la crearea unui mediu intern în care creșterile tumorale se pot încetini sau chiar stopa.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult