Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

  Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Celulele NK și funcția lor împotriva cancerului

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe?

  Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de globule albe și o componentă importantă a sistemului imunitar. Acest sistem este împărțit în două tipuri diferite: imunitate mediată celular (înnăscută) și imunitate umorală (adaptativă). Când vă îmbolnăviți de o boală virală, agentul patogen pătrunde în corpul dumneavoastră și vă infectează celulele. Procesul bolii ulterioare implică un răspuns imun mediat de celule, care activează celulele NK, împreună cu substanțe chimice care le atrag la locul infecției, unde celulele albe din sânge în esență mestecă și scuipă celulele infectate. Acest proces elimină virusul și întinerește apa gelatinoasă din interiorul celulelor. 

   În timpul recuperării, sistemul imunitar umoral este activat și începe să genereze anticorpi împotriva virusului pentru a ajuta la prevenirea apariției din nou a aceluiași proces de boală și a simptomelor, în cazul în care mai târziu veți fi expus la același virus. Atâta timp cât sistemul tău imunitar mediat de celule intervine mai întâi și sistemul imunitar umoral va interveni mai târziu, asta va prelungi efectul imunității împotriva acelui agent patogen. Pe de altă parte, imunitatea de grup dobândită în mod natural de către o populație este activată atunci când un procent foarte mare de oameni au trecut prin acest proces de răspuns imun umoral și mediat celular, a cărui secvență nu are loc în timpul vaccinării, motiv pentru care este incorect să o denumim „imunitate de turmă” indusă de vaccin.

  Celulele NK protejează împotriva tumorilor și a bolilor virale

   Celulele NK pot ține la distanță bolile virale, afecțiuni precum cancerul și bolile autoimune. După cum explică un articol din 2008 despre funcțiile celulelor NK: „Celulele NK sunt limfocite efectoare ale sistemului imunitar înnăscut care controlează diferite tipuri de tumori și infecții microbiene prin limitarea răspândirii acestora și a leziunilor tisulare ulterioare... Celulele NK sunt, de asemenea, celule reglatoare care participă la interacțiuni reciproce cu celulele dendritice, macrofagele, celulele T și celulele endoteliale; de asemenea, pot limita sau exacerba răspunsul imun. Deși celulele NK pot părea redundante într-o serie de condiții imunologic provocatoare la oameni, manipularea celulelor NK pare să fie promițătoare pentru îmbunătățirea transplantului hematopoietic și de organe solide, promovând imunoterapia antitumorală, precum și gestionarea tulburărilor inflamatorii și autoimune.”

   Celulele NK sunt citotoxice, ceea ce înseamnă că sunt capabile să distrugă alte celule. Granulele mici din citoplasmă conțin granzime, care sunt proteine ​​speciale, cum ar fi perforina și proteazele. Referindu-se la baza funcțională a numelui său, perforina perfora membrana celulei țintă pentru îndepărtare, permițând intrarea proteinelor și a altor substanțe chimice, precum și inducerea apoptozei (moartea celulară programată), care distruge virusul împreună cu celula infectată. În acest fel, celulele NK, care nu sunt specifice antigenului, reprimă infecția, în timp ce răspunsul imun umoral adaptiv generează celule T care conțin citotoxine specifice antigenului pentru a elimina infecția. Cu alte cuvinte, celulele NK țin în frâu replicarea virală, în timp ce partea adaptativă a sistemului imunitar „descoperă” proprietățile virusului și produce anticorpi compatibili. Cercetările confirmă că atunci când aveți deficit de celule NK, sunteți mult mai susceptibil la infecții virale și, de asemenea, la o posibilă formare de tumori.2 Celulele NK ajută, de asemenea, la reglarea sistemului imunitar prin producerea de citokine, molecule de semnalizare care stimulează și reglează alte celule ale sistemului imunitar. sistem. Deoarece celulele NK au capacitatea de a diferenția între celulele normale sănătoase și celulele anormale, cum ar fi cele infectate cu un virus sau cele care au devenit canceroase, oamenii de știință caută modalități de optimizare a funcției celulelor NK ca o modalitate de a îmbunătăți eficacitatea tratamentelor pentru cancer. Vestea bună este că există multe modalități de a crește numărul și funcția celulelor NK, despre care voi discuta în scurt timp.

  A avea suficiente celule NK ne poate imuniza împotriva gripei

   Cercetătorii au descoperit ceva foarte interesant: dacă aveți suficiente celule NK în sistemul dumneavoastră, este posibil să nu faceți gripă. După cum a raportat portalul Live Science, o genă specifică numită KLRD1 „ar putea servi ca proxy pentru nivelurile de celule ucigașe naturale ale unei persoane”. KLRD1 este o genă receptor găsită pe suprafața celulelor NK, iar nivelurile acestei gene prezente în sângele unei persoane, înainte de expunerea la virus, ar putea prezice cu o acuratețe de 86% dacă acea persoană va contracta virusul gripei. Potrivit autorului principal al studiului, Purvesh Khatri, profesor asociat de medicină și științe ale informațiilor biomedicale la Școala de Medicină a Universității Stanford, KLRD1 este „primul biomarker care demonstrează susceptibilitatea la mai multe tulpini de gripă”.

   După cum a raportat portalul Eurekalert: „În general, persoanele ale căror celule imunitare erau alcătuite din 10 până la 13 la sută celule ucigașe naturale [celule NK] nu s-au îmbolnăvit de gripă, în timp ce persoanele ale căror celule ucigașe naturale erau mai puțin de 10 la sută au suferit de boală. Este o linie foarte fină, a spus Khatri, dar diferența dintre aceste două grupuri este foarte clară: toți oamenii care au prezentat 10% sau mai multe celule natural killer au rămas imune la infecție și nu au avut simptome. În plus, el a afirmat că descoperirile sale ar putea ajuta profesioniștii din domeniul sănătății să înțeleagă care persoane au un risc mai mare de a contracta gripa”.

  Care sunt măsurile pentru creșterea numărului de celule NK?

   În timp ce cercetătorii speră că descoperirile lor ar putea ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri mai eficiente împotriva gripei, nu trebuie să recurgeți la intervenții farmacologice pentru a vă optimiza celulele NK și pentru a crește protecția acestora împotriva practic tuturor virusurilor și afecțiunilor maligne. Celulele NK tind să-și piardă funcționalitatea pe măsură ce îmbătrânim, făcându-ne mai susceptibili la infecții virale precum gripa și boli grave precum cancerul. Termenul medical pentru această degenerare este „senescență imunologică”. Vestea bună este că puteți contracara această deteriorare în mai multe moduri, cum ar fi următoarele:

  - Faceți exerciții fizice regulate: un studiu a arătat că exercițiile fizice moderate a îmbunătățit funcția celulelor NK la pacienții cu cancer.

  - Renunțați la fumat: renunțarea la fumat vă va ajuta, de asemenea, deoarece influențează funcția celulelor NK.

  - Consumați tărâțe de orez modificate enzimatic (EMRB): EMRB este produs prin expunerea fibrelor de tărâțe de orez la enzime izolate din ciuperca shiitake. Într-un studiu din 2013, un produs de tărâțe de orez numit MGN-3 a crescut activitatea celulelor NK la pacienții cu mielom multiplu cu până la 84% după trei luni de tratament. Într-un studiu anterior, șoarecii mai în vârstă injectați cu EMRB au avut o creștere de cinci ori a acțiunii celulelor lor NK în două zile.

  - Utilizați cardamom: cardamomul este cunoscut pentru beneficiile sale puternice în stimularea sistemului imunitar și creșterea activității celulelor NK. Un studiu din 2007 a constatat că a inhibat cancerul de colon prin prevenirea leziunilor celulare cauzate de acumularea de toxine și diferite produse reziduale în colon. Acest condiment apetisant are, de asemenea, un puternic efect antioxidant și antimicrobian, inhibând eficient E. coli, Staphylococcus aureus și Pseudomonas aeruginosa, acesta din urmă fiind o sursă comună de infecții dobândite în spital.

  - Adăugați piper negru la mâncăruri: la fel ca și cardamomul, s-a demonstrat că piperul negru stimulează activitatea citotoxică a celulelor NK și susține funcția imunitară sănătoasă.

  - Consumați ciuperci medicinale: ciuperci precum shiitake, maitake și ciupercile pleurotus stimulează, de asemenea, acțiunea celulelor NK datorită conținutului lor de beta-glucan, o polizaharidă cunoscută pentru activitatea sa de stimulare a imunității și anticancer. După cum s-a menționat într-un studiu din 2007 publicat în revista Medicine: „Beta-glucanii îmbunătățesc apărarea imună a gazdei prin activarea sistemului complement, care îmbunătățește funcția macrofagelor și a celulelor natural killer. Răspunsul celular indus de ciupercile medicinale și alți beta-glucani este probabil să implice o interacțiune specifică cu câțiva receptori de suprafață celulară, cum ar fi receptorul 3 al complementului, lactosilceramida, receptorii scavenger selectați și dectina-1 (betaGR). În plus, beta-glucanii prezintă activitate anticanceroasă. Ele pot preveni oncogeneza datorită efectului protector împotriva agenților cancerigeni genotoxici puternici. Ca agent imunostimulator, care funcționează prin activarea macrofagelor și a citotoxicității celulelor NK, beta-glucanul ar putea inhiba creșterea tumorii în stadiul de promovare.” AHCC este un extract de ciuperci fermentat care susține funcția imunitară sănătoasă, în primul rând prin creșterea activității celulelor NK. După cum se menționează într-un articol publicat în Jurnalul de medicină naturală: „Studiile de suplimentare a AHCC au arătat efecte pozitive asupra funcției imune la oameni și la modelele animale, inclusiv scăderea formării tumorii, creșterea rezistenței la infecții virale și bacteriene; creșterea activității celulelor NK, creșterea proliferării celulelor T, inclusiv a activității modificate a celulelor T, producția de citokine, eliberarea crescută de oxid nitric de către celulele peritoneale și efecte antioxidante și antiinflamatorii. În general, AHCC a fost sugerat să îmbunătățească prognosticul și calitatea vieții într-o varietate de tipuri de cancer, precum și modificări potențial pozitive în producția de citokine și populațiile de limfocite, în special, creșterea activității celulelor NK".

  - Luați probiotice: bacteriile benefice găsite în alimentele fermentate în mod tradițional stimulează și activitatea celulelor NK, astfel încât persoanele cu niveluri scăzute ale acestor celule sunt susceptibile de a experimenta beneficii mai mari de la suplimentele de probiotice decât cele cu niveluri ridicate de celule NK sănătoase.

  - Adăugați ginseng la suplimentele dumneavoastră: Panax ginseng crește activitatea celulelor NK și promovează producția de citokine, care reduc inflamația printr-o polizaharidă numită ginsan.

  - Luați melatonină: melatonina este un neurohormon produs de glanda pineală; adică un modulator al riscului de cancer. Un articol din 2006 a afirmat următoarele despre rolul melatoninei în îmbunătățirea sistemului imunitar și aplicarea acestuia în tratamentul cancerului: „În termeni fiziologici, melatonina este legată de citokinele T-helper 1 (Th1), iar atunci când este administrată favorizează amorsarea Th1. La șoarecii normali și leucemici, administrarea melatoninei produce o îmbunătățire cantitativă și funcțională a celulelor NK, a căror funcție este de a media apărarea împotriva celulelor infectate cu virus și a celulelor canceroase.

  Melatonina pare să regleze dinamica celulelor, inclusiv etapele de proliferare și maturare, în aproape toate liniile hemopoietice și imunologice implicate în apărarea gazdei: nu numai celulele NK, ci și limfocitele T și B, granulocitele și monocitele, atât în ​​măduva osoasă, cât și în țesuturi. De asemenea, un articol din 2005 a subliniat importanța celulelor NK în îmbătrânire și longevitate, menționând că „în cazul centenarilor, longevitatea lor a fost legată de un număr mai mare de celule NK” și că „centenarii păstrează în mod adecvat capacitatea citotoxică a celulelor NK. în sângele lor periferic. Această lucrare discută, de asemenea, acțiunea imunoregulatorie a melatoninei asupra sistemului imunitar înnăscut și că melatonina exogenă (suplimente de melatonină) „mărește numărul de celule NK și monocite din măduva osoasă și din splină, care prezintă o perioadă de latență de 7 până la 14 zile”.

  Întărirea imunității este prima linie de apărare împotriva gripei și a altor boli

   Întărirea imunității este o parte esențială a sănătății și a prevenirii bolilor și, într-adevăr, acest lucru se aplică în timpul sezonului gripei. Odată ce celulele tale NK ating o anumită limită, care pare să fie în jur de 10%, nu veți face gripă, chiar dacă sunteți expuși la virusul gripal. De asemenea, pe măsură ce înaintați în vârstă, devine din ce în ce mai important să vă îmbunătățiți funcția celulelor NK, deoarece aceasta tinde să scadă în mod natural în timp dacă nu faceți exerciții fizice și nu mâncați alimente care ajută la menținerea nivelului și funcției celulelor NK. Acesta este în mare parte motivul pentru care persoanele în vârstă sunt mai predispuse la gripă și alte infecții. În mod similar, ele sunt mai susceptibile la cancer, iar celulele NK joacă, de asemenea, un rol vital în prevenirea tumorilor. Deci, pe lângă optimizarea nivelului de vitamina D, ar trebui să luați în considerare consumul mai multor alimente care cresc numărul de celule NK, cum ar fi cele enumerate mai sus. Procedând astfel, veți putea evita declanșarea gripei și a altor infecții.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult