Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cancerul de prostată – factori de risc și prevenire (II)

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului?

  Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor cancerului de prostată este sistemul TNM al American Joint Committee on Cancer (AJCC). T reprezintă categoria tumorii, N reprezintă nodurile afectate, iar M reprezintă metastazat (dacă cancerul s-a răspândit în alte părți ale corpului). Un altul este scara de scor Gleason, un sistem care este utilizat pentru a se determina stadiul de cancer de prostată al unui pacient pe o scară de la 2 (cancer non-agresiv) la 10 (cancer foarte agresiv).

   - Potrivit Societății Americane de studiu a Cancerului, principalele etape ale cancerului de prostată în conformitate cu scara TNM variază de la I (1) la IV (4). Unele etape sunt împărțite în continuare (A, B etc.).

   - Cu cât numărul este mai mic, cu atât cancerul s-a răspândit mai puțin. Stadiul IV înseamnă că cancerul s-a răspândit considerabil.

   - Într-o etapă, o literă anterioară înseamnă o etapă inferioară.

   - De exemplu, stadiul „cT1, N0, M0” înseamnă că o tumoare nu poate fi simțită sau văzută la ultrasunete, cancerul nu s-a răspândit în ganglionii limfatici din apropiere [N0] și cancerul nu se află în altă parte a corpului [M0]. Stadiul „orice T, orice N, M1” înseamnă că cancerul poate crește în țesuturile din apropierea prostatei [orice T], s-ar putea răspândi la ganglionii limfatici din apropiere [orice N] și poate fi în oase sau alte organe [ M1].

   Ai citit prima parte a articolului? Dacă nu, o găsesti aici

   Care este rata de supraviețuire a cancerului de prostată în stadiul 4? Ratele de supraviețuire pentru cancerul de prostată depind de mai mulți factori, inclusiv accesul pacientului la asistență medicală, asigurare, screening pentru cancerul de prostată, tratament adecvat și urmărire odată ce a fost pus diagnosticul, istoricul altor afecțiuni medicale care pot împiedica recuperarea și socioeconomice factori.

  Tratamentul convențional pentru cancerul de prostată

   După diagnosticul cancerului de prostată, tratamentele pentru cancerul de prostată și simptomele cancerului de prostată pot include o combinație dintre următoarele:

   - „Supraveghere activă” (fără tratament imediat) pentru bărbații cu cancer de prostată cu risc scăzut, cu creștere lentă. Progresia cancerului este monitorizată, dar uneori tratamentul nu este necesar.

   - Terapia hormonală pentru a se reduce producția de testosteron. Cercetările au arătat că cancerul de prostată pare să fie alimentat de hormonii testosteron și DHT (dihidrotestosteron), motiv pentru care tratamentul în stadii incipiente implică uneori scăderea acestor hormoni. Agoniștii hormonii care eliberează hormoni luteinizanti de tip (LH-RH) împiedică testiculele să producă testosteron.

   - Radioterapie pentru a viza și distruge celulele canceroase. Aceasta implică, de obicei, tratamente de aproximativ cinci zile pe săptămână timp de câteva săptămâni.

   - Chimioterapia este de obicei recomandată după ce terapia hormonală nu funcționează sau dacă cancerul s-a răspândit în alte părți ale corpului.

   - Criochirurgie sau crioablare pentru înghețarea și distrugerea celulelor canceroase.

   - Terapia biologică (imunoterapie), care utilizează sistemul imunitar al corpului pentru a combate celulele canceroase. Un exemplu este o terapie numită sipuleucel-T (Provenge), care este recomandată pentru cancerul de prostată avansat, recurent.
  Dacă aveți un risc crescut de cancer de prostată, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați medicamente numite inhibitori de 5-alfa reductază care pot controla extinderea glandei prostatei. Studiile au constatat că aceste medicamente pot reduce șansele ca un bărbat să fie diagnosticat cu cancer de prostată.

   - Operație pentru îndepărtarea glandei prostatei (numită prostatectomie radicală), a țesutului înconjurător și a ganglionilor limfatici, dacă este necesar. Ce se întâmplă când se elimină prostata? Există șansa ca acest lucru să provoace probleme cu urinarea și funcția sexuală. Acesta este motivul pentru care intervenția chirurgicală nu este de obicei prima abordare de tratament recomandată.

   - Modificările dietetice și ale stilului de viață pentru a sprijini recuperarea și a preveni revenirea cancerului.

   - „Terapia integrativă”, o abordare holistică a tratamentului care combină îngrijirea medicală standard cu practicile complementare și alternative de medicină, devine acum mai populară în tratamentul cancerului. Această abordare poate implica exerciții pentru sistemul minte-corp, cum ar fi meditație, exerciții fizice, kinetoterapie etc., pentru a face față stresului și a sprijini sistemul imunitar.

   

             4 modalități naturale pentru ameliorarea simptomelor cancerului de prostată

  1. Gestionați stresul

   Tratarea simptomelor cancerului de prostată și tratamentul pot fi foarte stresante, reducând calitatea vieții și crescând anxietatea și/sau depresia. Unele dintre modalitățile prin care puteți face față stresului includ practicile pentru minte-corp, cum ar fi yoga, dansul sau mișcarea; alte tipuri de exerciții; acupunctura; exerciții de respirație; și meditațiile. Alte hobby-uri și practici relaxante includ rugăciunea, spiritualitatea, terapia prin artă, muzicoterapia, petrecerea timpului în natură, ținerea unui jurnal.

  2. Aveți grijă de dumneavoastră

   În general, încercați să aveți grijă de dumneavoastră dormind suficient, odihnindu-vă pe tot parcursul zilei, având o bună conexiune socială și expunându-vă la lumina soarelui, mișcare și alimente sănătoase. Scopul dumneavoastră este de a mânca o dietă bogată în nutrienți, care vă ajută să vă stabilizați starea de spirit și să vă ofere energie. Includeți în dietă o varietate de fructe și legume, surse de proteine curate, probiotice, alimente bogate în fibre și grăsimi sănătoase.

   Încercați să faceți mișcare în majoritatea zilelor săptămânii dacă aveți energie, dar, de asemenea, fiți blânzi cu voi înșivă și luați în considerare o siestă în timpul zilei și dormiți suplimentar dacă este necesar. Exercitiile fizice sunt de asemenea benefice pentru creșterea fluxului sanguin si combaterea depresiei, care pot ajuta la reducerea unor simptome de disfuncție erectilă.

  3. Educați-vă despre boală

   Aflarea despre boala dumneavoastră, simptomele potențiale ale cancerului de prostată pe care le-ați putea experimenta și cele mai recente opțiuni de tratament vă pot ajuta să vă simțiți mai controlat. Puteți citi multe despre cele mai noi abordări de tratament online sau puteți cere medicului sau asistentei medicale să vi le explice. Există, de asemenea, multe grupuri de asistență online, forumuri și cărți disponibile, care vă pot oferi informații și asistență.

   Conectarea cu alți pacienți cu cancer și supraviețuitori vă va face să vă simțiți mai puțin singuri și este o modalitate excelentă de a afla despre ceea ce a funcționat pentru alte persoane din aceeași situație.

  4. Găsiți un grup de sprijin în cei apropiați

   S-ar putea să nu aveți chef să vorbiți despre boală cu ceilalți, dar dacă sunteți deschis cu un terapeut, familia și prietenii tăi vor reduce sentimentele de izolare. Nu vă fie teamă să cereți ajutor dacă sunteți copleșiți, obosiți și nu puteți ține pasul cu sarcinile de zi cu zi.
  Mulți bărbați care suferă de cancer de prostată au probleme sexuale, cum ar fi disfuncția erectilă. Experții recomandă să comunicați soției sau partenerei dumneavoastră despre modul în care vă simțiți, astfel încât aceasta să înțeleagă. Este de asemenea o idee bună să vorbiți despre acest aspect cu un profesionist, un terapeut sau un consilier.

   

         Cum poate fi prevenit cancerul de prostată?

  1. Urmați o dietă sănătoasă și gestionați-vă greutatea

   Multe studii au dovezi că modificările stilului de viață, în special modificările dietei, pot reduce șansele de a dezvolta cancer de prostată, de a reduce recurența cancerului și de a ajuta la încetinirea progresiei cancerului. O dietă sănătoasă, neprocesată, este de asemenea importantă pentru prevenirea obezității, un factor de risc cunoscut pentru cancerul de prostată.

   - Faceți-vă o idee despre câte calorii aveți nevoie pentru a vă menține greutatea. Încercați să nu depășiți această sumă, probabil ținând temporar un jurnal alimentar.

   - Limitați sau chiar renunțați la consumul de carne procesată și produse lactate convenționale.

   - Evitați toți acizii grași de tip trans (găsiți în multe alimente prăjite, fast-food, alimente foarte procesate și margarină).

   - Pentru cea mai mare protecție, mâncați aproximativ 2,5 căni sau mai mult de legume în fiecare zi ca parte a unei diete antiinflamatoare. Încercați să includeți o varietate de legume în dietă, în special verdețuri cu frunze și legume crucifere (cum ar fi broccoli, varză, varză de Bruxelles și conopidă), care au fost recent legate de prevenirea cancerului.

   - Includeți în dietă o varietate de alimente bogate în antioxidanți, inclusiv toate tipurile de verdeață cu frunze, legume și fructe portocalii și galbene, fructe de pădure, citrice, morcovi, avocado, cartofi dulci, roșii, sparanghel, ardei gras, ciuperci, alge de mare, ierburi și condimente, ulei de măsline, ceai verde, cacao, spirulină și altele.

   - Consumați alimente bogate în zinc și seleniu, care susțin sănătatea prostatei. Acestea includ nuci de Brazilia, semințe de dovleac, ciocolată neagră, semințe de susan, germeni de grâu, năut.

  2. Faceți suficiente exerciții fizice

   Studiile sugerează că persoanele care sunt mai active din punct de vedere fizic au o protecție mai bună împotriva dezvoltării multor tipuri de cancer, precum și îmbunătățiri generale ale sănătății și o protecție mai bună împotriva obezității. Exercițiul zilnic are numeroase beneficii, atât pentru minte, cât și pentru corp. Exercițiile fizice ajută la reducerea inflamației, îmbunătățirea circulației, susținerea sistemului imunitar și vă pot ajuta să vă controlați greutatea. De asemenea, poate îmbunătăți sentimentele de bună-dispoziție și reduce stresul, depresia sau anxietatea.

   O analiză efectuată la Universitatea Stanford, care a analizat 27 de studii efectuate între 1976 și 2002, a constatat că 16 din 27 de studii au constatat că exercițiile fizice reduc semnificativ riscul unui bărbat de a dezvolta cancer de prostată. Reducerea medie a riscului a variat de la 10 la 30%. Cercetătorii au afirmat: „Capacitatea exercițiului fizic de a modula nivelul hormonilor, de a preveni obezitatea, de a spori funcția imună și de a reduce stresul oxidativ au fost toate postulate ca mecanisme care pot sta la baza efectului protector al exercițiului”.

  3. Aveți grijă la alte afecțiuni de sănătate și la medicație

   Multe dintre aceleași obiceiuri de viață care duc la condiții precum hipertensiunea arterială, diabetul, colesterolul ridicat, bolile de inimă și depresia pot crește, de asemenea, riscul de cancer. Acestea sunt, de asemenea, asociate cu agravarea funcției sexuale, inclusiv contribuția la disfuncția erectilă. Lucrați la depășirea cât mai multor provocări de sănătate prin modificări ale dietei și stilului de viață, apoi luați în considerare discutarea cu medicul dumneavoastră despre alte tratamente sau medicamente care pot ajuta, de asemenea.

   Recuperarea după boli grave, inclusiv cancerul, este mai ușoară dacă sunteți sănătos din punct de vedere metabolic și nu vă luptați cu alte probleme de sănătate. Dacă luați medicamente, este o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră despre modul în care acestea pot contribui la reacțiile adverse negative. De exemplu, unele medicamente, cum ar fi SSRI (utilizate pentru tratarea depresiei), beta-blocante (utilizate pentru hipertensiune arterială) și medicamente utilizate pentru insomnie și anxietate, vă pot afecta prostata. Acestea pot avea un impact negativ asupra disfuncției sexuale, deoarece pot provoca scăderea libidoului, afectarea excitării, disfuncția erectilă, ejacularea întârziată și orgasmul întârziat sau absent.

  4. Nu luați suplimente cu calciu

  A lua doze mari de calciu vă poate crește riscul de cancer de prostată, așa că discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunt necesare într-adevăr suplimente de calciu. Este recomandat să evitați să luați mai mult de 1.500 de miligrame de calciu din suplimente pe zi, deși este puțin probabil ca calciu din surse alimentare (cum ar fi verdeață cu frunze și lactate fermentate) să fie o problemă.

  5. Nu fumați

   Pentru ajutor la renunțarea la fumat, discutați cu medicul dumneavoastră despre intervenții utile, discutați cu un terapeut sau începeți un program online specializat în renunțarea la fumat, cum ar fi cele recomandate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Consumați alcool numai cu măsură și evitați consumul de droguri sub orice formă.

  6. Dormiți suficient și gestionați stresul

   Găsiți modalități de relaxare, conectare cu ceilalți și deconectare. Dacă slujba dumneavoastră este o sursă majoră de stres în fiecare zi, luați în considerare ce puteți face pentru a vă schimba situația. Rămâneți activ și alăturați-vă grupurilor din comunitatea dumneavoastră pentru a vă conecta cu ceilalți. Studiile au constatat că persoanele cu mai mult sprijin social au tendința de a avea o viață mai lungă și mai fericită.

  Precauții

  D acă simptomele cancerului de prostată descrise mai sus vi se par familiare, nu vă panicați - există alte afecțiuni care pot provoca simptome similare, care nu sunt foarte grave. Simptomele urinare se pot datora prostatitei sau măririi prostatei. Aceasta este o problemă obișnuită în rândul bărbaților în vârstă, dar de obicei nu este foarte dificil de tratat.

   Disfuncția sexuală și durerile nervoase pot fi, de asemenea, cauzate de diabet zaharat, antecedente de fumat, boli cardiovasculare, depresie sau ca efect secundar al modificărilor hormonale pentru a îmbătrâni. Consultați întotdeauna un medic dacă simptomele dumneavoastră durează mai mult de una până la două săptămâni. Medicul dumneavoastră poate fi sigur că va exclude alte afecțiuni care vă pot cauza simptomele, inclusiv infecții cu transmitere sexuală.

  Concluzii finale

   - Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la bărbați. Glanda prostatică este o glandă mică, în formă de nucă, la bărbați, care produce lichid seminal care se amestecă cu material seminal din testicule.

   - Simptomele și tratamentul cancerului de prostată depind de stadiul de cancer pe care îl are cineva. Simptomele cancerului de prostată nu sunt întotdeauna vizibile la toți bărbații, dar atunci când apar simptome ale cancerului de prostată pot include durere la urinare, urinare anormală, cum ar fi un flux slab sau scurgeri, urinare mai frecventă (în special peste noapte), durere în bazin, spate și zona inghinală, disfuncție erectilă și probleme sexuale.

   - Factorii de risc pentru cancerul de prostată includ vârsta peste 65 de ani, antecedente familiale/factori genetici, obezitate, dietă slabă, fumat, stil de viață sedentar, origine afro-americană și expunerea la toxine.

   - Modalitățile naturale de a face față tratamentului includ gestionarea stresului cu practicile pentru minte-corp, alăturarea la un grup de sprijin, îngrijirea ta cu o dietă sănătoasă și obiceiuri de exercițiu, vorbirea cu un terapeut și sprijinirea familiei și a prietenilor pentru sprijin.

   - Modalitățile prin care vă puteți ajuta să reduceți riscul de cancer de prostată și simptomele cancerului de prostată includ consumul unei diete antiinflamatorii, exerciții fizice, tratarea altor afecțiuni de sănătate, evitarea medicamentelor riscante sau suplimente precum calciu, renunțarea la fumat și gestionarea stresului.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult