Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Recomandări în cancer

Beneficiile terapiei Reiki în cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este terapia Reiki?

Beneficiile terapiei Reiki în cancer

 Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia vitală. Terapia Reiki este o tehnică de canalizare și de transmisie de energie vitală prin anumite mișcări ale mâinilor și care se utilizează pentru a obține pace și echilibru la toate nivelele ființei, respectiv la nivel:

 - Fizic: combate diverse dureri, leziuni, impulsionează metabolismul, etc.
 - Emoțional: combate problemele sentimentale, agresivitatea, anxietatea, depresia, tristețea, etc.
 - Mental: înlătură diverse obiceiuri nocive, stresul, insomnia, etc.
 - Spiritual: aduce armonie, pace, echilibru, etc.

 Terapia Reiki acționează în profunzime, chiar asupra rădăcinii sau cauzei problemei fizice sau emoționale, permițând ca emoția sau tiparul de comportament care a creat dezechilibrul să se manifeste și să fie vindecat.

 Terapia Reiki poate fi aplicată pe toate persoanele (adulți sănătoși, bolnavi, femei însărcinate, copii și bebeluși) și inclusiv pe animale și plante. Reiki este o terapie complementară medicinii convenționale și terapiilor psihologice și este recunoscută de Organizația mondială a sănătății (OMS).

 Conform metodei Reiki, blocarea sau funcționarea deficitară a centrilor energetici din organismul uman provoacă sau agravează o stare proastă de sănătate, apărând astfel diverse boli și tulburări de sănătate. Terapeutul acționează ca un canalizator al energiei universale, iar obiectivul său este de a rearmoniza planul fizic, emoțional, mental și spiritual al pacientului.

Beneficiile terapiei Reiki pentru sănătate

 Terapia Reiki se poate utiliza pentru:

 • Eliberarea emoțiilor reprimate;
 • Creșterea nivelului energetic, oferind vitalitate fizică și emoțională;
 • Revitalizarea organică și regenerarea întregului organism;
 • În majoritatea cazurilor, terapia Reiki susține efectele tratamentului medical atunci când se urmează în paralel cu acesta;
 • Provocarea unei stări de relaxare reducând sau eliminând anxietatea;
 • Combaterea suferințelor fizice, emoționale, mentale sau spirituale;
 • Eliminarea efectelor nocive ale stresului zilnic;
 • Combaterea migrenelor, depresiei, durerilor menstruale și a constipației;
 • Eliminarea din organism a oricărui tip de toxine;
 • Ameliorarea diverselor tulburări emoționale în cazul femeilor însărcinate sau aflate în perioada post-partum (după naștere);
 • Ameliorarea somnului și combaterea depresiei;
 • Combaterea tulburărilor alimentare (precum bulimia și anorexia).

Terapia Reiki și cancerul

 Diverse studii medicale au demonstrat faptul că terapia Reiki ajută contra diferitelor tipuri de cancer precum cel de sân, pancreas, colon, stomac și prostată.

 În general, terapia Reiki este recomandată pentru toată lumea și nu doar pentru persoanele care se supun tratamentelor convenționale contra cancerului, deoarece Reiki ajută mult la echilibrarea energiei și la amorsarea procesului de autovindecare.

 Beneficiile terapiei Reiki contra cancerului sunt tot mai cunoscute de către pacienții diagnosticați cu cancer din întreaga lume, iar studiile medicale au demonstrat că Reiki este într-adevăr eficientă, tocmai de aceea în multe spitale oncologice se aplică această terapie alternativă.

 Să vedem în acest articol care sunt beneficiile terapiei Reiki ca procedeu complementar pentru pacienții diagnosticați cu cancer care urmează sau care au urmat chimioterapie.

Cum ajută terapia Reiki în cancer?

 În cazul persoanelor care urmează un tratament de chimioterapie, terapia Reiki contribuie la accelerarea procesului de vindecare, iar în același timp reduce simptomele negative ale chimioterapiei și ameliorează sănătatea fizică, emoțională, mentală și spirituală a pacientului.

 Majoritatea persoanelor care urmează un tratament de chimioterapie, atunci când practică și terapia Reiki se simt mult mai bine, iar simptomele neplăcute se ameliorează.

 Pe termen scurt, terapia Reiki ajută la eliminarea durerilor și neplăcerilor pe care le cauzează chimioterapia, iar acest lucru se poate observa chiar începând cu prima sesiune de Reiki. Terapia Reiki este foarte utilizată ca și tratament complementar atunci când pacientul urmează tratamentele convenționale contra cancerului.

 Pe termen mediu, terapia Reiki și efectele sale benefice ajută la reducerea mărimii tumorilor, iar în multe cazuri a determinat remisia acestora. Numărul de sesiuni variază în funcție de pacient și de gravitatea bolii.

 Pe termen lung, terapia Reiki este recomandată pentru vindecarea cauzelor bolii, deoarece, așa cum se cunoaște în prezent, sănătatea emoțională și cea mentală sunt cele care determină în mare măsură apariția unei anumite boli. Acest aspect esențial a fost detaliat în cadrul cercetărilor întreprinse de Dr. Hamer, care a creat Noua medicină germanică.

 Terapia Reiki ajută la tratarea cancerului și este capabilă să activeze și să revitalizeze sistemul imunitar al persoanelor care urmează tratamentele clasice de chimioterapie.

 Prin intermediul tehnicilor specifice se obține armonizarea și echilibrarea energiei pacientului pentru ca astfel să se producă în acesta propria autovindecare.

Criza de vindecare din cadrul terapiei Reiki

 Mulți dintre pacienții care urmează terapia Reiki, după primele sesiuni de vindecare experimentează unele simptome care pot fi neplăcute. În mod obișnuit, în zilele următoare primei sesiuni de Reiki, pacientul se poate confrunta cu o senzație de greață, febră ușoară, dureri de cap, slăbiciune, pierderea apetitului, stări de iritabilitate, sensibilitate excesivă sau anxietate. Aceste simptome sunt denumite de către specialiști ca fiind criza de vindecare, care indică faptul că organismul pacientului reacționează la această terapie și sunt deblocate și purificate astfel anumite trasee sau meridiane energetice din corp.

 O criză de vindecare este un proces care se activează în organism, prin intermediul căreia corpul fizic eliberează toxinele acumulate în organe, iar corpul mental-emoțional eliberează emoțiile sau tiparele de gândire care sunt nocive. Toate aceste simptome se reunesc sub denumirea de criză de vindecare. Iată care sunt simptomele mental-emoționale pe care le putem experimenta în timpul unei crize de vindecare:

 - Mânie
 - Tristețe
 - Nervozitate
 - Teamă
 - Ură
 - Ranchiună
 - Anxietate

Simptomele fizice care pot apărea în timpul unei crize de vindecare sunt următoarele:

 - Transpirație abundentă
 - Creșterea volumului de urină
 - Vomă
 - Eczeme
 - Urticarie
 - Erupții pe piele
 - Simptome de răceală sau gripă
 - Dureri de cap
 - Febră

 Ceea ce se cunoaște cu siguranță este faptul că fiecare persoană răspunde la terapia Reiki într-un mod distinct. În general, pentru a se declanșa o criză de vindecare este necesar să se realizeze un tratament care să cuprindă mai multe sesiuni terapeutice, pentru ca pacientul să beneficieze de înlăturarea blocajelor energetice.

 Cu cât este mai lung un tratament Reiki, cu atât vor fi mai complete și durabile efectele sale. De exemplu, o sesiune de Reiki acționează asupra consecințelor și rezolvă problemele punctuale. În schimb, terapia Reiki dacă este aplicată cu perseverență și pe termen lung se orientează spre cauzele bolii și armonizează în mod global energiile pacientului.

 Este necesar să se ia în considerare faptul că un tratament integral afectează în mod pozitiv ansamblul corp, minte și spirit. Acest lucru se datorează reechilibrării emoționale și mentale pe care terapia Reiki o produce. În general, orice metamorfoză benefică implică un anumit grad de suferință. Prin intermediul terapiei Reiki se pot reactualiza vechi dureri sau suferințe care de cele mai multe ori sunt neplăcute și produc sentimente de neliniște, teamă, abandon sau respingere. Manifestarea acestor emoții este însă un pas necesar pentru a purifica sufletul și pentru a-l elibera, prin intermediul acestor crize emoționale de vindecare care sunt denumite "catharsis".

 Atunci când energia deblocată descătușează aceste fenomene traumatice, este important ca pacientul să nu se sperie și să nu abandoneze sesiunea terapeutică, ci din contră, să-și reafirme încrederea în puterea vindecătoare a terapiei Reiki.

Mai poţi citi din recomandări în cancer

Cancerul renal: 11 fa…

Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în m...

Mai mult

Tumorile beningne: ti…

Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca problem...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în Ame...

Mai mult

8 semnale ale canceru…

Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celul...

Mai mult

Beneficiile saunei cu…

Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea în...

Mai mult

Detoxifierea, un fact…

De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va tre...

Mai mult

10 moduri de a reduce…

Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime di...

Mai mult

Obiceiuri sănătoase…

Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tu...

Mai mult

Cancerul de prostată…

Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieț...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din a...

Mai mult

Ayurveda și combater…

Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcț...

Mai mult

Mersul pe jos și can…

Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de...

Mai mult

Acupunctura: un trata…

De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și i...

Mai mult

Diagnosticul timpuriu…

Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mo...

Mai mult

Diagnosticul de cance…

Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea trat...

Mai mult

Clismele cu cafea în…

Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul si...

Mai mult

Cele 4 stadii ale can…

Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. A...

Mai mult

Postul și combaterea…

Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regene...

Mai mult

5 strategii pentru pr…

Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra...

Mai mult

Cina devreme reduce r…

 A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului eviden...

Mai mult

Naturopatia și trata…

Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacită...

Mai mult

Acidoza: o afecțiune…

Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza pr...

Mai mult

Recomandări importan…

Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Anno...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală ...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată ...

Mai mult

Imunoterapia și canc…

Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imuni...

Mai mult

Muzicoterapia, o alte…

Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediu...

Mai mult

Meditația ca metodă…

Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în caz...

Mai mult

Pot animalele să det…

Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajut...

Mai mult

Tratamente alternativ…

Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele ...

Mai mult

Terapia Bach contra c…

Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de...

Mai mult

IP6 - substanța care…

Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facu...

Mai mult

Beneficiile terapiei …

Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia...

Mai mult

Despre riscul de apar…

Proiecte de actualitate vizavi de apariția cancerului  Vă prezentăm în acest articol unele concluzii recente ale Fundației Inte...

Mai mult