Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

    Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

    Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

     Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Acidoza: o afecțiune care provoacă cancer

    Acidoza și apariția cancerului

    Acidoza: o afecțiune care provoacă cancer Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza principală a apariției cancerului. Conform cercetărilor sale, cancerul apare ca și o consecință a menținerii unei alimentații “antifiziologice” (cum este acidoza), mai exact, o alimentație diferită de cea pe care în mod natural, corpul ar trebui să o primească. De asemenea, Otto Warburg a afirmat faptul că cancerul este consecința unui stil de viață antifiziologic.

     Acidoza apare ca urmare a unei diete bazate pe alimente acidifiante și a unui stil de viață antifiziologic care presupune diverse situații acidifiante pentru organism precum următoarele: stresul, poluarea, alimentele procesate și rafinate, sedentarismul, etc. Toți acești factori produc în organism acidoza, care la rândul său provoacă expulzarea oxigenului din celule.

     Iată ce a afirmat Otto Warburg în această direcție: “Lipsa de oxigen și acidoza sunt cele două fețe ale unei monede; substanțele acide resping oxigenul; în schimb, substanțele alcaline atrag oxigenul. Privarea de oxigen a unei celule timp de 48 ore o poate transforma într-o celulă canceroasă. Toate celulele normale au o nevoie absolută de oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen (aceasta este o regulă fără excepție). Țesuturile canceroase sunt țesuturi acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt alcaline”.

    Acidoza și apariția tumorilor

     În cartea sa intitulată “Metabolismul tumorilor“ și care a fost publicată în anul 1931, Warburg subliniază faptul că toate formele de cancer au ca și caracteristică principală două condiții de bază și anume: acidoza și hipoxia sau lipsa de oxigen. Warburg a descoperit de asemenea că celulele canceroase sunt anaerobe (nu respiră oxigen), iar în mediile care au un conținut ridicat de oxigen, acestea pur și simplu nu supraviețuiesc. În plus, aceste celule supraviețuiesc datorită glucozei. Cu alte cuvinte, cancerul este un mecanism de apărare a anumite celule din corp, pentru a putea continua să trăiască într-un mediu de acidoză și lipsit de oxigen.

     Celulele sănătoase se dezvoltă corect într-un mediu alcalin și oxigenat care permite funcționarea lor normală. Când digestia se încheie, alimentele consumate generează o condiție de aciditate sau de alcalinitate în corp (întotdeauna în funcție de calitatea alimentelor consumate). Pentru ca organismul să funcționeze corect, PH-ul trebuie să fie ușor alcalin. În cazul unei persoane sănătoase, PH-ul (aciditatea sau alcalinitatea) din sânge este cuprinsă între 7,40 și 7,45. Între aceste nivele celulele funcționează în mod corect. Dacă PH-ul ar scădea sub 7, persoana respectivă ar intra într-o stare de comă și ar fi în pericol de moarte.

     Vă prezentăm în continuare două liste de alimente: cele care produc acidoză sau care acidifică și respectiv cele care alcalinizează organismul:

    Alimente pro acidoză:

     - Zahărul rafinat și subprodusele sale: sunt puternic acidifiante și nu au nutrienți benefici pentru organism. Este vorba doar despre hidrați de carbon rafinați care stresează pancreasul, iar PH-ul acestor alimente este de 2,1 (foarte acidifiant).

     - Carnea (toate tipurile);

     - Laptele de vacă și toate derivatele sale;

     - Sarea rafinată;

     - Făina rafinată și toate derivatele sale;

     - Produsele de patiserie (majoritatea conțin grăsimi saturate, margarină, sare, zahăr și conservanți);

     - Margarina;

     - Băuturile carbogazoase;

     - Cafeina;

     - Alcoolul;

     - Tutunul;

     - Medicamentele de sinteză;

     - Alimentele procesate sau gătite excesiv (prin gătire, mai ales la temperaturi ridicate se elimină oxigenul din alimente);

     - Toate alimentele care conțin conservanți, coloranți, aromatizanți, potențiatori de gust, etc.

     Sângele se află într-un proces constant de autoreglare pentru a nu ajunge în aciditate metabolic, garantând astfel o optimizare a metabolismului și o bună funcționare celulară.

     Alimentele menționate anterior oferă foarte puțini nutrienți de calitate pentru neutralizarea acidozei. Dimpotrivă, aceste alimente demineralizează organismul, mai ales produsele rafinate care sunt specifice stilului de viață modern.

    Alimente alcalinizante favorabile pentru sănătate:

     - Toate legumele crude, deoarece acestea au un aport de oxigen pentru organism și o reacție alcalinizantă.

     - Fructele proaspete. Fructele, la fel ca și legumele crude, sunt alcalinizante și oferă oxigen. Lămâile, de exemplu, cu toate că au un PH de aproximativ 2.2, odată ingerate, în organism au un efect puternic alcalinizant.

     - Semințele și fructele uscate: pe lângă toate beneficiile lor terapeutice și nutritive, aceste alimente sunt de asemenea puternic alcalinizante, ca de exemplu migdalele și nucile crude.

     - Cerealele integrale: singurele cereale integral alcalinizante sunt meiul și quinoa. Celelalte sunt ușor acidifiante, însă în schimb sunt foarte sănătoase.

     - Mierea: este puternic alcalinizantă și poate înlocui cu succes zahărul.

     - Clorofila din plante (din orice plantă comestibilă) este puternic alcalinizantă (mai ales Aloe Vera).

     - Apa este de asemenea foarte importantă pentru aportul de oxigen. “Deshidratarea cronică este factorul principal de stres pentru corp și cauza majorității bolilor degenerative” afirmă Dr. Feydoon Batmanghelidj.

     - Exercițiile fizice oxigenează întregul organism, spre deosebire de sedentarism care epuizează rezervele de oxigen ale corpului.

     Iată ce a declarat unul dintre chirurgii cei mai proeminenți din lumea medicală, Dr. George W. Crile, (Cleveland, Statele Unite): “Toate decesele declarate naturale nu sunt altceva decât punctul terminal al unei saturații de acizi în organism”. Luând în considerare și cercetările celui care a luat Premiul Nobel, Otto Warburg, este total imposibil ca un cancer să se dezvolte în cazul unei persoane care își menține corpul într-o stare preponderent alcalină și care se hrănește cu alimente care produc reacții metabolice alcaline și care are de asemenea un aport adecvat de apă pură și evită alimentele care produc aciditate.

     Iată câteva afirmații interesante referitoare la afectele negative ale acidozei asupra corpului uman:

     Mencken (un faimos jurnalist american) a afirmat următoarele: “Îmbătrânirea prematură, lipsa de energie, stările de indispoziție și durerile de cap, bolile cardiace, alergiile, eczemele, urticaria, astmul, calculii biliari și renali, precum și arteroscleroza sunt consecințele acumulării de acizi în corp.”

     Dr. Theodore A. Baroody subliniază în cartea sa intitulată “Alkalize or Die (Alcalinizați sau muriți)”: “În realitate nu contează numărul bolilor ci contează faptul că toate acestea au aceeași cauză de bază: prea multe deșeuri acide acumulate în corp (acidoză)”.

     La rândul său, Dr. Robert O Young afirmă următoarele: “Excesul de acidoză din organism este cauza tuturor bolilor degenerative. Atunci când se întrerupe echilibrul, iar organismul începe să producă și să depoziteze mai multe deșeuri toxice decât poate elimina, atunci încep să se manifeste diverse afecțiuni și boli”.

    Chimioterapia produce acidoză în corp

     Chimioterapia, în mod paradoxal este atât de acidifiantă pentru corp, încât acesta trebuie să recurgă în mod urgent la rezervele alcaline pe care le are cu scopul de a neutraliza atâta aciditate. Astfel, încep să fie sacrificate bazele de minerale (calciu, magneziu, potasiu) care sunt depozitate în oase, unghii, articulații și păr. Acesta este motivul pentru care persoanele care urmează tratamentele convenționale de chimioterapie sunt supuse degradării fizice. Acesta este de asemenea motivul pentru care pacienții oncologici ăși pierde atât de repede părul. Căderea părului nu este o problemă chiar atât de mare pentru că crește la loc, însă riscul de deces este mare, din cauza unui PH prea acid.

     De asemenea, o mare parte dintre procedurile de chimioterapie își bazează capacitatea citotoxică pe generarea radicalilor liberi care pot fi creați doar în prezența oxigenului, de aceea celulele care cresc în medii hipoxice sau lipsite de oxigen (cum sunt celulele maligne) sunt rezistente la acest tip de tratament.

     Radioterapia se bazează de asemenea pe generarea radicalilor liberi, însă dacă nu există oxigen nu există nici posibilitatea de a-i produce, ceea ce însemnă că celulele maligne hipoxice supraviețuiesc în timp ce celulele sănătoase mor.


    Beneficiile aromatera…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

    Mai mult

    Ayurveda în complemen…

    Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

    Mai mult

    Shake-urile proteice:…

    Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

    Mai mult

    Prevenirea cancerului…

    Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

    Mai mult

    Beneficiile somnului …

    Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

    Mai mult

    Celulele NK și funcți…

    Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

    Mai mult

    Algele marine și trat…

    Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

    Mai mult

    Cancerul renal: 11 fa…

    Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

    Mai mult

    Tumorile beningne: ti…

    Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

    Mai mult

    8 semnale ale canceru…

    Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

    Mai mult

    Beneficiile saunei cu…

    Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

    Mai mult

    Detoxifierea, un fact…

    De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

    Mai mult

    10 moduri de a reduce…

    Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

    Mai mult

    Obiceiuri sănătoase p…

    Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

    Mai mult

    Ayurveda și combatere…

    Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

    Mai mult

    Mersul pe jos și canc…

    Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

    Mai mult

    Acupunctura: un trata…

    De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

    Mai mult

    Diagnosticul timpuriu…

    Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

    Mai mult

    Diagnosticul de cance…

    Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

    Mai mult

    Clismele cu cafea în …

    Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

    Mai mult

    Cele 4 stadii ale can…

    Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

    Mai mult

    Postul și combaterea …

    Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

    Mai mult

    5 strategii pentru pr…

    Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

    Mai mult

    Cina devreme reduce r…

     A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

    Mai mult

    Naturopatia și tratar…

    Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

    Mai mult

    Acidoza: o afecțiune …

    Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

    Mai mult

    Recomandări important…

    Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

    Mai mult